Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 70

Θέμα: καλοκαιράκι και καύσωνας

καλοκαιράκι και καύσωνας

Καλησπέρα παιδιά μόλις σήμερα γράφτηκα στο φόρουμ αν και εδώ διαβάσει αρκετά σαν επισκέπτης
    Έχω εδώ και 4 χρόνια ένα 400αρακι (απο τα 17 και το κυκλοφορουσα στην κωμόπολη που μένα και λίγες βόλτες εκτός και λίγες φορές δικαβαλος ) φέτος όμως που έβγαλα το δίπλωμα κάνω σχέδια για θάλασσα με το έτερον μου ήμισυ αλλά αυτό που με προβληματιζει είναι πως τις περισσότερες φορές που πήγαινα 130 και πάνω για αρκετά χιλιόμετρα μου ανέβαζε θερμοκρασίες κόκκινο. και ήμουν και μόνος για δικαβαλία και αρακέτα χιλιόμετρα ούτε λόγος δεν το επιχείρησα καν. .....τι λύση προτινεται. .μεγαλύτερο ψυγείο ας πούμε? ? έξτρα ΒΕΝΤΙΛΑΤΕΡ? ?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    καταρχην για ποιο μηχανακι μιλαμε;
    μεγαλυτερο ψυγειο και εξτρα βεντιλατερ δεν υπαρχουν ως λυσεις
    αρχικα βεβαιωνεσαι οτι η τρομπα νερου ο θερμοστατης και το βεντιλατερ δουλευουν οπως πρεπει
    μετα καθαριζεις το ψυγειο σου μεσα εξω και βαζεις νεο παραφλου
    τελος ελεγχεις το μιγμα στα καρμπ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    καταρχην για ποιο μηχανακι μιλαμε;
    μεγαλυτερο ψυγειο και εξτρα βεντιλατερ δεν υπαρχουν ως λυσεις
    αρχικα βεβαιωνεσαι οτι η τρομπα νερου ο θερμοστατης και το βεντιλατερ δουλευουν οπως πρεπει
    μετα καθαριζεις το ψυγειο σου μεσα εξω και βαζεις νεο παραφλου
    τελος ελεγχεις το μιγμα στα καρμπ
    ολα τα προαναφερθεντα + ενα τσεκ (η και αλλαγμα) στην ταπα του ψυγειου.

Και μετα το πιθανοτερο, δεν θα σε απασχολησει ξανα το θεμα
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αμαρτωλέ Άγγελε δε μας λες τι μηχανάκι είναι!
    Πόσα χλμ έχει?

Υγρά ψυγείου έχεις τσεκάρει? Τα έχεις αλλάξει ποτέ?
    Μπορεί να φταίει ο θερμοστάτης ή η αντλία.

Αποκλείεται να θέλεις μεγαλύτερο ψυγείο ή έχτρα βεντιλατέρ, κάπου υπάρχει πρόβλημα.

Edit. Πότε προλάβατε ρε?
    Sent from me using a computer.

το ψυγείο το έχω καθαρίσει εγώ ο ίδιος με φιλερ και υπομονή,τάπα ψυγείου αλλάξαμε το Σεπτέμβριο γτ μας εκλανε νερά (είχε πέσει η αντοχή στην πίεση της ),τρόμπα νερού και θερμοστάτη είχαμε ελέγξει τον Σεπτέμβρη που βρήκαμε πως την λαδια μας την έκανε η τάπα. . (θερμοστάτη είχε αλλάξει ο προηγούμενος γτ κολουσε. τσεκαρισμένο. ..στο συνεργείο μου είχαν πει πως είναι λογικό...170 σπασμένος για καμιά εκατοστη χιλιόμετρα είναι λογικό. ..μου προτινανε μεγαλύτερο ψυγείο

το να μην πας σπασμενος, ειναι επιλογη;
    Μαλλον θα βοηθουσε τη κατασταση.
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    αλλαξε μεγαλυτερο μηχανακι.......
    proβlem fixed

Παλαιό μέλος
    Πες τι μηχανάκι είναι έχει σημασία ...99% υπάρχει κάποιο πρόβλημα, εδώ παπάκια ταξιδεύουν με 40αρια χωρίς πρόβλημα, γνώμη μου λοιπόν ότι κάτι παίζει με το μηχανάκι, θερμοστάτης? άλλαξες παραφλού? (κάθε 3 χρόνια θέλει αλλαγή) κάτι τέτοιο μπορεί να παίζει, 400 κυβικά δεν είναι λίγα...το βεντιλατέρ βοηθά ΜΟΝΟ στην κίνηση, όταν το μηχανάκι τρέχει κανονικά δεν πρέπει να λειτουργεί οπότε δεν έχει νόημα να βάλεις μεγαλύτερο ( η διπλό από βεντιλατέρ ....PC που βάζαμε παλιά στα DT για την πόλη)
    Παντως στο ξαναλέω, μηχανάκι που ζεσταίνεται τρέχοντας (οχι στην πόλη) εχει πρόβλημα.

λεφτά για μεγαλύτερο μεχανακι δεν παίζουν. .αλλά και να έπαιζαν θα τα έριχνα σε αυτό. .χορια το ότι δεν με κάλυπτε το δίπλωμα. τα μηχανακι έχει περίπου εκατό χιλιάδες χιλιομετρα......τα μαστορια μου προτινανε (έχω κακό παρελθόν. Έχω κολλήσει τρία παπάκια το DT το κόλλησα δεύτερη μέρα ) μου προτινανε μιας και για να φτάνω θάλασσα θέλω καμιά κατοσταρια χιλιόμετρα τάπα δικαβαλία να βάλω μεγαλύτερο ψυγείο. ....παραφλου δεν βάζω. το χειμώνα βάζω φουλ αντιψυκτικο γτ βαράει αρκετά μείον και το καλοκαίρι απιονισμενο νερό γτ μου έχουνε πει πως έχει καλύτερη θερμοαπαγωγη.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Αμαρτωλός Άγγελ Προβολή μηνύματος
    λεφτά για μεγαλύτερο μεχανακι δεν παίζουν. .αλλά και να έπαιζαν θα τα έριχνα σε αυτό. .χορια το ότι δεν με κάλυπτε το δίπλωμα. τα μηχανακι έχει περίπου εκατό χιλιάδες χιλιομετρα......τα μαστορια μου προτινανε (έχω κακό παρελθόν. Έχω κολλήσει τρία παπάκια το DT το κόλλησα δεύτερη μέρα ) μου προτινανε μιας και για να φτάνω θάλασσα θέλω καμιά κατοσταρια χιλιόμετρα τάπα δικαβαλία να βάλω μεγαλύτερο ψυγείο. ....παραφλου δεν βάζω. το χειμώνα βάζω φουλ αντιψυκτικο γτ βαράει αρκετά μείον και το καλοκαίρι απιονισμενο νερό γτ μου έχουνε πει πως έχει καλύτερη θερμοαπαγωγη.

Φίλε μου, με όλο το σεβασμό, είσαι σιδερόσπαστης! κάτι δεν πάει καλα με σένα! ειχα και εγω το DT 200 με 85.000 χλμ του επινα το αίμα δικάβαλος τρικάβαλος στην θεσσαλονίκη, βουνό και Χαλκιδική εκδρομές καλοκαίρι με 40αρια και τρίτη -τετάρτη σπασμένο και δεν μου ανέβασε θερμοκρασία ποτέ!
    το παραφλού είναι ανώτερο απο το νερό, και για να πειστης κοίτα την συσκευασία ενός ακριβού παραφλόυ, το valvoline πχ, γράφει θερμοκρασία μέχρι 104 βαθμούς!!! ενώ το νεράκι όπως ξέρεις, στου 100.....
    Μεγαλυτερο μηχανάκι δεν χρειάζεται να αγοράσεις, για να κολήσει το DT, η εβαλες λάθος λαδι, η είχε ταλαιπωρημένη αντλία λαδιού,

Έχω πληρώσει αρκετά σπασμένα....του Αγίου πνεύματος πέρσι πήρα το Exup ενός γνωστού μ και σε ένα απόγευμα έκαψε φλατσα..ευτυχώς ο μάστορας έκανε ψυχικό και πλήρωσα μόνο φλατσα και έναν καφέ για το πλαναρισμα...
    Αυτό για το παραφλου και το νερό το ξέρω αλλά έχω διαβάσει σε πολλά άρθρα πως καλύτερα νερό...

Παλαιό μέλος
    Έχω εδώ και 4 χρόνια ένα 400αρακι
    τις περισσότερες φορές που πήγαινα 130 και πάνω για αρκετά χιλιόμετρα μου ανέβαζε θερμοκρασίες κόκκινο.
    170 σπασμένος για καμιά εκατοστη χιλιόμετρα
    τα μηχανακι έχει περίπου εκατό χιλιάδες χιλιομετρα......

Καταρχήν, άλλο 130+, άλλο 170χαω για 100χλμ συνεχώς.

Και μάλιστα σε μηχανάκι 400κ.εκ. με 100.000χλμ.

Αλλαξε μηχανάκι ή άλλαξε τρόπο οδήγησης.

Δεν παίζουν αρκετά ευρα και δεν παίζουν και υγείη μυαλά οπότε. ....το να αλλάξω ψυγείο θα βοηθησει κάπως την κατάσταση λέτε?
    Επίσης ήθελα να ρωτήσω θα χρειαστεί να αλλάξω και τρόμπα νερού?
    κάθε κράξιμο δεκτό

Παλαιό μέλος
    Καλά, γράφεις καύσωνας...μην μου πεις ότι και τώρα ανεβάζει θερμοκρασία!!!!! δηλαδη χειμωνιάτικα σου ανεβάζει θερμοκρασία??

Όχι προς θεού. .εδώ έχει 10 βαθμού μαξινουμ αυτόν τον καιρό

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ενα φαναρι, ενας καυσωνας και ενα ταξιδι
    από objecto στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 26/07/2009, 15:13
  2. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 15:41
  3. Γεια και χαρα
    από sonus στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 11:47
  4. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF