Χαιρετώ το φόρουμ! Παρακολουθώ καιρό αλλά δεν έχω γράψει πολύ...
Μπαίνω στο θέμα!
Έχω ένα XR400R '00, ευλαβικά συντηρημένο, το οποίο χρησιμοποιώ τόσο κάθε μέρα όσο και για καμιά χωμάτινη εκδρομούλα (trail ή, πιο σπάνια, enduro)! Τον τελευταίο καιρό (και κυρίως διαβάζοντας κουβέντες εδώ μέσα) μου έχει μπει η ιδέα να το δώσω και να πάρω ένα KTM Adventure (990 ή 950, αν και 950 δεν παίζει κάτι πολύ καλό αυτήν την εποχή!). Σκέφτομαι όλους του παράγοντες και κάθε μέρα αλλάζω γνώμη!
![]()
Εξ αρ τετρακοσάρ: (Αν το δώσω) Θα το δώσω λογικά γύρω στα 2000ευρώ (μου το ζήτησε ένα παιδί ήδη). Γενικώς, πέρα από τα λαδάκια/φίλτρο που τα αλλάζω κάθε 1500χλμ, δε ζητάει πολλά! Βαλβιδούλες τσεκάρισμα/ρύθμισμα κάθε 2000-3000 χλμ και τακάκια και βουρ στο δρόμο! Όταν το πήρα (πριν 10.000 χλμ) του άλλαξα και αλυσίδα, γρανάζια, δισκόπλακα για να το φρεσκάρω + λάστιχα που έχω αλλάξει μια φορά. Μου αρέσουν τα μονοκύλινδρα γιατί είναι απλά και άσπαστα. Είναι λίγο κουραστικά αν είσαι δικάβαλος ή φορτωμένος και, κυρίως, ενώ σε πάνε ΠΑΝΤΟΥ σε κουράζουν στην επιστροφή, ειδικά αν είναι από καμιά Εθνική Οδό... Βέβαια ο Βροχίδης έχει δείξει το δρόμο με το XR250!Κατανάλωση γύρω στο 6lt/100χλμ, αναλόγως και τη χρήση/τερέν. Ταχύτητα για άνετη εκδρομή/ταξίδι 90-100χλμ.
KTM Adventure: Μαγεία! Έχω οδηγήσει ένα 990 ενός φίλου. Μου έκανε τρελή εντύπωση και ήμουν με ένα τεράστιο χαμόγελο μέχρι την επόμενη μέρα! Πολύ καλοζυγισμένο, δεν του φαίνεται ότι είναι 200+kg μοσχάρι! Αναρτήσεις εκπληκτικές και ένα σωρό άλλα "extras" όπως oversized footpegs, που δείχνουν ότι η ΚΤΜ δίνει τα μηχανάκια της με μεγάλη προίκα! Θεωρώ ότι αν του πάρεις τον αέρα μπορείς άνετα να μπεις χώμα και να κάνεις ωραιότατη εκδρομή, πχ σαν αυτές που κάνει ο Μανιάτης και το RideIt Aθήνα-Πρέσπες σε 5μέρες, πας από χώμα, γυρνάς από εθνική. Από συντήρηση έχει πιο "αραιή" αλλά πιο ακριβή. Επίσης, "πίνει" τον κώλο του από βενζίνη!Έχω ακούσει από σας πολύ καλά λόγια για τα 950 και δεδομένου ότι έχω συνηθίσει μηχανάκια με καρμπιρατέρ (όσο πιο απλό, τόσο πιο καλό!) μου φαίνεται καλή ιδέα! Αλλά τα 950 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο car είναι του 2004 και έχουν 1000ευρώ διαφορά από τα αντίστοιχα 990 του '08 (που έχουν και περισσότερα έξτρας!). Επιμένετε 950;
Τί να κάνω ωρέ συνοδοιπόροι;
Υ.Γ.: 1) Έχουν έρθει και κάτι λεφτά τώρα και είναι αμαρτία να κάθονται!Άσε που από το να τα φάει ο Τσίπρας (ή κάποιος άλλος) καλύτερα να γίνουν ρόδες!
2) Από τη μία το XR του κάνεις και μια ανακατασκευή κάποια στιγμή και μένει μαζί σου για πάντα. Από την άλλη, αν όχι τώρα ΚΤΜ, πότε; Μωρέ μήπως να κρατήσω και το XR;![]()