Σελίδα 1 από 7 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 103

Θέμα: Χτύπημα στο φίλτρο λαδιού

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp

Χτύπημα στο φίλτρο λαδιού

Χαιρετώ.
    Χθες βράδυ γύρναγα από δουλειά και μόλις πάρκαρα είχα μια πολύ ελαφριά μυρωδιά καμμένου λαδιού. Λέω εντάξει, καμιά φορά ανάλογα τη φορά του αέρα μυρίζουν καμιά φορά οι αναθυμιάσεις ειδικά αν έχω φάει κίνηση και έχει ψιλοβράσει η μηχανή.
    Φεύγω για δουλειά σήμερα Περιστέρι-Γλυφάδα και στα μισά της διαδρομής κάτι δε μου πάει καλά. Ξανά η μυρωδιά πιο έντονη σε κάθε φανάρι που σταματούσα. Τι γίνεται ρε φούστη μου λέω. Κοιτάζω αριστερά δεξιά τη μηχανή τίποτα.
    Παρκάρω Γλυφάδα όλα κομπλέ. Στην επιστροφή Βουλιαγμένης ένα παλικάρι με Pegaso Strada μου λέει φίλε το πίσω σου λάστιχο δεξιά έχει λάδι, κάνε στην άκρη και κοίτα το.
    Πράγματι σταματάω και όλη η δεξιά πλευρά του ελαστικού είχε μαζέψει. Όπως είχα σταματήσει να σου και να καπνίζει η εξάτμιση.... Γουατ ντα φακ!!!!
    ξαπλώνω χάμω και τι να δω.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	oilfilter.jpg 
Προβολές:	288 
Μέγεθος:	77,6 KB 
ID:	342264

Ας μου εξηγήσει κάποιος καλός άνθρωπος....Μπορεί να κάνει τέτοια ζημιά κάποιο πετραδάκι? Πεζοδρόμιο δεν έχω βρει γιατί είμαι πάντα πολύ προσεκτικός και επίσης δε γίνεται να βρήκε γιατί θα έβρισκαν πρώτα οι λαιμοί και η ποδιά.
    Μόλις κρυώσει το μοτέρ θα κατέβω να σκουπίσω να δω αν είναι μόνο από το φίλτρο (κατά πως φαίνεται) ή έχω και ζημιά και σε άλλο σημείο. Ελπίζω όχι γιατί με προόριζα για λάστιχα.......

α ναι μη ξεχάσω.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Αυτα ειναι βουλιαγματα;

Μέγεθος:	74,6 KB 
ID:	342265
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

δε το χω σκουπίσει ακόμα.....σε καμια ώρα περίπου θα έχω εικόνα που θα καθαρίσω.
    νομίζω προς το παρόν οτι το δεξιά ναι είναι. το αριστερά μάλλον σκιά από τη φωτογραφία.

Όνομα:	oilfilter2.jpg 
Προβολές:	287 
Μέγεθος:	45,9 KB 
ID:	342266

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    Χαιρετώ.
    Χθες βράδυ γύρναγα από δουλειά και μόλις πάρκαρα είχα μια πολύ ελαφριά μυρωδιά καμμένου λαδιού. Λέω εντάξει, καμιά φορά ανάλογα τη φορά του αέρα μυρίζουν καμιά φορά οι αναθυμιάσεις ειδικά αν έχω φάει κίνηση και έχει ψιλοβράσει η μηχανή.
    Φεύγω για δουλειά σήμερα Περιστέρι-Γλυφάδα και στα μισά της διαδρομής κάτι δε μου πάει καλά. Ξανά η μυρωδιά πιο έντονη σε κάθε φανάρι που σταματούσα. Τι γίνεται ρε φούστη μου λέω. Κοιτάζω αριστερά δεξιά τη μηχανή τίποτα.
    Παρκάρω Γλυφάδα όλα κομπλέ. Στην επιστροφή Βουλιαγμένης ένα παλικάρι με Pegaso Strada μου λέει φίλε το πίσω σου λάστιχο δεξιά έχει λάδι, κάνε στην άκρη και κοίτα το.
    Πράγματι σταματάω και όλη η δεξιά πλευρά του ελαστικού είχε μαζέψει. Όπως είχα σταματήσει να σου και να καπνίζει η εξάτμιση.... Γουατ ντα φακ!!!!
    ξαπλώνω χάμω και τι να δω.

Μέγεθος:	77,6 KB 
ID:	342264

Ας μου εξηγήσει κάποιος καλός άνθρωπος....Μπορεί να κάνει τέτοια ζημιά κάποιο πετραδάκι? Πεζοδρόμιο δεν έχω βρει γιατί είμαι πάντα πολύ προσεκτικός και επίσης δε γίνεται να βρήκε γιατί θα έβρισκαν πρώτα οι λαιμοί και η ποδιά.
    Μόλις κρυώσει το μοτέρ θα κατέβω να σκουπίσω να δω αν είναι μόνο από το φίλτρο (κατά πως φαίνεται) ή έχω και ζημιά και σε άλλο σημείο. Ελπίζω όχι γιατί με προόριζα για λάστιχα.......

α ναι μη ξεχάσω.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!
    Ποιός σου άλλαξε το φίλτρο? Εκεί που είναι, αυτό που έπαθε δεν είναι ούτε από πετραδάκι, ούτε από επαφή. Απλά ο μάστορης το παράκανε όταν το έβαζε πάνω και του .... το ταμ τιριρίμ. Άλλαξε φίλτρο και δες αν είναι από εκεί, άλλη λύση δεν υπάρχει.
    ...next thing you know, they'll take my thoughts away...
    KTM RC8
    Moto Guzzi V85TT
    SYM Symphony ST 125

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από cosgili Προβολή μηνύματος
    Ποιός σου άλλαξε το φίλτρο? Εκεί που είναι, αυτό που έπαθε δεν είναι ούτε από πετραδάκι, ούτε από επαφή. Απλά ο μάστορης το παράκανε όταν το έβαζε πάνω και του .... το ταμ τιριρίμ. Άλλαξε φίλτρο και δες αν είναι από εκεί, άλλη λύση δεν υπάρχει.
    Στα σερβις είμαι πάντα μπροστά γιατί ο μηχανικός μου είναι και καλός φίλος. Σκέψου οτι του πασάρω και τα εργαλεία ή τα μπουκάλια με το λάδι πίνοντας καφέ παρεούλα χαβαλεδιάζοντας. Η τοποθέτηση του φίλτρου έγινε πριν περίπου 6μήνες και 6000χλμ. Δεν έγινε έτσι το φίλτρο με τον καιρό. Φαίνεται η ασπρίλα από χτύπημα και αντικείμενο με ταχύτητα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    δεν νομιζω οτι γινεται αυτη η λακουβα απο πετρα...πρεπει να εφυγε κανενα κοτρωνι με 100χλμ για να γινει αυτο...
    αν οντως δεν εχει βρει σε πεζοδρομιο ή αλλο σταθερο σημειο, μπορει να ειναι και δολιοφθορα..σφυρια π.χ..

μάλιστα...........

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos
    Αν διακρινω καλα απο τη φωτογραφια, το φιλτρο δε φαινεται να εχει τρυπησει - σχιστει ουτε φαινεται να εχει φυγει απ τη θεση του. Απλα εχει φαει στραπατσο. Το λαδι απο που τρεχει;
    Νομιζω οτι καπου το κοπανησες ή το κοπανησε καμια πετρα και δεν το πηρες χαμπαρι. Στην περιπτωση δολιοφθορας δεν νομιζω οτι θα σου χτυπαγαν το φιλτρο (ή μόνο το φιλτρο).. Αν και ποτέ δεν ξερεις..
    Αν παντως η διαρροη ειναι μόνο απ το φιλτρο (μακαρι να ναι) μικρο το κακο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    δεν νομιζω οτι γινεται αυτη η λακουβα απο πετρα...πρεπει να εφυγε κανενα κοτρωνι με 100χλμ για να γινει αυτο...
    αν οντως δεν εχει βρει σε πεζοδρομιο ή αλλο σταθερο σημειο, μπορει να ειναι και δολιοφθορα..σφυρια π.χ..
    Εξ άλλου αν είχε βρει η φορά του γδαρσίματος θα ήταν από μπρος προς τα πίσω.....
    Δεν ξέρω πως έγινε αλλά αυτό είναι χτύπημα από το πλάι

Όνομα:	peter_sellers_theredlist.jpg 
Προβολές:	283 
Μέγεθος:	49,4 KB 
ID:	342267
    ανανήψαντας

Όνομα:	oil12.jpg 
Προβολές:	291 
Μέγεθος:	73,3 KB 
ID:	342270

Όνομα:	oil12.jpg 
Προβολές:	291 
Μέγεθος:	73,3 KB 
ID:	342270

Όνομα:	oil13.jpg 
Μέγεθος:	78,4 KB 
ID:	342271

Όνομα:	oil14.jpg 
Μέγεθος:	92,5 KB 
ID:	342272

προσπαθώ να μείνω ψύχραιμος και να σκεφτώ αν είναι λογικό σημάδι οι 2 σχεδόν ομόκεντροι κύκλοι πάνω δεξιά

edit: άκυρο. οι ομόκεντροι κύκλοι είναι από το εργαλείο που σφίγγει το φίλτρο στο σημείο που πατάει ο σφιγκτήρας.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Ρε μαστορα.
    Ειναι χτυπημενο απο ολες τις παντες!
    Τι διαολο φλιπερακι επαιζε αυτο που χτυπησε επανω;
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    με την καμια δεν ειναι απο "πετραδακι" αυτο το πραμα.....

Δε ξέρω ειλικρινά παίδες. Δευτέρα πάω για αλλαγή λαδιών που ήταν προγραμματισμένο και το φίλτρο θα αλλαχτεί οπότε θα βγει το φίλτρο και θα πάρω καλύτερες φωτογραφίες και θα το χτυπήσω ο ίδιος σε άλλο σημείο με σφυρί να δω πόση δύναμη θέλει για να γίνει έτσι.
    Όσο είναι σβηστό δε χάνει. Επίσης δεν έχασε σταγόνα κάτω από τις 4.000στροφές που επέστρεφα από όταν το αντιλήφθηκα (φαντάζομαι λόγω οριακής πίεσης). Στη Βουλιαγμένης που έκανα μερικά ανοίγματα από φανάρι σε φανάρι και πέρασα τις 6-7χιλιάδες μου κανε σινιάλο και ο άλλος.

αν έχει σχέση.....παραθέτω ακόμα μια φωτογραφία από την άκρη της ποδιάς που φαίνεται να έχει φάει ξύσιμο.....που επειδή είναι πρόσφατα βαμμένες οι ποδιές τα σημαδάκια αυτά στο χείλος δεν υπήρχαν.

Όνομα:	oil15.jpg 
Προβολές:	279 
Μέγεθος:	60,6 KB 
ID:	342274

Με τους γειτονες πως τα πας;;

Σελίδα 1 από 7 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. xt600 σπασμενη βιδα στο φιλτρο λαδιου
    από krikalis στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2010, 20:51
  2. helicoil στο φίλτρο λαδιού
    από LatanG στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2009, 22:12
  3. Φίλτρο λαδιού, που είναι στο Gilera Runner???
    από stako στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2007, 14:56
  4. Σκουπίδια στο φίλτρο λαδιού.
    από spiros_klr στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 20/06/2006, 22:28

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας