αυτο ειναι το καζανι. απο βαρελι μπυρας. απλα το εκοψα στην μεση και διαμωρφωσα λιγο τα χειλη του για να μπαινει το ενα μεσα στο αλλο και να το σφραγιζω με σταχτη. και σιτα εχω δοκιμασει και ενα χορτο που ειναι σαν το θυμαρι. αγκαθωτο ειναι. βεβαια να πω με την σιτα και το χορτο βελτιωθηκε παααρα πολλυ. δεν εχει τοσο καμενη αισθηση.
απο σταφυλια βαζουμε ΜΟΝΟ σαββατιανο. δεν ξερω αν παιζει κι αυτο το ρολο του.
το υπολοιπο συατημα το εχω φτιαξει ως εξης. πηρα σωληνα ανοξειδωτη και την περασα στον κουρμπαδορο να κανει σαν το λαιμο του κυκνου και στην συνεχεια πηρα και μια εξαμετρη σωληνα ψιλη την εκανα σπιραλ και την εβαλα μεσα σε ενα απλο βαρελι το οποιο το γεμιζω νερο. ο ψυκτης που λεμε.
διαβασα κι αλλη μια θεωρια οτι μετα το καζανι τους σωληνες του κυκνου και του σπιραλ να τους κανω με χαλκο. και να κρατησω το ιδιο καζανι.
του χρονου θα κανω κι αλλα πειραματα!
![]()
[QUOTE
μανιανι πολυ μου αρεσει το καζανι σου. εχει και παρα πολυ ωραια φουσκα. ζηλευω
ρε λες να μου την δωσει και να φτιαξω κανα καζανακι μονος μου απο χαλκο;[/QUOTE]
για προχωρα με την Αφρικανα γιατι αγριεψαν τα πραματα (sapillas etc..) κ θα τα ξαναπουμε...
![]()
Οταν δεν χρησιμοποιειται για καιρο και μενει εκτεθειμενος ο χαλκος στον αερα δημιουργει αυτη την πρασιναδα
Ειχαμε απο παλια εκεινα τα τεραστια σκευη που καναμε μαρμελαδα
ναι αλλα τωρα ο χαλκος εχει πλεον προσμιξεις. για αυτον ακριβως τον λογο.
παλια ηταν ο καλος καθαρος χαλκος![]()
Ναι οντως ειχε ποιο καφε χρωμα παλια
Το καλο καζανι ειναι φταγμενο απο βαρυ χαλκο ,χωρις προσμιξεις.Σε αυτη την περιπτωση δεν χρειαζεται γαλβανισμα.Τα ποιο καινουργια χρειαζονται αλλα το καλαι πρεπει να ειναι παρα πολυ καλης ποιοτητας.
Ο λογος που δεν κανουνε ανοξειδωτα ,απ'οτι μου λενε οι παλαιοτεροι, ειναι γιατι ο χαλκος παρακραταει κατα καποιον τροπο αρκετα βλαβερα συστατικα κατα το βρασιμο και δεν τα αφηνει να πανε στο τελικο αποσταγμα.
Πολλα καζανια λογω του οτι τα μαζευουνε με υγρασια βγαζουνε πρασσιναδα.Αυτο ειναι δηλητηριο.Οταν ξαναμπουνε την επομενη χρονια τα καζανια ,πρεπει να καθαριστουνε πολυ καλα και να βγει το πρωτο καζανι μονο με νερο μεχρι να καθαρισει.
![]()
Το αυτο
+10000000
Εγω γιατί βλέπω στις φωτό ότι όλοι οι τεμπέληδες (και μη μερακλήδες) καζανιάζουν με υγραέριο ..??![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
οπου τεμπεληδες, κι εγω μεσα, βαλε ασχετοι...
αιντε τωρα που θες και χτιστη στια... και τα ξυλα ακριβα πλεον![]()