Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 30

Θέμα: αποζημειωση σωματικων βλαβων/δικαστηριο

Νέο μέλος

αποζημειωση σωματικων βλαβων/δικαστηριο

Καλησπέρα.Είχα ένα τροχαίο και εκτός τις υλικές ζημιές βγήκα και εκτός δουλειάς αρκετό διάστημα με κακώσεις.Ο άνθρωπος πήγε στην ασφάλεια του και δήλωσε οτι έφταιγε.Τί κυρώσεις θα έχει απτην ασφάλεια του?Δικάζεται κανονικά για τις σωματικές βλάβες?

Απο την ασφαλεια του ουδεμια κυρωση

Η Τροχαια αυτεπαγγελτα, ναι
    πουτσ@@@@@@@@@

Νέο μέλος
    Και λογικά σαν επαγγελματίας οδηγός που είναι θα έχει πρόβλημα μεγάλο.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Μανος76 Προβολή μηνύματος
    Και λογικά σαν επαγγελματίας οδηγός που είναι θα έχει πρόβλημα μεγάλο.
    Εξαρτάται τις συνθήκες
    Παραβίαση stop
    Αλκοόλ κλπ

Νέο μέλος
    Σας ευχαριστώ για την άμεση απαντησή σας!Θα τον ειδοποιήσω για να μήν του έρθει κεραμίδα μεθαύριο.Δεν βρίσκω και άλλη λύση γιατί και εγώ πρέπει να πληρωθώ

Ρε σεις....

Μισό, κάνω εντιτ, ν ανοιξω πισι

edit:

Υπάρχουν δύο, ανεξάρτητα μεταξύ τους, σκέλη στην διεκδίκηση.

Το πρώτο είναι το ποινικό κομμάτι, αν προτιμάς το ζήτημα της τιμωρίας του "δράστη". Αυτό το ζητάς από την αστυνομία μόλις δώσεις κατάθεση για το συμβάν, στο τέλος σε ρωτάνε, αν πεις ναι τότε διώκουν τον "δράστη" και ο λόγος που το κάνεις (συνήθως) είναι για να μπορείς να έχεις ένα μέσο πίεσης για το δεύτερο κομμάτι...

Το αστικό. Εδώ ζητάς την οικονομική σου αποζημίωση για το πάθημά σου. Μαζεύεις αποδείξεις από ότι έξοδα έχεις κάνει, ιατρικά, επισκευές, εξοπλισμό, χαμένα μεροκάματα (αν είσαι έμμισθος διότι ατυχώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν μπορούμε να αποδείξουμε τα έσοδά μας), ταξί, οι δικηγόροι βάζουν και μιά παπάτζα την "βελτιωμένη διατροφή" συν την απαίτηση για "ηθική βλάβη", γίνεται μιά σούμα και... περιμένεις την εκδίκαση και την απόφαση του διαστηρίου, όποτε του'ρθει του δικαστή (και το λέω διότι ατυχώς μιά πενταετία περιμένα ένα δικαστήριο, έπεσα σε πρόεδρο που "ε, αυτή αν βγάλει στον ενάμιση χρόνο απόφαση θα είστε τυχερός κύριε").
    Εναλλακτικά, μπορείς να κλείσεις την υπόθεση εξωδικαστικά, αλλά εκεί είναι το πόσο καλά μπορείς να διαπραγματευτείς και πόση ανάγκη έχεις. Φίλο με monster που έγινε βίδες και τραυματίστηκε τον έπιασαν σε ανάγκη και πήρε... να μην πω τι για να κλείσει την υπόθεσή του γρήγορα γιατί τα χρειαζόταν.
    Αν το κλείσεις εξωδικαστικά τότε σε βάζουν και υπογράφεις ότι δεν έχεις άλλη απαίτηση και διεκδίκηση, συνήθως ζητάς και την ακύρωση της ποινικής ή θα πας όταν γίνει η δίκη να πεις ότι αποζημιώθηκες και δεν επιθυμείς άλλη "τιμωρία".
    Τελευταία τροποποίηση από amyroukai; 17/01/2016 στις 19:44.

Banned
    Σας ευχαριστώ για την άμεση απαντησή σας!Θα τον ειδοποιήσω για να μήν του έρθει κεραμίδα μεθαύριο.Δεν βρίσκω και άλλη λύση γιατί και εγώ πρέπει να πληρωθώ
    Εσυ δεν εμπλεκεσαι με αυτον άμεσα.
    Αλλά μέσω των ασφαλειών σάς .
    Εφ οσον έκανε δήλωση κλπ,και η τροχαία τα δικά της εσυ δεν εμπλεκεσαι.
    Σε κάποιες παραβάσεις ο κοκ είναι ποιό αυστηρός στους επαγγελματίες οδηγούς αλλά αυτο δεν σε αφορά ως προς το σκέλος του ατυχήματος και της αποζημίωσης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Εσυ θα πληρωθεις απο την ασφαλιστικη του..

Το πραγμα θα εχει συνεχεια αν εσυ δεν μεινεις ικανοποιημενος...
    Quod me nutrit... me destruit.....

Νέο μέλος
    Τροχαία δεν ήρθε.Μόνο ασθενοφόρο.Η ασφάλεια του μου είπε 15 μέρες η αποζημείωση ή 3 μήνες αν έχει και σωματικές βλάβες.Δεν έχω καταθέσει ακόμα χαρτιά

Banned
    Δώσε ινφο

Τροχαία δεν ήρθε.Μόνο ασθενοφόρο.Η ασφάλεια του μου είπε 15 μέρες η αποζημείωση ή 3 μήνες αν έχει και σωματικές βλάβες.Δεν έχω καταθέσει ακόμα χαρτιά
    Δες λίγο πιο πάνω, απίθανη μαλακία που δεν ήρθε τροχαία (δυστυχώς υπέρ του φταίχτη), κινήσου άμεσα να δηλώσεις στην τροχαία τα πρέποντα και συμβουλεύσου δικηγόρο ή αν έχεις νομική κάλυψη στο ασφαλιστήριο απευθύνσου εκεί.

edit Στα ασφαλιστήρια συμβόλαια γράφει ότι η ασφαλιστική ΔΕΝ δεσμεύεται από την δήλωση του πελάτη της, οπότε αυτός μπορεί να δηλώσει ότι φταίει (στην ασφάλεια) αλλά αυτό δεν μετράει ούτε φαίνεται πουθενά, αν δεν συμφέρει την ασφαλιστική. Το μόνο που μετράει είναι τι δηλώνει στην αστυνομία. Ο Shooter ίσως να μπορεί να το επιβεβαιώσει, νομίζω έχεις τρεις ημέρες για να δηλώσεις τραυματισμό, από το συμβάν; Δυστυχώς και επειδή οι καιροί είναι πονηροί και οι ασφαλιστικές δεν είναι αγγελικά πλασμένες, μην το αφήσεις στην τύχη.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Δες λίγο πιο πάνω, απίθανη μαλακία που δεν ήρθε τροχαία (δυστυχώς υπέρ του φταίχτη), κινήσου άμεσα να δηλώσεις στην τροχαία τα πρέποντα και συμβουλεύσου δικηγόρο ή αν έχεις νομική κάλυψη στο ασφαλιστήριο απευθύνσου εκεί.
    Όντως κουφό.
    Σε τροχαίο με τραυματισμό και δεν ήρθε τροχαία.

Νέο μέλος
    Εγώ ήμουν ανάσκελα περιμένωντας το ασθενοφόρο και αυτός μάλλον λειτούργησε επαγγελματικά!!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από (Mostra)damoS Προβολή μηνύματος
    Εσυ θα πληρωθεις απο την ασφαλιστικη του..

Το πραγμα θα εχει συνεχεια αν εσυ δεν μεινεις ικανοποιημενος...
    Δεν έχει συνέχεια το πράγμα. Αν δεχτείς αποζημίωση, τέλος λέμε, δεν μπορείς μετά να κυνηγάς κανέναν γιατί υπογράφεις χαρτί ότι δεν θα έχεις άλλη απαίτηση.

Banned
    Τι εννοεις{επαγγελματικά}?

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Στο δικαστήριο....
    από nassosxlvbros στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 08/08/2009, 19:55
  2. Εφαγα δικαστηριο..
    από FestoNero στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2007, 01:23