καλή χρονιά!
Έχω βρει ένα κινητήρα στην Αγγλία από ιδιώτη αλλά δεν ξέρω αν γίνεται να τον τοποθετήσω νόμιμα σε μοτοσυκλέττα στην Ελλάδα.
Ξέρει κανείς τί χρειάζεται και αν γίνεται;
καλή χρονιά!
Έχω βρει ένα κινητήρα στην Αγγλία από ιδιώτη αλλά δεν ξέρω αν γίνεται να τον τοποθετήσω νόμιμα σε μοτοσυκλέττα στην Ελλάδα.
Ξέρει κανείς τί χρειάζεται και αν γίνεται;
Όταν λες βρήκα κινητήρα, τι εννοεις?
Ίδιου τύπου με εναν που είχες ?
Κατι άλλο?
Ίδιο ακριβώς με αυτό που ήδη έχω.GSXR600,τον πουλά άγγλος ιδιώτης.
Αν εχει τα απαραίτητα συνοδευτικά οτι είναι νόμιμος από που προήλθε κτλπ.
Τότε οκ τον φέρνεις Ελλάδα το δηλώνεις στο τελωνείο και για να μπεί νόμιμα παλι στο μηχανάκι σού θέλει οτι ακριβώς αν επαιρνες κινητήρα απο εδώ
Απλα για να σαι 100% νόμιμος πρέπει να πας σε μια διεύθυνση μεταφορών της περιφέρειας να σου αλλάξουν την άδεια (με τον νέο αριθμό κινητήρα). Για να γινει αυτο νομίζω θέλει την απόδειξη αγοράς και μια βεβαίωση απο την αντιπροσωπεία οτι ο κινητηρας κανει για το μοτό σου. Παρε τηλεφωνο σε μια Διευθυνση μεταφορών της Περιφέρειας να σου πουν τι δικαιολογητικά χρειάζεται. Βεβαια μπορεις να τον βαλεις και έτσι, αλλα αν θελουν στο ΚΤΕΟ μπορουν να σε βάλουν να πας να τον δηλώσεις.
Αν είναι ίδιου τύπου δεν χρειάζεται αλλαγή στην άδεια, δεν θεωρείται αλλαγή κινητήρα.
Τα τελευταια χρονια στις αδειες κυκλοφοριας δεν αναγραφεται αριθμος κινητηρα. Αναγραφεται μοναχα ο τυπος. Ετσι αν βαλεις ιδιο κινητηρα δεν χρειαζεται να κανεις αλλαγη στο υπουργειο. Αυτο ηθελε να σου πει ο κωστας.
Γράφει αρ.κινητήρα η άδειά σου;
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.
Α δεν κατάλαβα ότι αυτό εννοούσε. Εμένα γράφει αριθμό κανονικά. Μάλιστα ^^
Life begins at 45°.
Εμενα γραφει τον κωδικο SC30E. Το νουμερο του κινητηρα δεν φαινεται στην αδεια.
Δε γράφει αρ. Μόνο τύπο. πχ. T713 στο δικό μου
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου