Καλησπερα! Ειμαι νεο μελος στην παρεα του moto και θα ηθελα τη βοηθεια σας για να βρω την καταλληλη μηχανη για μενα.
Εχω εδω και 10 χρονια ενα Crypton R και δεν εχω κανενα παραπονο αλλα ηρθε ο καιρος να παρω μια μεγαλυτερη μηχανη να κανω και εγω το κεφι μου. Το κακο ειναι οτι δεν εχω οδηγησει ποτε μεγαλη μηχανη (1 φορα μονο μια 250 KLR)
Ειμαι 1,80 και 75 κιλα. Τη μηχανη την θελω κυριως για μεσα στην Αθηνα αλλα και για κανα ταξιδακι αμα γινεται οταν καλοκαιριαζει. Τα στοιχεια τα οποια με ενδιαφερει να εχει η μηχανη ειναι τα εξης:
- Θα ηθελα να εχει (οσο τον δυνατον παντα) χαμηλη καταναλωση (κατι που μου αποτρεπει να αγορασω την Fazer η οποια μου αρεσε παντα οπτικα :P)
- Ενδιαφερομαι για μια μηχανη μεταξυ 500-800 κυβικων (κοιταω κυριως 650 αλλα δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα)
- θα προτιμουσα να ειναι ευκινητη για μεσα στην Αθηνα (οποτε υποθετω οτι μηχανες οπως ειναι η Vstrom η οποια ειναι 220 κιλα και ογκωδης δεν θα με βολεψουν)
- θα ηθελα να μπορω να παρω και 2ο ατομο τις φορες που θα χρειαστει αν και αρχικα θα κινουμαι μονος μου μεχρι να μαθω να την οδηγαω καλα.
Καταλαβαινω οτι ισως ειμαι υπερβολικος σε αυτα που ζηταω και θα πρεπει να συμβιβαστω. Αλλα η αληθεια ειναι οτι ειμαι σχετικα ασχετος οποτε θα ηθελα να μου προτεινετε καποια - καποιες μηχανες που θεωρειτε εσεις οτι ταιριαζουν για την περιπτωση μου.
Να αναφερω επισης οτι σκεφτομαι μονο για μεταχειρισμενη μηχανη (προς το παρον τουλαχιστον). Αυτη τη στιγμη σκεφτομαι το πολυ για μεχρι 3.500 ευρω αλλα δεν ειναι απολυτο ισως καταφερω να ανεβασω καπως το budget μου μεχρι τον Μαρτη - Απριλη που θελω να κανω την αγορα.
Εχω κοιταξει μερικες μηχανες μονος μου και απο αυτα που διαβαζω μου αρεσει αρκετα μεχρι στιγμης η Yamaha MT 07. Δεν ξερω αν εχει καποιος εμπειρια με τη συγκεκριμενη μηχανη να μου πει τη γνωμη του.
Τελος, για να προλαβω μερικες (καλες βεβαια) συμβουλες δεν ενδιαφερομαι για καποια βεσπα αν και ειναι οτι καλυτερο για μεσα στην Αθηνα καθως θελω να κανω την "καυλα" μου τωρα που ειμαι 27 και αργοτερα (οταν κανω οικογενεια ή με κουρασει η μεγαλη) πολυ πιθανο να κοιταξω προς αυτη τη μερια (ποιος ξερει)
Ελπιζω να μην ξεχναω κατι σημαντικο. Αν ναι θα το συμπληρωσω αυριο. Σας ζηταω συγγνωμη καθως δεν εχω πολυ ελευθερο χρονο αλλα θα προσπαθησω να μπαινω τουλαχιστον 1 φορα τη μερα για να διαβαζω τις προτασεις σας!
Σας ευχαριστω προκαταβολικα και συγγνωμη αν σας κουρασα με ολα αυτα![]()