Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 25

Θέμα: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ

Νέο μέλος

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ

Καλημερα σε όλους,
    Είμαι νέος χρήστης στο φορουμ και για αυτο συγνωμη εαν δημοσιευω θεμα που εχει αναρτηθει στο παρελθον. Δεν εχω ουτε τη ψυχικη ουτε τη πνευματικη διαυγεια για να ψαξω το φορουμ για παρομοιο θεμα οποτε σας το δημοσιευω εδω. Η περιπτωση μου ειναι η εξης:
    Καθως ανοιγει ο καιρος στην ομορφη Ελλαδα μας, μου ζητησε ο πατερας μου να παρει την 9 μηνων και 14.000 ευρω μοτοσυκλετα μου για ενα test ride. Επιστρεφοντας σπιτι επεσε σε μια σχετικα μεγαλη λακουβα στον δρομο (οχι απο ΔΕΥΑ, ΑΕΡΙΟ κλπ) εμφανως απο κακη συντηρηση σε κεντρικο δρομο με αποτελεσμα να πεσει. Ευτυχως ο ιδιος χτυπησε μονο τον ωμο του και εχει καποιες μικροεκδορες. Η μηχανη ωστοσο (250kg) προχωρησε σαν τραινο και επεσε σε ενα παρακαρισμενο οχημα. Μεσα στο σοκ εκανε αμεσως θετικη δηλωση και τον μετεφερα αμεσα στο νοσοκομειο. Τροχαια δεν ηρθε να καταγραψει το γεγονος καθως ο ιδιος και ο αλλος κυριος (ιδιοκτητησ του οχηματος) υπεγραψαν τη θετικη δηλωση και εσπευμενα φυγαμε για το νοσοκομειο. Ο πατερας μου ειναι καλα. Η μηχανη εχει ζημια 9.000 ευρω. Ειναι κριμα ομως καθως ουτε τη εχω ευχαριστηθει και την εχω ακομα χρεωμενη. Τι κανω? Παρακαλω συμβουλεψτε με καθως χωρις να θελω να κατηγορω καποιον θα ηθελα να ξερω εαν ειναι υπευθυνος ο πατερας μου, ο κυριος στον οποιο ανηκει ο δρομος και ειναι ενα παρατημενο μπου...λο,η απλα επειδη δεν καλεσαμε τροχαια (προειχε η ζωη του πατερα μου) ωστοσο το γεγονος ειναι καταγεγραμενο με τη θετικη δηλωση, καλουμαι εγω τωρα να πληρωσω εις διπλουν τη μοτοσυκλετα μου. Με προστατευει καποιος σε τετοια περιπτωση εχοντας τη βασικη σφαλιση στη μηχανη μου? Σας ευχαριστω εκ των προτερων και αναμενω απαντηση σας. Γ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    αν ειχε καταγραφει επισημα το συμβαν υπηρχαν καποιες μικρες πιθανοτητες να ξεκινησεις διεκδικησεις με πολυ κοπο χρονο και χρημα
    τωρα..............
    σημασια εχει οτι ειναι καλα ο ανθρωπος
    δεν ξερω τι ζημια εχει για 9000 και τι μηχανη ειναι..........
    μηπως αν την πουλαγες σιγα σιγα σε κομματια σε βοηθουσε να καλυψεις μερος του δανειου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Καλημέρα,

εδώ έχουμε παρόμοιο θέμα http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=32106

και στον παρακάτω σύνδεσμο, ένα pdf από τον συνήγορο περί αποζημιώσεων για κακό οδόστρωμα.

http://www.synigoros.gr/resources/docs/188408.pdf

Πιστεύω μπορεί να γίνει κάτι αλλά θα είναι χρονοβόρο.

Η περιγραφή μου κάνει για versys 1000 αλλά δεν έχει και σημασία. Σημασία κατ' αρχήν έχει ότι δεν χτύπησε ο πατέρας σου.

Από εκεί και πέρα, νομίζω πως ο γαύρος είχε κινηθεί εναντίον του δήμου Πειραιά για παρόμοιο ζήτημα και μερικά χρόνια μετά δεν δικαιώθηκε. Δυστυχώς, οι πιθανότητες είναι εναντίον σου (χωρίς να σημαίνει ότι εσύ δεν μπορεί να κερδίσεις παρόμοια υπόθεση).

Για την θετική δήλωση, στα "ψιλά γράμματα" του συμβολαίου (στο δικό μου τουλάχιστον) γράφει ότι η ασφαλιστική εταιρεία δεν δεσμεύεται από αυτήν.

Δεν έχεις έκθεση τροχαίας (και με δεδομένο ότι ο πατέρας σου δεν είχε χτυπήσει σοβαρά θα μπορούσατε να καλέσετε τροχαία, όταν υπάρχει τραυματίας δεν αργούν) αλλά πιθανώς να μπορείς να κάνεις αγωγή με χρήση κάποιου μάρτυρα, ίσως και του ζημιωμένου; Φαντάζομαι η λακκούβα είναι ακόμα εκεί. Από ότι λες δεν έχεις και νομική προστασία. Οπότε αν πραγματικά το θέλεις, συμβουλεύσου κάποιον ιδιώτη δικηγόρο να σου πει το πως θα κινηθείς και την δική του εκτίμηση για την έκβαση.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Η περιγραφή μου κάνει για versys 1000 αλλά δεν έχει και σημασία. Σημασία κατ' αρχήν έχει ότι δεν χτύπησε ο πατέρας σου.

Από εκεί και πέρα, νομίζω πως ο γαύρος είχε κινηθεί εναντίον του δήμου Πειραιά για παρόμοιο ζήτημα και μερικά χρόνια μετά δεν δικαιώθηκε. Δυστυχώς, οι πιθανότητες είναι εναντίον σου (χωρίς να σημαίνει ότι εσύ δεν μπορεί να κερδίσεις παρόμοια υπόθεση).

Για την θετική δήλωση, στα "ψιλά γράμματα" του συμβολαίου (στο δικό μου τουλάχιστον) γράφει ότι η ασφαλιστική εταιρεία δεν δεσμεύεται από αυτήν.

Δεν έχεις έκθεση τροχαίας (και με δεδομένο ότι ο πατέρας σου δεν είχε χτυπήσει σοβαρά θα μπορούσατε να καλέσετε τροχαία, όταν υπάρχει τραυματίας δεν αργούν) αλλά πιθανώς να μπορείς να κάνεις αγωγή με χρήση κάποιου μάρτυρα, ίσως και του ζημιωμένου; Φαντάζομαι η λακκούβα είναι ακόμα εκεί. Από ότι λες δεν έχεις και νομική προστασία. Οπότε αν πραγματικά το θέλεις, συμβουλεύσου κάποιον ιδιώτη δικηγόρο να σου πει το πως θα κινηθείς και την δική του εκτίμηση για την έκβαση.
    Ευχαριστω για τις εως τωρα απαντησεις σας. Σημειωνω ομως οτι εχω νομικη προστασια. Το κοιταξα ακομα και αναφερεται καπου οτι σε περιπτωση που δεν εχω εκθεση τροχαιας, αντιστοιχη εκθεση μπορει να μου δωσει η ασφαλιστικη μου (οτι δηλαδη ρυμουλκηθηκε η μηχανη το ταδε βραδυ την ταδε ωρα). Επιπροσθετα υπαρχουν και μαρτυρες για το συμβαν. Παιδια συγνωμη αλλα δεν μπορω να αφησω κατι τετοιο να περασει. Ειναι αδικο, πολυ αδικο. Καποιος πρεπει να αναλαβει τις ευθυνες του.

officially illegal rider Το avatar του/της WiSe
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pgiagk Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστω για τις εως τωρα απαντησεις σας. Σημειωνω ομως οτι εχω νομικη προστασια. Το κοιταξα ακομα και αναφερεται καπου οτι σε περιπτωση που δεν εχω εκθεση τροχαιας, αντιστοιχη εκθεση μπορει να μου δωσει η ασφαλιστικη μου (οτι δηλαδη ρυμουλκηθηκε η μηχανη το ταδε βραδυ την ταδε ωρα). Επιπροσθετα υπαρχουν και μαρτυρες για το συμβαν. Παιδια συγνωμη αλλα δεν μπορω να αφησω κατι τετοιο να περασει. Ειναι αδικο, πολυ αδικο. Καποιος πρεπει να αναλαβει τις ευθυνες του.
    Μιλα με δικηγορο ειδικο για ατυχηματα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Όταν λες "σχετικά μεγάλη λακούβα" τι εννοείς; έχεις καμιά πρόχειρη φωτό;

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pgiagk Προβολή μηνύματος
    Καλημερα σε όλους,
    Με προστατευει καποιος σε τετοια περιπτωση εχοντας τη βασικη σφαλιση στη μηχανη μου? Σας ευχαριστω εκ των προτερων και αναμενω απαντηση σας. Γ.
    Αν μπορείς να αποδείξεις αυτό που έγινε, μπορείς να στραφείς κατά αυτού που έχει την ευθύνη συντήρησης του δρόμου.

Παλαιό μέλος
    Οταν με αυτοκινητο επεσα σε λακκουβα και διελυσα δυο ζαντολαστιχα,πηγα με την μαρτυρια δυο ατομων σε δημο και με συνοπτικες διαδικασιες,αφου τους ανεφερα οτι θα κινηθω δικαστικα με αποζημιωσαν με συνοπτικες διαδικασιες.

Τωρα στην δικη σου περιπτωση ειναι αρκετα σοβαροτερα τα πραγματα.Αν εχεις μαρτυρες ,αν ο πατερας σου ειχε διπλωμα και αν τα χαρτια της μηχανης ητανε ολα σωστα,μιλα με δικηγορο.Υπαρχουνε σοβαρες πιθανοτητες να διεκδικησεις αποζημιωση,αλλα ειναι πολυ χρονοβορες οι διαδικασιες.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    Όταν λες "σχετικά μεγάλη λακούβα" τι εννοείς; έχεις καμιά πρόχειρη φωτό;
    Αυτη ειναι η λακουβα.
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων IMG_1350.jpg‎  

Εμ...

Αυτή η λακκούβα έριξε μηχανάκι 250 κιλά;

Δεν φαίνεται τόσο άσχημη στην φωτο. Ούτε βάθος ούτε ικανό μήκος να "καταπιεί" 17ρη τροχό δείχνει. Εκτός αν ξεγελάει η φωτό... Τι να πω. Απ' έξω απ' τον χορό, csi κλπ.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Εμ...

Αυτή η λακκούβα έριξε μηχανάκι 250 κιλά;

Δεν φαίνεται τόσο άσχημη στην φωτο. Ούτε βάθος ούτε ικανό μήκος να "καταπιεί" 17ρη τροχό δείχνει. Εκτός αν ξεγελάει η φωτό... Τι να πω. Απ' έξω απ' τον χορό, csi κλπ.
    Ισως και να ξεγελα η φωτο, ? Οδηγοντας στον δρομο δε φαινεται, μονο οταν πας απο κοντα. Ωστοσο εαν τη δεις σε σχεση με το καπακι του Δημο, ειναι κοντα στα 25-30 εκατοστα πλατος, 15 εκ. περιπου βαθος. Βλεποντας τη ειναι πιθανο να τη περασεις, εαν εισαι αμεριμνος και δε τη δεις πως αντιδρας? Τι να πω, υπαρχει και καποιος αλλος που πιστευει οτι μια τετοια λακουβα δεν ριχνει μηχανη?

Βρε αγόρι, δεν έχω το αλάθητο του πάπα. Ανεξάρτητα με την δική μου γνώμη, είναι γεγονός ότι είναι μία σοβαρή ατέλεια, είναι μέσα στην μέση, έγινε ότι έγινε, ξεκίνα την διαδικασία που έχεις δικαίωμα να ξεκινήσεις, ζητώντας τα νόμιμα για το πάθημα σας.

Εύχομαι αίσια έκβαση και κάθε καλό.

Νέο μέλος
    Ναι το καταλαβαινω δεν ειπα κατι, ευχαριστω.. Ειναι δεν ειναι μια σοβαροτατη ατελεια... και πες εμενα η μηχανη ηταν αυτη που ηταν ειχε την ασφαλεια της καπως περισσοτερο απο ενα παπι η μια street (εαν πεσει σε λακουβα) Ο επομενος?. Αυτο που ηθελα να ξερω ειναι εαν εχω δικιο η οχι... Εαν καποιος θα το δει το θεμα και θα πει.. "Ναι ρε φιλε εδω εχουμε ενα σοβαρο θεμα με το οποιο δεν ασχοληθηκαμε και συνεβη αυτο που συνεβη. Πρεπει να υπαρξει μια αποδοση ευθυνων" και απεναντι σε εμενα και στους υπολοιπους πολιτες. Δεν πρεπει να ακουστει?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Μάλλον ο πατέρας σου θα φοβήθηκε και θα φρέναρε πάνω στη λακούβα.
    Και για να κάνει 9 χιλιάρικα ζημιά μάλλον δεν θα πήγαινε στα επιτρεπόμενα όρια.
    Εικασίες κάνω έτσι; δεν βγάζω συμπεράσματα.

Όπως και να΄χει, η λακούβα δεν θα έπρεπε να υπάρχει εκεί. Καλά ξεμπερδέματα.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2010, 11:01
  2. Μαρτυρας για ατυχημα θεσ/νικη
    από fazer1000s στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 28/01/2009, 17:54
  3. Μαρτυρες για ατυχημα ...
    από LINA στο forum Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 15/02/2008, 14:07