Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 10 από 10

Θέμα: Βοήθεια με φίλτρο λαδιού

Νέο μέλος

Βοήθεια με φίλτρο λαδιού

Καλησπέρα φίλοι,είμαι καινούριος στο forum και αυτή είναι η πρώτη μου δημοσίευση.Έχω μια ερώτηση για το φίλτρο της μηχανής μου.Σήμερα (μόλις το πήρα απο το service) παρατήρησα το εξωτερικό μέρος του φίλτρου λαδιού,ήταν λιπαρό,καλυμμένο με λάδι.Αυτό είναι φυσιολογικό?
    Όταν λέω ''καλυμμένο με λάδι'' εννοώ όχι πως ήταν μαύρο ή κάτι τέτοιο,απλά αν το άγγιζες θα καταλάβαινες οτι είχε πάνω κάτι λιπαρό.Η γύρω περιοχή ήταν απολύτως στεγνή και καθαρή.Να σημειώσω ότι το checkάρα μόλις είχα σβήσει την μηχανή,οπότε δεν ξέρω αν το σημείο αυτό είναι λιπαρό και όταν η μηχανή είναι σβηστή για μια νύχτα ας πούμε(να στεγνώσει αυτό που έχει πάνω απο την τελευταία χρήση).Είναι λοιπόν φυσιολογικό να είναι λιπαρή η εν λόγω περιοχή ή υπάρχει διαρροή?Επισυνάπτω και μια φώτο ώστε να δείξω ποιο σημείο ακριβώς εννοώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων yamaha-xt-660-x-mot.jpg‎  

Όπως το περιγράφεις, μάλλον ο μάστορας δεν είχε πλύνει χεράκια/δεν είχε βάλει καθαρά γάντια πριν το πιάσει να το τοποθετήσει μετά την αλλαγή. Ή το σκούπισε πλημμελώς. Πλύνε το και αν δεν δεις να στάζει/λεκιάζει κάτι στην περιφέρεια, είσαι ΟΚ.

Α, καλωσόρισες.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Όπως το περιγράφεις, μάλλον ο μάστορας δεν είχε πλύνει χεράκια/δεν είχε βάλει καθαρά γάντια πριν το πιάσει να το τοποθετήσει μετά την αλλαγή. Ή το σκούπισε πλημμελώς. Πλύνε το και αν δεν δεις να στάζει/λεκιάζει κάτι στην περιφέρεια, είσαι ΟΚ.

Α, καλωσόρισες.
    Ευχαριστώ πολύ
    Το θέμα είναι πως δεν άλλαξα λάδια(επειδή τα είχα αλλάξει πριν ένα μήνα περίπου), αρα ούτε και φίλτρο.Δεν νομίζω να έβγαλε τα λάδια και να τα ξαναέβαλε,γιατί μου περιέγραψε τις εργασίες που έκανε στην μηχανή και δεν ανέφερε κάτι τέτοιο.Τέλος πάντων πιθανών απλά να το έπιασε για κάποιο λόγο με λαδωμένα χέρια.Θα τον ρωτήσω για να είμαι σίγουρος και θα το παρακολουθώ να δω αν επαναληφθεί.Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Παλαιό μέλος
    Μήπως έκανε έλεγχο πίεσης λαδιού απο το βιδάκι πάνω από το φίλτρο και μετά δεν το σκούπισε;

Σε κάθε περίπτωση, κάνε ότι είπε ο amyroukai. Καθάρισμα και παρακολούθηση.

700 κιλά βίδες Το avatar του/της Anritsu
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lykourgi Προβολή μηνύματος
    Μήπως έκανε έλεγχο πίεσης λαδιού απο το βιδάκι πάνω από το φίλτρο και μετά δεν το σκούπισε;

Σε κάθε περίπτωση, κάνε ότι είπε ο amyroukai. Καθάρισμα και παρακολούθηση.
    Καλώς ήρθες και από μένα . Αποκλείεται αυτό το πράμα να έιναι αναθυμιάσεις ?
    Modenas Kriss 125

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Anritsu Προβολή μηνύματος
    Αναθυμιασεις εκει οχι,η εχει διαρροη η ειναι απολυτα στεγνο.
    Πλυνε το και παρακολουθησε το.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Anritsu Προβολή μηνύματος
    Καλώς σας βρήκα, αν και μάλλον απευθύνεσαι στον Dimitris Per.

Αν η λαδίλα είναι περιορισμένη στη συγκεκριμένη περιοχή, ναι αποκλείεται.

Νέο μέλος
    Σας ευχαριστώ πολύ όλους,θα το παρακολουθήσω και βλέπουμε.

Νέο μέλος
    Αν λες ότι δεν το άνοιξε καθόλου οκ. Αλλά στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται μια πολύ συνηθισμένη ζημιά. Κλωτσάνε πολύ εύκολα αν δεν ξέρει αυτός που τις σφίγκει (πχ μαθητευόμενο μάστορας από τον ΟΑΕΔ) οι βίδες που συγκρατούν το καπάκι του φίλτρου, δύο από τις οποίες πιάνουν όχι στο εξωτερικό καπάκι αλλά στο κάρτερ. Το αποτέλεσμα είναι διαρροή λαδιού από το σημείο και λύνεται με helicoil (πατέντα για να ξαναφτιαχτούν πάσα) αλλά σημαίνει άνοιγμα πλαινό καπάκι, αλλαγή φλάτζας και λαδιών. Σε αυτό το σημείο διαρροή θα έχει μόνο όσο δουλεύει

Αφού όμως λες ότι δεν το άνοιξε μάλλον το έπιασε με λερωμένα χέρια.

Νέο μέλος
    Εντάξει παιδιά,τελικά μάλλον όντως το είχε πιάσει με λερωμένα χέρια.Το παρακολούθησα και δεν το ξαναέκανε!

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 52
    Τελευταίο μήνυμα: 03/04/2013, 15:16
  2. Βοήθεια με τα φλας
    από pakis στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 20/10/2006, 10:56
  3. Σκουπίδια στο φίλτρο λαδιού.
    από spiros_klr στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 20/06/2006, 22:28
  4. Βοηθεια με το τερας μου!!