Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 30

Θέμα: Ανοιγμα καρτερ!

Παλαιό μέλος

Ανοιγμα καρτερ!

Καλησπερα παιδια!Θελω να κανω μια ερωτηση.
    Εαν ανοιξω τα καρτερ για να βαλω ενα κυλινδροπιστονο 56mm και μετα θελω να το ξανακανω μανισιο το μηχανακι(50mm)κυλινδροπιστονο
    τι γινετε σε αυτη την περιπτοση?καποια φλατζα κατι?
    αξιζει να τα ανοιξω.??
    το μοτερ ειναι το astrea Honda...
    Επισης ειπαρχει ειδικο μηχανιμα που τα ανοιγει.ποσο περνει για να σου τα ανοιξει?
    σε περιπτοση που κανω ροικη στην κεφαλη μου θελω μετα κ αλλες βαλβιδες(ιδιες?μεγαλυτερες)??
    πιστονι φουλ μπομπε κανει σε μαμα κεφαλη Supra??
    Κ κατι ακομα,αν βαλω συμπλεκτη στο χερι πρεπει να χω κολλημενο φυγοκεντρικο ειδικο για συμπλεκτη ή γινετε με το μανισιο του μοτερ?????

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Ένα ένα..

Πρώτον και κυριότερο ΜΗ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ.
    Σοβαρά τώρα, είναι κρίμα ρε φίλε.

Δευτερον δε χρειάζεται να ανοίξεις κάρτερ για να αλλάξεις πιστόνι. Μόνο κεφαλή θα βγάλεις και κύλινδρο. Σκέφτεσαι να του αλλάξεις και μπιέλα? Κιβώτιο? Κάνουν θόρυβο τα ρουλεμάν στο κάρτερ? Αν όχι γιατί να ανοίξεις κάρτερ?
    Ναι χρειάζεσαι ένα εργαλείο που ανοίγει τα κάρτερ αλλά εσύ δε το χρειάζεσαι γιατί δε χρειάζεται να τα ανοίξεις.

Όχι δε θα χρειαστείς άλλες βαλβίδες αν αυτές που έχεις είναι εντάξει. Στην ροική παίρνεις τα χοντρά χοντρά απ' τους αυλούς, μην αφήσεις κανέναν να σου γυαλίσει τους αυλούς. Ακόμα καλύτερα μην κάνεις τίποτα, δε χρειάζεται.

Αν αλλάξεις μόνο κύλινδρο και πιστόνι μετά μπορείς να του ξαναβάλεις τα ίδια.

Αν το ανοίξεις πάντως εσύ θα χάσεις. Αν είναι σε καλή κατάσταση κάνε το ανταλλαγή με 125. Θα βρεις αρκετούς που δε θα πουν όχι.

Γιατί να βάλεις συμπλέκτη στο χέρι? Μια μλκ είναι σε παπί. Δεν ξέρω τι χρειάζεται..

Με λίγα λόγια μη κάνεις τίποτα. Κράτα το όπως είναι, θα σου χρειαστεί.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Ένα ένα..

Πρώτον και κυριότερο ΜΗ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ.
    Σοβαρά τώρα, είναι κρίμα ρε φίλε.

Δευτερον δε χρειάζεται να ανοίξεις κάρτερ για να αλλάξεις πιστόνι. Μόνο κεφαλή θα βγάλεις και κύλινδρο. Σκέφτεσαι να του αλλάξεις και μπιέλα? Κιβώτιο? Κάνουν θόρυβο τα ρουλεμάν στο κάρτερ? Αν όχι γιατί να ανοίξεις κάρτερ?
    Ναι χρειάζεσαι ένα εργαλείο που ανοίγει τα κάρτερ αλλά εσύ δε το χρειάζεσαι γιατί δε χρειάζεται να τα ανοίξεις.

Όχι δε θα χρειαστείς άλλες βαλβίδες αν αυτές που έχεις είναι εντάξει. Στην ροική παίρνεις τα χοντρά χοντρά απ' τους αυλούς, μην αφήσεις κανέναν να σου γυαλίσει τους αυλούς. Ακόμα καλύτερα μην κάνεις τίποτα, δε χρειάζεται.

Αν αλλάξεις μόνο κύλινδρο και πιστόνι μετά μπορείς να του ξαναβάλεις τα ίδια.

Αν το ανοίξεις πάντως εσύ θα χάσεις. Αν είναι σε καλή κατάσταση κάνε το ανταλλαγή με 125. Θα βρεις αρκετούς που δε θα πουν όχι.

Γιατί να βάλεις συμπλέκτη στο χέρι? Μια μλκ είναι σε παπί. Δεν ξέρω τι χρειάζεται..

Με λίγα λόγια μη κάνεις τίποτα. Κράτα το όπως είναι, θα σου χρειαστεί.
    Θελω να ανοιξω καρτερ για να βαλω κυλινδρο μεγαλυτερο(σε mm)
    Συμπλεκτη στο χερι σγρ θα βαλω απλα ακουσα οτι το βαζεις κ με το μαμα το φυγοκεντρικο κ ηθελα να ειμαι σιγουρος.τωρα τι γινετε σε περιπτωση που το κανω ας πουμε 56mm και μετα θελω να το κανω 52mm?
    αυτο ρωταω....
    Ααα επισης ακουσα αυτο για το συμπλεκτη οτι βγαζεις τα ελατηρια του φυγοκεντρικου(αυτα τα 3 που εχει)...οποις γνωριζει ας πει
    Ευχαριστωω...
    Τελευταία τροποποίηση από Thanasis4; 21/05/2016 στις 13:56.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Thanasis4 Προβολή μηνύματος
    Θελω να ανοιξω καρτερ για να βαλω κυλινδρο μεγαλυτερο(σε mm)
    O κύλινδρος τι σχέση έχει με τα κάρτερ?
    Θα βάλεις κύλινδρο με μεγαλύτερη διαδρομή?
    Θα βάλεις κύλινδρο με μεγαλύτερη διάμετρο και ένα πιστόνι μεγαλύτερης διαμέτρου και καθάρισες.

Παλαιό μέλος
    O κύλινδρος τι σχέση έχει με τα κάρτερ?
    Θα βάλεις κύλινδρο με μεγαλύτερη διαδρομή?
    Θα βάλεις κύλινδρο με μεγαλύτερη διάμετρο και ένα πιστόνι μεγαλύτερης διαμέτρου και καθάρισες.
    τα καρτερ χωρανε μεχρι καποια συγκεκριμενα χιλιοστα χωρις να ανοιχτουν.σε περιπτωση που ανοιχτουν μετα το κενο που θα μηνει οταν θα βαλω ενα πιο μικρο κυινδρο τι γινετε?????αυτο ενωω...

Moderator
    Όταν είπες να ανοίξεις κάρτερ νόμιζα ότι εννοείς να τα διαχωρίσεις όχι να τα διευρύνεις.

Εσύ θέλεις να τους κάνεις την τρύπα μεγαλύτερη!
    Δεν υπάρχει κύλινδρος με απλά μεγαλύτερο χιτώνιο ε?
    Μια χαρά!

Όχι, ότι αλλαγή κάνεις με αυτόν τον τρόπο θα είναι μόνιμη.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 21/05/2016 στις 19:33.

Παλαιό μέλος
    οτι να ναι...

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από duke200 Προβολή μηνύματος
    οτι να ναι...
    Άστα αυτά και βάλε τα πράγματα σε μια σειρά.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Όταν είπες να ανοίξεις κάρτερ νόμιζα ότι εννοείς να τα ανοίξεις όχι να τα διευρύνεις.

Εσύ θέλεις να τους κάνεις την τρύπα μεγαλύτερη!
    Δεν υπάρχει κύλινδρος με απλά μεγαλύτερο χιτώνιο ε?
    Μια χαρά!

Όχι, ότι αλλαγή κάνεις με αυτόν τον τρόπο θα είναι μόνιμη.

ναι ρε μάστορα να το ξεχειλώσει θέλει ο παλίκαρος γι' αυτό έγραψα ότι σήμερα είναι Σάββατο
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Thanasis4 Προβολή μηνύματος
    Καλησπερα παιδια!Θελω να κανω μια ερωτηση.
    Εαν ανοιξω τα καρτερ για να βαλω ενα κυλινδροπιστονο 56mm και μετα θελω να το ξανακανω μανισιο το μηχανακι(50mm)κυλινδροπιστονο
    τι γινετε σε αυτη την περιπτοση?καποια φλατζα κατι?
    αξιζει να τα ανοιξω.??
    το μοτερ ειναι το astrea Honda...
    Επισης ειπαρχει ειδικο μηχανιμα που τα ανοιγει.ποσο περνει για να σου τα ανοιξει?
    σε περιπτοση που κανω ροικη στην κεφαλη μου θελω μετα κ αλλες βαλβιδες(ιδιες?μεγαλυτερες)??
    πιστονι φουλ μπομπε κανει σε μαμα κεφαλη Supra??
    Κ κατι ακομα,αν βαλω συμπλεκτη στο χερι πρεπει να χω κολλημενο φυγοκεντρικο ειδικο για συμπλεκτη ή γινετε με το μανισιο του μοτερ?????
    καρτερ=ελαιολεκάνη στροφαλοθαλαμου. Δεν έχει σχέση με το κυλινδροπίστονο και τα χιλιοστά του πιστονιού. Μάλλον εσύ λες κάρτερ τον κύλινδρο. Ο κύλινδρος μπορεί να "ανοιχτει" όπως λές (για να μεγαλώσει η διάμετρος), με ρεκτιφιέ και να μπεί πιό μεγάλο πιστόνι.

οπως προσπαθει να σου πει ο daz, αστο μηχανάκι όπως είναι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motoexelixis
    ειθισται να λενε καρτερ, στα παπακια, το σημειο που εφαπτεται ο κυλινδρος, επανω στο μπλοκ του κινητηρα.

ολοι οι πιτσιρικαδες τουλαχιστον ετσι το ξερουν, ετσι το ζητανε.

Για να πας το αστρεα στα 56μμ θελουν ανοιγμα λοιπον για να μπει κυλινδρος αντιστοιχης διαμετρου.

Η μετατροπη ειναι μη αναστρεψιμη μετα να ξερεις.
    Καρτερ ημων το εν της μηχανης,αγιασθητω το βολαν σου,ελθετω η μπαταρια σου,γεμισθητωτο ρεζερβουαρ σου,ως εν λιπαντικον και επι της μηχανης,το στροφαλον ημων τον επιουσιον,σωσε ημην σημερον και αφες ημηναπο τα μικροπροβληματα των ηλεκτρικων,ως και ημεις αφιωμεν τις βαλβιδες ημων,στων αντιπροσωπων και τωνμηχανικων,αλλα ρησε ημας απο τα ιμιτασιον,
    AVIN

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από duke200 Προβολή μηνύματος
    καρτερ=ελαιολεκάνη στροφαλοθαλαμου. Δεν έχει σχέση με το κυλινδροπίστονο και τα χιλιοστά του πιστονιού. Μάλλον εσύ λες κάρτερ τον κύλινδρο. Ο κύλινδρος μπορεί να "ανοιχτει" όπως λές (για να μεγαλώσει η διάμετρος), με ρεκτιφιέ και να μπεί πιό μεγάλο πιστόνι.

οπως προσπαθει να σου πει ο daz, αστο μηχανάκι όπως είναι.
    Duke αυτό του είπα και εγώ αλλά απ' ότι κατάλαβα στη συνέχεια θέλει να αλλάξει κύλινδρο και όχι να του κάνει ρεκτιφιέ και ρωτάει αν ο καινούριος κύλινδρος θα "κάτσει" σωστά.

Παλαιό μέλος
    ας πουμε τωρα το κυλινδροπιστονο ειναι 50μμ και χωραει στα καρτερ κυλινδρος μεχρι 53μμ
    γιαυτο ηθελα να το διευκρινισω να με σιγουρος παιδια

Υ.Γ.
    και 54μμ μπορει να μπει αν φαγωσουμε το χιτονιο του κυλινδρου 1 χιλιοστο αλλα αν ειναι πολυ ψιλο ενδεχετε να σπασει.(το γραψα για να καταλαβετε πρπ τι ενωω,πως το ενωω :P)

τωρα οτι αφορα το φυγοκεντρικο γνωριζει καποιος?θελει κολλημενο φυγοκεντρικο για συμπλεκτη στο χερι οπως ειναι για συμπλεκτη στο ποδι ή και με το μανισιο(το εχω ακουσει κ βγαζουν τα ελλατηριακια που εχει μεσα...)???

Παλαιό μέλος Το avatar του/της andreaspetr
    Αυτα ειναι τα καρτερ που λεμε

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMAG0215.jpg 
Προβολές:	255 
Μέγεθος:	100,4 KB 
ID:	359343

και εδω ανοιγουμε σε φρεζα την "τρυπα" για να χωρεσει μεγαλυτερης διαμετρου κυλινδρος.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMAG0222.jpg 
Προβολές:	254 
Μέγεθος:	66,6 KB 
ID:	359344

Αν ανοιξεις καρτερ για να βαλεις 56αρι κυλινδρο και αργοτερα θελεις να βαλεις μικροτερο γινεται απλα θελει λιγο προσοχη στην φλατζα πισω να πατησει σωστα.
    στο μηχανουργειο εμενα μου παιρνουν 30€ για ανοιγμα καρτερ(φυσικα τους τα παω αδεια)
    ΜΗΝ αφησεις να τα ανοιξει οριακα στα μπουζωνια γιατι συντομα θα εχεις προβληματα(το εχω παθει)

Ροικη μονο σε μαστορα που ξερει,δεν ειναι αναγκαιο να βαλεις μεγαλυτερες βαλβιδες.
    Μπομπε στην μαμα κεφαλη το ξεχνας.
    αν εχεις σκοπο για 56mm πιστονι βαλε μια κεφαλη CDI την καλη που εχει και μεγαλο χωρο καυσης και μεγαλες βαλβιδες.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω προσπαθώ να βρω το κέρδος στο κόστος προς απόδοση αυτής της μετατροπής και δεν μου βγαίνει........

Μου βγάζει 2 τρύπες στο νερό και πεταμένα λεφτά......

μια τέτοια διεύρυνση θα απαιτήσει και πιο ισχυρή μπιέλα, πιθανότατα και στρόφαλο, σίγουρα άλλη κεφαλή με μεγαλύτερο θάλαμο καύσης και και.....

Έχω ξαναπεί στο παρελθόν, όποιος θέλει επιδόσεις 1100 πάει και παίρνει 1100 δεν προσπαθεί να κάνει το 750, 1100........
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ανοιγμα τερμα γκαζιου;
    από Ταξιδευτής στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 09/04/2007, 19:02
  2. ανοιγμα με fazer 600 εχθες το βραδι...
    από alfa156 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 164
    Τελευταίο μήνυμα: 25/08/2006, 11:49
  3. Μαγνητικη ταπα καρτερ
    από tifoefs στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 28/10/2005, 03:59
  4. ανοιγμα με cbr 1100xx
    από alfa156 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2005, 21:07
  5. σπασμενος καρτερ απο zx10r