Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 25

Θέμα: Βοηθεια σε αλλαγη ελαστικων!

Παλαιό μέλος

Βοηθεια σε αλλαγη ελαστικων!

Καλησπερα παιδες..Εδω και 7 μηνες που εχω τη μηχανη (Versys 2016) ειμαι απογοητευμενος με τα λαστιχα απο το εργοστασιο..Λογικο θα μου πειτε μιας και ειναι μετρια ως συνηθως..Αυτα ομως για μενα παραειναι αθλια και μου βγαζουν τρομερη ανασφαλεια..Το ABS μπαινει για πλακα παντα. Φοραει τα Dunlop D222 σαν να λεμε εδω Ευρωπη τα Roadsmart 2 αντιστοιχα.

Ειμαι λοιπον μεταξυ τριων ελαστικων

Pirelli road 4

Pirelli Angel GT

Bridgestone t30 evo

Η οδηγηση που κανω ειναι νορμαλ με σπορ..αλλα ας κρατησουμε το νορμαλ κυριως, δεν ειμαι κανας ροσσι να στριβω τερμα κατω, απλα το προσπαθω ακομα χααχχαχα.

Τι λετε? Ολα ειναι τουριστικα λαστιχα με σπορ χαρακτηρα πιστευω..Κανενας με εμπειρια και στα 3 θα ηταν ιδανικη η γνωμη του

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nik69
    Πόσα χιλιόμετρα κάνεις τον χρόνο?
    Αφού είσαι τόσο απογοητευμένος από τα sport-touring που φοράει ήδη πήγαινε σε sport κατηγορία ( S21 , Rosso 3 , M7RR , continental sportattact 3 κλπ).
    Υπολόγισε περίπου για την δική σου ιπποδύναμη 8-10000 Km για το πίσω και για το μπροστά 15-20000 km.

Εγώ με τα bridgestone BT021 παραλίγω να πάω πουλήσω το μηχανάκι. Τόσο είχα φοβηθεί. Με τα S20 που άλλαξα μόλις μετά από 8 μήνες ανακουφίστηκα!
    Ζυγισέ τις οικονομικές σου δυνατότητες και κάνε τους συμβιβασμούς σου.

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Στο Versys και για χρήση πόλης κατά βάση και λιγότερο ανοιχτές διαδρομές βάζουν τα Bridgestone BT-090Η και τα S21W. Γενικά δουλεύει καλά λάστιχο με δείκτη H. Τα ελαστικά με υψηλό δείκτη W δε τα ζεσταίνει εύκολα.
    Θα σου πρότεινα τα 090 τα οποία φοράω εδώ και 5000χλμ και είναι βεντούζα παντού.

τα έβαλα εδώ
    http://mototyres.gr/
    στη καλύτερη τιμή από όλους τους υπόλοιπους και με το Στράτο χειρουργείο στη δουλειά του.

Παλαιό μέλος
    τα S21 ειναι αρκετα αποτομο λαστιχο. ειναι για ss μηχανες κυριως. η αποτομη κορωνα ειναι τρομακτικη στην αλλαγη κατευθυνσης, αρα ακυρα αυτα. μπορει να ειμαι απογοητευμενος ομως μονο με τα μαμα..δεν ειναι ολα τα σπορτ τουρινγκ χαλια προφανως! απλα για αυτα τα 3 εχω ακουσει πολυ καλα λογια και ακομα και για το pilot road 4 που ειναι κυριως βροχινο οτι και στο στεγνο τα σπαει.

γιωργο αν θελω πχ καποιο απο τα 3 μπορω να τα ζητησω δηλαδη σε οτι δεικτη θελω? γιατι εχω την εντυπωση πως βγαινουν με στανταρ δεικτη, δεν ειναι οπως στα αυτοκινητα..γιατι και εγω δεν το θελω το W ειναι too much αφου ειναι για 270+χλμ. μονο για χαγιαμπουσα ειναι

περι γρήγορης κορώνας ή όχι γούστα είναι αυτά. εμένα μου αρέσει ειδικά μέσα στη κίνηση είναι παιχνίδι.
    το λαστιχο το επιλέγεις βάση χρήσης όχι βάση τιμής.

αν κινείσαι πόλη θες χαμηλό δείκτη H για να ζεσταίνεται γρήγορα και να πιάνει καλύτερα σε φθαρμένη άσφαλτο. το V W στη πόλη δε θα δουλέψει ποτέ εκτός αν κάνεις πάνω κάτω τον Κηφισσό και την Συγγρού συνέχεια με ταχύτητες πάνω από 100χλμ/ω.

Κάποια βγαίνουν με παραπάνω από ένα δείκτη ταχύτητας αλλά να ξέρεις οτι το Versys είναι σχετικά ελαφρύ και με μέτριο γκάζι για να ζεστάνει ένα V W ελαστικό και να το κάνει να δουλέψει.

Καλύτερα H δείκτη και να το φθείρεις 2000-3000 χλμ νωρίτερα.

Πριν 3χρόνια φόρεσα τα Metzeler M5 με δείκτη V. Κατάφερα να τα βάλω να δουλέψουν σε ελάχιστες περιπτώσεις και τα πούλησα μεταχειρισμένα μετά από 15.000χλμ ΧΩΡΙΣ ΤΑΚΟΥΝΙ!!!!!...αντιλαμβάνεσαι πόσο δούλεψαν όταν στα 15.000 δεν είχαν δημιουργήσει τακούνι.

Μην θαμπώνεσαι από τιμές και φανφάρες. Θες μαλακό λάστιχο πόλης που να απευθύνεται σε sport οδήγηση. Ήμουν και γω δύσπιστος για το 090 γιατί έλεγα ότι πληρώνεις παίρνεις...κοίταγα το S20 και τα Μ7 στα 300ευρώ.

Τελικά ο λαστιχάς με έπεισε και μου άνοιξε τα μάτια και με γλίτωσε και σχεδόν 70-80ευρώ.

Παλαιό μέλος
    μα δεν με νοιαζει η τιμη..απλα θελω να ξερω οτι θα φρεναρω σωστα και θα στριβω με ασφαλεια. στα 3 δηλαδη που προτεινα κανενα δεν θα εβαζες? με βαση οτι βγαινουν σε δεικτη Η μιλαμε παντα, ΑΝ βγαινουν καποια απο αυτα

Τα συγκεκριμένα που έβαλες είναι με δείκτη W και ορισμένες διαστάσεις στο Angel GT σε V και δε τα φοράνε σε Versys κυρίως για τους λόγους που σου είπα.

Σου ξαναέβαλα πάνω τον παράγοντα που θες να δουλεύεις το λάστιχο. Αν είσαι για 90 πόλη 10 ταξίδι πας καρφί για Η που είναι μαλακότερο και θα δουλέψει όπως πρέπει σε αυτές τις συνθήκες.

Αρκετές εταιρίες βγάζουν H δείκτη σε μοντέλα ελαστικών. Εγώ προτίμησα την Bridgestone και σε H είχε το ΒΤ-090. Δε βρίσκω λοιπόν λόγο να μην πας σε κάτι δοκιμασμένο που δουλεύει σωστά. Αν θες να πειραματιστείς όμως πάλι δε μου πέφτει λόγος.

Η όλη μου εμπειρία σε όλες τις συνθήκες ζέστη κρύο βροχή σκόνη 1χρονιά με τα 090H μου έδειξαν αυτο. Το λάστιχο φρενάρει, στρίβει, σπάνια να είδα ABS και δε μου έδωσε ποτέ αίσθηση ανασφάλειας.

Παλαιό μέλος
    δεν τα εχω βαλει ειναι της μανας του λαστιχο..7 μηνες με το ζορι λαστιχο δηλαδη. να παρω αυριο σε λαστιχα να μαθω τι παιζει οποτε με τους δεικτες στα συγκεκριμενα αν το βγαζουν δηλαδη σε Η? στη χειροτερη αν παω σε V? λες να εχω τοση μεγαλη διαφορα σε σχεση με το Η?

διαβασα αυτα που λες προσεκτικα και εχεις δικιο σαφως.

την ίδια μηχανή έχουμε οπότε δε σου γράφω εμπειρία από κάτι διαφορετικό. Εγώ φόρεσα V μαρκάτα και ακριβά και την πάτησα. Τα επόμενα ήταν H και 70ευρώ φθηνότερα και τα έχω κατα-ευχαριστηθεί.
    πολύ πιθανόν να πιέζεις και λιγότερο το ελαστικό από εμένα ως πιο νέος οδηγός με το Versys.
    Στο λέω γιατί δεν υπάρχει λόγος να απογοητευθείς από τα νέα λάστιχα. Καλύτερα από τα εργοστασιακά θα είναι, αλλά θα δεις οτι και πάλι δε θα είναι αισθητή η διαφορά που να πεις άξιζε τα χρήματα. Βάλτου ένα μαλακό ελαστικό να νιώσεις άνετος πάνω στο Versys.
    δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Παλαιό μέλος
    οτι το πιεζω λιγοτερο ειναι σιγουρο..αρχικα γιατι δεν θελω να ρισκαρω ειδικα με τα αθλια λαστιχα και κατα δευτερον γιατι δεν θεωρω οτι ειμαι ο σουπερ διτροχος οδηγος. ωραια θα το ψαξω αυριο και θα μαθω τι παιζει. ελπιζω να βγαινουν και σε μικροτερο δεικτη. ευχαριστω γιωργο!

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Εχε υπ όψιν οτι τα λάστιχα που έχεις δεν είναι καθόλου άθλια.
    Απλά είναι sport touring λάστιχα και ίσως δεν σε καλύπτουν στους Ελληνικούς δρόμους.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Εχε υπ όψιν οτι τα λάστιχα που έχεις δεν είναι καθόλου άθλια.
    Απλά είναι sport touring λάστιχα και ίσως δεν σε καλύπτουν στους Ελληνικούς δρόμους.
    ισως ναι.. απλα οσοι εχουν την ιδια μηχανη η και το ιδιο λαστιχο εχουν την ιδια αποψη. και στην ελλαδα αλλα και σε φορουμ του εξωτερικου. το λαστιχο ειναι απλα αποτυχια το συγκεκριμενο. το επομενο μοντελο ειναι αρκετα καλυτερο απο οτι λενε τουλαχιστον

Παλαιό μέλος
    μιλησα με 2 διαφορετικους λαστιχαδες, αρκετα γνωστους.. και οι 2 μου προτειναν με κλειστα ματια οπως χαρακτηριστικα ειπαν, το pilot road 4. αρκετα πιο μαλακο απο τα αλλα 2 και οτι πρεπει για ελλαδα. το οτι ειναι βροχινο κυριως δεν το κανει μετριο στο στεγνο..το αντιθετο μαλιστα. ακριβως επειδη ειναι μαλακο και στο στεγνο κολλαει κατω. το Τ30 ειναι σκληρουτσικο αλλα σπορ λαστιχο και το angel gt ειναι και αυτο καπως σκληρο..και τα 3 ομως μακραν καλυτερα απο το roadsmart 2 οπου επιβεβαιωσαν ποσο αισχος ειναι οντως

Τα λάστιχα που έχεις για πούλημα είναι... Τα "άθλια"; Τα οποία είναι τα καλύτερα λάστιχα που έχω φορέσει ποτέ... Και όχι μόνο εγώ δηλαδή.

Τα σπορ λάστιχα που ζητάς, μία που δεν πιέζεις, δεν θα τα ζεσταίνεις. Δεν νομίζω ότι κινείσαι στην σωστή κατεύθυνση.

Παλαιό μέλος
    Ακριβως γιαυτό λοιπόν δεν θα πάω στο σπορ αλλά στο πιο μαλακό. Επίσης για κάποιον που έχει λιωμένο λάστιχο αυτά τα άθλια όπως αναπαράγεις και εσύ είναι λουκούμι γτ είναι καινούργια.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αλλαγή ελαστικών σε GSR600 ! ! !
    από Corsakias82 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 21/10/2020, 09:35
  2. Αλλαγή ελαστικών από ON-OFF σε Street
    από rayjack στο forum Μετατροπές (Customizing)
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2013, 21:33
  3. ΒΟΗΘΕΙΑ!!!ΑΛΛΑΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
    από dimidomo στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 29/01/2011, 18:09
  4. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 01/08/2008, 10:22
  5. Αλλαγή ελαστικών σε cbf600s
    από startengine στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 28/12/2005, 13:32