καλησπερα, εχω ενα yamaha xj6. ηθελα να ρωτησω αποψεις για μαρκα λιπαντικο μανετας φρενου , συμπλεκτη, και σταντ.
καλησπερα, εχω ενα yamaha xj6. ηθελα να ρωτησω αποψεις για μαρκα λιπαντικο μανετας φρενου , συμπλεκτη, και σταντ.
Γρασο....αυτό το κολλωδες υλικό που βρωμάει λίγο από ότι μάρκα θες....υπάρχει και λίθιου αλλά νομίζω είναι too much...![]()
Throttle that mysterious friend of ours
Ρωταω γιατι στο manual λεει οτι η μανετα φρενου θελει γρασο σιλικονης, ενω ολα τα αλλα γρασο λιθιου που ειπες. Λες με ενα απλο να κανω δουλεια για να μην παρω δυο ειδη
εκτος απο ρουλεμαν σε τιμονια κλπ..βαζεις απλο γρασσο και δεν τρεχει τιποτα..αν θες βαλε και λιθιου που κραταει λιγο παραπανω ολα την ιδια δουλιτσα κανουν..στο σταντ με μετρο γιατι παιζει να γινεις χαλια (παπουτσια,παντελονι κλπ)
![]()
Όλα αυτά που συζητάτε δεν έχουν καμία διεισδυτικότητα. Αυτό είναι ότι καλύτερο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.
http://www.wurth.gr/uploads/infos/P%...6041-09854.pdf
Sent from me using a computer.
Για το σταντ και τις μανετες νομιζω δεν πολυκανει...εγω τα λυνω και βαζω γρασο με το δαχτυλακι....σα το δαχτυλο τιποτα ρε...![]()
Λαστιχενιο.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Γαντακι ντε![]()
Κάνεις λάθος. Για εκεί κι αν κάνει!
Για να μπει το γράσο πρέπει να το λύσεις όπως είπες. Αυτό είναι σαν νερό, πάει παντού και μετά γίνεται σα γράσο. Αφού στερεοποιηθεί είναι ελαστικό και αντέχει πολύ. Δε φεύγει με νερά κτλ.
Μπαίνει παντού πιο εύκολα απ' το γράσο και αντέχει παραπάνω. Το χρησιμοποιώ χρόνια σε όλους τους συνδέσμους και κάνει άψογη δουλειά.
Λες οτι το στερεο γρασο κανει καλυτερο δουλεια απο το σπρει?
στις μανετες ειχα βαλει χοντρο πρσινο γρασο οταν τις ειχα αλλαξει (3+ χρονια), δεν εχουν παρουσιασει καποιο προβλημα απο τοτε.
στη ντιζα ριξε wd40 αν υπαρχει τροπος να περασει σε ολη και να την καθαρισει, διαφορετικα αν κολλαει, βαζεις καινουρια.
στο σταντ επισης wd40. λιγο θελει να φυγουν οι βρωμιες-λαδια απο την αλυσιδα
it was nothing, just the normal thing to do at the time
Σχεδόν όλες οι ντίζες πλέον έχουν εσωτερική επίστρωση τεφλόν.
Μην τους βαζετε γράσσο, μπορεί να φτιάξει σιγα σιγά μάκα και να κρατάει και υγρασία. Λίγο ψιλό λαδάκι και ειναι παντα ΟΚ.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Και αυτό στέρεο γίνεται, ας βγαίνει σαν νερό. Όπου περάσει θα μείνει για αρκετό καιρό.
Σε γλιτώνει απ' τη διαδικασία να λύνεις και να ξανα δένεις ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αυτά που δεν έχεις τέτοια δυνατότητα.
Η αντοχή του στο νερό παίζει να είναι καλύτερη απ' του λευκού γράσου σε σπρέι. Καθαρίζεται και πιο εύκολα απ' το ξεραμένο γράσο, με ένα οποιοδήποτε καθαριστικό φεύγει πανεύκολα.
Για μανέτες, μαρσπιέ, σταντ και γενικά για όλους τους συνδέσμους είναι ιδανικό. Ακόμα και αν έχουν λαστιχάκια δεν προκαλεί φθορά.