Καλησπέρα. Ύστερα από κλοπή της μηχανής μου αποφάσισα να ξαναοδηγήσω ένα παλιό ΧΤ που είχα. Είχε να πάρει μπρος από το 11 και με καθάρισμα ηλεκτρικών επαφών, καρμπυρατέρ κλπ πήρε με την πρώτη μανιβελιά. Προφανώς και είχε, ακούστηκαν και φάνηκαν κάποια προβληματα, αλλά παρόλαυτα η μηχανή λειτουργούσε κανονικά. Ένα από αυτά τα προβλήματα ήταν το καδενάκι χρονισμού, οπότε και το άλλαξα. Μαζί με αυτό, άλλαξα και κεφαλή, γιατί είχα μια εξτρα η οποία είχε πάνω αχρησημοποίητες βαλβίδες και τσιμουχάκια (δε λέω καινουργιες γιατί δεν ήταν, είναι του 2011, αλλά η κεφαλή ήταν λαδωμένη ωστε να προφυλάξω όσο γίνεται τα τσιμουχάκια από το να ξεραθούν). Αφού λοιπόν τα άλλαξα αυτά, ρύθμισα βαλβίδες, ξανακαθάρισα καρμπυρατέρ και από τότε ψάχνω εδώ και μια βδομάδα να βρω τι φταίει και δεν παίρνει. πήρε 2-3 φορές και έσβησε κατευθείαν και άλλες 2-3 που κρατούσε ρελαντί αλλά δε σήκωνε στροφές και μετά από κανα λεπτο στο ρελαντί πάλι έσβηνε μόνη της. Ο χρονισμός είναι σωστός, οι βαλβίδες ρυθμισμένες, το καρμπυρατέρ καθαρό και τραβάει βενζίνη από το τεπόζιτο, το φίλτρο αέρος επίσης καθαρό και το μπουζί δίνει σπίθα. Όλα αυτά τα έχω χιλιοτσεκάρει και επίσης έχω δοκιμάσει με καινούργιο πολλαπλασιαστή, καινουργιο μπουζί, άλλη ηλεκτρονική και άλλα πηνία (καπάκι βολάν). Το μηχανάκι είναι ΧΤ125 1982-85 μοντέλο. Έχει κάποιος κάποια ιδέα τι μπορεί να ξεχνάω ή τι μπορεί να φταίει για να το δοκιμάσω; Ευχαριστώ!