Καλησπερα παιδια. Εχω το DL 650 με 27.000χλμ. Τον τελευταιο καιρο παρατηρησα στην οδηγηση μεσα στην πολη και οταν η μηχανη ειναι ζεστη, σε ανυποπτο χρονο και οχι παντα, την στιγμη που κατεβαζω ταχυτητα απο 2η σε 1η και παταω συμπλεκτη ο κινητηρας σβηνει.
Οταν δουλευει στο ρελαντι πχ σε φαναρια και η θερμοκρασια ειναι στις 3 γραμμες ξαφνικα απο τις 1400 στροφες πεφτει στις 900 περιπου και μετα απο 10 δευτερολεπτα η μηχανη σβηνει παλλη.
Οταν την βαζω μπροστα το πρωι κρυα παιρνει αμεσως, οι στροφες ανεβενουνε στις 1500 για λιγα δευτερολεπτα, μετα πεφτουνε στις 1100, και στην πορεια οταν ζεσταθει η μηχανη σταθεροποιουντε στις 1400 περιπου αλλα οχι παντα. Πολλες φορες πεζουνε μεταξυ 1100 με 1400μ στροφες.
Οσο περναει ο καιρος τα σβησηματα γινονται ολο και ποιο συχνα. Το πηγα σε μαστορα και αλαξαμε μπουζι και σωληνακια υποπιεσης που ηταν λιγο φθαρμενα. Απο χθες που το πηρα και μεχρι σημερα το βραδυ σε μικρες κοντινες βολτες μεσα στην πολη με μικρη ταχυτητα δεν παρουσιασε καποιο προβλημα. Πριν απο λιγο το εβγαλα περιφεριακο, το πατησα μεχρι 150 και το μηχανακι ανοιγε κανονικα χωρις κανενα προβλημα. Οταν ομως ξαναμπηκα στην πολη και κατεβασα ρυθμους, στο πρωτο φαναρι με ξαναρχησε τα ιδια, δηλαδη απο 1400 στροφες κατεβενε στις 900 με τασεις να σβησει και αν δεν βοηθουσα με το γκαζι η εβαζα πρωτη να ξεκηνησω εσβηνε. Επισης οταν το εδινα με νεκρα μια γκαζια αντι να σταματισει στις 1400 στροφες επεφτε παλλη στις 900 με την ιδια καταληξη. Σημερα χειροτερεψαν τα πραματα και μου το εκανε ποιο εντονα.
Να σημειωσω οτι πριν μια βδομαδα γυρνοντας απο Δραμα στην εγνατια με ανοιξε το FI στο καντραν οταν ομως σταματησα εσβησα και ξαναξεκηνησα δεν μου ξαναναψε μεχρι και σημερα. Δεν ξερω αν αυτο παιζει καποιο ρολο.
Να σημειωσω οτι η μηχανη δεν μου παρουσιασε καθολου μεχρι τωρα σκασιματα στις ψιλες στροφες και ταχυτητες, δηλαδη ανοιγει κανονικα τουλαχιστον μεχρι τα 170 που την εχω πατησει μεχρι σημερα.
Απο αλλα ποστ που διαβασα για tps μου μυριζεται!
Αν νομιζετε πως συμβαινει κατι αλλο βηθηστε με βρε παιδια για να εχω μια ιδεα τι μπορει να ειναι γιατι με επεσε η ψυχολογια και δεν σηκωνετε με τιποτα μαζι με το "αλλο"!![]()