Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 17

Θέμα: Αξίζει να πάρω 125cc γι αυτά που θέλω ?

Νέο μέλος

Αξίζει να πάρω 125cc γι αυτά που θέλω ?

Καλησπέρα

Είμαι καινούργιος και δεν έχω πολλές γνώσεις σε μηχανάκια, μπορεί αυτό που θέλω να ρωτήσω να ναι για γέλια αλλά το θέμα είναι ότι οικονομικά δεν μπορώ να συντηρώ αμάξι και σκέφτηκα ότι το μηχανάκι δεν έχει τόσα πολλά έξοδα συνολικά και πως μπορεί να μου λύσει τα χέρια.

Η ερώτηση μου είναι αξίζει να πάρω 125cc μηχανάκι για απόσταση καθημερινά Θεσσαλονίκη-Περαία ??
    Επίσης γίνεται να πηγαίνω καλοκαίρια Χαλκιδική (Φλογητά) ?? (όχι από το κεντρικό δρόμο).

Επειδή κοίταξα μηχανάκια που μ'άρεσαν αλλά δεν ξέρω αν θα έχω προβλήματα με τα συγκεκριμένα μηχανάκια.
    Mου άρεσαν Daytona Sprinter,Kymco Jetix και Lifan City
    Τελευταία τροποποίηση από KnightRider; 12/06/2017 στις 16:26.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Μπατζετ?
    Διπλωμα?

Σε γενικες γραμμες ναι κανεις τα παντα με πολλους συμβιβασμους με ενα απο αυτα που εβαλες. Αλλα αν σε παιρνει απο μπατζετ και διπλωμα παρε ενα μικρο μοτοσυκλετακι εκει στα 250cc.
    Quod me nutrit... me destruit.....

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Kαι στην ακρη του κοσμου μπορεις να πας με 125 κυβικα αν θελεις. Το θεμα ειναι η ανεση.
    Παντως για τις αποστασεις που λες μια χαρα θα σου ειναι ενα τετοιο μηχανακι.
    Και Χαλκιδικη πας απο τον κεντρικο κανονικοτατα.
    MADE IN JAPAN 日本製

Comandante Bananas Το avatar του/της christoi
    Επικίνδυνος δρόμος, ειδικά όταν στενεύει και ακόμα χειρότερα στις βροχές (λιμνάζουν τα νερά σε πολλά σημεία). Και ακόμα χειρότερα όταν φεύγει και η μεσαία μπαριέρα.
    Θα συμφωνήσω με τον αποπάνω στα 250κυβικά.
    Και να λάβεις υπόψην σου στο budget και εξοπλισμό (όχι μόνο κράνος).
    Τελευταία τροποποίηση από christoi; 12/06/2017 στις 23:40.

Ντιπ άσχετος Το avatar του/της gory
    Μια που είσαι καινούργιος μία προειδοποίηση. Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης είναι γυαλί, όταν το πάρεις με το καλό με ρεγουλα και σύνεση στην οδήγηση, δεν κατάλαβα για ποτέ μου πετούσε κωλιες το μηχανάκι...

Νέο μέλος
    Κατάλαβα.

Μερικοί μου είπανε πως με 125cc θα βγάζει προβλήματα επειδή θα το έχω σχεδόν τσίτα με 100km/h.

Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά εγώ πιστεύω πως πχ με Daytona Sprinter δεν θα έχω πρόβλημα γιατί αν το τρέχω με 100km/h και επειδή έχει στροφόμετρο πιστεύω πως σε αυτή την ταχύτητα με ~7200 στροφές δεν θα πάθει τίποτα - πιστεύω θα πάθει αν το πάω πάνω από 8000 στροφές δηλ εκεί που ξεκινάει να είναι στο κόκκινο.

Scooteroμέλος Το avatar του/της Dimos35
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από KnightRider Προβολή μηνύματος
    Κατάλαβα.

Μερικοί μου είπανε πως με 125cc θα βγάζει προβλήματα επειδή θα το έχω σχεδόν τσίτα με 100km/h.

Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά εγώ πιστεύω πως πχ με Daytona Sprinter δεν θα έχω πρόβλημα γιατί αν το τρέχω με 100km/h και επειδή έχει στροφόμετρο πιστεύω πως σε αυτή την ταχύτητα με ~7200 στροφές δεν θα πάθει τίποτα - πιστεύω θα πάθει αν το πάω πάνω από 8000 στροφές δηλ εκεί που ξεκινάει να είναι στο κόκκινο.
    Κανένα 125 δεν πρέπει να πηγαίνει με 100 συνέχεια. Ή θα διαλέξεις κάτι άλλο, ή θα κάνεις παραχωρήσεις στην ταχύτητα.
    Δεν λέω ότι θα το πάρεις στο χέρι, αλλά ότι δεν είναι προορισμένο για αυτό.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    ολα σχετικα ειναι...αν παρεις παπι και το πιεζεις...τα 100χλμ/ωρα σταθερα ειναι στο οριο της πιεσης για το παπι, καποια στιγμη θα το παρεις στα χερια το μοτερ...τον κινεζο μπορεις να τον παρεις και πολυ γρηγορα σχετικα...
    αν ομως το πηγαινεις με 80 θα εισαι πιο safe...αλλαγη λαδιων σχετικα συχνα να του κανεις, καθε 3000 χλμ και ολα καλα...

θα σκυλοβαριεσαι βεβαια...
    θα σε περνανε απο πανω μεχρι και τα φορτηγα...
    το χειμωνα θα γινεσαι λουτσα γιατι οντως κοντα στο αεροδρομιο ο δρομος μαζευει νερα στα δεξια...και ειναι και καταμαυρα τα νερα εκεινα...
    η μουδανιων ειναι επικινδυνη με κατω απο 100χλμ/ωρα οποτε προσεκτικα και δεξια δεξια...

αλλα αν εχεις θεληση θα την παλεψεις...
    Τελευταία τροποποίηση από devil's animal; 13/06/2017 στις 20:12.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Οχι και Χαλκιδικη τα Φλογητά...!!
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Οχι και Χαλκιδικη τα Φλογητά...!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της billy84
    Καλησπέρα

Είμαι καινούργιος και δεν έχω πολλές γνώσεις σε μηχανάκια, μπορεί αυτό που θέλω να ρωτήσω να ναι για γέλια αλλά το θέμα είναι ότι οικονομικά δεν μπορώ να συντηρώ αμάξι και σκέφτηκα ότι το μηχανάκι δεν έχει τόσα πολλά έξοδα συνολικά και πως μπορεί να μου λύσει τα χέρια.

Η ερώτηση μου είναι αξίζει να πάρω 125cc μηχανάκι για απόσταση καθημερινά Θεσσαλονίκη-Περαία ??
    Επίσης γίνεται να πηγαίνω καλοκαίρια Χαλκιδική (Φλογητά) ?? (όχι από το κεντρικό δρόμο).

Επειδή κοίταξα μηχανάκια που μ'άρεσαν αλλά δεν ξέρω αν θα έχω προβλήματα με τα συγκεκριμένα μηχανάκια.
    Mου άρεσαν Daytona Sprinter,Kymco Jetix και Lifan City
    Θεσσαλονίκη-Περαία πηγαινε ελα ειναι γυρω στα 45km,φυσικά μπορεις να τα κάνεις αν αντέχεις,με κατι μεγαλυτερο θα μπορεις να τα κάνεις πιο άνετα.Για μένα μακρια απο κινέζους ειδικα για τετοια χρηση και τοσα km,είμαι παθων 2 φορες,ολοκαινουργιο daytona χτυπησε σασμαν στα 48.000km,μάλιστα απο τα 30,000km είχε ανέβει πάρα πολυ η καταναλωση βενζινης και λαδιού.Ειχε φτασει να καιει 4,5 λιτρα στα 100,πιθανοτατα καποιο προβλημα να δημιουργηθηκε και στο καρμπυρατερ.Αλλαξα μοτερ και έβαλα ενα Lifan 125 CDI το οποιο στα 19.000 βαρεσε την 3η ταχυτητα.Αν ειναι να το κάνεις πάρε ενα καλό μεταχειρισμένο παπι crypton,kriss,kazeR.To φθηνό βγαινει ακριβό σε πολλές περιπτωσεις.
    Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE

Κατάλαβα.

ΕΧΩ ΤΟ ΧΟΝΤΑ ΑΣΤΡΕΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ

Πριν είχα τον προκάτοχο του wave.
    Πηγαίνω σχεδόν κάθε μέρα Θεσσαλονίκη Τρίλοφο,τις περισσότερες φορές
    από τον δρόμο της Περαίας και στρίβω στο φανάρι.
    ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα,σου φτάνει και σου παραφτάνει..!!
    Τζάμπα από καύσιμο και πάει μια χαρά..!!
    Το καλοκαίρι πολλές φορές έκανα τη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Νέα Ποτίδαια,
    επίσης κανένα πρόβλημα.
    ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ και μην ακούς τίποτε,μια χαρά θα είσαι...!!!!
    Έτσι κι αλλιώς και τέρμα να το έχεις το γκάζι αυτό στις ανηφόρες θα κόβει,οπότε
    μη το φοβάσαι,μόνο το λαδάκι του να προσέχεις...!!!!

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από irinia Προβολή μηνύματος
    ΕΧΩ ΤΟ ΧΟΝΤΑ ΑΣΤΡΕΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
    ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΜΑΣ...!!!
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΜΑΣ...!!!
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	fri8.medium.jpg 
Προβολές:	109 
Μέγεθος:	85,5 KB 
ID:	383586
    MADE IN JAPAN 日本製

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    τα 125cc είναι μοτοσυκλέτες κανονικές και μπορείς να κάνεις τα πάντα μαζί τους σε κάποια όρια όπως αυτό της ταχύτητας όμως όμως αντισταθμίζεται απο το ότι είσαι αρχάριος και πρέπει να ξεκινήσεις απο κάπου και αφού πρέπει να μάθεις τα βασικά ισορροπία γιατί δεν είναι αυτονόητο επίσης πως θα φρενάρεις με ασφάλεια, πώς θα ελιχθείς αντί να οδηγείς εντελώς τετράγωνα
    και αυτά είναι τα βασικά πανω σε 2 τροχούς είτε είναι παπάκι 125 είτε μοτοσυκλέτα 125 ειτε σκούτερ 125
    προσωπικά ξεκίνησα απο τα 50cc και έκανα ταξίδια ακτίνας εως 200km διπλός με χαρά και ευτυχία και δε με ενοχλούσε που το μηχανάκι μου περιοριζόταν σε ταχύτητα ταξιδιού στα 60km/h

όλοι απο κάπου ξεκινάμε, τα 250cc είναι επόμενο σκαλοπάτι εάν σου αρέσει η φάση και θελήσεις να συνεχίσεις θα μπορούσες με το κατάλληλο δίπλωμα να προχωρήσεις προς τα εκει, τα σκαλοπάτια τα ανεβαίνουμε ένα-ενα

μια πρόταση στα 125 ειναι και αυτή
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	01honda-cbf125.jpg 
Προβολές:	112 
Μέγεθος:	78,4 KB 
ID:	383587
    you rise you fall you're down then you rise again

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. κάτι που αξίζει να δείτε...
    από ruyjin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2006, 08:26
  2. Αξίζει να πάρω scooter ?? H E L P !!!
    από petros3182 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 02/10/2006, 07:57
  3. κατι που θελω να το πω...
    από Davelis στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2006, 19:59
  4. Θελω να παρω Atv
    από el_hymador στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 04/05/2006, 08:51
  5. από πού να πάρω Schuberth S1 ;;;;;
    από efialtis στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2006, 22:26

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •