καλησπερα στην παρεαειμαι νεο μελος γιαυτο συγχωρεστεμε σε περιπτωση που εχω κανει λαθος με το θεμα που ανοιγω. παμε...
Ειμαι κατοχος μιας f650st (με τα φλασακια εξω) η μοτο εχει περιπου 36.0000 στο κοντερ αλλα ειναι σιγουρα 136.0000 , παρολα αυτα καλα πηγαινε εκτος απο την καταναλωση.
την παω σε μηχανικο και κανει ενα καθαρισμα καρμπυρατερ και μου λεει οτι αλλαξε θεση στις βελονες (τις ανεβασε μια θεση) και οτι θα χρειαστω αλλαγη γιατι ειναι λιγο φαγωμενες.Περνανε οι μερες η μηχανη καλα αλλα πεσμενη σε αποδοση και εμενα με τρωει να τελειωσω το θεμα με τα καρμ.
παραγγελνω λοιπον 2 κιτ (k-1345bk) που εχουν ολα τα εσωτερικα για τα καρμπ. (ζιγκλερ,ο-ρινγκ.κ.α) + 2 μεμβρανες. Την βαζω κατω και τα βγαζω μονος , με τον σωστο τροπο , (βγαλσιμο εξατμησης,φιλτροκουτι και ντεποζιτο) μενω παγωτογιατι βλεπω την βιδα που κραταει απο πανω την πισω αναρτηση σπασμενη και μισο βγαλμενη
καλα που ασχοληθηκα!
Παιρνω τα καρμ για εγχειρηση...
ολα καλα κανενα προβλημα εκτος απο το emulsion tube που ηταν κολλημενο,στην φωτο φαινετε κατω κατω να εχει σκουρια? δεν ξερω, παντως αλλαχτηκε με νεο απο το κιτ. αφου λοιπον ολα μπαινουν καινουρια , με μονη διαφορα το ζιγκλερ του main jet που το κιτ ειχε το 140 ενω το δικο μου 132,5 (μετα το 1996 ειχαν ολα 132,5 main ενω πριν 140 main) και τις βελονες στην θεση 3 (στη μεση) μετρωντας απο πανω και οχι στην 4 που εχει μαμα, αλλαζω μεμβρανες, ρυθμιζω τα float και κλεινω τα καρμπ. τα δενω ολα και παρατηρω οτι το φιλτρο βενζινης το εξτρα που ειχε ειναι σε μαυρο χαλι πεταω το παλιο και παιρνω ενα ιδιου τυπου (διαφανο με πορτοκαλι φιλτρακι πιθανον χαρτινο δεν ξερω)
βαζω μπροστα και αφου ρυθμιζω λιγο το ρελαντι ολα ακουγοντε καλα ουτε διαρροες στα καρμ. ουτε αρρυθμιες ολα δουλευουν μια χαρα... ζεστενεται η μηχανη ανεβαζω λιγο στροφες, μαρσαρω εως 4000-5000 μια χαρα και παλι, γρηγορη αποκριση του γκαζιου, σπιρταδα φουλ, ανεβαιναν οι στροφες γρηγορα και γενικα ολα πολυ πολυ καλυτερα απο οτι ητανεπαναλαμβανω την διαδικασια αλλες 2 φορες αφου την αφηνα να κρυωσει χωρις αλλες παρατηρησεις. βαζω σελα και παω δοκιμη
αφου κανω 3-4 χλμ μεσα στην πολη τερμα χαλαρα , αλλαγες στις 3000-3500 χωρις καποιο προβλημα βγαινω και λιγο πιο εξω....
σταματημενος σε φαναρι αναβει πρασινο και ξεκιναω 1..2..3.. αλλαγες 4000-6000 μια χαρα και παλι (εφτασα εως 140-150) δεν παρατηρω τπτ περιεργο και ειμαι ικανοποιημενος απο την αποδοση. εν συνεχεία σταθερο γκαζι με 100 για περιπου 4-5 χλμ μετα περασα μεσα απο χωριο χαλαρα με 60 απροβληματιστα εως τωρα με το που βγαινω η μηχανη με αφηνει απο καυσιμο. κανω ακρη βγαζω κρανος μπουφαν και σκυβω να δω τι συμβαινει, καμια διαρροη ολα καλα αλλα το φιλτρακι την βενζινης ,το νεο που εβαλα, αδειο! κουναω ντεποζιτο ακουγετε να εχει μεσα (η μηχανη δεν εχει δεικτη) βγαζω το σωληνακι στην ακρη απο το φιλτρο και αφηνω να τρεξει λιγο βενζινη κατω (τεποζιτο-ρουμπινετο στο ον-φιλτρο-κενο) κλεινω με το δακτυλο την ακρη απο το φιλτρο (το φιλτρο γεμιζει βενζινη) και το ξανα βαζω στο σωλινακι που πηγαινει στο καρμπ, ανοιγω λιγο τις βιδες απο τις αποστράγγιξεις στα ποτηρακια του καρμπ αδειαζω λιγο βενζινη και απο τα δυο γυριζω το ρουμπινετο στη ρεζερβα και παω για να φουλαρω με χαλαρη οδηγηση. στο δρομο για πισω παρατηρω οτι το φιλτρο βενζινης (διαφανο) αδειαζε αλλα δεν γεμιζεδεν δινω σημασια μεχρι που με αφηνει η μηχανη ξανα απο βενζινη. παλι ακρη παλι η ιδια διαδικασια παλι βαζω μπρος και φτανω βενζιναδικο
φουλαρω και παιρνει 13,8 λιτρα (στο νετ βρηκα 17 λίτρα (5 λίτρα ρεζερβα) οτι παιρνει) γυριζω στο on, κοιταω το φιλτρο βενζινης και βλεπω οτι δεν γεμιζει (ειχε παει μεχρι το 1/3 μεχρι να φτασω ,δεν το πειραζω, βαζω μπρος και πισω σπιτι στο δρομο βλεπω οτι αδειαζει το φιλτρο και δεν γεμιζει.σταματαω ακρη σβηνω και περιμενω,κουναω μηχανη,χτυπαω απαλα το φιλτρο απο εξω τπτ.... πιανω με το χερι μου το σωληνακι που οδηγει στο καρμπ μετα το φιλτρο βενζινης το πιεζω το αφηνω, το πιεζω το αφηνω και το φιλτρο γεμιζει βενζινη!! βαζω μπρος φευγω περνωντας μεσα απο την πολη η μηχανη δεν εχασε ισχυ αλλα παρατηρουσα σε σταθερο γκαζι ενα μικρο διακοπτομενο σαν μπουκωμα επαναλαμβανομενο για λιγα δευτερολεπτα και μετα μολις εδινα ακουγε κανονικα χωρις προβλημα.
φτανω σπιτι βγαζω παλι το σωλινακι απο το φιλτρο (τεποζιτο-ρουμπινετο στο ον-φιλτρο βενζινης-κενο) και τρεχει κανονικα κανενα κολλημα,το ξανα βαζω στη θεση του ανοιγω τις αποστράγγιξεις τις αφηνω να τρεχουν για μερικα λεπτα (πρωτα την μια και μετα την αλλη) παλι χωρις καποιο προλβημα βαζω μπρος παω βολτα το τετραγωνο νορμαλ οδηγηση κανενα μπουκωμα αλλα παλι το φιλτρακι να αδειαζει χωρις να γεμιζει!
μηπως ξερει κανεις τι μπορει να φταιει?
συγνωμη για το σεντονι αλλα προσπαθησα να ειμαι οσο πιο αναλυτικος γινεται μηπως βρει κανενας λυση
Ευχαριστω πολυ
Υ.Γ. μην βαρατε παιδια δεν ειμαι μηχανικος ασχετος ειμαι