Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 21

Θέμα: Κουλτούρα Μηχανόβιων στην Ελλάδα

Μέλος Το avatar του/της White.Wolf

Question Κουλτούρα Μηχανόβιων στην Ελλάδα

Δε ξέρω αν το πόσταρα στο σωστό φόρουμ, αλλά είχα την απορία.

Υπάρχουν άραγε ομάδες μοτοσυκλετιστών του στυλ MC στην Ελλάδα όπως τα κάνουν στην Αμερική και σε άλλες χώρες?
    Προσωπικά μονο μια φορά στη ζωή μου πέτυχα 4-5 χαρλεάδες σε ένα ΣΕΑ στη διαδρομή Λάρισα Αθήνα και αυτό ήταν όλο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THRESH
    Υπάρχουν , ναι.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν σε στυλ Hell's Angels , Mongols κλπα και τι εικόνα έχει κάποιος που περιμένει να δει καταστάσεις Sons of Anarchy.

Υπάρχει όμως πχ στη Κατερίνη, στο δρόμο για Παραλία, club , κάτι σαν clubhouse , μέρος συνάντησης, φιλανθρωπικό έργο κλπα

Επίσης, στο test ride στη Harley Davidson στη Θεσσαλονίκη, είδα πολλούς με δερμάτινα τύπου club cuts κλπα. Οι περισσότεροι ποζεραδες μου φάνηκαν αλλά σίγουρα πρέπει να ανήκουν κ κάποιοι στο HD Club Ελλάδος

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Υπάρχει το επίσημο mc των αγγέλων όπως στις άλλες χώρες πάνω από 30 χρόνια.
    Υπάρχουν και τοπικές λέσχες αντίστοιχων ομάδων, είτε έχουν mc είτε όχι.

...Προσωπικά μονο μια φορά στη ζωή μου ...
    Αυτό αρκεί για να καταλάβεις ότι δεν έχεις καμία δουλειά μαζί τους.

Club για εκδρομές κ.λπ. με κέντρο την μοτοσυκλέτα υπάρχουν σε πολλές πόλεις.
    https://www.off-road.gr/uploads/file...xes/lesxes.php

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Μετά από το Έλληνες τράπερ, το αμέσως πιο αστείο που μπορώ να σκεφτώ, είναι το Έλληνες χαρλεάδες...

Θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα δει Χάρλευ μικρός, ακόμα μου έχει μείνει...ήταν ένας τύπος, με όλα τα κλισέ και στερεότυπα της υπόθεσης: απουσία κράνους, μπαντάνα στα χρώματα της αμερικάνικης σημαίας, τζιν μπουφάν χωρίς μανίκια, ραφτά με τη σημαία των Νοτίων, χαμαλίκια κοσμήματα με νεκροκεφαλές...είχα και μια γελοία γκόμενα μαζί, η οποία μόλις μπήκαν στο κέντρο της πόλης τύλιξε τα πόδια της στη μέση του, όπως έχει δει να κάνουν στις ταινίες...είχαν σταματήσει στο κέντρο της πόλης, και κάθε κίνηση που έκαναν, έριχναν κλεφτές ματιές να δουν αν τους κοιτάει ο κόσμος...ακόμα και τώρα που το θυμάμαι, με πιάνουν τα γέλια μετά από τόσα χρόνια.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Με ξενίζει η υιοθέτηση όλης της νοοτροπίας και εμφάνισης από κάποιους. Πρόσφατα είδα έναν με monster bike και αντίστοιχο ντύσιμο, μέχρι κάλυμμα στόματος με μπαντάνα με δόντια νεκροκεφαλής. Κι αυτός κοιτούσε αν εισπράττει βλέμματα.

Λιγότερο με ξένισαν άλλοι με παλιές BMW, με το δερμάτινο κράνος και τα γυαλιά αεροπόρου δεκαετίας 1920, με Royal Enfield, στρατιωτικό κράνος και αντίστοιχο μπουφάν και με Moto Guzzi με την αντίστοιχη αμφίεση. Μερικούς χαίρεσαι να τους βλέπεις.

Δεν νομίζω ότι θα το έκανα, αλλά τα τελευταία χρόνια τείνω να θεωρώ καλό οτιδήποτε κάνει κάποιον να αισθάνεται όμορφα, αν δεν βλάπτει άλλους. Απλά συμπεραίνω ότι πιθανώς έχουν εσωτερικό κενό που προσπαθούν να καλύψουν υιοθετώντας ένα σύνολο αμφίεσης που τους κάνει να ξεχωρίζουν και να τραβάνε βλέμματα. Αν όμως αυτό βοηθάει στην προσωπική τους ισορροπία, χαίρομαι που έχουν βρει κάτι.

Από την άλλη μεριά, όταν δω κάποιον χαμηλών τόνων, που δεν προσπαθεί να κερδίζει τις εντυπώσεις και κάνει τον καθημερινό αγώνα του αθόρυβα, πραγματικά τον θαυμάζω. Υπάρχουν πολλοί, απλά πρέπει να είσαι προσεκτικός για να παρατηρήσεις τέτοιους, διότι τις εντυπώσεις κερδίζουν εκείνοι που συχνά δεν αξίζουν τόσο.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 29/10/2022 στις 16:18.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Αυτό αρκεί για να καταλάβεις ότι δεν έχεις καμία δουλειά μαζί τους.
    Γενικά απ'οτι καταλαβαίνω είναι άνθρωποι με πολύ μικρή αυτοπεποιθηση. Όλη τους η αυτοεκτίμιση και η προσωπικότητα στηρίζεται σε μια μοτοσυκλετα και ένα δερμάτινο.
    Έχω ακούσει ότι αν ακουμπήσει κάποιος το δερμάτινό τους για παράδειγμα, θίγονται και μπορεί να σου επιτεθούν.. Η διαβάζω κάτι γελοίες ιστορίες του στυλ οτι δεν πλένουν τα
    δερμάτινά τους γιατι "θα τα πλύνει η βροχή"...

Με τέτοιους ανθρώπους φυσικά και δε θελω καμία δουλειά μαζί τους. Σίγουρα όμως θα υπάρχουν και κομπλε τύποι σε αυτές τις λέσχες.

Εγώ ρωτάω για να μάθω τι παίζει στην Ελλάδα. Μου αρέσει να ξέρω τι γίνεται γυρω μου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Μετά από το Έλληνες τράπερ, το αμέσως πιο αστείο που μπορώ να σκεφτώ, είναι το Έλληνες χαρλεάδες...

Θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα δει Χάρλευ μικρός, ακόμα μου έχει μείνει...ήταν ένας τύπος, με όλα τα κλισέ και στερεότυπα της υπόθεσης: απουσία κράνους, μπαντάνα στα χρώματα της αμερικάνικης σημαίας, τζιν μπουφάν χωρίς μανίκια, ραφτά με τη σημαία των Νοτίων, χαμαλίκια κοσμήματα με νεκροκεφαλές...είχα και μια γελοία γκόμενα μαζί, η οποία μόλις μπήκαν στο κέντρο της πόλης τύλιξε τα πόδια της στη μέση του, όπως έχει δει να κάνουν στις ταινίες...είχαν σταματήσει στο κέντρο της πόλης, και κάθε κίνηση που έκαναν, έριχναν κλεφτές ματιές να δουν αν τους κοιτάει ο κόσμος...ακόμα και τώρα που το θυμάμαι, με πιάνουν τα γέλια μετά από τόσα χρόνια.
    έλεος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Έλεος ειναι ο τύπος που είχα πετύχει σε φανάρι και να πω την αλήθεια μου τράβηξαν την προσοχή τα τατουάζ στα μπράτσα και ψαρωσα (εποχές που ήταν αλητεία κι έτσι)
    Με μια δεύτερη ματιά κατάλαβα ότι στην πραγματικότητα ήταν μανίκια λεπτά σαν καλσόν....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από White.Wolf Προβολή μηνύματος
    Δε ξέρω αν το πόσταρα στο σωστό φόρουμ, αλλά είχα την απορία.

Υπάρχουν άραγε ομάδες μοτοσυκλετιστών του στυλ MC στην Ελλάδα όπως τα κάνουν στην Αμερική και σε άλλες χώρες?
    Προσωπικά μονο μια φορά στη ζωή μου πέτυχα 4-5 χαρλεάδες σε ένα ΣΕΑ στη διαδρομή Λάρισα Αθήνα και αυτό ήταν όλο.
    Δεν γνωρίζω αν ρωτάς, γιατί επιθυμείς να μπεις σε μια τέτοια ομάδα.

Γενικά, κουλτούρα μοτοσυκλετισμού στην Ελλάδα, δεν πολυ υπάρχει, όπως δεν υπάρχει κουλτούρα και σε άλλα γνωστικά πεδία. Πιο μικρός, στην μεγάλη δόξα των ιντερνετικών φόρουμ στην Ελλάδα, την δεκαετία του 2000, ήταν ωραία ιδέα, να μαζευόμαστε μέσω κάποιου φόρουμ και να πηγαίνουμε βόλτα. Οταν κάτι είναι καινούριο, το βλέπεις πιο ρομαντικά.

Καθώς πέρασε λίγο ο καιρός, οι περισσότεροι άνθρωποι, είδαν ότι π.χ. το να έχεις την ίδια μοτοσυκλέτα με άλλους 20 ανθρώπους, στην πραγματικότητα δεν έχεις ΤΙΠΟΤΑ κοινό σε βαθύτερο επίπεδο του ''κλαμπ κατόχων GS'' και παίζει με τον τυχαίο μπακάλη, ταξιτζή ή περιπτερά, να έχεις πολύ περισσότερα κοινά.

Εκτός αυτού, οι βόλτες με άτομα που μόνο κοινό είναι ότι γράφουν στο ίδιο φόρουμ, είχε το ΠΡΑΚΤΙΚΟ πρόβλημα, ότι ετερόκλητοι άνθρωποι, με άλλο στυλ οδήγησης, άλλο ρυθμό κ.ο.κ. καθώς επίσης και άλλη ψυχολογία οδήγησης, έπρεπε να πάνε κάπου μαζί, πράγμα το οποίο δεν άργησε να φέρει ατυχήματα.

Δεν άργησε όλο αυτό, να το συνειδητοποιήσει ο κόσμος, και γρήγορα αυτή η ρομαντική διάθεση, να πάμε όλοι μια βόλτα μαζί, ξέπεσε, αρχικά σε πιο κρυφές ομάδες μέσα στις ομάδες, μετά ο καθένας με 2-3 κολητούς που ξέραν καλά ο ένας τον άλλον, και σήμερα με την οικονομική κρίση, στο σχεδόν τίποτα.

Προσωπικά, αν μια παρέα μου πει κάτι, τους λέω ''οκ θα σας βρω εκεί'' και πάω σε δικό μου χρόνο και ρυθμό, ανεξάρτητα.

Σήμερα, υπάρχουν ομάδες στο Facebook που οργανώνουν κάποιες συναντήσεις. Μοτο ρεμάλια, athens superbike club, motorholics, versys club, voge greece, motoparea , είναι μερικά που μου ερχονται σαν ένα μικρό δείγμα, αν ψάξεις θα βρεις πολλά περισσότερα. Ολοι αυτοί όλο και κάποια βόλτα πάνε, όλο και κάτι κανονίζουνε, χωρίς όμως να είναι specific στο στυλ harley , custom, chopers κ.ο.κ. που μάλλον ρωτάς εσύ.

Μην περιμένεις πάντως καμιά μεγάλη αλλαγή στην ζωή σου, ή οτι θα κάνεις φίλους καρδιακούς. Και αυτό γιατί επιστρέφουμε στην αρχή αυτής της απάντησης, στην έλλειψη κουλτούρας του μέσου Νεοέλληνα για το οτιδήποτε, πράγμα που κατά μεγάλη πιθανότητα, δεν αφήνει και μεγάλη ελπίδα από πολύ επιφανειακές ως ανούσιες σχέσεις σε όλα αυτά.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    Υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία στο να γίνεις μέλος σε ένα τέτοιο chopper club
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

Δε θελω να γινω μέλος παιδιά. Δεν ταιριάζει στο τρόπο ζωής μου. Απλα αναρωτιέμαι τι παιζει, γιατι όπως ανέφερα μονο μια φορά εχω πετύχει club στο δρόμο.
    Θα μου άρεσε να έφτιαχνα ενα δικο μου club στο μακρυνό μέλλον. Αλλά μέχρι τοτε..

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Ο τηλέγονος στα είπε όλα...
    Περαιτέρω ανάλυση είναι άνευ ουσίας....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Ο τηλέγονος στα είπε όλα...
    Περαιτέρω ανάλυση είναι άνευ ουσίας....
    Δεν συμφωνώ... τουλάχιστον στο 100%, εν μέρει ίσως, ναι. Όταν λέμε κουλτούρα τι εννοούμε; Όπως συμβαίνει στα πάντα έτσι και στον μοτοσυκλετισμό, υπάρχουν σωστοί και ηλίθιοι, ρομαντικοί και αφελής, λογικοί και ανεγκέφαλοι.
    Να συγκριθούμε με τη κουλτούρα ποιανού, του Άγγλου, του Σουηδού, του Γερμανού; Μα αυτοί όσες βόλτες κάνουν όλο το χρόνο τις κάνει ένας Έλληνας μέσα σε ένα μήνα διότι συνδράμει σε αυτό το κλίμα μας και όπως πολλά άλλα αυτό επηρεάζει τα χαρακτηριστικά της φυλής μας. Ουδέν κακόν αμιγές καλού... Αυτός για να βάλει μια μοτοσυκλετιστική στολή το νιώθει τελετουργία, για εμάς είναι μια καθημερινότητα.

Γεννημένος και μεγαλωμένος Γερμανία είχα εθιστεί για πολλά χρόνια στη κριτική των Ελλήνων και της χώρας μας. Από την οικονομική κρίση και μετά άλλαξα. Τους είδαμε και τους Ευρωπαίους. Eπιπλέον... έχει κουράσει πια αυτή η εσωτερική γκρίνια, αντί αυτού καλό θα είναι να αναδεικνύουμε τα καλώς κείμενα της χώρας μας και του λαού μας και υπάρχουν, πολλά! Η βελτίωση είναι ατομική υπόθεση, ότι μπορούμε να βελτιώνουμε στον εαυτό μας βελτιώνει τη κοινωνία.

edit: Να πω δυο πράγματα και για τις ομάδες στο FB... Απλά αντικατέστησαν τα forum, λόγω ευκολίας, ταχύτητας και κορεσμού στις πληροφορίες (ότι είναι να ειπωθεί έχει ειπωθεί), αλλά αυτή είναι μια λίγο άδικη συνθήκη για τα forum που υπήρξαν βιβλιοθήκες πληροφοριών σε πολλά θέματα αρκεί να ξέρεις να φιλτράρεις. Τα σημερινά forum αν κι ελάχιστα έχουν αρκετή ποιότητα να προσφέρουν και συνήθως αυτο-αποβάλλουν αυτούς που δεν χωράνε/δεν ταιριάζουν. Οπότε και σε αυτά βρίσκεις πλέον μεγάλη σύμπνοια.
    Τελευταία τροποποίηση από STF; 31/10/2022 στις 13:43.

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Αν και δεν συμφωνώ στο 100% τουλάχιστον. Όταν λέμε κουλτούρα τι εννοούμε; Όπως συμβαίνει στα πάντα έτσι και στον μοτοσυκλετισμό, υπάρχουν σωστοί και ηλίθιοι, ρομαντικοί και αφελής, λογικοί και ανεγκέφαλοι.
    Να συγκριθούμε με τη κουλτούρα ποιανού, του Άγγλου, του Σουηδού, του Γερμανού; Μα αυτοί όσες βόλτες κάνουν όλο το χρόνο τις κάνει ένας Έλληνας μέσα σε ένα μήνα διότι συνδράμει σε αυτό το κλίμα μας και όπως πολλά άλλα αυτό επηρεάζει τα χαρακτηριστικά της φυλής μας. Ουδέν κακόν αμιγές καλού... Αυτός για να βάλει μια μοτοσυκλετιστική στολή το νιώθει τελετουργία, για εμάς είναι μια καθημερινότητα.

Γεννημένος και μεγαλωμένος Γερμανία είχα εθιστεί για πολλά χρόνια στη κριτική των Ελλήνων και της χώρας μας, από την οικονομική κρίση και μετά άλλαξα. Τους είδαμε και τους Ευρωπαίους... επιπλέον έχει κουράσει αυτή η εσωτερική γκρίνια, αντί αυτού καλό θα είναι να αναδεικνύουμε τα καλώς κείμενα της χώρας μας και του λαού μας και υπάρχουν, πολλά!
    Εγώ πάντως που για 10 μέρες ήμουν Βέλγιο και έκανα το Βρυξέλλες-Ροτερνταμ-Αμστερδαμ-Κολωνία-Γάνδη-Βρέγη, έχω να πω τα εξής.
    Πρώτον, σαν οδηγοί είμαστε πολύ πιο σοβαροί.
    Εδώ ο εκάστοτε κάγκουρας κρίνεται. Εκεί απλά τρέχουν ¨ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ.
    Δεύτερον, σκεφτείτε , ότι έκαναν καγκουριές άπειρες στα τυφλά σημεία του συστήματος, είναι δλδ εν γένει άτομα που απλά υπακούν σε νόμους , στην απουσία ελέγχου όμως είναι τρομακτικά χειρότεροι από εμάς.
    Μας εκτίμησα, με 0 ελέγχους και 0 δομές αυτών, έχουμε από μόνοι μας το ''φιλότιμο'' να οδηγούμε οι πλείστοι σαν άνθρωποι.
    The Dirty Harry

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Eπιπλέον... έχει κουράσει πια αυτή η εσωτερική γκρίνια, αντί αυτού καλό θα είναι να αναδεικνύουμε τα καλώς κείμενα της χώρας μας και του λαού μας και υπάρχουν, πολλά! Η βελτίωση είναι ατομική υπόθεση, ότι μπορούμε να βελτιώνουμε στον εαυτό μας βελτιώνει τη κοινωνία.
    Α γεια σου!
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 20/04/2006, 00:12
  2. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 15/11/2004, 10:16
  3. Το Να Εισαι Σκυλοσ Στην Ελλαδα!!!!!
    από kalgeorge στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 41
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2004, 13:59
  4. Έρχεται ο Αϊνστάιν στην Ελλάδα
    από ctpanoramix στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ