Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 27

Θέμα: Asus Cross X 125 / (Honda CT 125 - Copycat) το επόμενο best seller?

Νέο μέλος Το avatar του/της PSHLOUKOS

Asus Cross X 125 / (Honda CT 125 - Copycat) το επόμενο best seller?

Υπο το όνομα Asus Cross X 125 παρουσιάζεται μια αντιγραφή του Honda CT 125, του Offroad παπιού που προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να αποκτήσω αλλά δυστυχώς δεν έρχεται ευρώπη.

Ως άτομο που θέλει να ξεκινήσει στο χώμα, πάντα είχα στο μυαλό μου 2-3 πράγματα που θα ήθελα απο την μηχανή που θα χρησιμοποιούσα.
    1) Χαμηλό βάρος για να μην μου βγει η μέση (ότ)αν πάει να μου πέσει
    2) Χαμηλό ύψος σέλας, έτσι ώστε να μπορώ να κάνω κωπηλατική με τα πόδια μου σε περίεργες καταστάσεις εδάφους
    3) Αυτόματο/Ημι-αυτόματο κιβώτιο για να μην χρειάζεται να ασχολούμαι με συμπλέκτη.
    4) Ιδανικά να μην χρειάζεται άπειρη συντήρηση ούτε να κοστίζει πάρα πολύ.

Προφανώς το να έχει μία άλφα απόσταση απο το έδαφος και μεγάλους αρκετά τροχούς τα θεωρώ προφανή.

Αυτά όλα τα έβλεπα στο Honda CT 125. Ένα μηχανάκι που θα μπορούσα να χρησιμοποιώ μέσα στην πόλη, θα μπορούσα να κάνω μια κοντινή εκδρομούλα με ταχύτητες 80-90, αρκετά ελαφρύ έτσι ώστε να πάει σε μονοπάτια που πιο βαριές adventure δυσκολεύονται (ή μάλλον οι αναβάτες τους δυσκολεύονται) και συντήρηση αραιά και χαλαρά.

Αλλά απο την μία δεν τα φέρναν ελλάδα και απο την άλλη έκανε..... 5-6-7 χιλιάρικα? Κάτι τέτοιο.

Και πετυχαίνω χθές αυτό το άρθρο.

https://www.bikeit.gr/nea-montela-di...tis-apaitiseis

Offroad παπί με 18άρες ζάντες και τιμή 2150 ευρώ.
    Γύρω στα 9 άλογα, σέλα στα 760mm, απόσταση απο το έδαφος στα 180mm (όσο περίπου ενα CB500X) και 115 κιλά στεγνό.

Μία γρήγορη αναζήτηση στο google δείχνει ότι κυκλοφορεί στην Μαλαισία απο τον Δεκέμβριο του 23 υπό το όνομα Aveta Ranger Max Explorer.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC_8177-Custom.jpg 
Προβολές:	216 
Μέγεθος:	109,6 KB 
ID:	463575

Δυσκολεύομαι να βρώ λόγους που θα το εμποδίσουν να γίνει ανάρπαστο.

Παραθέτω και παλαιότερο άρθρο του BikeIt

https://www.bikeit.gr/nea-montela-di...a-eksaplonetai

Να σημειώσω πως συγκριτικά με το Aveta το Asus όπως πωλείται εδώ έχει δισκόφρενο πίσω αντί για ταμπούρο και ηλεκτρονικό ψεκασμό.

Πώς σας φαίνεται?
    Τελευταία τροποποίηση από harris_x; 09/07/2025 στις 10:56. Αιτία: links

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Δεν θα το σκεφτόμουν για την χρήση που αναφέρεις (off road). Δεν βλέπω κανένα απολύτως λόγο να μην το κάνεις αυτο με ένα 125-250 εντουρο. Για μέσα στην πόλη μια χαρά είναι θα το ήθελα εύκολα μονο για το design του πράγματος.

Αμφιβάλλω ότι μπορείς να κάνεις εκδρομή με 80-90, πιο κοντά στα 65-75 θα έλεγα για παπι και γενικά μιλώντας, ( φυσικα, γυρνάς και την Ευρώπη αν είσαι τετοιος τυπος)..

Το honda θα το αγόραζα πανεύκολα απλά για να το έχω στο γκαράζ. Όπως και το monkey, gnom και λοιπά.. αλλά όχι για κάτι παραπάνω..

Μακάρι να βγει καλούτσικο. Είναι πανέμορφο..

Για ένα 125-250 εντούρο πρέπει να δώσεις αρκετά παραπάνω χρήματα.
    Εκτός αυτού εαν δεν βγαζει πινακίδες χρειάζεσαι τρεηλερ. Επίσης η συντήρησή τους είναι πολύ απαιτητική συνήθως με τις ώρες.
    Εκτός και αν πας σε καποιο ψευτοεντουρο που η μοναδική επιλογή που κυκλοφορεί ειναι το CRF 300L/Rally που η τιμή τους τα καθιστά απαγορευτική.
    Ή ίσως ένα klr 230 αν βρεις καποιο καλο μεταχειρισμένο ή WR 250r που ειναι δυσεύρετα και ακριβά.

Ψέμματα πλέον υπάρχει και της Voge 300 adventure και η Rieju εβγαλε επισης το aventura rally 307.

Παλαιό μέλος
    Ένα glx του 1990 με lifan 110 μοτερ και τρακτερωτα λάστιχα πιθανόν θα μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα στο χώμα με αυτό,, και θα είναι ποιο πρακτικό στην καθημερινότητα και πολυ ποιο φτηνό.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaskk Προβολή μηνύματος
    Ένα glx του 1990 με lifan 110 μοτερ και τρακτερωτα λάστιχα πιθανόν θα μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα στο χώμα με αυτό,, και θα είναι ποιο πρακτικό στην καθημερινότητα και πολυ ποιο φτηνό.
    Το glx εχει τη μιση αποσταση απο το εδαφος, τη μιση διαδρομη αναρτησεων και 35 ετών σκουριά επάνω του οπότε αμφιβάλλω για την πρώτη σου δήλωση.
    Αν βρείς κάπως ένα που δεν είναι τελείως σαπιο το σασσί του και δεν χρειαστει 500 ευρώ σε μαζέματα, τότε το πιο φθηνό το ακούω.
    Αλλά πιο πρακτικό στην καθημερινότητα γιατί?

Παλαιό μέλος
    Η απόσταση από εδαφος μοιάζει ίδια,
    35 χρόνων αλλά οι τσοπάνηδες ακόμα με αυτά πάνε στα βουνά, μισή τιμή θα έχει περίπου ένα καλό,
    Πρακτικό γιατί αυτό δεν έχει τον χώρο ανάμεσα στην σέλα και τιμόνι που έχει το glx, όπου μπορείς να βάλεις μια κούτα, τσουβαλι,εξάδα νερά,βαλίτσα και να το μεταφέρεις όπου θες χωρίς δεσίματα κτλ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Το CT125 της Honda το ονειρεύομαι σαν project μηχανάκι εδώ και χρόνια. Μη γελιέσαι όμως φίλε PSHLOUKOS δε πρόκειται να γίνει ανάρπαστο το Μαλαισιανό μηχανάκι γιατί παρά την δελεαστική τιμή του αυτή η κατηγορία έχει ειδικό κοινό. Όπως θα έχεις παρατηρήσει στους δρόμους ούτε DAX βλέπεις, ουτε ΖETAKIA, ούτε GROM.... Γιατί να δεις CT125?. Είναι μηχανάκια που ΟΛΟΙ τα θέλουνε λίγοι όμως πάνε στο ταμείο.

Εμένα μου αρέσει το ταξίδι με τους μικρούς κυβισμούς και γιαυτό με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο. Το Honda θα το έπαιρνα αύριο. Το ASUS είναι πολύ δελεαστικό αλλά δεν το αποφασίζω. Ίσως αν η παρέα ακολουθούσε να το έβλεπα. Σε επίπεδο παρέας θα έβγαινε απίστευτος χαβαλές με δαύτα και θα μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα (διήμερα/τριήμερα με κατασκήνωση στα βουνά κτλ).

Παλαιό μέλος
    Πολύ καλό μηχανακι να μη βαράει στις λακούβες,διανομη,ενοικιαζόμενο στα νησιά,πατημενοι χωματόδρομοι,8λ βενζίνη ..μια χαρά

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Και το αντίστοιχο της γιαμαπα (PG-1 νομιζω) είναι μούρλια..

Στέφανε αν πάρεις ένα, θα πάρω και εγώ..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της strokt up
    Κάλη φάση φαίνεται. Ιδανικό θα έλεγα για καθημερινό μουλάρι στην επαρχία, που θα πας νωρίς το πρωί στο καφενείο, αλλά πρίν απο αυτό θα πας να δεις αν "κάρπησαν" τα λιοστάσια. Θα έχεις και μόνιμα εκτός την πίσω σέλα να βάζεις ένα τσουβάλι καλαμπόκι για τις κότες. Έχει και την βάση για το τελάρο τέρμα πίσω, τι άλλο να θελήσεις; Και το μοτέρ να καρφώσει στην πενταετία το βλέπω ήδη το λιφάν το 125 πάνω του.
    Imagine life without motorcycling
    now slap yourself and never do it again

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Το καλό με αυτά τα νονέιμ ασιάτικα είναι πως συνήθως είναι κόπιες honda και ξέρει να τα φτιάχνει ο καθένας.
    Με σύρμα, ταναλάκι και λαμαρινόβιδες το φτιάχνεις μόνος σου στο σπίτι.
    Επίσης βρήσκεις ανταλακτικά και κάτω από τις πέτρες. Όπως προαναφέρθηκε, και το μοτέρ να σπάσει, πετάς ένα lifan επάνω και έφυγες.

Το αρνητικό με αυτά τα νονέιμ ασιάτικα κατά την εμπειρία μου είναι πως μονίμως θα πρέπει κάτι να αλλάζεις και κάτι να μαζεύεις.
    π.χ. Skyteam Skybongo, σε 3 μήνες είχαν σκορπήσει όλα τα ρουλεμάν(μπρος, πίσω και τιμόνι), το ενα διακοσμητικό στο πλάι αμόλησε σε μιά λακούβα και το κουβαλάγαμε στα χέρια να πάμε πίσω να το βάλουμε (αυτό έγινε μπροστά στα μάτια μου και πήγα να σαβουριαστώ τότε με το hornet γιατί προσπαθούσα να το αποφύγω να μην το πατήσω)

Είναι να σου κάτσει το joker σε αυτά
    Τελευταία τροποποίηση από sanctusan; 10/07/2025 στις 07:13.
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nostradamus Προβολή μηνύματος
    Και το αντίστοιχο της γιαμαπα (PG-1 νομιζω) είναι μούρλια..

Στέφανε αν πάρεις ένα, θα πάρω και εγώ..
    Μακάρι να το φέρουν ευρώπη. Τούμπανο φαίνεται

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Η ουσία σ αυτά είναι η χαμηλη τιμή.Ολα είναι αντιγραφα ιαπωνικων.Τα οποία βέβαια έχουν την υπερδιπλασια τιμή.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Η χαμηλή τιμή σε αυτά έχει ουσία, όταν δεν σε αφήσει αρκετές φορές, όταν δεν είναι όλο ζημιές και όταν τα λεφτά που κέρδισες σε αγορά δεν τα πληρώνεις σε συνεργεία και ανταλακτικά.

Η φτήνια τρώει τον παρά, λένε στο χωριό μου.

Αν πετύχει αξίζει τον κόπο, αν όχι, είσαι μόνιμα με μια παναγία στο στόμα και το χέρι στη τσέπη.

Βέβαια όλα αυτά συνεπάγωνται των απαιτήσεων, της χρήσης, των γνώσεων να κάνεις κάποιες δουλειές μονος και άλλα πολλά
    Τελευταία τροποποίηση από sanctusan; 11/07/2025 στις 02:11.
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sanctusan Προβολή μηνύματος
    Η χαμηλή τιμή σε αυτά έχει ουσία, όταν δεν σε αφήσει αρκετές φορές, όταν δεν είναι όλο ζημιές και όταν τα λεφτά που κέρδισες σε αγορά δεν τα πληρώνεις σε συνεργεία και ανταλακτικά.

Η φτήνια τρώει τον παρά, λένε στο χωριό μου.

Αν πετύχει αξίζει τον κόπο, αν όχι, είσαι μόνιμα με μια παναγία στο στόμα και το χέρι στη τσέπη.

Βέβαια όλα αυτά συνεπάγωνται των απαιτήσεων, της χρήσης, των γνώσεων να κάνεις κάποιες δουλειές μονος και άλλα πολλά
    Σωστός. Δεν έχει τίποτα αξία όταν μένεις στην άκρη του δρόμου, χαλάς το σάββατό σου, κρατάς πίσω τη παρέα σου ή ακόμα χειρότερα σε αφήσει στην μέση του βουνού.

Για αυτό και δεν μπόρεσα ποτέ να εκτιμήσω τα 1000 καλά που είχε η Caponord. Επειδή πάντα έτρεμε η καρδιά μου.

Πάντως το συγκεκριμένο το σκεφτόμουν σαν δεύτερο για μέσα στην Αθήνα για να μην καίω το Burgman των 280 κιλών χωρίς λόγο και αν αποδειχτεί αξιόπιστο να το δοκιμάσω και σε κανεναν χωματόδρομο.

Εμφανισιακά τουλάχιστον μου έκανε άμεσο click. Όπως και το PG1

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Kaze-R 115 VS Honda Innova 125
    από cooltzo στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 02/08/2015, 17:16
  2. Μανual Απο Honda Xl 125/250 ?
    από LEON_BOLOS στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2005, 16:26

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •