Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 18

Θέμα: Aγορα_πρωτου_scooter

Νέο μέλος

Aγορα_πρωτου_scooter

Kαλημερα σε όλους,

Είμαι σε αναζήτησή scooter γιατί πλέον δεν τη παλεύω άλλο με το αμάξι στην Αθήνα. Χρήση θα είναι πόλη κυρίως και 10% εκτός (πχ ένα μπάνιο στην αναβυσο στυλ)

Αυτά που έχω δει και με ενδιαφέρουν είναι medley 125 - sh 125 - nmax 125 που μου αρέσει και πιο πολύ. (pcx δε μου αρεσει εμφανισιακα)

Λόγω υψους τα forza 125 / xmax 125 μου καθονται καλυτερα αλλα και ξεφευγουν στην τιμη και στον ογκο για πολη.

Αρχικά προσπαθώ να καταλάβω αν είναι καλυερα να πάω σε κάτι στυλ max (στep over/μικρες ροδες/αλλα πιο ανετη θεση οδηγησης). ή sh/mendley (μεγαλες ροδες και ορθιος 90 μοιρες)

Οι χώροι δε με ενδιαφέρουν και τόσο , ούτε να κουβαλάω πράγματα και σακούλες. Πιο πολύ με νοιάζει οδηγικά , ενεργητική ασφάλεια, άνεση ..

Η κατανάλωση αν είναι 2,3 ή 2,6 πολύ δε με νοιάζει ... έχω αμάξι που καεί 12-13 μέσα στη πόλη

Τέλος δε μπόρεσα να καταλάβω αν το sh είναι λίγο πιο άνετο από το medley όταν καθησα πάνω (φαίνεται να έχει κάπως καλύτερο χώρο για πόδια).

Μερικές πληροφορίες για μένα: είμαι 1.90 / 79 κιλά και 38 ετών . Από εμπειρία έχω μόνο 1 μήνα στην ινδονησια ταξιδι με ένα honda dio που οκ μου φανηκε πανευκολο παιχνιδακι.
    Ψάχνω κάτι στα 125 cc για να μπορέσω να μπω ομαλά στο κόσμο των δίτροχων.. οπότε προτάσεις για μηχανάκια 150-200-300 cc δε με ενδιαφέρουν αρχικά.. Προτιμώ να το κρατήσω 1 χρόνο και αν δω ότι θέλω να το πουλήσω και να παω σε κάτι μεγαλύτερο.

Σας ευχαριστώ και οποιαδήποτε γνώμη δεκτή

Μέλος
    Καλημερα
    Αν έχεις κλειστό χώρο πάρε sh είναι το καλύτερο, αν όχι και το παρκάρεις στο δρομο πάρε sym symphony 125 lc η kymco people 125

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Η διαφορά ανάμεσα στα 125 και 150-200 είναι ελάχιστη έως ανυπαρκτη σε όλα, συμπεριφορα, τιμή, κατανάλωση κλπ με σαφές προβάδισμα των μεγαλύτερων σε επιδόσεις.
    Ανεξαρτήτου εμπειρίας, θα έλεγα αν υπάρχει δυνατότητα να πας σε 150 να το κάνεις εξαρχής. Αν δεν έχεις το δίπλωμα μόνο τότε ίσως είναι καλύτερα να δεις τα 125.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nomand Προβολή μηνύματος
    Καλημερα
    Αν έχεις κλειστό χώρο πάρε sh είναι το καλύτερο, αν όχι και το παρκάρεις στο δρομο πάρε sym symphony 125 lc η kymco people 125
    Πυλωτή έχω

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    Η διαφορά ανάμεσα στα 125 και 150-200 είναι ελάχιστη έως ανυπαρκτη σε όλα, συμπεριφορα, τιμή, κατανάλωση κλπ με σαφές προβάδισμα των μεγαλύτερων σε επιδόσεις.
    Ανεξαρτήτου εμπειρίας, θα έλεγα αν υπάρχει δυνατότητα να πας σε 150 να το κάνεις εξαρχής. Αν δεν έχεις το δίπλωμα μόνο τότε ίσως είναι καλύτερα να δεις τα 125.
    Δημάδη ή διαφορά ανάμεσα σε 125 και 200 είναι αμελητέα; Να δεχτώ 125 με 150 οκ αλλά 125 με 200 έχει τεράστια διαφορά

Όσον αφορά τον φίλο αν μπορείς να πάρεις κάτι από 200 και πάνω θα σου κάνει τα πάντα και θα το αλλάξεις μετά απο καιρό
    125;μόνον αν καίγεσαι και δεν έχεις δίπλωμα
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

Minimalist Το avatar του/της STF
    Οι ντελιβεράδες στη συντριπτική τους πλειοψηφεία έχουν ΝΜΑΧ & SH. Αυτοί κάτι ξέρουν. Αφήνω τον κυβισμό απ'έξω γιατί φαίνεται πως δεν θέλεις να ακούσεις κάτι άλλο πέρα από 125. Πάρε όποιο από τα δυο σου αρέσει πιο πολύ. Και τα δυο είναι πετυχημένες πλατφόρμες.

Τα Forza & Xmax έχουν λίγο πιο καναπεδάτη θέση οδήγησης. Είναι μια θέση που εμένα δεν μου αρέσει σε ελιγμούς ανάμεσα σε αυτοκίνητα, όσο και αν φαινομενικά είναι πιο ανέτη και λέω φαινομενικά γιατί.... για όνομα του θεού σκούτερ 125 αγοράζεις, δηλαδή εργαλείο όχι cruiser. Αν είναι να είσαι άνετος στα 5 μπάνια που θα κάνεις και όχι στην καθημερινότητα σου... σκέψου το.
    Τελευταία τροποποίηση από STF; 06/04/2025 στις 16:46.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Οι ντελιβεράδες στη συντριπτική τους πλειοψηφεία έχουν ΝΜΑΧ & SH. Αυτοί κάτι ξέρουν. Αφήνω τον κυβισμό απ'έξω γιατί φαίνεται πως δεν θέλεις να ακούσεις κάτι άλλο πέρα από 125. Πάρε όποιο από τα δυο σου αρέσει πιο πολύ. Και τα δυο είναι πετυχημένες πλατφόρμες.

Τα Forza & Xmax έχουν λίγο πιο καναπεδάτη θέση οδήγησης. Είναι μια θέση που εμένα δεν μου αρέσει σε ελιγμούς ανάμεσα σε αυτοκίνητα, όσο και αν φαινομενικά είναι πιο ανέτη και λέω φαινομενικά γιατί.... για όνομα του θεού σκούτερ 125 αγοράζεις, δηλαδή εργαλείο όχι cruiser. Αν είναι να είσαι άνετος στα 5 μπάνια που θα κάνεις και όχι στην καθημερινότητα σου... σκέψου το.
    εδω αθηνα δυτικα το 50% ειναι pcx

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    εδω αθηνα δυτικα το 50% ειναι pcx
    Σωστό και αυτό αλλά αποκλείστηκε εξ αρχής από τον ενδιαφερόμενο. 1.90 είναι.

Νέο μέλος

Aρα medley λογικά δε θα έχει την αξιοπιστία honda/yamaha.

Σε αυτό που λες για την καναπεδατη θέση έχεις απόλυτο δίκιο για μέσα στη πόλη ένα scooter με επίπεδο πάτωμα θα είναι πιο βολικό. Αλλά και το nmax στη κατηγορία forza/xmax ανηκει. Σιγουρα ειναι πιο εντυπωσιακο και ομορφο απο το sh αλλα πρεπει να δω και τι βολευει οπως ειπες

Πρέπει να αποφασίσω ανάμεσα σε sh και nmax .

Εξαλου το budget μου είναι 3500 -4000 χιλ.

Νέο μέλος
    Σωστό και αυτό αλλά αποκλείστηκε εξ αρχής από τον ενδιαφερόμενο. 1.90 είναι.
    pcx ανεβηκα και ενιωσα σα να καβαλαω το παιχνιδι του ανιψιιου μου. και η θεση του τιμονιου μου φανηκε τερμα περιεργη ..Μπα

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από slok Προβολή μηνύματος
    pcx ανεβηκα και ενιωσα σα να καβαλαω το παιχνιδι του ανιψιιου μου. και η θεση του τιμονιου μου φανηκε τερμα περιεργη ..Μπα
    Ενώ στα άλλα 125 που ανέβηκες τι ένιωσες; Την ωμή δύναμη του MotoGP;

To PCX είναι το νούμερο 1 σκούτερ σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. For a reason. Το Nmax συνήθως ακολουθεί. Αν δε σου αρέσει κανένα από αυτά, πάρε όποιο σου αρέσει.
    Life begins at 45°.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Ενώ στα άλλα 125 που ανέβηκες τι ένιωσες; Την ωμή δύναμη του MotoGP;

To PCX είναι το νούμερο 1 σκούτερ σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. For a reason. Το Nmax συνήθως ακολουθεί. Αν δε σου αρέσει κανένα από αυτά, πάρε όποιο σου αρέσει.
    για το μέγεθος του λέω ...όχι το πως πάει ..

Επίσης γράφω εξ αρχής πως ψάχνω για 125 κυβικά scooter. ... το θέλω να πηγαίνω Αθήνα κέντρο κυρίως δε χρειάζομαι παραπάνω δύναμη. Πιο πολύ ρωτάω για το τύπο scooter όχι για τα κυβικά

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    για το μέγεθος του λέω ...όχι το πως πάει ..

Επίσης γράφω εξ αρχής πως ψάχνω για 125 κυβικά scooter. ... το θέλω να πηγαίνω Αθήνα κέντρο κυρίως δε χρειάζομαι παραπάνω δύναμη. Πιο πολύ ρωτάω για το τύπο scooter όχι για τα κυβικά
    Το μέγεθος σε όλα τα 125 είναι πάνω-κάτω το ίδιο. Αν κάποιο είναι/δείχνει μεγαλύτερο, θα είναι και βαρύτερο. Σε ένα 125 αυτό δεν είναι πολύ σοφό. Αν θέλεις κάτι μεγαλύτερο, καλό θα ήταν να ανέβεις και σε κυβικά.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος
    αν μπορεις να δωσεις 4 δεν πιστευω οτι θα ειναι προβλημα τα 4150 που κανει το sh150 και ειναι σαφως καλυτερη επιλογη. αν δεν υπαρχει θεμα με το διπλωμα ειναι ανουσιο να παρεις 125. αυτα τα εξτρα 150 κυβικα και το στησιμο του 150 αξιζουν και με το παραπανω. αν ησουν ντελιβερας οκ αλλα για ιδιωτη το sh150 ειναι κορυφη.

Aρα medley λογικά δε θα έχει την αξιοπιστία honda/yamaha.

Σε αυτό που λες για την καναπεδατη θέση έχεις απόλυτο δίκιο για μέσα στη πόλη ένα scooter με επίπεδο πάτωμα θα είναι πιο βολικό. Αλλά και το nmax στη κατηγορία forza/xmax ανηκει. Σιγουρα ειναι πιο εντυπωσιακο και ομορφο απο το sh αλλα πρεπει να δω και τι βολευει οπως ειπες

Πρέπει να αποφασίσω ανάμεσα σε sh και nmax .

Εξαλου το budget μου είναι 3500 -4000 χιλ.
    Και όμως στο NMAX αν παρατηρήσεις ο οδηγός είναι σε αρκετά όρθια θέση. Για μένα είναι πρόβλημα οι μικροτεροι τροχοί με τους άθλιους δρόμους της Αθήνας.

Παραμετροποίησε το στον σωματότυπο σου και βάλε όποιο σκούτερ θέλεις για να δεις ποια η θέση οδήγησης.

https://cycle-ergo.com/

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ