Kαλημερα σε όλους,
Είμαι σε αναζήτησή scooter γιατί πλέον δεν τη παλεύω άλλο με το αμάξι στην Αθήνα. Χρήση θα είναι πόλη κυρίως και 10% εκτός (πχ ένα μπάνιο στην αναβυσο στυλ)
Αυτά που έχω δει και με ενδιαφέρουν είναι medley 125 - sh 125 - nmax 125 που μου αρέσει και πιο πολύ. (pcx δε μου αρεσει εμφανισιακα)
Λόγω υψους τα forza 125 / xmax 125 μου καθονται καλυτερα αλλα και ξεφευγουν στην τιμη και στον ογκο για πολη.
Αρχικά προσπαθώ να καταλάβω αν είναι καλυερα να πάω σε κάτι στυλ max (στep over/μικρες ροδες/αλλα πιο ανετη θεση οδηγησης). ή sh/mendley (μεγαλες ροδες και ορθιος 90 μοιρες)
Οι χώροι δε με ενδιαφέρουν και τόσο , ούτε να κουβαλάω πράγματα και σακούλες. Πιο πολύ με νοιάζει οδηγικά , ενεργητική ασφάλεια, άνεση ..
Η κατανάλωση αν είναι 2,3 ή 2,6 πολύ δε με νοιάζει ... έχω αμάξι που καεί 12-13 μέσα στη πόλη
Τέλος δε μπόρεσα να καταλάβω αν το sh είναι λίγο πιο άνετο από το medley όταν καθησα πάνω (φαίνεται να έχει κάπως καλύτερο χώρο για πόδια).
Μερικές πληροφορίες για μένα: είμαι 1.90 / 79 κιλά και 38 ετών . Από εμπειρία έχω μόνο 1 μήνα στην ινδονησια ταξιδι με ένα honda dio που οκ μου φανηκε πανευκολο παιχνιδακι.
Ψάχνω κάτι στα 125 cc για να μπορέσω να μπω ομαλά στο κόσμο των δίτροχων.. οπότε προτάσεις για μηχανάκια 150-200-300 cc δε με ενδιαφέρουν αρχικά.. Προτιμώ να το κρατήσω 1 χρόνο και αν δω ότι θέλω να το πουλήσω και να παω σε κάτι μεγαλύτερο.
Σας ευχαριστώ και οποιαδήποτε γνώμη δεκτή