Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 20

Θέμα: Aγορα πρώτης μηχανής

Νέο μέλος

Aγορα πρώτης μηχανής

Καλησπέρα σας, ψάχνω εδω και καιρο να αγορασω την πρωτη μου μηχανη. Εβγαλα το διπλωμα απεριοριστων cc και ειμαι αρκετα προβληματισμενος με το τι θα αγορασω. Αν και νεος, θεωρω ειμαι παλια ψυχη και η καρδια μου ανηκει σε κουκλες μοντελα παλαιας κοπης.(Yamaha virago, honda steed, suzuki dr, kawasaki klr, kawaski kle,honda transalp). Ξέρω δεν έχουν πολυ σχέση τα μοντέλα αλλα πανω σε κατι τετοιο με φανταζομαι. Εχω δει διαφορα ωστοσο ενα suzuki dr 650 ενος γνωστου φίλου μου, μου εχει κεντρισει το ενδιαφερον. Eιναι σε πολυ καλη κατασταση και το μοτερ του εχει γυρω στα 65 χιλιαδες χλμ. Θελω να μου πειτε την γνωμη σας για το συγκεκριμενο ως πρωτη μηχανη και για το τι ποσο να δωσω περιπου. Μεταπώληση υπάρχει? δεν βρισκω σχεδον καθολου αγγελιες αναφορικα με το συγκεκριμενο. Επιπλεον να σημειωσω οτι σκοπευω να παω για μαθηματα στο riding school.
    ΥΓ1. δεν μου αρεσει η ταχυτητα με τρομαζει. Απλα θελω να καβαλαω κατι που μου αρεσει πολυ
    ΥΓ2. Επειδη ειναι γνωστος φιλου τον εμπιστευομαι για το τι εχει και τι δεν εχει το μηχανακι
    Τελευταία τροποποίηση από manolisth; 14/10/2025 στις 22:16.

Σκόνη Πέτρες Λάσπη Το avatar του/της Λευκάδιος
    Καλορίζικο το δίπλωμα.
    Πέρα από την εμφάνιση τι χρήση σκοπεύεις να κάνεις με την μοτοσικλέτα;Απλές αστικές μετακινήσεις; Δικάβαλο;Κοντινές βόλτες;Ταξίδια (μικρά ή μεγάλα; )
    Αν ξέρεις ίσως να σου είναι πιο εύκολη η απόφαση τι κατηγορία να διαλέξεις.

Τι χρονολογίας είναι το DR; Μέχρι το 1995 έβγαιναν δυο μοντέλα ,με φέρινγκ (RS και RSE ) και χωρίς φέρινγκ DR650R) ενώ από το 1996 και μετά άλλαξε εντελώς το μοντέλο (DR650SE) και ήταν χωρίς φέρινγκ .
    Το SE εκτός ότι είναι καλύτερη μοτοσυκλέτα από τα προηγούμενα παράγεται ακόμα και σήμερα (για άλλες Ηπείρους) και αυτό σημαίνει μεγάλη επάρκεια σε ανταλλακτικά .
    RIDE MORE TALK LESS

Νέο μέλος
    καλησπέρα, ευχαριστω πολυ. Λοιπον σκοπευω να κανω κυριως αστικες μετκινησεις και μπορει να το παρω και σε διακοπες (νησια) μαζι με το κοριτσι, οποτε ναι δικαβαλο σιγουρα αλλα οχι καθημερινο.
    Το μοντελο ειναι το se απ οτι καταλαβαινω καθως δεν εχει φερινγκ και ειναι λευκο με μωβ που ειδα οτι βγαινει σε τετοιο χρωμα μονο στο μοντελο SE

Ο πρώην Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από manolisth Προβολή μηνύματος
    καλησπέρα, ευχαριστω πολυ. Λοιπον σκοπευω να κανω κυριως αστικες μετκινησεις και μπορει να το παρω και σε διακοπες (νησια) μαζι με το κοριτσι, οποτε ναι δικαβαλο σιγουρα αλλα οχι καθημερινο.
    Το μοντελο ειναι το se απ οτι καταλαβαινω καθως δεν εχει φερινγκ και ειναι λευκο με μωβ που ειδα οτι βγαινει σε τετοιο χρωμα μονο στο μοντελο SE

Καλημέρα αγόρι μου και καλώς ήρθες.
    Πες μας και σε τι τιμή το δίνει και επίσης σε τι budget κινείσαι για να σου προτείνουν κάποια που πιθανόν να μην έχεις δει.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Πηγαινε σε καινουργιο η μοντέλο μετα το 15'.

Πρωτη μηχανη θα προτεινα κατι σε cbf125 μτχ ή καινουργιο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Αν και νεος, θεωρω ειμαι παλια ψυχη και η καρδια μου ανηκει σε κουκλες μοντελα παλαιας κοπης.(Yamaha virago, honda steed, suzuki dr, kawasaki klr, kawaski kle,honda transalp).
    Επειδή ανέκαθεν ήμουν και είμαι και εγώ σε αυτή τη φάση μηχανάκια, θα πρότεινα crf250L ή 300 ακόμα καλύτερα.

Με 3-4 χιλιάρικα θα έχεις ένα σχετικά φρέσκο μηχανάκι, με abs, καλύτερη τεχνολογία, κλπ.

Γενικά θα πρότεινα να αποφύγεις παλιά μηχανάκια.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της patsavour
    Τοχω ξαναπει,και ίσως (σίγουρα) έχω γίνει κουραστικός.Μην μπλέκεις με χρεπια 25 ετίας και βάλε (σύμφωνα με αυτά που ανέφερες.)Τρυπιο βαρέλι για την τσέπη σου.Καλυτερα να πάρεις ένα καινούργιο,να έχεις ανταλλακτικά εγγύηση και σύγχρονα καλούπια ,όπως ψεκασμό και ABS,που σίγουρα σαν πρωτάρης θα χρειαστεις.Βαλε μας ,το πλαφόν σου,να σε συμβουλέψουμε ,αν μπορούμε.

Νέο μέλος
    καλησπερα παιδια,ευχαριστω για τις απαντησεις. Το δινει 2400 και το budget μου δεν ξεπερναει τα 2500 ειναι η αληθεια αυτην την περιοδο.

Ο πρώην Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    καλησπερα παιδια,ευχαριστω για τις απαντησεις. Το δινει 2400 και το budget μου δεν ξεπερναει τα 2500 ειναι η αληθεια αυτην την περιοδο.

Τον ρώτησες τι χρονολογίας είναι; δες την άδεια, αν γίνεται.
    Και αν τελικά πας σε αυτό, ΠΡΙΝ το πάρεις ένας έλεγχος σε κάποιον μηχανικό στον οποίο θα δώσεις ένα 20αρι, δεν βλάπτει καθόλου.
    Και αν τελικά το πάρεις, πρώτη ενέργειά σου, ασχέτως τι λέει ο πωλητής, ένα τυπικό σέρβις (λάδια φίλτρα) για να ξέρεις που πατάς.

Με περίπου 2-2,2 χιλιάρικα μπορείς να βρεις strada του 2008-10 αυτό με το μοτέρ του ΧΤΧ 660, σκυλιά, λέμε!
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

λεω να αφήσεις το dr στην άκρη και να κοιτάξεις για μοτο 5ετίας. ότι €€€ γλυτώσεις από την αγορά θα τα δώσεις σε επισκευές κλπ

Παλαιό μέλος
    Αδερφε μου 2400 για το Dr ειναι αυτοκτονία συγνωμη που στο λέω
    https://www.car.gr/classifieds/bikes...enelli-trk-251
    Με 2400 παιρνεις αυτο και επειδή το έχω μια χαρά κίνησε και πας και στο νησί με το κορίτσι σου

Ακατάλληλο μέλος Το avatar του/της Creeper
    Και πέρα από την οποία οικονομική πτυχή του θέματος όταν το παλιό αρχίζει να "ζητάει", είναι και η ξενέρα κάθε φορά που θα πρέπει να μείνει στον πάγκο ενώ είσαι στα ντουζένια σου πάνω στον ενθουσιασμό σου με τη φάση, ή χειρότερα όταν θα μένεις στο δρόμο ( ρώτα με πώς το ξέρω)..
    Σίγουρα μπορείς να βρεις καλές μεταχειρισμένες μοτοσυκλέτες, απλά οπωσδήποτε πρέπει να έχεις κάποιον μηχανικό που να ελέγξει πραγματικά το μηχανάκι που θα του πας.
    Ώπ, δεν έχει 7η;;;

Παλαιό μέλος
    DR650SE με 2400€ αν είναι σε γνήσια κατάσταση πάρτο με κλειστά μάτια.

Νέο μέλος
    καλησπερα παιδια, ειναι του 1996 μοντελο. Εχει αλλαξει προσφατα λαστιχα,ρουλεμαν τιμονιου, αλυσιδα , ανορθωτη και μπαταρια. Το μοτερ ειναι μαμα και εχει γινει αλλαγη κυλινδρου και πιστονιου.Ειδα καποια απο τα μηχανακια που μου στειλατε ωστοσο δεν μου κανουν το κλικ εμφανισιακα για να ειμαι ειλικρινης. Να ξαναπω την ''αμαρτια'' μου, επειδη ειναι το πρωτο μου θα ηθελα να το γουσταρω και να το βλεπω και να το καβαλαω

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    καλησπερα παιδια, ειναι του 1996 μοντελο.
    Καληνύχτα.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 20/02/2025, 21:01
  2. Aγορα Πρωτης Μηχανης(fmx 650)
    από Neopas στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 28/02/2008, 12:15
  3. Συμβουλές για αγορά πρώτης μηχανής στον νέο?
    από pontifikas στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 28/09/2006, 13:57
  4. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2004, 01:45
  5. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 03/04/2004, 01:18

Κανόνες δημοσιεύσεων