Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 18

Θέμα: ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της LIBYKOS

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ!!

Παραθέτω το editorial του περιοδικού του REUTERS, που αφορά την ομιλία του Κου Larry Ellison, προέδρου της ORACLE, και ενός από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο στην τάξη αποφοίτων του Yale University το ακαδημαϊκό έτος 1999-2000.

« ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ YALE, θέλω να κάνετε κάτι για μένα. Σας παρακαλώ, κοιτάξτε προσεκτικά γύρω σας. Κοιτάξτε τον συμφοιτητή σας στα αριστερά σας. Κοιτάξτε το συμφοιτητή σας στα δεξιά σας. Τώρα σκεφτείτε το εξής : σε πέντε χρόνια από τώρα, σε δέκα χρόνια, ακόμη και σε τριάντα χρόνια από τώρα, οι πιθανότητες είναι πως αυτό το άτομο που βλέπετε θα είναι ένας αποτυχημένος. Την ίδια στιγμή, και το άτομο στα δεξιά σας θα είναι αποτυχημένος. Και εσείς στη μέση; Τι μπορείτε να περιμένετε για τους εαυτούς σας; Θα είστε αποτυχημένοι. Αποτυχίες. Καθώς κοιτάζω αυτή την αίθουσα σήμερα δεν βλέπω χίλιες ευκαιρίες σήμερα για ένα καλύτερο αύριο. Δεν βλέπω χίλιους ηγέτες χιλίων διαφορετικών βιομηχανιών. Βλέπω χίλιους αποτυχημένους. Έχετε ταραχτεί. Είναι απόλυτα κατανοητό. Άλλωστε πως μπορώ εγώ, ο Λόρενς ( Λάρι ) Ελισον, ένας άνθρωπος που παράτησε το κολέγιο, να είμαι τόσο αυθάδης ώστε να αγορεύω αιρετικά στην τάξη αποφοίτων ενός εκ των καλυτέρων πανεπιστημίων της χώρας; Θα σας πω γιατί μπορώ να είμαι αυθάδης. Διότι εγώ, ο Λόρενς ( Λάρι ) Ελισον, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, παράτησα το κολέγιο - κάτι που εσείς δεν κάνατε. Διότι ο Μπιλ Γκέιτς, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αυτή τη στιγμή, παράτησε το κολέγιο ενώ εσείς όχι. Επειδή ο Πωλ Αλεν, ο τρίτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, παράτησε το κολέγιο – κάτι που εσείς δεν κάνατε.
    Θέλετε ένα καλύτερο μέτρο σύγκρισης; Ο Μάικλ Ντελ. Το νούμερο 9 στη λίστα των ανερχόμενων στελεχών έχει παρατήσει το κολέγιο ενώ εσείς όπως γνωρίζετε, δεν το κάνατε. Χμμμ....Βλέπω πως είστε ιδιαίτερα ταραγμένοι. Είναι απόλυτα κατανοητό. Αφήστε με λοιπόν να ικανοποιήσω λίγο τον εγωισμό σας, με το να τονίσω με πάσα ειλικρίνεια πως τα διπλώματά σας τα κερδίσατε επάξια. Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι από σας έχετε ξοδέψει εδώ τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια και αυτά που μάθατε και υπομείνατε θα σας υπηρετήσουν καλά τα προσεχή χρόνια. Αποκτήσατε καλή εργασιακή συμπεριφορά καθώς και ένα κύκλωμα ανθρώπων που θα σας βοηθήσουν στην πορεία. Έχετε εδραιώσει σχέσεις ζωής, κάτι που είναι πολύ καλό. Διότι η αλήθεια είναι πως θα χρειαστείτε αυτούς τους ανθρώπους. Θα χρειαστείτε αυτές τις δυνατές επαγγελματικές συνήθειες. Θα τα χρειαστείτε όλα αυτά διότι δεν παρατήσατε το κολέγιο, κάτι που συνεπάγεται πως δεν θα είστε ποτέ ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Εντάξει, μπορεί ίσως να ανεβείτε ως το νούμερο δέκα της λίστας ή το έντεκα, όπως ο Στιβ Μπάλμερ. Υποθέτω όμως πως δεν χρειάζεται να σας πω για ποιόν εργάζεται αυτός, έτσι δεν είναι; Οφείλω να σας πω πάντως, πως ακόμη και αυτός παράτησε το πανεπιστήμιο τη χρονιά της αποφοίτησης, Άργησε κάπως αλλά τα κατάφερε.
    Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι από σας αναρωτιέστε αυτή τη στιγμή αν μπορείτε να κάνετε κάτι. Αν υπάρχει ελπίδα για σας. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, δεν υπάρχει. Είναι πολύ αργά. Έχετε απορροφήσει πάρα πολλά. Έχετε την εντύπωση πως γνωρίζετε ακόμη περισσότερα. Δεν είστε 19 ετών πια. Σας έχουν φορέσει σκούφους – και δεν εννοώ αυτούς της αποφοίτησης. Είστε πάρα πολύ ταραγμένοι τώρα! Είναι απολύτως κατανοητό. Η ομιλία όμως δεν απευθύνεται τόσο σε σας, τους τελειόφοιτους. Εσείς είστε ξεγραμμένοι. Καταδικασμένοι στις αξιολύπητες δουλειές σας των 200.000 δολαρίων το χρόνο, τις επιταγές των οποίων θα υπογράφουν παλιοί συμφοιτητές σας που τα παράτησαν δυο χρόνια πριν. Σκοπός μου είναι να σώσω τους νεότερους που βρίσκονται ανάμεσά μας σήμερα. Σας το λέω όσο πιο δυνατά μπορώ: φύγετε. Μαζέψτε τα πράγματά σας και τις ιδέες σας και φύγετε χωρίς επιστροφή. Παρατήστε τα. Πιάστε δουλειά. Διότι μπορώ να σας εγγυηθώ πως το καπέλο και ο μανδύας της αποφοίτησης θα εμποδίσουν την πρόοδό σας , θα σας «κατεβάσουν», όπως ακριβώς προσπαθούν οι securities να κατεβάσουν εμένα από το βήμα αυτή τη στιγμή."
    LIBYKOS

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    .....

he said!!!

sad but true...

Βλακώδη λόγια, θα έλεγα...

Είναι σαν να αναφέρω 3 άτομα που έχουν πέσει χωρίς κράνος και έχουν σωθεί, και άλλα 3 που έχουν πέσει με κράνος και έχουν σκοτωθεί, και να φωνάξω "ηλίθιοι, βγάλτε το κράνος, θα σκοτωθείτε!!"

Αλλά ο Ellison είναι γνωστός για τη μεγαλομανία του και τα κουφά που πετάει συχνά-πυκνά.

Πιστεύω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και δεν μπορεί να αποδοθεί με ακραία παραδείγματα. Πιστεύω πως αυτό το κείμενο θέλει να πει πολλά περισσότερα πράγματα από το να τα παρατάμε από τα πανεπιστήμια.
    LIBYKOS

γιατι........ Το avatar του/της bartlal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek

Είναι σαν να αναφέρω 3 άτομα που έχουν πέσει χωρίς κράνος και έχουν σωθεί, και άλλα 3 που έχουν πέσει με κράνος και έχουν σκοτωθεί, και να φωνάξω "ηλίθιοι, βγάλτε το κράνος, θα σκοτωθείτε!!"

Αλλά ο Ellison είναι γνωστός για τη μεγαλομανία του και τα κουφά που πετάει συχνά-πυκνά.
    δεν νομιζω οτι ειναι τα ιδια παραδειγματα περι κρανους και περι "εκπαιδευσης"...
    :a29: just ME, MYself & Bart . + _ :a29:
    :-Q
    H κλίκα μου!!!

Εγω παρατησα το Τει δυο φορες.απο το πρωτο εξαμηνο.
    Διπλωματακιδες σας εχω λεμε
    :a36: :a029: :a029:
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Γυρολόγος-Λασπολόγος! Το avatar του/της adam_tsouk
    Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
    δεν νομιζω οτι ειναι τα ιδια παραδειγματα περι κρανους και περι "εκπαιδευσης"...
    Έτσι ακριβώς...

και όσο μεγαλομανής να είναι..... του αξίζει με τα όσα έχει καταφέρει....

kawasaki street warriors

"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
    One more dies one more lives
    One baby cries one mother grieves
    For all the sins you will commit
    You'll beg forgiveness and none I'll give

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!

εγω παντως βλέπω μονο λόγια γεματα αλήθεια.μηπως δεν ειναι ετσι παντου.?
    Μόνο οι τσάτσοι και αυτοι που εχουνε τις γνωριμιες σκαρφαλώνουν..ολα τα αλλα ειναι απλά το περιτυλιγμα
    δε πα να χεις δεκα πτυχια ...
    Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΛΟ ΑΡΗΣ

Εκεί χρειάζεται καθηγητής πανεπιστημίου για να τα πει?
    Εδώ το έχουμε αναγάγει σε επιστήμη.
    Και η γιαγιά στο πιο απομακρυσμένο χωριό το ξέρει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
    Θα μου επιτρέψετε να επιμείνω πως η αντιπαραβολή ήταν πετυχημένη.

Είναι δεδομένο ότι πρέπει κανείς να βγει στην αγορά εργασίας εξοπλισμένος με ένα τουλάχιστον πτυχίο.

Είναι επίσης δεδομένο ότι ένας μοτοσυκλετιστής πρέπει να οδηγεί φορώντας κράνος.

Είναι γνωστό πως ορισμένοι έχουν πετύχει στη ζωή τους εγκαταλείποντας το πανεπιστήμιο, ενώ πολλοί πτυχιούχοι είναι στο ταμείο ανεργίας (αν και ο αμερικάνος δεν αναφέρεται σ' αυτό, αντίθετα θεωρεί δεδομένο ότι ο πτυχιούχος θα βρεί μια μίζερη δουλειά με $200.000 το χρόνο!!!).

Όπως επίσης είναι γνωστό πως ορισμένοι την έχουν βγάλει καθαρή σε τράκο παρότι δεν φορούσαν κράνος, ενώ άλλοι που φορούσαν έφυγαν για το μεγάλι ταξίδι.

Ωστόσο:

Από τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα γεγονότα ΔΕΝ μπορεί να βγει το συμπέρασμα ότι καλό είναι κανείς να εγκαταλείπει τις σπουδές του, ή ότι ένας μοτοσυκλετιστής καλό είναι να οδηγεί χωρίς κράνος.

Είπαμε και προηγουμένως ότι δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα γενικεύοντας και βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι σύγκρισης δύο ανόμοια πράγματα. Η ουσία των παραδειγμάτων δεν φαίνεται μόνο στο αποτέλεσμα
    LIBYKOS

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    το συμπέρασμα κατά τη γνώμη μου είναι ένα:

μη νομίζετε ότι επειδή μπήκατε σε (και κάποια στιγμή βγήκατε από) ένα πανεπιστήμιο αυτό σημαίνει εξασφάλιση για κάτι.

Η ζωή και οι αγώνες της δεν σταματούν τη στιγμή που μπαίνεις στο πανεπιστήμιο

Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο ειδικά σε σχολές που έχεις δυσκολευτεί να μπεις, με το που μπαίνεις να αράζεις και να νομίζεις ότι όλη η ουσία ήταν το να μπεις

Η επιτυχία στη ζωή (όπως θέλει να την ερμηνεύσει κανείς) δεν σχετίζεται με την κατοχή ή όχι ενός (ή περισσοτέρων) πτυχίων

Και τέλος και το κυριώτερο όλων νομίζω ότι ο "ποιητής" ήθελε να πει

"ΜΗ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙΑ"

το είπε ξεκάθαρα άλλωστε,
    "Σας έχουν φορέσει σκούφους – και δεν εννοώ αυτούς της αποφοίτησης"

Αρχικά δημιουργήθηκε από LIBYKOS
    Είπαμε και προηγουμένως ότι δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα γενικεύοντας και βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι σύγκρισης δύο ανόμοια πράγματα. Η ουσία των παραδειγμάτων δεν φαίνεται μόνο στο αποτέλεσμα
    Δεν έβαλα το παράδειγμα για να βγάλω συμπέρασμα αλλά για να εξηγήσω γιατί απορρίπτω τα λόγια του τυπά.

Και βέβαια τα παραδείγματα πάντα από ανόμοια πράγματα είναι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek

Συμφωνώ.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ήθελε να προκαλέσει, για αυτό μίλησε έτσι.
    Η ουσία είναι αυτά που έγραψε ο cityfly
    Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value.

...νύχτα θα φύγω...
    Κι εγώ συμφωνώ με τον cityfly,αλλά δεν θα βιαζόμουν να τα χαρακτηρίσω "βλακώδη" τα λόγια αυτά...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. χωρις λογια...
    από GST στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2004, 11:53
  2. χωρις πολλα λογια...
    από dez στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 26/07/2004, 23:38
  3. Μαλαματένια λόγια
    από tifozif1 στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 05/05/2004, 18:59
  4. Διάσημα τελευταία λόγια...
    από milaber στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ