Λόγω της χαμηλής αυτονομίας του παπιού μου αναζητούσα εδώ και μέρες ένα κοντινό προορισμό για να ξεφύγω από την τσιμενεντούπολη. . Παρότι μεγάλωσα στην Αθήνα δεν είχα ακούσει και δεν είχα πάει αριστερά στη διασταύρωση της Αγίας τριάδας. Νόμιζα ότι η διαδρομές που μπορούσε να κάνει κάποιος περιορίζονταν στους ασφάλτινους δρόμους που καταλήγαμε αν πάμε προς Μπάφι και Φλαμπούρι.
Αφορμή για τη σημερινή βόλτα ήταν τα οδοιπορικά άλλων μελών που φιλοξενούνται στο παρόν φόρουμ και επισκέφτηκαν στο παρελθόν κάποιες χωμάτινες διαδρομές στη Πάρνηθα προς το σπήλαιο του ΠΑΝος. Σκοπός μου ήταν αρχικά να κάνω ανίχνευση της διαδρομής που θα ακολουθούσα άλλη μέρα.
Σηκώνομαι πρωϊ πρωϊ και το μόνο που σκεφτόμουν είναι ότι πρέπει να αλλάξω γρήγορα λάδια γιατί τα χλμ συμπληρώθηκαν και η ανάβαση θα είναι δύσκολη.
Δεν βάζω καύσιμο από το σπίτι επίτηδες ώστε να γεμίσω από Άνω Λιόσια για να ξεκινήσω την ανάβαση με γεμάτο τεπόζιτο. Στο μυαλό μου βρίσκεται μόνο το όνομα Αγ τριάδα και ότι πρέπει να στρίψω αριστερά. Ευτυχώς μετά από τις γνωστές στροφές καθησυχάζω τον εαυτό μου μόλις βλέπω ταμπέλα Αγ Τριάδα και στρίβω αμέσως αριστερά. Παρακάτω βλέπω και άλλη ταμπέλα που μου λέει να στρίψω πάλι αριστερά για να πάω στη σπηλιά του Πανός![]()
.
Προσπερνάω κάτι παιδικές χαρές και κιόσκια τα οποία υπάρχουν για εκδρομείς και ξαφνικά βλέπω την άσφαλτο να εξαφανίζεται.
Δυσαρεστημένος από το οδόστρωμα προχωρώ κανονικά αλλά τουλάχιστον αποζημιώνομαι από το τοπίο και το πράσινο. Αρχίζει σιγά σιγά ο δρόμος να κατηφορίζει και να γίνεται όλο και πιο υγρό το οδόστρωμα. Μετά από λίγο διακρίνω χαμηλά στους πρόποδες του υψώματος που κατεβαίνω ένα δρόμο που κάποιο μέλος είχε φωτογραφίσει στο παρελθόν. Λέω εντάξει εδώ είμαστε. Άντε τώρα να κατέβεις κάτω με 4 lt βενζίνη και μετά να πρέπει να επιστρέψεις πάνω με 1η-2η. Θα μας φτάσει το καύσιμο
;
Εφάρμοσα την τακτική που ακολούθησα και στη Ρόδο. Αφήνουμε σιγά σιγά το μηχανάκι να ρολάρει στις κατηφόρες και δεν γκαζώνουμε καθόλου :rotflmao: . Αν χρειαστεί να ανηφορίσω θα ανοίξω λίγο το γκάζι. Παρακάτω όμως έσβησα τη μηχανή και πήγαινα όχι με πετροχημική ενέργεια αλλά με ...δυναμική ενέργεια:rotflmao: καθώς ο δρόμος κατηφόριζε διαρκώς προς λαγκαδιά . Σταματάω σε μία απότομη στροφή για τη πρώτη φωτογραφία:
![]()