(σημείωση του αντιγραφέα: βρήκα μια συλλογή κειμένων, αλλά δεν θέλω να βάλω το link. Καλύτερα να είναι κι εδώ, ο συγγραφέας ας με συγχωρέσει. - είμαι σίγουρος πως κάπου εδώ θα πεταχτεί ο THEOD)
Πάμε λοιπόν (αν έχει ξαναμπεί θα φάω το καπέλο μου!)
Φυσικά όλοι ξέρουμε τό περίφημο "Αν" τού Kipling με το οποίο έμεινε αθάνατος γιά τόν στοχασμό του, συμβουλεύοντας τό παιδί του πώς νά γίνει ένας καλύτερος άνθρωπος.
Ελα πού τότε δέν ήξερε από μηχανάκια καί φυσικά ο γιός του δεν καβάλαγε κανά RGV γιά νά τόν συμβουλεύσει ανάλογα. Ερχόμαστε λοιπόν νά συμπληρώσουμε αυτό τό φιλοσοφικό κενό πού έχει αφήσει τόσες γενιές μοτοσυκλετιστών χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο. Άλλωστε μπορείτε συγχρόνως νά ανακαλύψετε πόσο μοτοσυκλετιστές είστε.
ΑΝ...μπορείς νά χωρέσεις αλλαξιές δυό εβδομάδων σέ ένα tank-bag
ΑΝ...έχεις μάθει απ' έξω όλα τά κόκκαλά σου περιμένοντας νά κολλήσουν
ΑΝ...τό κράνος σου είναι ακριβότερο από την μηχανή σου
ΑΝ...κάνεις σοβαρές προσπάθειες να εξηγήσεις στην γυναίκα/φιλενάδα σου/αδερφή σου τήν διαφορά μεταξύ cam geartrain και αλυσίδας Hy-Vo.
AN...μπορείς να λες με σοβαρό ύφος στον τροχονόμο ότι τό καπελάκι τών New Yorkers πού φοράς κάνει καί γιά κράνος
ΑΝ...φοράς μακρυμάνικα μέσα στόν κατακαλόκαιρο, σαν μέλος τής Γιακούζα, γιά να κρύψεις τά καψίματα από το πέσιμο στην άσφαλτο
ΑΝ...η ραχοκοκαλιά σου έχει αποκτήσει απόσβεση συμπίεσης καί επαναφοράς
ΑΝ...τό μάτι σου έχει μετατραπεί σέ όργανo ακριβείας γιά τήν άμεση καταμέτρηση τού συντελεστή τριβής τής ασφάλτου
ΑΝ...συνάπτεις στενές σχέσεις μέ Τόν Θεό πέντε φορές τήν ημέρα καί δέν είσαι θρησκευόμενος κάν.
ΑΝ...η στοίβα μοτοπεριοδικών στό σπίτι σου πλησιάζει τό μέγεθος πυραμίδας Χέοπος.
ΑΝ...η πεθερά σου είναι σίγουρη πλέον ότι η κόρη της έπρεπε νά παντρευτεί εκείνον τόν λαδέμπορο από τήν επαρχία
ΑΝ...γλιτώνεις τήν ελεημοσύνη στο φανάρι
ΑΝ...εκπληρώνεις την κρυφή σου επιθυμία νά κυκλοφορείς ντυμένος δερμάτινα πάνω-κάτω καί νά μήν σε παρεξηγούν
ΑΝ...πιάνεις τον εαυτό σου να υπολογίζει πόσα χρόνια μπορείς να δουλεύεις χωρίς να τρως και τι θα άφηνες να κάνουν στο σώμα σου για ένα Ducati 916
ΑΝ...φοράς επί μονίμου βάσεως το άρωμα "NEFOS"
ΑΝ...νοιώθεις καθημερινά την ηδονή τού να περνάς μπλοκαρισμένο αυτοκίνητο 12 εκατομμυρίων μέ τό παπάκι σου των 100 χιλιάδων
ΑΝ...η μάνα σου σε έπιασε για τρίτη φορά να μαστορεύεις τό μηχανάκι μέσα στο σαλόνι ("Μα ρε μάνα το λέει και το manual: οι βαλβίδες ρυθμίζονται σε θερμοκρασία δωματίου")
ΑΝ...ακόμη περιμένεις το καράβι όχι από την Περσία αλλά από την Ιαπωνία
ΑΝ...ακόμη και εάν έχεις όλα τα χαρτιά μαζί σου στον έλεγχο τού τροχονόμου, προτιμάς να γλιτώσεις με το μπλά-μπλά, έτσι για να μην σκουριάζεις
Τότε παιδί μου μοτοσυκλετιστής αληθινός θα είσαι και χρήσιμος στην μοτοκοινωνία.