Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 47

Θέμα: "Έχεις τύψεις επειδή ΔΕΝ φοράς κράνος;" !!!

πλήξιππος Το avatar του/της argpap

"Έχεις τύψεις επειδή ΔΕΝ φοράς κράνος;" !!!

http://helmet.8m.net/kranos.htm

έπεσα πάνω του μετά απο αναζήτη για κράνος!!!! μια μικρή γεύση : .....................

...............................1) Το κράνος μειώνει το περιμετρικό οπτικό πεδίο. Ενδέχεται να μην αντιληφθεί ο οδηγός ένα όχημα το οποίο έρχεται από πίσω και να συγκρουστεί με αυτό. (ενώ αν είσαι χωρίς τα ακούς όλα)

2) Το κράνος μειώνει την ακουστική αντίληψη και ιδιαίτερα την ικανότητα προσδιορισμού της πηγής του ήχου. Κατά την οδήγηση, ιδιαίτερα μέσα σε πόλη, ο οδηγός αντιλαμβάνεται την ύπαρξη και θέση άλλων οχημάτων από τον θόρυβο π.χ. του κινητήρα ή των τροχών τους. Έτσι είναι δυνατό να κάνει ασφαλείς ελιγμούς και να αποφύγει πρόσκρουση. Κάθε μείωση της ακουστικής αντίληψης του περίγυρου, αυξάνει αισθητά και την πιθανότητα σύγκρουσης. (εγώ πάντως ακούω μια χαρά)

3) Η χρήση κράνους δίνει την ψευδαίσθηση ασφάλειας και ο οδηγός γίνεται λιγότερο προσεκτικός. Αυτός που φορά κράνος καθίσταται ανώνυμος και μειώνεται το αίσθημα ευθύνης προς τους άλλους. Κοινοί εγκληματίες ή τρομοκράτες φέροντες κράνος διαπράττουν αδικήματα χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο να αναγνωριστούν. (δεν το αναλύω!!)

4) Η χρήση κράνους προξενεί αίσθημα μικρής ή μεγάλης δυσφορίας στον οδηγό, ανάλογα με την ευαισθησία του, με αποτέλεσμα να μειώνει σε αντίστοιχο βαθμό και την προσοχή του. Η δυσφορία προκαλείται α) λόγω του βάρους του κράνους, β) λόγω της διατάραξης στην φυσική ψύξη της κεφαλής, διότι αφενός εμποδίζει την απαγωγή θερμότητας με εξάτμιση του ιδρώτα και εκπομπή υπέρυθρης ακτινοβολίας και αφετέρου κατακρατά την ηλιακή ακτινοβολία σε περίπτωση που το χρώμα του είναι σκούρο (η χαμηλή εντός πόλης ταχύτητα και οι στάσεις στα φανάρια αποκλείουν την ψύξη), γ) λόγω της υγρασίας που δημιουργείται από την παρεμπόδιση αερισμού, δ) λόγω της μείωσης της οπτικοακουστικής αντίληψης με αποτέλεσμα το άτομο να αισθάνεται αποκλεισμένο από το περιβάλλον. (να βάλω AC;;

5) Η χρήση κράνους εμποδίζει τον οδηγό να φορέσει τα γυαλιά κατά του αέρα και ήλιου, ενώ ο ενσωματωμένος πλαστικός ανεμοθραύστης είναι άχρηστος για πολλούς λόγους: α) Αν είναι σκούρος είναι ακατάλληλος για νυκτερινή οδήγηση και αν είναι άχρωμος είναι ακατάλληλος για οδήγηση με ήλιο), β) μετά από ένα διάστημα γεμίζει γρατσουνιές και καθίσταται ακατάλληλος σε κάθε περίπτωση. (εγώ φοράω και γυαλία!)

6) Εάν έντομο, όπως είναι η μέλισσα ή η σφίγγα, εισέλθει και παγιδευτεί στο κράνος, η προσοχή του οδηγού θα περισπαστεί με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος. (ενώ αν τη φάς στη μούρη με 80χλμ χωρίς κράνος δεν τρέχει τίποτα!)....................

..... Τα σχόλια στις παρενθέσης είναι δικά μου! Θα ήταν χειρότερα αλλά σέβομαι το χώρο.

:a1:

13Φ new member

Γυμνάστε το μυαλό σας….μην ατροφήσει και αυτό!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Στην ανακύκλωση παρακαλώ...

Είναι πάρα πολύ παλιό το site και γνωστές οι μαλακίες που λέει ο τύπος για να καλύψει το κενό του εγκεφάλου του.

Σιγά μην ασχοληθούμε και άλλο με την πάρτη του.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Ας πάει και στα άχρηστα, κανένα πρόβλημα!
    Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο τρόπος σκέψης του και ο λόγος του!
    Ακατανόητο!

13Φ new member

ο trackαδόρος!!! Το avatar του/της Alx 84
    άν και έχει ξαναπαίξει...

τάκα τακα τακα τακα τακα τααααα
    :a31: :a31: :a31: :a31: :a31: :a31: :a31:

τάκα τακα τακα τακα τακα τααααα
    :a31: :a31: :a31: :a31: :a31: :a31: :a31:

θα ήθελα ρε ενώ πήγαινε ο καραγκιόζης με 100 να έσκαγε πάνω του ένα σμήνος μυγάκια να δω τι θα έκανε!!!!
    4/11/2006 Ο καλύτερα βελτιωμένος κουλάντζας!!!
    The MRT will be back soon!!!

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Alx 84
    άν και έχει ξαναπαίξει...

θα ήθελα ρε ενώ πήγαινε ο καραγκιόζης με 100 να έσκαγε πάνω του ένα σμήνος μυγάκια να δω τι θα έκανε!!!!

δε μασαει εχει μωρομαντηλα μαζι του να σκουπιζετε με αρωμα λεμονι

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

ο trackαδόρος!!! Το avatar του/της Alx 84
    Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI z750
    δε μασαει εχει μωρομαντηλα μαζι του να σκουπιζετε με αρωμα λεμονι

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

χα, σωστόοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!
    4/11/2006 Ο καλύτερα βελτιωμένος κουλάντζας!!!
    The MRT will be back soon!!!

A.I.R.P. Το avatar του/της pissaman
    Affiliate
    επίσης θα ήθελα να δω, αν θα του έμπαινε ένα από τα μυγάκια, στο μάτι.
    Να δω αν θα του αποσπούσε την προσοχή!
    Και ίσως με τον αέρα, να τον έβλεπα πως θα άκουγε της πηγές ήχου για να μας πει από που έρχετε ο θόρυβας!
    Ρε κάτι γκιόζηδες που παίζουν!
    Και που είναι επιτέλους αυτή η γ@μημένη λογοκρισία? Δεν θα έπρεπε να του κόψουν τη σελίδα? Θα το διαβάσει κανα πιτσιρίκι που δεν έχει μυαλό μες το κεφάλι του, και θα βρεθεί με το μυαλό στο πεζοδρόμιο!
    (Ο συντάκτης του παρόντος δεν το στηρίζει σε ασκήσεις επί χάρτου, είναι ο ίδιος οδηγός δικύκλου 250κε επί τριάντα έτη και κατά μέσο όρο τρεις ώρες την ημέρα, χειμώνα – καλοκαίρι, χωρίς καν πτώση…)»
    Το εντός εισαγωγικών κείμενο είναι του δρ. Δ. Βάδεν, φυσικού.
    Αν είχε πέσει βέβαια, δεν θα είχαμε άλλον ένα βλάκα να μας λέει π@π@ριές!
    Do You Ride? Ανταλλακτικά Μοτο
    Τα πάντα είναι εφικτά! Είναι απλά θέμα χρόνου και χρήματος!
    Videos

για να πούμε και τον αντίλογο...

1)Καθρέφτες...δεν είναι διακοσμητικοί.
    2) Σε αστικό περιβάλλον οι ήχοι είναι τόσοι πολλοί που δεν μπορεί το ανθρώπινο αυτί να τους διακρίνει ενώ κινείσαι με 50χλμ την ώρα. Πόσο μάλλον όταν και το άλλο όχημα είναι σε κίνηση και έρχεται με ανάλογη ταχύτητα. Λύση;... Καθρέφτες!
    3)Η ηλιθιότητα σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής. ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό που φέρει ο συγγραφέας του άρθρου , συγκαταλέγοντας τους χρήστες του κράνους μαζί με τους τρομοκράτες και ληστές. Οι ηλίθιοι είναι αήτητοι.
    4)α) βάρος κράνους είναι ανεπαίσθητο , ειδικά αν είναι μοντέρνων προδιαγραφών κάτω απο τα 1300kgr. Δυσφορία έχει στο μυαλό του μόνο όποιος το πιστεύει αυτό.
    β-γ-δ)μπουαχαχαχαχαχα... ήθελα να ξερα που τις είδε αυτές τις μπούρδες. Χειμώνας=ψύχος άρα και καλύτερη θερμότητα για το κρανίο μας. Καλοκαίρι=ήλιος - καύσωνας - ηλίαση. Αν πάθεις ηλίαση επειδή ακριβώς δεν έχεις κάλυμα κρανίου και δεν έχεις αίσθηση λγω της κίνησης του ήλιου που τρώς κατακέφαλα, κάποια στιγμή απλά θα νιώσεις ζαλάδα και θα ξαπλώσεις στην μέση του δρόμου. ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ που οι ταχύτητες είναι και πιο χαμηλές άρα είσαι και πιο πολύ ώρα πάνω στο δίτροχο.Επίσης τα νέα κράνη φέρουν αεραγωγούς που κάνουν μάλιστα πολύ καλύτερη δουλειά για αερισμό κρανίου. Να τονίσω επίσης το πρόβλημα κώφευσης ( !!!) που ελοχεύει σύμφωνα με νέα Ιατρικά αποτελέσματα , όταν κινούμαστε με μεγάλες ταχύτητες χωρίς προστασία στο τύμπανο του αυτιού μας, όταν έχουμε χρόνια και συνεχή χρήση διτρόχου με αυτές τις ταχύτητες.
    5) Ποιός το λέει αυτό; Πόσοι απο εσάς φοράνε γυαλιά ηλίου μέσα απο την ζελατίνα; Μπορείς να πας πάνω απο 50-60 χιλιόμετρα την ώρα, χωρίς να δακρύσεις πάνω στην μηχανή , αν δεν έχεις προστασία απο την ζελατίνα κράνους, ακόμα και αν φοράς γυαλιά;
    Επίσης αν γρατζουνιέται την αλλάζεις ρε τσιγγούνη... δεν την αφήνεις να γίνει κάτι απο γυαλόχαρτο. Για αυτό και έχει οδηγίες στο πως την καθαρίζεις όπως και το πότε την αλλάζεις. ΗΛΙΘΙΕ!
    6)όπως είπε και ο φίλος , μπορεί να την φάς στην μάπα, και να γίνεις κάτι απο Κουασιμόδος στο πρήξιμο, μπορεί να φάς καυτή στάχτη (!!!!) απο τσιγάρο και γενικά ότι ίπταται αν είσαι μόνο με γυαλάκι ηλίου ή ακόμα και χωρίς αυτό.

Γενικά ... ΟΥΡΤ ΡΕ ΧΑΜΕΝΕ ... προσπαθείς να μας πείσεις κιόλας με οτι ηλίθιο κατεβάσει η κούτρα σου!

Αφιερωμένο σε εκείνους που θεωρούν οτι το κράνος τους "στενεύει" , τους στενοχωρεί και γενικά είναι κάτι "άχρηστο" πάνω σε μηχανή.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    της κοινωνιολόγου Θεαν. Ξένου
    Γυναίκα είναι.

Περαστικό μέλος Το avatar του/της perastikos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από pissaman
    Και που είναι επιτέλους αυτή η γ@μημένη λογοκρισία? Δεν θα έπρεπε να του κόψουν τη σελίδα?[/B]
    Elpizw na to les etsi, panw stin 'kouventa', gia na doseis emfasi oti diafwneis.

An oxi, des pali ti grafeis!

Άνθρωπος Το avatar του/της gavos
    και όμως με κάποια από αυτά συμφωνώ εγώ.. και δε λέω ότι είμαι ξύπνιος, ηλίθιος όμως φίλε γκάνταλφ δεν είμαι σίγουρα.. το κράνος το φοράω παντού και πάντα αυτό όμως δε σημαίνει οτι δεν αναγνωρίζω τα όποια αρνητικά έχει.. οι καθρέφτες δεν ειναι διακοσμητικοι αλλα δεν βασίζεσαι σε αυτους τουλάχιστον στις περισσότερες μηχανές που είναι για το μπερναμπέο (=για το μπεο).. το οτι το αλλο όχημα που περιγράφεις κινειται με παρομοια ταχυτητα ειναι λογος που σε βοηθαει να το ακουσεις και οχι που σε αποτρέπει.. δεν έχω αισθανει τοσο ασφαλής οσο λέει ο τυπος αλλα χωρις κρανος νιωθω τρελη ανασφάλεια και με κανει πολυ πιο προσεκτικο (αυτο συμβαινει επειδη φοβάμαι για κανεναν άλλο λόγο) και αργο κτλ.. τι να κανουμε ειμαι ηλιθιος ..το βαρος του κρανους δεν μου ειναι ανεπαισθητο τουλαχιστον εμένα.. 1.5 κιλό μου είναι αρκετο συν αυξημένη αντισταση απτον αερα.. επισης νιωθω τρελη δυσφορια οταν ιδρωνω μεσα στο κρανος νιωθω γαμησετα και επειδη ειμαι και νομοταγης τρομαρα μου δεν τη παλευω στα κόκκινα να ανασαίνω την ανάσα μου και να ειμαι τερμα ιδρωμένος... επισης σαν γκαβος σας παραθετω την εμπειρια οτι οχι ολα τα κρανη ειναι καταλληλα για τα γυαλια.. φυσικα πολλα ειναι δε το συζητω.. οσα γιουβεξ εχω δοκιμασει ηταν ακατάλληλα.. σιγουρα ομως τα περισσότερα ειναι οκ.. καλα αυτο με το εντομο ειναι οντως καπως.. παντως να σου πω την αληθεια πριν κανω εναν ελιγμο παντα γυρναω το κεφάλι για να δω με την ακρη του ματιου μου.. χωρις κρανος αυτη η κίνηση εκτος του οτι δε μου ξεκολλαει το κεφαλι σε περιπτωση που εχω αναπτυξει ταχυτητα με κανει να βλεπω πολυ καλυτερα αποτι με κρανος.. και σιγουρα (υπο προυποθεσεις βεβαια που ομως αρκετες φορες κατεμε τηρουνται στο περιβάλλον μιας πολης) ακουω=αντιλαμβάνομαι καλύτερα τι γινεται τριγύρω μου.. και αν νομίζεις οτι στα είπα όλα κάνε λίγο χώρο να ακούσεις και αυτό.. χωρις κράνος φίλε μου ΑΓΑΠΑΩ πιο πολυ.. αυτο δε μπορω να στο εξηγησω ίσως κάποιοι εδω πέρα να το έχουν νιώσει.. σευχαριστω που με ακουσες..

Υ¨Γ.. Ολα αυτα τα λεει κάποιος που φοράει κράνος 99.99% του χρόνου που ειναι πάνω στη μηχανη.. Το άλλο 0.01% είναι τύχη..

gavos.

Περιμετρική όραση...

Απο μόνη της , είναι περιορισμένη. Ελάχιστοι άνθρωποι την έχουν ανεπτυγμένη και μάλιστα μας είναι αδύνατον να εστιάσουμε σε όγκο περιφερειακά, που κινείται με ταχύτητα προς εμάς, χωρίς όμως εμφανή σημάδια κίνησης (παράδειγμα η κίνηση των έμβιων όντως όταν τρέχουν. Στα οχήματα εξωτερικά δεν είναι εμφανές κάτι).

Ήχος...

Σε αστικό περιβάλλον που διατείνεται η συγγραφέας του άρθρου οτι παίζει ρόλο, απλά θα σου πώ οτι ας πούμε σε κεντρικό δρόμο που κινεισαι , ακούς ..
    α) τον ήχο της μηχανής σου.
    β) τον αέρα απο την κίνηση σου , που μειώνει κατά πολυ το ενεργό πεδίο ακοής.
    γ) Ο χρόνος αντίδρασης του μέσου οδηγού σε ηχητικό ερέθισμα είναι 2-3δεύτερα απο την στιγμή που αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται. Αν τώρα δεχτείς οτι το όχημα που θα ακούσεις είναι 10-20 μέτρα μακριά σου , στην καλύτερη των περιπτώσεων που έχει ταχύτητα εώς και 50χλμ την ώρα, σημαίνει οτι θες πε΄ρι τα 3-4 δεύτερα να αντιδράσεις. Την ίδια στιγμή το όχημα σε κάθε περίπου δεύτερο διανύει 13 μέτρα !!!! Τι ακριβώς είπες πως θα κάνεις; Θα προλάβεις να αντιδράσεις; Μάλιστα , οτι πείς!

Για την ζέστη της Ελλάδος (35-42 πρόσφατα βαθμούς) , κράνος σπαστό ή MX... ανοιχτόχρωμο. Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό να έχεις ενα δεύτερο κράνος τέτοιου τύπου , που ούτως ή άλλως μάλλον έχεις (αν έχεις δεσμό ή σύζηγο) και να αερίζεσαι κανονικότατα.

Για την ιστορία έχω δύο UVEX , ενα ΜΧ και ενα full face και δεν έχω κανένα πρόβλημα στο να φορώ γυαλιά ηλίου.

Για το βάρος το 1,5 κιλό που λες είναι όντως βαρύ.. τα 200-300kgr που λές εσύ έχουν πολύ μεγάλη διαφορά απο το βάρος που είπα εγώ.
    Αντίστοιχα όμως θα σου πω το εξής. Το κρανίο σου ζυγίζει 3,5 κιλά. Σε περίπτωση πρόσκρουσης στο έδαφος, οι ανοχές και αντοχές του "υλικού" του είναι κατά 150% λιγότερο ανθεκτικές απο αυτές ενός κράνους. Οπότε σαν πρόληψη , οπως κάνεις και εσύ, προτιμώ να έχω το κεφάλι μου σε κέλυφος προστασίας, παρά ελεύθερο και ωραίο , αλλά στο πρώτο ελαφρύ κιόλας μπαμ, να αφήσω εκατοστά δέρματος και τριχών στην πίσσα ,λόγω τριβής.

Τελευταίο αφήνω το οτι , εσύ το έχεις συνηδητοποιήσει το τι σημαίνει κράνος για το κεφάλι σου και αν δεν το φορέσεις , και (ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ!!!) πάθεις κάτι, θα είναι απόρροια δικής σου πράξης. Η προτροπή όμως του να λες οτι το κράνος είναι άχρηστο και επικίνδυνο, κινείται στα όρια του ηθικού αυτουργού σε ατύχημα τραυματισμού, ειδικα΄οταν προέρχεται απο "επιστημονική έρευνα και άποψη".

Gandalf

A.I.R.P. Το avatar του/της pissaman
    Affiliate
    Αρχικά δημιουργήθηκε από perastikos
    Elpizw na to les etsi, panw stin 'kouventa', gia na doseis emfasi oti diafwneis.

An oxi, des pali ti grafeis!
    Σίγουρα δε θέλουμε να γυρίσουμε στην εποχή της χούντας!
    όμως, καλό θα ήταν κάποιος να του επιβάλει να μετατρέψει το κείμενο ώστε να μην χρησιμοποιεί την ιδιότητα του και να θέτει ως δεδομένα τα πιστεύω του! Πουθενά δε γράφει ότι είναι οι προσωπικές του αντιλήψεις! Αντίθετα λέει ότι αυτό είναι και τίποτα άλλο! Ο πιτσιρικάς που δεν ξέρει να κρίνει, και τον πιστέψει, ίσως να καταστραφεί και το χειρότερο να καταστρέψει και κανέναν άλλον!
    Δεν είναι δυνατόν να κρίνουν ως ακατάλληλο τη λούφα και παραλλαγή , και αυτήν την σελίδα να την έχουν έτσι εδώ και κάποια χρόνια και κανείς να μην του έχει πει το παραμικρό!
    Do You Ride? Ανταλλακτικά Μοτο
    Τα πάντα είναι εφικτά! Είναι απλά θέμα χρόνου και χρήματος!
    Videos

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    ................... Η προτροπή όμως του να λες οτι το κράνος είναι άχρηστο και επικίνδυνο, κινείται στα όρια του ηθικού αυτουργού σε ατύχημα τραυματισμού, ειδικα΄οταν προέρχεται απο "επιστημονική έρευνα και άποψη".

Gandalf
    Ακριβως αυτος ειναι και ο λογος που μου εκανε τόση εντύπωση το οτι έχει και υπογραφές και ονόματα!
    Θα συμφωνήσω με τον pissman αλλά το internet = free, ελευθερία να λές τις απόψεις σου όπως και όπου θες.
    Τώρα θέμα του καθένα μας είναι να μπορεί να κρίνει και να πράτει αλλα μην μου πείτε οτι δεν τα έχετε ακούσει και σε διάλογο παρέας αυτά. Μερικοί τα πιστεύουν και χωρίς ποτε να έχουν διαβάσει την Διπλωματική της Τάδε ή την έρευνα του Ψ. Είναι απίστευτο το πόσοι καθημερινα κυκλοφορούν χωρίς κράνος και ο μόνος φόβος τους είναι ο τροχονόμος.
    (Ένας λόγος που είμαι θετικός προς το νέο ΚΟΚ είναι αυτός)

13Φ new member

Αρχικά δημιουργήθηκε από pissaman

Δεν είναι δυνατόν να κρίνουν ως ακατάλληλο τη λούφα και παραλλαγή , και αυτήν την σελίδα να την έχουν έτσι εδώ και κάποια χρόνια και κανείς να μην του έχει πει το παραμικρό!

δε συμφωνω με αυτα που λες αλλα δε θα παψω να αγωνιζομαι να εχεις το δικαιωμα να τα λες.
    ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ (αν δε κανω λαθος αυτος το ειπε )
    yian

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. γιατι δεν φορας κράνος
    από issovia στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 16/06/2007, 03:39
  2. Ποιος είπε πως δεν φοράμε κράνος
    από sotpag στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 26/06/2006, 12:18
  3. Γιατί δεν φοράμε κράνος;
    από vaskunito στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 79
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2006, 15:17
  4. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2005, 10:28
  5. Πρέπει να είναι παράνομο το να μη φοράς κράνος ?
    από micmic στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 30/08/2005, 16:59

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF