Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 37

Θέμα: Εξάντας και Shell

Ένα φάντασμα πλανιέται...

Εξάντας και Shell

Είδε κανείς σας, την εκπομπή του Εξάντα εχθές, για τα εγκλήματα που κάνει η SHELL, στο δέλτα του Νίγηρα στην Αφρική? Ή βλέπουμε μόνο Τριανταφυλλόπουλο?

Ήταν καταπληκτικό ντοκυμανταίρ. Η εξαθλίωση που έχει επιβάλλει η SHELL στην περιοχή, είναι απίστευτη. Μολύνει ασύστολα, χωρίς να νοιάζεται για τον κόσμο που ζει εκεί.

Το φιλμ αυτό με έκανε να αναρωτηθώ, πόσο συννένοχοι είμαστε τελικά, σε τέτοια εγκλήματα. Καβαλάμε τα μηχανάκια μας, κάνουμε τις βόλτες μας, και γενικά "περνάμε καλά".

Οι άνθρωποι εκεί, βρίζανε τους λευκούς, γιατί όπως λέγανε: όλα τα δημιουργούν οι λευκοί και το πετρελαιό τους. Και τι να τους απαντήσεις? Ότι εγώ ή ο καθένας μας δεν είναι σαν τους άλλους?

Αυτό που θα πρότεινα ως καταναλωτής, είναι να αποφασίζαμε να μπουκοτάρουμε, την εκάστοτε εταιρία, έτσι ώστε αν μη τι άλλο, να δείξουμε σε αυτούς που γυρνάνε αυτά τα ντοκυμανταίρ, ότι είμαστε μαζί τους, και τους στηρίζουμε, και ότι δεν είμαστε μόνο μικρούτσικο και λαμπίρη.
    Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    μπορεις να δείς χιλιάδες τέτοια videos στο κανάλι ΣΚΑΙ που πραγματικά σε κάνει και βλέπεις διαφορετικά την Φύση γύρω σου και τον σύνδεσμο που έχεις μαζί της.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Ναι ρε μάγε μπορείς να δεις και στο ΣΚΑΙ. Το θέμα δεν είναι που μπορεις να τα δείς.
    Το θέμα είναι αν κάνουμε τίποτα, ή μετά από αυτά γυρνάμε πλευρό.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005

Re: Εξάντας και Shell

Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
    Είδε κανείς σας, την εκπομπή του Εξάντα εχθές, για τα εγκλήματα που κάνει η SHELL, στο δέλτα του Νίγηρα στην Αφρική? Ή βλέπουμε μόνο Τριανταφυλλόπουλο?

Ήταν καταπληκτικό ντοκυμανταίρ. Η εξαθλίωση που έχει επιβάλλει η SHELL στην περιοχή, είναι απίστευτη. Μολύνει ασύστολα, χωρίς να νοιάζεται για τον κόσμο που ζει εκεί.

Το φιλμ αυτό με έκανε να αναρωτηθώ, πόσο συννένοχοι είμαστε τελικά, σε τέτοια εγκλήματα. Καβαλάμε τα μηχανάκια μας, κάνουμε τις βόλτες μας, και γενικά "περνάμε καλά".

Οι άνθρωποι εκεί, βρίζανε τους λευκούς, γιατί όπως λέγανε: όλα τα δημιουργούν οι λευκοί και το πετρελαιό τους. Και τι να τους απαντήσεις? Ότι εγώ ή ο καθένας μας δεν είναι σαν τους άλλους?

Αυτό που θα πρότεινα ως καταναλωτής, είναι να αποφασίζαμε να μπουκοτάρουμε, την εκάστοτε εταιρία, έτσι ώστε αν μη τι άλλο, να δείξουμε σε αυτούς που γυρνάνε αυτά τα ντοκυμανταίρ, ότι είμαστε μαζί τους, και τους στηρίζουμε, και ότι δεν είμαστε μόνο μικρούτσικο και λαμπίρη.
    με αυτή τη λογική φίλε μου πρέπει να μποικοτάρουμε τα πάντα...δεν είναι λύση να μποικοτάρεις μόνο τη SHELL....
    να μποικοτάρεις τις εταιρίες ενδυμάτων κ υποδημάτων γιατί εκμεταλεύονται την παιδική εργασία σε εξαθλιωμένες περιοχές της Ανατολής...
    να μποικοτάρεις όλα τα αμερικάνικα προϊόντα και τα κινέζικα γιατί δεν υπογράφουν τη συνθήκη του Κιότο για τον έλεγχο των ρύπων....
    να μποικοτάρεις τις τράπεζες γιατί εκμεταλεύονται το έλλειμα του τρίτου κόσμου κ το διευρύνουν...
    να μποικοτάρεις τις φαρμακευτικές εταιρίες γιατί δεν δίνουν φτηνά φάρμακα στον τρίτο κόσμο αντίθετα τους χρησιμοποιούν σαν πειραματόζωα κ πάει λέγοντας....
    ΑΑΑ να μην ξεχάσω ότι κ η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι είναι από τις μικρότερες χώρες της ΕΕ χωρίς βαριά βιομηχανία ξεπερνάει τα ορια μόλυνσης που έχει επιβάλει η ΕΕ και πληρώνει πρόστιμα ...
    ας μποικοτάρουμε κ τα ελληνικά προϊόντα και φυσικά να μην τρώμε ελληνικά οπορωκηπευτικά καθώς οι έλληνες παραγωγοί σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες χρησιμοποιούν τα περισσότερα φυτοφάρμακα....(για αυτό κ θερίζει ο καρκίνος στις αγροτικές περιοχές)...
    αυτό που θέλω να πω είναι ότι το μποικοτάζ το μόνο που κάνει είναι να ικανοποιεί τους όποιους προσωπικούς οικολογικούς προβληματισμούς κ δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Συμφωνώ zzr απόλυτα. Το μπουκοτάζ δεν πρόκειται μόνο του να λύσει τίποτα. Χρειάζεται μια πιο συνολική διαδικασία. Τι θα πρότεινες να γίνει?

Το θέμα μπήκε στους προβληματισμούς για να γίνει ακριβώς αυτή η κουβέντα. Και μέσα από μια τέτοια συζήτηση, ίσως φτάσουμε να καταλήξουμε, να βρούμε τρόπους να πιέσουμε για διάφορα πράγματα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
    Συμφωνώ zzr απόλυτα. Το μπουκοτάζ δεν πρόκειται μόνο του να λύσει τίποτα. Χρειάζεται μια πιο συνολική διαδικασία. Τι θα πρότεινες να γίνει?

Το θέμα μπήκε στους προβληματισμούς για να γίνει ακριβώς αυτή η κουβέντα. Και μέσα από μια τέτοια συζήτηση, ίσως φτάσουμε να καταλήξουμε, να βρούμε τρόπους να πιέσουμε για διάφορα πράγματα.
    είναι τρομερά μεγάλη συζήτηση κ αν πω την άποψή μου θα πλακώσουν όλοι να λένε για ουτοπίες, κτλ κτλ
    το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ειναι να πιέζουμε τις εκάστωτε κυβερνήσεις προς τον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος...το πως θα τις πιέσουμε είναι μεγάλο ζήτημα κ πηγή αντιπαραθέσεων μεταξύ των διαφότων κοινωνικών ομάδων....
    ακόμα και αυτό να γίνει όμως δεν προστίθεται τίποτα στη λύση του προβλήματος...έστω ότι η Ελλάδα υιοθετήσει μια οικολογική πολιτική κατόπιν κοινωνικών πιέσεων, θα σταματήσει να ρυπαίνουν οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιαπωνία που παράγουν την πλειονότητα των ρύπων παγκοσμίως???οχι φυσικά..

το θέμα κατά την άποψή μου είναι οι πολίτες να αναζητήσουν μια άλλη μορφή οικονομικής ανάπτυξης που να μην έχει σαν κύριο γνωμονα τη μεγιστοποίηση του κέρδους αλλά να υιοθετηθούν πιο ποιοτικά κριτήρια για την οικονομική ανάπτυξη....
    τώρα θα ρωτήσουν κάποιοι...είναι δυνατόν αυτό να γίνει σε αυτό το σύστημα....

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ....
    και εδώ ξεκινάει η συζήτηση που δεν έχει τέλος και αποτελεί πεδίο ιδεολογική αντιπαράθεσης και το thread σου θα γίνει κ.....λός.....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

zzr...

Πρώτα αλλάζεις τον μικρόκοσμο σου και ύστερα τον κόσμο γύρω σου.

Οι εναλλακτικες πηγές ενέργειας είναι πλέον προσβάσιμες σε όλους ακόμα και σε πράγματα πολύ μικρά.

Παράδειγμα οι αριθμομηχανές με ηλιακούς συλλέκτες, τα ρολόγια Kinetik, κτλ.

Κάθε συσκευή που δεν κάνει χρήση μπαταρίας ή ηλεκτρικής τροφοδοσίας, είναι κέρδος.

Αν τώρα έχεις και το χρήμα και τον χώρο να διαθέσεις για την ολική μετατροπή της οικείας σου, τότε πραγματικά κάνεις ενα πολύ μεγάλο βήμα και που ξέρεις;.... μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι.

Στην περιοχή που είμαι , όπως έχω πεί αρκετές φορές, δεν έχω ουτε ΔΕΗ, ούτε πετρέλαιο... Ανεμογεννήτρια, ηλιακές κυψέλες και φυσικό αέριο...

Η πλάκα είναι οτι το πήραν γραμμή και άλλοι , και γύρω γύρω τα σπίτια έχουν αρχίσει και έχουν τουλάχιστον ανεμογεννήτριες..

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Συμφωνούμε ότι στα πλαίσια του σημερινού συστήματος, δεν υπάρχει λύση.

Ως προς την ουτοπία διαφωνώ, δεν είναι ουτοπία, και θα γίνει είτε το θέλουν είτε όχι μερικοί.

Αν για παράδειγμα η Ελλάδα ακολουθούσε, μια ουσιαστική περιβαντολογική πολιτική, καταγγέλοντας τα όσα αίσχη γίνονται, θα λειτουργούσε σαν παράδειγμα, στους άλλους.

Θα μου πεις πιασ' τ' αυγό και κούρευτο, αλλά δεν είδα (ακόμα, για να είμαι δίκαιος) και κανέναν από τους συμφουρίτες, που υποστηρίζουν το υπάρχον σύστημα να παίρνει θέση.

Είμαι πολύ περίεργος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    zzr...

Πρώτα αλλάζεις τον μικρόκοσμο σου και ύστερα τον κόσμο γύρω σου.

Οι εναλλακτικες πηγές ενέργειας είναι πλέον προσβάσιμες σε όλους ακόμα και σε πράγματα πολύ μικρά.

Παράδειγμα οι αριθμομηχανές με ηλιακούς συλλέκτες, τα ρολόγια Kinetik, κτλ.

Κάθε συσκευή που δεν κάνει χρήση μπαταρίας ή ηλεκτρικής τροφοδοσίας, είναι κέρδος.

Αν τώρα έχεις και το χρήμα και τον χώρο να διαθέσεις για την ολική μετατροπή της οικείας σου, τότε πραγματικά κάνεις ενα πολύ μεγάλο βήμα και που ξέρεις;.... μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι.

Στην περιοχή που είμαι , όπως έχω πεί αρκετές φορές, δεν έχω ουτε ΔΕΗ, ούτε πετρέλαιο... Ανεμογεννήτρια, ηλιακές κυψέλες και φυσικό αέριο...

Η πλάκα είναι οτι το πήραν γραμμή και άλλοι , και γύρω γύρω τα σπίτια έχουν αρχίσει και έχουν τουλάχιστον ανεμογεννήτριες..

Gandalf
    έχεις δίκιο σε ότι αφορά τον μικρόκοσμο αλλά η ουσία είναι ότι το πρόβλημα της μόλυνσης δεν οφείλεται στην κατανάλωση αλλά στον τρόπο παραγωγής κατά την άποψή μου...
    σίγουρα είναι ό,τι καλύτερο να λειτουργούμε οικολογικά σαν άτομα αλλά σε τι ποσοστό αυτό προσφέρει στη λύση του προβλήματος.????..

όση ανακύκλωση κ αν κάνω , όσο κ αν χρησιμοποιώ την ηλεκτρική ενέργεια αν δεν πιέσουμε σαν άτομα να υιοθετηθούν οι οικολογικές προτάσεις στα μέσα παραγωγής δεν γίνεται τίποτα...
    την μόλυνση που προκαλεί ένα μόνο εργοστάσιο σε ένα χρόνο δεν την προκαλουν οι πολίτες σε όλη τους τη ζωή....
    πιστεύεις ας πούμε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι διατεθειμένες να αναπτύξουν τεχνολογία που να σχετίζεται με ανανεώσιμες μορφές ενέργειας ή ενέργεια με μικρότερους συντελεστές μόλυνσης???
    εδώ στην Ελλάδα του ήλιου και των αέρηδων ακόμα τα νησιά εξαρτώνται από τη ΔΕΗ γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να προωθήσει άλλες μορφές ενέργειας....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

.

Gandalf
    αυτό πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον..αλήθεια που μένεις???
    η επιλογή ήταν συνειδητή??ή δεν ήταν προσβάσιμο το δίκτυο της ΔΕΗ???

πάντως νομίζω ότι υπαρχει κάποιο νομικό κώλλυμα ως προς την εκμετάλευση της ηλεκτρικής ενέργειας....θα σου φανεί κουλό αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο κάποιος μπορεί να εγκαταστήσει μια ανεμογενήτρια για προσωπική του χρήση....νομίζω ότι νομικά πρέπει να την υπεκοικιάσεις στην ΔΕΗ και να λαμβάνεις αυτό που σου αναλογεί κ ότι περιστεύει το πουλάς στη ΔΕΗ...διορθώστε με αν κάνω λάθος....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Gadalf πολύ ωραία. Συγχαρητήρια για τον τρόπο που ζεις.

Ο zzr έχει δίκιο, όταν λέει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την παραγωγή.

Συμφωνώ επίσης με το ότι ξεκινάμε από τον εαυτό μας, για να αλλάξουμε κάτι, αλλά έχω μια ένσταση σε ότι αφορά τον "μικροκοσμό μας".

Πολλοί χρησιμοποιούν τελευταία αυτήν την έκφραση, και τελικά λειτουργεί αποτρεπτικά, όταν ζητάμε να γίνει κάτι πιο μαζικό. Δεν αναφέρομαι σε σένα μάγε.

Θα ήθελα την γνώμη σου σε αυτό.

Κάνεις λάθος...

Η επιλογή ήταν συνειδητή. Η παραγωγή φτάνει τις 9KW την ημέρα. Η αποθήκευση γίνεται σε μπαταρίες σε ειδικό χώρο, όπου και σε πλήρη παραγωγή (πλήρεις μπαταρίες) κρατάνε σπίτι με 3 ψυγεία, τηλεοράσεις κτλ...160m2 για 3 μέρες σε περίοδο απόλυτης νηνεμίας και συννεφιάς.

Ταυτόχρονα όμως πρέπει να υιοθετήσεις και μια στάση καταναλωτή σωστή έτσι;...

Δηλαδή να μην αφήνεις 110 φώτα ανοιχτά , να μην έχεις 120 συσκευές ηλεκτρικού ρεύματος απλά να παίζουν και να μην είσαι εκεί κτλ... Δηλαδή να μην κάνεις αλόγιστη σπατάλη ενέργειας... τίποτα το ακραίο.

Έχω και φωτό εδώ για να δείς.

Παλαιότερα ήθελες άδεια απο την Πολεμική Αεροπορία , για να ανεβάσεις ανεμογεννήτρια, καθώς ο Έλικας, ειδικά αν ήταν ψηλά, δημιουργούσε ομοιώσεις ήχων απο ρότορα σκάφους (!!!!!) .. ή τουλάχιστον έτσι υποστήριζαν!

Σήμερα με τον νόμο απελευθέρωσης ενέργειας, αυτό είναι παρελθόν και το μόνο που θες είναι άδεια απο το ΥΠΕΧΩΔΕ αν θυμάμαι καλά απο τα χαρτιά που είχαμε δώσει μαζί με το σπίτι.

Το κόστος της πλήρους μετάλλαξης του σπιτιού έφτασε τα 45.000?.

Αλλά μιλάμε για ανεμμογεννήτριες, ηλιακές κυψέλες, καμπίνα αποθήκευσης μπαταριών , καλωδιώσεις, δεξαμενή φυσικού αερίου, λέβητας κτλ κτλ...

Η απόσβεση υπολογίζεται εντός 6 ετών, απο το συνολικό κόστος που δεν πληρώνεις σε ΔΕΚΟ και καύσιμο , συντηρήσεις λέβητα κτλ.

Gandalf

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	energypark.jpg 
Προβολές:	309 
Μέγεθος:	79,8 KB 
ID:	69461

Κάνεις λάθος...

Η επιλογή ήταν συνειδητή. Η παραγωγή φτάνει τις 9KW την ημέρα. Η αποθήκευση γίνεται σε μπαταρίες σε ειδικό χώρο, όπου και σε πλήρη παραγωγή (πλήρεις μπαταρίες) κρατάνε σπίτι με 3 ψυγεία, τηλεοράσεις κτλ...160m2 για 3 μέρες σε περίοδο απόλυτης νηνεμίας και συννεφιάς.

Ταυτόχρονα όμως πρέπει να υιοθετήσεις και μια στάση καταναλωτή σωστή έτσι;...

Δηλαδή να μην αφήνεις 110 φώτα ανοιχτά , να μην έχεις 120 συσκευές ηλεκτρικού ρεύματος απλά να παίζουν και να μην είσαι εκεί κτλ... Δηλαδή να μην κάνεις αλόγιστη σπατάλη ενέργειας... τίποτα το ακραίο.

Έχω και φωτό εδώ για να δείς.

Παλαιότερα ήθελες άδεια απο την Πολεμική Αεροπορία , για να ανεβάσεις ανεμογεννήτρια, καθώς ο Έλικας, ειδικά αν ήταν ψηλά, δημιουργούσε ομοιώσεις ήχων απο ρότορα σκάφους (!!!!!) .. ή τουλάχιστον έτσι υποστήριζαν!

Σήμερα με τον νόμο απελευθέρωσης ενέργειας, αυτό είναι παρελθόν και το μόνο που θες είναι άδεια απο το ΥΠΕΧΩΔΕ αν θυμάμαι καλά απο τα χαρτιά που είχαμε δώσει μαζί με το σπίτι.

Το κόστος της πλήρους μετάλλαξης του σπιτιού έφτασε τα 45.000?.

Αλλά μιλάμε για ανεμμογεννήτριες, ηλιακές κυψέλες, καμπίνα αποθήκευσης μπαταριών , καλωδιώσεις, δεξαμενή φυσικού αερίου, λέβητας κτλ κτλ...

Η απόσβεση υπολογίζεται εντός 6 ετών, απο το συνολικό κόστος που δεν πληρώνεις σε ΔΕΚΟ και καύσιμο , συντηρήσεις λέβητα κτλ.

Gandalf
    η ερώτησή μου δεν είχ το χαρακτήρα μομφής..ήταν απλή απορία..
    πολύ καλή λύση....αν ζούσα σε επαρχεία σίγουρα θα ψαχνόμουνα....
    αλλά αντιλαμβάνεσαι πόσο δύσκολο είναι αυτό να εφαρμωστεί ατομικά σε μεγαλουπόλεις..???πρέπει να υπάρξει κεντρική πολιτική απόφαση αλλιώς αντε να συνενοηθεί ο μετανάστης του υπογείου , με την γριά ιδιοκτήτρια του ρετιρέ να εγκαταταθεί σύστημα ηλιακών συσσωρευτών....θα ήθελα να ήμουν σε αυτή τη συνέλευση της πολυκατοικίας....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Μεγάλε μάγε τρελλάθηκα. έχουμε κάνει το ίδιο σε ένα εξοχικό, που έχουμε, το μόνο "πρόβλημα" είναι ότι πρέπει να ξέρεις τι καταναλώνεις, και να το χειρίζεσαι ανάλογα.

ατομικά σε μεγαλουπόλεις μόνο σε ηλιακές κυψέλες μπορείς να κάνεις κάτι.

Ειδικά απο την στιγμή που ούτως ή άλλως μπορείς να έχεις και ηλιακο θερμοσίφωνα στην ταράτσα.
    Η τουλάχιστον εναν ηλιακό συλλέκτη για το κοινόχρηστο ρεύμα που δεν είναι καθόλου αμελητέο ποσό...

Αλλά όπως είπες , αίντε να εξηγήσεις στον καράβλαχο οτι τα 15.000? ή και λιγότερα, θα πληρωθούν για να μην ξαναπληρώσει κοινόχρηστο ρεύμα... Αυτά γίνονται με την κατασκευή απο το μηδέν...οχι μετά.

Επίσης δες και αυτό.

link:http://www.in.gr/news/article.asp?ln...4&lngDtrID=252

Αν το κάνουν και άλλες χώρες, ίσως κάτι να αλλάξει τελικά.

Gandalf

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2007, 16:36
  2. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 15:41
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 22:42
  4. Γεια και χαρα
    από sonus στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 11:47
  5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF