Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 25

Θέμα: Η κινηση χειροτερεψε φέτος ή μου φαινεται;

μπλα μπλα

Η κινηση χειροτερεψε φέτος ή μου φαινεται;

Κατα τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας αλλα και το ΣΚ, καθημερινα ανέβαινα το ποτάμι (Κηφισός) προς Φιλαδέλφεια για δουλειά. Γύρω στις 6-7 το απόγευμα.
    Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι ότι, ανεξάρτητα από τι μέρα ήταν, το μποτιλιάρισμα έφτανε πάντα εως (τουλάχιστον) το ύψος της Πειραιώς. Μάλιστα 2 μέρες το "συνάντησα" καπου στα 500μετρα μετά την είσοδο του Φαλήρου.

Επειδη και παλιότερα ανέβαινα, με αυτοκίνητο όμως, την εθνική απο Πειραιά, θυμαμαι το στανταρ πρωινό μποτιλιαρισμα έξω απο τα ΚΤΕΛ που εφτανε εως την Αχαρνων. Την υπόλοιπη ημερα η κινηση στο δρομο ηταν κανονική.

Περσι η κατασταση ειχε χειροτερεψει αρκετα, καθως πλεον ειχε μποτιλιαρισμα και τα απογευματα, αλλα μόνο τις ημερες Δευτέρα/Τετάρτη που έκλειναν τα μαγαζιά το απόγευμα. Φετος ωστοσο τα πραγματα εχουν φτασει στο απροχωρητο. Μαλιστα επειδη ετυχε να κινηθω στον αξονα αυτο και το Σαββατοκύριακο, το μποτιλιάρισμα παρέμενε εκεί..Η ίδια μαγική δύναμη που, πριν ακομη βγάλουν το φανάρι στη Ρενό, επιβράδυνε τα αυτοκίνητα, συνεχίζει μεχρι σημερα να ταλαιπωρει χιλιάδες οδηγους..

Κάπου είχα διαβάσει οτι οι συγκοινονιολόγοι χαρακτήρισαν το 2007 ως οριακή χρονιά για τους δρόμους της πόλης, καθώς αυτοί έχουν ήδη ξεπεράσει τα όρια τους όσον αφορα τη χωρητικότητα σε αυτοκίνητα. Το αρνητικό στην υπόθεση είναι οτι ο κόσμος κοιμάται. Όχι απλώς εξακολουθεί να αγοράζει τετράτροχα, δικαίωμα του καθένα είναι άλλωστε, αλλα επιμένει να χρησιμοποιεί αυτό το απελπιστικά αργό μέσον για να μεταβεί στη δουλειά του. Είναι θέμα νωοτροπίας;; Συνήθειας;; Δεν μπορω να καταλαβω.

Να δωσω ενα παραδειγμα;; Παρτε εναν ποδοσφαιρικο αγωνα στο Καραϊσκακη. Οσοι εχει τύχει να περάσουν απο τις γυρω περιοχες 1 ωρα πριν το ματς, καταλαβαινουν. Αυτοκινητα το ενα σχεδον πανω στο αλλο. Πανω σε πεζοδρομια, μπαρες, στην στροφη της Εθνικης οδου, στην Πειραιως, στην παραλιακη, μιλαμε για ΠΑΡΑΝΟΙΑ.

Παρανοια, οχι για τον αριθμο των αυτοκινητων, αλλα για το γεγονος οτι το γηπεδο ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ διπλα στον ΗΣΑΠ!!! ΕΛΕΟΣ!!! Οι ανθρωποι τρωνε 3 ωρες απο τη ζωη τους για να ερθουν νωριτερα να παρκαρουν, και αλλες 2 τουλαχιστον μεχρι να ξεμπλεξουν απο την κινηση!! Θα πει καποιος, δεν εχουν ηλεκτρικο σταθμο κοντα στο σπιτι τους..Για ονομα! Παλιοτερα συνηθιζα να αφηνω το αμαξι στον Ταυρο, και απο εκει με το τραινακι εμπαινα στο κεντρο να κανω τις δουλειες μου. Ποσοι κανουν κατι αντιστοιχο;; Ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο δηλαδη; Προτιμουν 2 ωρες ταλαιπωριας, κινησης & αγχους για ενα παρανομο παρκαρισμα, απο λιγα λεπτα ψαξιματος σε εναν ηλεκτρικο σταθμο καπως πιο κοντα στο σπιτι τους;

Re: Η κινηση χειροτερεψε φέτος ή μου φαινεται;

Αρχικά δημιουργήθηκε από mbjp

Κάπου είχα διαβάσει οτι οι συγκοινονιολόγοι χαρακτήρισαν το 2007 ως οριακή χρονιά για τους δρόμους της πόλης, καθώς αυτοί έχουν ήδη ξεπεράσει τα όρια τους όσον αφορα τη χωρητικότητα σε αυτοκίνητα. Το αρνητικό στην υπόθεση είναι οτι ο κόσμος κοιμάται. Όχι απλώς εξακολουθεί να αγοράζει τετράτροχα, δικαίωμα του καθένα είναι άλλωστε, αλλα επιμένει να χρησιμοποιεί αυτό το απελπιστικά αργό μέσον για να μεταβεί στη δουλειά του. Είναι θέμα νωοτροπίας;; Συνήθειας;; Δεν μπορω να καταλαβω.

Ειναι απλα θεμα :a31:
    Οι ανθρωποι ειναι βλακες
    Μονο αυτους που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να οδηγησουν μοτοσυκλετα τους δικαιολογω
    Υπαρχουν χιλιαδες ανθρωποι που θα μπορουσαν να παρουν το ΜΕΤΡΟ για να πανε στις δουλειες τους, αλλα οχι, θελουν το τουτου τους!
    Κατοχικοπληκτοι με κομπλεξ επιδειξιας

Εγω πηρα και δευτερο μηχανακι για να κατεβαινω στο μαγαζι μου χωρις κινηση
    Μου παιρνει 10-15 λεπτα, ενω με το αμαξι ηθελα 45+ συν τον χρονο να βρω παρκινγκ(αν εβρισκα, αλλιως πληρωνα)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας

δε σου φαίνεται... θυμάμαι τη Συγγρού όλες τις ώρες και μέρες χωρίς μποτιλιάρισμα...πριν 3-4 χρόνια σίγουρα ήταν έτσι
    τώρα πιάνει το πρωί κίνηση στην άνοδο από το ύψος του Αγ.Σώστη
    μου φαίνεται θα γυρίσω στο χωριό μου

Παλαιό μέλος
    Παλαιό φάληρο - νέο ψυχικό πέρσι 25-30 λεπτά φέτος 35-40. Όλοι έχουν τρέξει να πάρουν αυτοκίνητα... το χειρότερο απο όλα είναι οτι τα περισσότερα αυτοκίνητα μεταφέρουν μόνο έναν... ελπίζω κάποια στιγμή να βάλουν μυαλό και να προτιμήσουν μέσα μαζικής μεταφοράς ή μοτοσυκλέτες. βέβαια μπορεί να γίνουμε σαν μερικές ασιατικές χώρες που η κίνηση δημιουργείται απο τα παπια και σκοουτερ και γενικά γίνεται ένας πανικός στους δρόμους.

CSS Lv.2 DONE/PSN ID:OST9 Το avatar του/της ktm640lc4
    Aυτο θα γινει απο μονο του παιδια πιστευω.

Ο Ελληνας δεν εχει ακομα χορτασει το αυτοκινητο. Γενικα, ΤΟ αυτοκινητο.

Οταν γινει αυτο θα παρουν και το μετρο να πανε στην δουλεια τους. Σιγα σιγα και με ηρεμια ολα θα γινουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από ktm640lc4
    Aυτο θα γινει απο μονο του παιδια πιστευω.

Ο Ελληνας δεν εχει ακομα χορτασει το αυτοκινητο. Γενικα, ΤΟ αυτοκινητο.

Οταν γινει αυτο θα παρουν και το μετρο να πανε στην δουλεια τους. Σιγα σιγα και με ηρεμια ολα θα γινουν.
    Αυτό ακριβώς...
    Ακόμα και σε μικρές πόλεις συμβαίνει...
    ΟΛΟΙ με αυτοκίνητο και ας είναι για 1500 μέτρα!
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

Re: Re: Η κινηση χειροτερεψε φέτος ή μου φαινεται;

Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
    δε σου φαίνεται... θυμάμαι τη Συγγρού όλες τις ώρες και μέρες χωρίς μποτιλιάρισμα...πριν 3-4 χρόνια σίγουρα ήταν έτσι
    μια απο τα ίδια ακριβώς

μάλιστα κάποια δευτέρα τα αυτοκίνητα ήταν ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ Π Ρ Ι Ν τον Αγιο Σώστη. Μου έκανε φοβερή εντύπωση και υπέθεσα ότι θα έχει γίνει κάποιο ατύχημα ή κάτι τέτοιο...

Δεν είχε γίνει τίποτα φυσικά, ήταν απλά ΚΙΝΗΣΗ!

Ενοείτε επίσης ότι στο 90% των αυτοκινήτων επιβάτης είναι ΜΟΝΟ ο οδηγός!

Μιλάμε για τρελά πράγματα...

Επίσης εντιπωσιακά ανεβαίνει η κίνηση και όταν βρέχει, ακόμα και οταν υπάρχει πρόβλεψη βροχής απο την ΕΜΥ (ακόμα και αν δεν βρέξει τελικά), όπου όλοι όσοι χρησιμοποιούν δίκυκλο αποφασίζουν να κατέβουν στο κέντρο για να μην βράχουν γιατί απο ταλαιπωρία άλλο τίποτα.... ατελείωτες ώρες μέσα στο αυτοκίνητο...
    "Γιατί ο δρόμος είναι αλήθεια, χίλια κι ένα παραμύθια
    είναι το σπίτι μας, δεν έχει τέλος"

iMix

Παλαιουρας :) Το avatar του/της Lazio

Αρχικά δημιουργήθηκε από mbjp
    Κατα τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας αλλα και το ΣΚ, καθημερινα ανέβαινα το ποτάμι (Κηφισός) προς Φιλαδέλφεια για δουλειά. Γύρω στις 6-7 το απόγευμα.
    Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι ότι, ανεξάρτητα από τι μέρα ήταν, το μποτιλιάρισμα έφτανε πάντα εως (τουλάχιστον) το ύψος της Πειραιώς. Μάλιστα 2 μέρες το "συνάντησα" καπου στα 500μετρα μετά την είσοδο του Φαλήρου.

Επειδη και παλιότερα ανέβαινα, με αυτοκίνητο όμως, την εθνική απο Πειραιά, θυμαμαι το στανταρ πρωινό μποτιλιαρισμα έξω απο τα ΚΤΕΛ που εφτανε εως την Αχαρνων. Την υπόλοιπη ημερα η κινηση στο δρομο ηταν κανονική.

Περσι η κατασταση ειχε χειροτερεψει αρκετα, καθως πλεον ειχε μποτιλιαρισμα και τα απογευματα, αλλα μόνο τις ημερες Δευτέρα/Τετάρτη που έκλειναν τα μαγαζιά το απόγευμα. Φετος ωστοσο τα πραγματα εχουν φτασει στο απροχωρητο. Μαλιστα επειδη ετυχε να κινηθω στον αξονα αυτο και το Σαββατοκύριακο, το μποτιλιάρισμα παρέμενε εκεί..Η ίδια μαγική δύναμη που, πριν ακομη βγάλουν το φανάρι στη Ρενό, επιβράδυνε τα αυτοκίνητα, συνεχίζει μεχρι σημερα να ταλαιπωρει χιλιάδες οδηγους..

Να δωσω ενα παραδειγμα;; Παρτε εναν ποδοσφαιρικο αγωνα στο Καραϊσκακη. Οσοι εχει τύχει να περάσουν απο τις γυρω περιοχες 1 ωρα πριν το ματς, καταλαβαινουν. Αυτοκινητα το ενα σχεδον πανω στο αλλο. Πανω σε πεζοδρομια, μπαρες, στην στροφη της Εθνικης οδου, στην Πειραιως, στην παραλιακη, μιλαμε για ΠΑΡΑΝΟΙΑ.

Παρανοια, οχι για τον αριθμο των αυτοκινητων, αλλα για το γεγονος οτι το γηπεδο ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ διπλα στον ΗΣΑΠ!!! ΕΛΕΟΣ!!! Οι ανθρωποι τρωνε 3 ωρες απο τη ζωη τους για να ερθουν νωριτερα να παρκαρουν, και αλλες 2 τουλαχιστον μεχρι να ξεμπλεξουν απο την κινηση!! Θα πει καποιος, δεν εχουν ηλεκτρικο σταθμο κοντα στο σπιτι τους..Για ονομα! Παλιοτερα συνηθιζα να αφηνω το αμαξι στον Ταυρο, και απο εκει με το τραινακι εμπαινα στο κεντρο να κανω τις δουλειες μου. Ποσοι κανουν κατι αντιστοιχο;; Ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο δηλαδη; Προτιμουν 2 ωρες ταλαιπωριας, κινησης & αγχους για ενα παρανομο παρκαρισμα, απο λιγα λεπτα ψαξιματος σε εναν ηλεκτρικο σταθμο καπως πιο κοντα στο σπιτι τους;

Η κινηση εχει αυξηθει φετος σε ολους σχεδον τους δρομους...που θα παει αυτη η κατασταση

Εμ ο Ελληναρας δεν αποχωριζεται το κουτι του οπου και αν παει οτι και να κανει. Εχουμε βεβαια και τους νεοπλουτους με τα θηριωδη SUV νταβαντζιλικι καργα εχουν κατακλυσει και αυτοι τους δρομους ετσι για το κερασακι στην τουρτα

Μέλος, σκέτο
    Τα πράγματα είναι απλά. (?!) Όσοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο τους ενώ υπάρχουν άλλες εναλλακτικές δεν είναι βλάκες, απλώς, το μποτιλιάρισμα δεν το θεωρούν ταλαιπωρία όπως εμείς με τα δίκυκλα, είναι κομμάτι της καθημερινότητας τους και είναι στο πρόγραμμα. Οι περισσότεροι δεν βιάζονται να πάνε στις δουλειές τους ή - ακόμα χειρότερα - κάνουν τις δουλειές τους στο αυτοκίνητο (μιλάνε στο τηλέφωνο, διαβάζουν εφημερίδα, κατεβάζουν email (?!). Το μποτιλιάρισμα για αυτούς δεν είναι ταλαιπωρία ή καθυστέρηση, είναι μια κατάσταση που έχουν μάθει να την δέχονται / ανέχονται, είναι μέρος της "εμπειρίας" της αυτο-κίνησης...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της airamhag

Re: Re: Η κινηση χειροτερεψε φέτος ή μου φαινεται;

Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
    Ειναι απλα θεμα :a31:
    Οι ανθρωποι ειναι βλακες
    Μονο αυτους που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να οδηγησουν μοτοσυκλετα τους δικαιολογω
    Υπαρχουν χιλιαδες ανθρωποι που θα μπορουσαν να παρουν το ΜΕΤΡΟ για να πανε στις δουλειες τους, αλλα οχι, θελουν το τουτου τους!
    Κατοχικοπληκτοι με κομπλεξ επιδειξιας

Εγω πηρα και δευτερο μηχανακι για να κατεβαινω στο μαγαζι μου χωρις κινηση
    Μου παιρνει 10-15 λεπτα, ενω με το αμαξι ηθελα 45+ συν τον χρονο να βρω παρκινγκ(αν εβρισκα, αλλιως πληρωνα)
    ενταξει δεν ειναι ετσι ακριβως...
    εγω που εχω ταλαιπωηθει πολυ -παρα πολυ - με τις συγκοινωνιες κ φετος πηρα αμαξι...δυστυχως δεν μπορω να παρω λεωφορειο.. πλεον...κ ας ειναι ζορι το παρκιν...

ισως σε λιγο καιρο ξανα επιστρεψω τι να πω..

κ δεν τιθεται θεμα επιδειξης ( σιγα το ΕΝΖΟ , το σεατακι !!! )

απο αυτο το σημειο ξεκιναω κ εγω...κ δυστυχως εχει παντα κινηση ...κ που να δεις τα βραδια που δεν βρισκεις παρκιν να πας σπιτακι σου..

αφου ακομα δεν εχω βγαλει διπλωμα μηχανης...

Mη μου γαματε τη καρδια ειμαι παιδι ακομα..

Αρχικά δημιουργήθηκε από thePrince
    Τα πράγματα είναι απλά. (?!) Όσοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο τους ενώ υπάρχουν άλλες εναλλακτικές δεν είναι βλάκες, απλώς, το μποτιλιάρισμα δεν το θεωρούν ταλαιπωρία όπως εμείς με τα δίκυκλα, είναι κομμάτι της καθημερινότητας τους και είναι στο πρόγραμμα. Οι περισσότεροι δεν βιάζονται να πάνε στις δουλειές τους ή - ακόμα χειρότερα - κάνουν τις δουλειές τους στο αυτοκίνητο (μιλάνε στο τηλέφωνο, διαβάζουν εφημερίδα, κατεβάζουν email (?!). Το μποτιλιάρισμα για αυτούς δεν είναι ταλαιπωρία ή καθυστέρηση, είναι μια κατάσταση που έχουν μάθει να την δέχονται / ανέχονται, είναι μέρος της "εμπειρίας" της αυτο-κίνησης...
    ειμαι χαρακτηριστικο παραδειγμα !!!! προτιμω να ξεκινησω μιση ωρα πιο πριν παρα να παρω το λεωφορειο...

CSS Lv.2 DONE/PSN ID:OST9 Το avatar του/της ktm640lc4
    Αρχικά δημιουργήθηκε από thePrince

Θα συμφωνησω με τον πριγκηπα. Ειναι δεδομενο και ειναι μερος της κινησης με αυτοκινητο. Οντως δεν τους νοιαζει ειτε γιατι δεν εχουν καβαλησει ποτε μοτο για να δουν ποσο χρονο χανουν ειτε δεν γουσταρουν τιποτα αλλο περα απο αυτο και απλα περνουν το αμαξι και ας ξερουν οτι θα χασουν πολυ ωρα.

Μερικες φορες που συζηταω με φιλους μου λενε καλα γιατι δεν περνεις το αμαξι οταν βρεχει και τους εξηγω οτι δεν με νοιαζει αφου φτανω στεγνος ετσι και αλλιως αλλα μερικες φορες το σκεφτομαι δεν αντιλεγω. Οταν ομως τους λεω στο καπακι, γιατι δεν περνεις ενα μηχανακι ή εστω ενα λεωφορειο απο την στιγμη που παραπονιεσαι για την κινηση με κοιτανε σαν χανοι.

Περνουν το βλεμμα της αποριας ''μα εγω εχω αυτοκινητο τι μου λες''? τυπου. Ας αργησω και λιγο (πανω απο μια ωρα). Δεν τους νοιαζει καθολου. Ειναι μεσα στο προγραμμα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    Ας μας αφήνουν διαδρόμους να περνάμε και ας πήξουν όσο θέλουν, τι να πω πια...
    Αυτό με τα SUV πάντως ... :a37: :a37: :a37:

κ εσεις ας λετε κ κανα " ευχαριστω οταν σας ανοιγουν χωρο !!!

ενα νευμα κατι τελοσπαντων !!

Ρακό - μέλος Το avatar του/της villy

To πρόβλημα είναι διπλό με αυτά τα SUV:

1) Οι κάτοχοί τους μας βλέπουν πολύ αφ' υψηλού και μας γράφουν να μην πω πού...:a37: Οπότε δεν μας ανοίγουν χώρο!

2) Είναι τόσο φαρδιά που πιάνουν σχεδόν όλο το πλάτος της λουρίδας τους οπότε και να θέλουν να μας κάνουν χώρο δεν μπορουν :a37: :a37: :a37: :a37:

αυτά...
    Παίζουμε?

Θέλω...
    Θέλω κι άλλες...
    Θέλω κι άλλες διακοπές...
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη............
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη το καλοκαίριιιιιιιιιιιι......

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πρωταπριλιάτικο χώμα ( σαν ψέμα μου φαίνεται )
    από Χωμάτινος στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2006, 19:11
  2. Βοήθεια.Την έκατσα μου φαίνεται
    από bonepeeler στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 14/12/2005, 19:19
  3. Βρέχει η μου φαίνεται?
    από Ksames στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2005, 07:58
  4. Δεν αισθάνομαι καλά μου φαίνεται οτι θα....
    από asprogerakatos στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/10/2004, 16:25
  5. Μου φαινεται
    από kalgeorge στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 21/01/2004, 23:41

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας