Επειδή λόγω καιρικών και όχι μόνον συνθηκών είναι πλέον απαραίτητα τα γάντια, έχω να αναφέρω τα εξής:
Πριν κάνα χρόνο πήρα κάτι γάντια Uvex των € 40... τα πρώτα μου μοτοσυκλετιστικά. Προφανώς λόγω τιμής δε θα ναι από τα καλύτερα, αλλά τουλάχιστο είναι επώνυμα και αναφέρουν ότι είναι αδιάβροχα και αντιανεμικά... Άλλωστε με πολλή βροχή και κρύο αποφεύγω να οδηγώ (παπί γαρ) οπότε τα θεώρησα καλά για αρχή. Και όντως είναι αρκετά ζεστά μέσα στην Αθήνα που κινούμαι και δεν μπάζουν νερό.
Το πρόβλημα είναι... η εφαρμογή. Συγκεκριμένα, τα medium μου έρχονταν... κοντά στα δάχτυλα, έτσι πήρα τα large κατόπιν υπόδειξης και του μαγαζάτορα. Τα οποία είναι πιο ευρύχωρα έτσι ώστε να διπλώνει το ύφασμα στην παλάμη όταν ανοίγω αρκετά το γκάζι, με αποτέλεσμα να δυσκολεύομαι να έχω 2 δάχτυλα στη μανέτα του φρένου και να κουράζεται περισσότερο το χέρι συνολικά. Θυμάμαι ότι είχα δοκιμάσει και άλλα γαντια στα ίδια λεφτά και όλα είχαν παρόμοια ή χειρότερη αίσθηση.
Τελικά είναι πρόβλημα των συγκεκριμένων/εφάμιλλων φτηνών γαντιών; Έχει περίεργο σχήμα το... χέρι μου;Ή δεν έχω ακόμα συνηθίσει να οδηγώ με γάντια; Ακούω ότι καλό είναι να οδηγεί κάποιος μόνιμα με γάντια (πιο ποιοτικά προφανώς από τα δικά μου), και τρομάζω...
![]()