Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 15

Θέμα: Οι Μαριονέτες

  1. #1

    Οι Μαριονέτες

    Σήμερα το απόγευμα ενώ επέστρεφα από το γραφείο έμεινα από βενζίνη ο ηλίθιος (ας το αφήσουμε ασχολίαστο καλύτερα )

    Με αφήνει λοιπόν -ελλείψει υγρών- το καλό μου στην συμβολή Αλεξάνδρας και Κηφισίας απ' όπου ροβολάω νοτιοδυτικά γιά να βρω βενζινάδικο. Λίγο πιό κάτω, έξω από τον Άρειο Πάγο έχουν στήσει διαδήλωση φοιτητές και οι γνωστοί συν αυτοίς. Μιας και δεν παρακολουθώ ειδήσεις όπως και δεν διαβάζω εφημερίδες είπα να ζήσω τα γεγονότα από κοντά. Άραξα λοιπόν το κουκλί μου στην άκρη και βολεύτηκα κι εγώ σε ένα κράσπεδο έξω από το στάδιο του Παναθηναϊκού παρατηρώντας τις ζυμώσεις γύρω μου.

    Οι φοιτητές ήταν ενθουσιώδεις στην εκδήλωση των συναισθημάτων τους καθ' όλη την διάρκεια των 30 λεπτών που παρέμεινα στην άκρη και κοιτούσα, μόνο που κάτι με προβλημάτιζε..

    "ποιός είναι ο σκοπός τούτης της διαδήλωσης;"

    Άκουγα τα συνθήματά τους και περίμενα να καταλάβω τι ακριβώς αξίωναν. Περίμενα να ακούσω κάτι σαν "ΟΧΙ ΤΟΥΤΟ, ΟΧΙ 'ΚΕΙΝΟ, ΝΑΙ Σ' ΑΥΤΟ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ", όμως το μόνο που άκουγα επί μισή ώρα ήταν προσωπικές βρισιές κατά των αστυνομικών. Μετέφερα λοιπόν κι εγώ το βλέμμα μου στους ματατζήδες και στις εκφράσεις των προσώπων τους. Αρχικά ήταν ήρεμοι, στην συνέχεια ανήσυχοι και λίγο πριν φύγω συγκρατημένα εξοργισμένοι.. πόσην ώρα μπορείς να υπομένεις τον άλλο όταν σε βρίζει - εσένα προσωπικά, που δεν σε ξέρει- κοιτώντας σε στα μάτια.



    Με τα πολλά παίρνω την μηχανή και συνεχίζω το ζμπρώξιμο προς το βενζινάδικο ενώ παράλληλα προσπαθούσα να καταλάβω ποιός από τους δύο έχει δίκιο, ο εξοργισμένος αστυνομικός ή ο εξοργισμένος πολίτης;

    ΚΑΝΕΙΣ !!!

    Είναι και οι δύο θύματα πολιτικών επιλογών που έχουν ληφθεί από εξανδραποδισμένους βολεψάκηδες.



    Καλό είναι να κάνουμε μερικά βήματα πίσω και να βλέπουμε την "Μεγάλη Εικόνα"..

  2. #2
    o 18χρονος φοιτητης με αυτη την αρμοδιοτητα νιωθει οτι ειναι χρεος να κανει μια καποια επανασταση, να αλλαξει τα κακως κειμενα, να φωναξει, να θυμωσει, να χτυπησει κ γιατι οχι να νικησει το αυτο το θεριο που ολοι ονομαζουν συστημα!

    ο τροπος ισως να μην ειναι ο καλυτερος δυνατος δλδ ο "ενοπλος αγωνας" (βλεπε δοκαρια/μπουκαλια) αλλα φαινετε σιγουρα αποτελεσματικος αφου τον χαραξε ο Τσε, κ οχι μονο! (ποσα φοιτητικα δωματια ΔΕΝ εχουν την κλασσικη πλεον αφισα??? ακομα κ σε ποπ παραλλαγες αλλα γουρχολ???)

    αρα ξερουμε τι πρεπει να κανουμε, ξερουμε κ πως πρεπει να το κανουμε!


    Αντε τωρα εσυ να πεισεις τον οργισμενο νεο που μολλις κατεκτησε το πολυποθητο καστρο της τριτοβαθμιας παιδιας με τη δικια του μαχη στα θρανια (των φροντιστηριων συνηθως!), ερχομενος στη μεγαλη πολη κ βλεποντας τοσα νεα πραματα, κ μαζευοντας νεες εμπειριες με το τσουβαλι, οτι φιλε μη κολλας δε θα αλλαξεις τιποτα, θα σε καταπιει το συστημα, θα τελιωσεις (ισως) κ θα γινεις κ εσυ ενας απο αυτους τους γραβατωμενους γλοιωδεις τυπους που κοιτας κ φτυνεις!






    p.s. τελικα πως πηγε το ζμπρωξιμο??
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

  3. #3
    Μπαλαλάικα Το avatar του/της miraze
    Εγγραφή
    24/11/2005
    Μηνύματα
    439
    Προσωπικά με ενθουσιάζει όταν βλέπω ανθρώπους να διεκδικούν, όμως παράλληλα με θλίβει να μην ξέρουν ΤΙ διεκδικούν.

    Το να μή θέλεις κάποιες αλλαγές είναι καλό μόνο αν έχεις να προτείνεις κάτι.

    Όσο για την αστυνομία...................................

    πολλές φορές είμαι αντίθετος με τις ενέργειές της όμως σκέφτομαι ότι απέναντι είναι ο ξάδερφος μου, ο αδερφός μου και τί φταίνε αυτοί???????????????

    Το να κάνουμε γενικές τοποθετήσεις ότι πχ Οι φοιτητές είναι αργόστολοι ή οτι οι αστυνόμοι είναι δολοφόνοι δεν αρμόζει σε λογικά σκεπτόμενους ανθρώπους.

    Αυτό το μονοπάτι που να οδηγεί




  4. #4
    Well said Μανο...

    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

    Le Servonais

  5. #5
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της airamhag
    Εγγραφή
    26/01/2006
    Μηνύματα
    696
    καλα κανουν κ ετσι πρεπει , να θελουν να αλλαξουν τον κοσμο ...

    πολυ φοβαμαι ομως ..οτι δν θελουν να αλλαξουν τον κοσμο...

    αλλα να υπερασπισουν τα συμφεροντα της πολιτικης παραταξης που ακολουθουν στα φοιτητικα τους χρονια...

    υπαρχουν ενα σωρο θεματα να πολεμησουν .....
    Mη μου γαματε τη καρδια ειμαι παιδι ακομα..

  6. #6
    Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
    o 18χρονος φοιτητης με αυτη την αρμοδιοτητα νιωθει οτι ειναι χρεος να κανει μια καποια επανασταση, να αλλαξει τα κακως κειμενα, να φωναξει, να θυμωσει, να χτυπησει κ γιατι οχι να νικησει το αυτο το θεριο που ολοι ονομαζουν συστημα!
    Άμα είναι να κάνουμε επανάσταση απο υποχρέωση... χωρίς αιτία και αντικείμενο...

    γ@μα τα...

    Κι όσο για το σύστημα... Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντιτ το πάλευε το '68 με τις θυελλώδεις αγορεύσεις του στα αμφιθέατρα της Σορβόννης

    Και τώρα χασμουριέται βαριεστημένα στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, αποτελώντας μέρος αυτού που "πολεμούσε"

    Απλά ντύνεται αντικομφορμιστικά
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

    Le Servonais

  7. #7
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Εγγραφή
    03/10/2005
    Μηνύματα
    3.096
    Πωπω μαύρη απαισιοδοξία και πεσσιμισμός πρωί πρωί!
    Μάνο πολύ σωστά είπες το τελευταίο. "Θύματα" και οι δύο πολιτικών επιλογών. Οι οποίες μάλιστα πάρθηκαν στο όνομα της πλειοψηφίας όχι όμως από τους ίδιους.
    Μην ξεχνάμε όμως Μάνο μου πως είναι θύματα και των δικών τους επιλογούν. Η ασυνενοησία και το χάλι, το τράβηγμα στα άκρα ανάμεσα στους φοιτητές δεν είναι άλλων επιλογές, είναι δικές τους. Όπως και οι αστυνομικοί πήγαν στα ΜΑΤ για τα κάποια ευρώ παραπάνω. Δεν κατηγορώ απλώς μην το ξεχνάμε.
    Τώρα για τα υπόλοιπα, ειδικά εχθές μην περίμενες να μάθεις τα αιτήματά τους και τι θέλουν. Βρίσκονταν εκεί για συγκεκριμένο λόγο, την σύλληψη ανθρώπων και γι' αυτό διαμαρτύρονταν. Λογικό να ήταν εκνευρισμένοι, ασχέτως αν συμφωνούμε ή όχι.
    Κι αυτό πάει σε όλους εδώ. Μην βιάζεστε να βγάλετε αποφάσεις και να έχετε κρίση από ένα γεγονός και μόνο. Δεν σημαίνει ότι επειδή σε μία συγκέντρωση δεν αναφέρθηκαν αιτήματα δεν τα ξέρουν όσοι διαμαρτύρονται.

    Ηλία μου... μην μπερδεύεις την αντίδραση των πολιτών ή από ομάδα πολιτών με την επανάσταση. Πολλές φορές η αντίδραση γίνεται και από άτομα που δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν την ίδια γνώση με τους άλλους. Πάντα έτσι γίνεται.
    όσο γι' αυτό που είπες για τον Κον-Μπετίτ...
    "όταν πετυχαίνει μία επανάσταση γίνεται καθεστώς και χρειάζεται τότε μία άλλη για να τη ρίξει"
    Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

  8. #8
    Το έργο είναι στημένο παιδιά...
    Οι σημερινοί φοιτητές είναι οι χθεσινοί μαθητές που κάναν καταλήψεις ''για την βάση του δέκα'' ή χωρίς να ξέρουν ακριβώς γιατί...
    Δυστυχώς κάτι τα πρότυπα TV και περιοδικών, κάτι το εκαπιδευτικό σύστημα που δεν επιτρέπει (εσκεμένα) την καλιέργεια ελεύθερης σκέψης, οι νέοι αυτοί έγιναν πρόβατα ΟΛΩΝ των κομματικών παρατάξεων.
    Τι περιμένουμε από παιδιά που μέχρι και στην ''έκθεση ιδεών'' μαθαίνουν θέματα-κονσέρβα;
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

  9. #9
    Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Εγγραφή
    17/02/2007
    Μηνύματα
    446
    + το γεγονός ότι έπεσαν και ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ χθες (δεν ανάφερθηκε)

    Ειδικός (σε τι? ) Φρουρός πυροβόλισε για εκφοβισμό...

    Μαλλον γιαυτο οι φοιτητές έβριζαν...οχι μάλλον... ΓΙ ΑΥΤΟ!
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

    "ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

  10. #10
    Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Εγγραφή
    29/03/2005
    Μηνύματα
    4.051
    Oι φοιτητές χτες τα είχαν βάλει με τους μπάτσους, για τα χημικά που έριξαν, κατευθείαν πάνω τους(χωρίς να έχει γίνει κάτι) και για τον πυροβολισμό!! Γι αυτό και είχαν τέτοια αντιμετώπιση και θα έχουν χειρότερη απ' ότι κατάλαβα προς τα ματ.

    Τα παιδιά ξέρουν γιατι παλεύουν, το μόνο κακό είναι ότι πολλές φορές αφήνονται στα χέρια της κάθε παράταξης.

    Τρελοκοτσιδού..!!!!

  11. #11
    Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
    Oι φοιτητές χτες τα είχαν βάλει με τους μπάτσους, για τα χημικά που έριξαν, κατευθείαν πάνω τους(χωρίς να έχει γίνει κάτι) και για τον πυροβολισμό!! Γι αυτό και είχαν τέτοια αντιμετώπιση και θα έχουν χειρότερη απ' ότι κατάλαβα προς τα ματ.
    ...
    ΟΚ. Μήπως όμως οι αστυνομικοί είναι τόσο γενναιόδωροι με τα δακρυγόνα, τα κλομπ και τις κλωτσιές επειδή απλούστατα τέτοιες εντολές έχουν;

    Επαναλαμβάνω, ο Puppet Master κινεί τα νήματα και μας βλέπει να σφαζόμαστε ενώ απολαμβάνει ένα κουβανέζικο Robusto συνοδεία Remy Martin ΧΟ.

  12. #12
    Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Εγγραφή
    29/01/2006
    Μηνύματα
    4.304
    Kαλου κακου με τετοιες συζητησεις προσεχετε τις....ζαρντινιερες!!!
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

  13. #13
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Άμα είναι να κάνουμε επανάσταση απο υποχρέωση... χωρίς αιτία και αντικείμενο...

    ουτε υποχρεωση ειπα, ουτε χρεωση

    Oλοι εχουν χρεος πρωτα-πρωτα στον ιδιο τους τον εαυτο, στη κοινωνια κ στο μελλον τους να επαναστατησουν για τα ιδανικα τους, ειτε λεγονται παιδια, ελευθερια, δημοκρατια ή οτι αλλο!
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

  14. #14
    ειδικός χρήστης Το avatar του/της Rezeguet
    Εγγραφή
    23/09/2004
    Μηνύματα
    577
    8a sas pw ligo thn katastash sth germania: (Den einai kamia apopsh, einai apla liges plhrofories...)

    twra eimai ena e3amhno sth germania kai exw symetasxei se merikes diadhlwseis. Oi diadhlwseis edw einai poly pio liges kai hpies, alla h germanikh astynomia einai kai 10 fores pio organwmenh/e3oplismenh apo thn ellhnikh, kai me to pou 3ekinaei h diadhlwsh exei hdh gemisei h polh peripolika, elikoptera, mat k.a, kai h olh h diadhlwsh einai hdh perikyklwmenh. Epishs se ka8e diadhlwsh sylamvanontai kai toulaxiston 50 atoma (synh8ws 100-150) pou afhnontai eley8eroi to epomeno prwi. Klwtsies kai ksylo den peftei, oute vrisies pros tous astynomikous proswpika. Genikws, arketa pio politismenes diadhlwseis. Alla pera apo ayto, oi foihtes 3EROUN gia TI diadhlwnoun, kai einai ANE3ARTHTOI apo kommata (giati oi komatikoi DEN diadhlwnoun, diadhlwnoun aytoi apo ta ane3arthta foithtika komata). To giati diadhlwnoun, einai kyriws ta 8emata didaktra kai idiwthkopoihsh, alla yparxoun kai megalyteres diadhlwseis pou einai enantia ston kapitalismo kai loipa.

    H astynomia (apo diatages h oxi) einai poly epi8etikh kai me to pou petaxtei h prwth h petra ginetai xamos. Traymaties den exoume, do3a to 8eo, alla den prosferetai kai logos gi ana prokalestoun tramatismoi. Telws pantwn, to oti h orgh metaferetai stous astynomikous einai mono fysiko giati to mono fysiko proswpo pou "antiprosopeyei" to kratos kai einai ekei einai o astynomikos.

    Ayta.
    O Captain! my Captain! our fearful trip is done;
    The ship has weathered every rack, the prize we sought is won;
    The port is near, the bells I hear, the people all exulting,
    While follow eyes the steady keel, the vessel grim and daring.

  15. #15
    Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Εγγραφή
    02/06/2004
    Μηνύματα
    12.224
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Rezeguet
    ..............
    Ayta.

    Kalws to to palikari mas ... :wacko:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Παρόμοια θέματα

  1. Οι 6 πόλεις σταθμοί στην ζωή του άντρα .
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2024, 09:27
  2. Τι Θελουν οι γυναίκες !!!!
    από niko13g στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 15:50
  3. Εδώ οι καλές φωτό
    από swtos στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 24/11/2003, 16:59
  4. Πως επιλεγονται οι moderator????
    από filippos_hornet στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 13/11/2003, 13:54
  5. Ελληνες Οι Πιο Καλοφαγαδες
    από frikis στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 07/11/2003, 16:05

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF