Έχω ένα BROS 400 PGM ‘90 χωρίς πολλά έξτρα . Την πέμπτη γύρισα από Καπανδρίτι κέντρο μέσα σε καταρρακτώδη βροχή πράγμα που πολύ ευχαριστήθηκα .Από την Παρασκευή όμως και μετά παρατηρείται ένα περίεργο φαινόμενο . Όποτε ανοίγω ταχύτητες μέχρι 6-7000 στροφές και κόψω απότομα γκάζι η και σιγά , όσο οι στροφές του κινητήρα κόβουν την ταχύτητα ακούγεται ένας περίεργος θόρυβος σαν να τσαλακώνει κάποιος αλουμινόχαρτο η σαν σακούλα σούπερ μάρκετ επάνω σε μηχανάκι με πολλά χιλιόμετρα .Ένα τσικι τσικι . Όλα αυτά κάτω από το ρεζερβουάρ έχω την εντύπωση αν και με το κράνος δεν είμαι και 100 % σίγουρος Όταν τραβήξω τον συμπλέκτη και κατεβούνε οι στροφές η ήχος εξαφανίζεται και αν τον αφήσω πάλι εμφανίζεται ξανά και η ένταση του είναι ανάλογη των στροφών που έχει κείνη την στιγμή το μηχανάκι . Η ένταση του δεν είναι τρομακτική και πιθανών κάποιος που δεν ξέρει το μηχανάκι να μην ακούσει . Ο οδηγός όμως πάντα ξέρει καλύτερα .
Πέρασα μια βόλτα από τους μαστοραιους που μου το κοιτάνε και ο ένας δεν κατάλαβε καλά και μου είπε πώς είναι η αλυσίδα που είτε έχει λασκάρει είτε θέλει λάδωμα .Άκυρο γιατί και η αλυσίδα ούτε 10000 μ δεν έχει και πνιγμένη στην βαλβολινη 90 είναι . Ο δεύτερος μάστορας που ήρθε έξω και του εξηγησα τι παίζει μου είπε πως πρέπει να το πάει βόλτα και ίσως να είναι κανάς σπινθηρισμός από κανά μπουζοκαλωδιο η κάτι τέτοιο .
Έχετε καμία ιδέα ή σας θυμίζει τίποτα το περιστατικό ? Δεν νομίζω να είναι κάτι σοβαρό αλλά δεν θα το αφήσω κιόλας
ΥΓ. Έχω ένα αεροφιλτρο ΚΝ πλενόμενο το οποίο δεν έχω καθαρίσει εδώ και περίπου 20000 κμ .Είναι στα σχέδια να γίνει πολύ σύντομα . Ακόμα και να είναι τίγκα στην βρώμα είναι δυνατόν να παίζει κάποιο ρόλο στο πρόβλημα ???
Ευχαριστώ για τυχών συμβουλές και προτάσεις και θα σας ενημερώσω για την διάγνωση .
![]()
![]()