Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 17

Θέμα: Για οσους εχουν μποτες alpinestars SMX+ ή R.

-------------------- Το avatar του/της jfx

Question Για οσους εχουν μποτες alpinestars SMX+ ή R.

Έχω δει στις alpinestars supertech και εχουν ενα εσωτερικό μποτάκι το οποίο βγαίνει τελειως απο τη μπότα.

Είμαι σε φάση που ψάχνομαι για μπότα και αναρρωτιόμουν αν τα μοντέλα SMX-R Και SMX-plus εχουν τετοιου ειδους ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΟ μποτάκι. Είναι πλενόμενο αυτο με νερό και σαπούνι?(ακούγεται βολικό, αντί να πλένεις όλη τη μπότα , να πλένεις μονο το εσωτερικό μποτάκι)

Ακόμα, έχει καποιος δοκιμάσει τις 2 παραπάνω μπότες (καθως και την "sidi vertigo-οχι corsa" καθως ειμαι αναμεσα σε αυτες τις 3)

Εντυπώσεις?

Ευχαριστώ.
    κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.

όπα φίλε ανοιξες μεγάλη κουβέντα πιασε ενα καφεδακι και αραξε...

Λοιπον στις 5/3/08 αγορασα ένα ζευγαρι smx plus και από τότε τις φοράω καθημερινα (εκτος από τον αυγουστο).(http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=54896)

ειναι πάρα πολύ καλες μποτες αλλα εχουν μερικα αρνητικα σημεια.
    Δεν εχουν ξεχωριστό μποτάκι όπως οι supertech & supertech R αλλα το εχουν ενσωματωμένο, στην αρχη ηταν μια χαρα αλλα τωρα που εχουν "χαλαρώσει" οι μποτες δεν σφυγκει το πόδι τοσο καλά όσο στην αρχη,
    Μετα επειδη εγω εχω φορμα δαινεσε που ειναι για torque in Μποτες εχει φαρδια μπατζακια με αποτέλεσμα να βρισκει το μπατζακι πανω στο εσωτερικο μποτακι και να με ψιλο ενοχλει, άλλες φορες περισσοτερο και άλλες λιγότερο
    Το αριστερο kevlar κορδονι αρχισε στους 2 μηνες να ξεφτίζει (λόγω στραβοτοποθετιμένου καψουλιου) και στο 6μηνο περιπου κόπηκε (δεν υπαρχει σαν ανταλακτικο στην ελλαδα και εβαλα kevlar απο ψαροτουφεκο.)
    η μποτα εχει ενα κατω μερος που πιανει ολον τον ταρσο (πελμα) και ενα πανω μερος που πιανει την κνημη (καλαμι) αυτα τα δυο ειναι τελειως ανεξαρτητα με αποτελεσμα α μην προστατευουν από διαστρεματα και αλλους τραυματισμους στην περοχη των σφυρων και του αστραγαλου (όπως και οι τουριστικες μποτες δλδ)
    Αυτο όμως που μου κανει τρομερα ασχημη εντυπωση έιναι πως η σολα μπροστα εχει αρχισει να σκαει, οχι να ξεκωλαει, άλλα να "ψωριαζει" όπως κανουν τα λαστιχα οταν τα καιει ο ηλιος.
    τα κορδονια εχουν αν κουμπωμα που δεν σου επιτρεπει να τα σφιξεις καλα-τερμα, το ιδιο εχουν και οι supertech όπως επισεις και το κουμπομα τις μποτας στην γαμπα αν θες να το σφιξεις πολύ καλα σε παιδευει πολύ.
    η διαφορα τους τωρα από τις supertech ειναι πως εχουν το μποτακι ξεχωριστα το οποιο πιανει πολυ καλα το ποδι και δεν κυνδινεύεις απο τραυματισμους ειναι και διακριτικες σε σχεση με τις sidi.
    supertech & sidi corsa ειναι στο ιδιο επιπεδο μετα έρχονται οι smx plus, άλλα εγω θα παρω τις και νουριες sidi vortice που ειναι γ@ματες και παρεχουν πολλα συμεια σφυξης και μεγαλο ανοιγμα και ειναι γενικα ανοτερες, τωρα θα μου πεις πως φαινονται καπως αλλα περι ορεξεως.
    πιστευω να σε βοηθησα και να μην σε κουρασα...

υγ. εγω σου προτεινω να παρεις τις supertech R ή τις sidi vortice ειναι οι 2 κοριφαιες μποτες (η σιβτι πιο καλη) που σου παρεχουν την μεγιστη ασφαλεια,
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

Συμφωνω και να προσθεσω οτι το πλεονεκτημα της Supertech ειναι οτι ειναι πιο διακριτικες σε σχεση με τις vortice για καθημερινη χρηση!
    Πωλουνται προστατευτικα καγκελα κινητηρα!

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=101820

Ευχαριστώ πολύ για τη βοηθεια αλλά ας εξηγήσω ακριβώς, πώς εχει το πράγμα.Θέλω μπότες για ταξιδάκια και για πίστα. Όχι για καθημερινή χρήση. Άρα δε με νοιαζει πως ειναι στο περπάτημα και ούτε πόση ώρα μου παίρνει να τις φορέσω!

Είμαι μεταξύ των sidi vertigo και των alpinestars smx plus. Δεν παω για supertech ή vertigo corsa γιατί το budget παει ψηλά.

H alpinestars έχει αυτό το εσωτερικό μποτάκι, που διαβασα αλλού, οτι κανει τη μποτα πιο ανετη.
    Είναι πιο ωραία (για μένα) και θα ταιριαζει με τη μαυρη αλπινσταρς ολόσωμή μου :P
    Η sidi όμως έχει αυτές τις πετονιές, που μαλιστα ειναι και εκτεθειμένες έξω από τη μπότα, για να σφύγγει που δε μου εμπνέουν και τόση εμπιστοσύνη για μακροπρόθεσμη χρήση.

Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas

Δεν εχουν ξεχωριστό μποτάκι όπως οι supertech & supertech R αλλα το εχουν ενσωματωμένο, στην αρχη ηταν μια χαρα αλλα τωρα που εχουν "χαλαρώσει" οι μποτες δεν σφυγκει το πόδι τοσο καλά όσο στην αρχη,

Αν το μποτάκι ήταν αφαιρόύμενο και πλενόμενο τότε το πλεονέκτημα των αλπινσταρς για μένα θα ήταν μεγάλο και άρα δε θα είχα πια δίλημμα. Απ'οτι κατάλαβα αυτό δεν ισχύει, άρα συνεχίζουμε...

Μετα επειδη εγω εχω φορμα δαινεσε που ειναι για torque in Μποτες εχει φαρδια μπατζακια με αποτέλεσμα να βρισκει το μπατζακι πανω στο εσωτερικο μποτακι και να με ψιλο ενοχλει, άλλες φορες περισσοτερο και άλλες λιγότερο

Στο αν κι εμενα θα με ενοχλεί με την ολόσωμη, θα πρέπει να τη δοκιμάσω για να απαντήσω. Διαβασα σε ενα άλλο θρεντ οτι στην αποθηκη στην αργυρούπολη τις εχει και μπορω να τις δοκιμάσω. Άρα αυτό θα γίνει όταν πάω στην αθήνα...

Το αριστερο kevlar κορδονι αρχισε στους 2 μηνες να ξεφτίζει (λόγω στραβοτοποθετιμένου καψουλιου) και στο 6μηνο περιπου κόπηκε (δεν υπαρχει σαν ανταλακτικο στην ελλαδα και εβαλα kevlar απο ψαροτουφεκο.)

εννοεις το κορδόνι , από το εσωτερικό μποτάκι, της αριστερής μπότας? (όπως αυτό στην εικόνα>) καψούλι απ'οτι κατάλαβα εννοεις το κυκλωμένο στρογγυλο σιδεράκι στην εικόνα..
    Αν αυτό δεν ήταν καλά τοποθετημένο και ετρωγε καθε φορα από λιγο το κορδόνι, τοτε ήταν ελλατωματική η συγκεκριμένη μπότα και άρα δεν θα κοπεί απαραίτητα κάποια στιγμή σε όλες τις μπότες...
    Στην δεξιά μπότα ας πούμε, εμφανίζει το κορδονάκι σημάδια "κόπωσης"?

η μποτα εχει ενα κατω μερος που πιανει ολον τον ταρσο (πελμα) και ενα πανω μερος που πιανει την κνημη (καλαμι) αυτα τα δυο ειναι τελειως ανεξαρτητα με αποτελεσμα α μην προστατευουν από διαστρεματα και αλλους τραυματισμους στην περοχη των σφυρων και του αστραγαλου (όπως και οι τουριστικες μποτες δλδ)
    Αυτο όμως που μου κανει τρομερα ασχημη εντυπωση έιναι πως η σολα μπροστα εχει αρχισει να σκαει, οχι να ξεκωλαει, άλλα να "ψωριαζει" όπως κανουν τα λαστιχα οταν τα καιει ο ηλιος.
    τα κορδονια εχουν αν κουμπωμα που δεν σου επιτρεπει να τα σφιξεις καλα-τερμα, το ιδιο εχουν και οι supertech όπως επισεις και το κουμπομα τις μποτας στην γαμπα αν θες να το σφιξεις πολύ καλα σε παιδευει πολύ.

Αυτο θα μπορούσες να μου το εξηγήσεις λίγο καλύτερα? (καμιά εικόνα με βελάκια ισως βοηθησει)

Αυτο για τη σόλα που αναφέρεις, εννοείς πως εχει αρχίσει να παρουσιαζει τριχοειδείς ρωγμές, ετσι?
    Τις χρησιμοποιείς καθημερινά? θεωρείς πως καποια άλλη μπότα(ας πουμε η vertigo :P) δε θα παρουσιαζε αυτο το φαινόμενο με τη χρήση που τους κάνεις?
    ------------------------------------------------------

Τελος , επειδή ανεφερα και τις alpinestars SMX-R ,
    Ψαχνωντας για τιμές, τις είδα τις συγκεκριμένες σε ενα ηλεκτρονικό μαγαζί, 120 λίρες (το αμεσως πιο φθηνο που ειδα τις ειχε 152, σκεφτόμουν ότι αν δεν έχουν τρομερες διαφορες (κυριως στην ασφάλεια δλδ) με τις SMX plus, τοτε να επαιρνα εκεινες.

και πάλι ευχαριστώ

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	mpota.jpg 
Προβολές:	368 
Μέγεθος:	22,2 KB 
ID:	154570

Αθόρυβο μέλος Το avatar του/της ledz
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx

...
    Η sidi όμως έχει αυτές τις πετονιές, που μαλιστα ειναι και εκτεθειμένες έξω από τη μπότα, για να σφύγγει που δε μου εμπνέουν και τόση εμπιστοσύνη για μακροπρόθεσμη χρήση.

...
    Απλα να δηλωσω οτι ΟΛΑ τα μερη απο τις μποτες της Sidi βγαινουν και ως ανταλλακτικα σε περιπτωση...
    Silence in the studio!

Παλαιό μέλος
    Καλησπερα σε ολους.Εχω τις ιδιες μποτες με τον mctalas αγορασμενες απο το 2006 ,μονο διαφορετικο χρωμα .Δεν εχω εως και σημερα κανενα απο τα προβληματα που ανεφερε.Ειναι σαν καινουριες,με συχνη χρηση,και στο θεμα της ασφαλειας εχουν περασει το τεστ αφου μου κρατησαν τα ποδια ασφαλη σε ενα τρομακτικο ατυχημα που ειχα (150+ χλμ). Ακομα και τωρα τις φοραω,γρατζουνισμενες λιγο και με καινουριες ξυστρες.

καταρχην να ξερεις πως οι vortice εχουν 280 + 12 μεταφορικα στην πορτα σου, επισεις τα ΠΑΝΤΑ αλαζουν μισινεζες βιδες ολα !!
    οι astars εχουν 235 + 12 αρα το μπατζετ δεν ξεφευγει και τοσο

το κορδονι στις astars ειναι kevlar που κανονικα δεν θα επρεπε να χαλαει ετσι (εχει και το αλλο κορδονι προβλημα) αλλα οκ ειναι φυσιολογικη η φθορα θα μου πεις αλλα δεν υπαρχει σαν ανταλακτικο.
    φωτο δεν μπορω να βαλω γιατι ειναι απο κινιτο και δεν θα καταλαβεις αυτο που πρεπει.
    μενω πολυ κοντα στην αποθηκη της ηλιουπολης και τους ξερω οποτε μολις κατεβεις αθηνα παρε με ενα τηλεφωνο να βρεθουμε να τις δεις και να σε παω απο εκει να τις αγορασεις αν τελικα τις θες.
    ασε που απο κατω εχει αρχισει να φθιρεται και η σολα που ειναι απολυτως φθσιολογικο αλλα στην σιντι αλλαζει !!!

αν καταφερο να βρω τις σιντι με αλλο χρωμα εκτος απο κοκινο (για τις λεπτομεριες λεω)...
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

αν καταφερο να βρω τις σιντι με αλλο χρωμα εκτος απο κοκινο (για τις λεπτομεριες λεω)...
    Check me out! ... λογικα θα πηγαινουν με το Movistar, δε θυμαμαι κ τη φορμα σου γμτ...

Ξερει κανεις αν οι Vortice εχουν το ιδιο καλουπι (απο μεσα) με τις Vertigo Corsa; Γιατι οι Corsa air που δοκιμασα με σφιγγουν λιγο στο ενα ποδι απο τη βαση του μικρου δακτυλου ως τη βαση του μεγαλου (το φαρδυτερο σημειο στο ποδι). Σε μηκος τζετ - αραγε να ανοιγουν καθολου, να τις χτυπησω;
    Silence in the studio!

Αρχικά δημιουργήθηκε από ledz
    Check me out! ... λογικα θα πηγαινουν με το Movistar, δε θυμαμαι κ τη φορμα σου γμτ...

Ξερει κανεις αν οι Vortice εχουν το ιδιο καλουπι (απο μεσα) με τις Vertigo Corsa; Γιατι οι Corsa air που δοκιμασα με σφιγγουν λιγο στο ενα ποδι απο τη βαση του μικρου δακτυλου ως τη βαση του μεγαλου (το φαρδυτερο σημειο στο ποδι). Σε μηκος τζετ - αραγε να ανοιγουν καθολου, να τις χτυπησω;
    μπα δεν μου αρεσουν δεν θελω καθολου κοκκινα πανω, εχει ο φουστις ο βερμουλεν κατι ορεες.
    η φορμα μου ειναι η ρεπλικα του ροσι μπλε και κιτρινο.

φυσικα και θα ανοιγουν !!

ο τζορτζοπουλος τις εχει φερει?? θελω να τις δοκιμασω.
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

Ειχαμε μιλησει στα Μεγαρα οταν ειχα ερθει παρεα με τον jfx και τον Φωτη (τον κλωνο σου με το Movistar και τη replica Rossi στολη). Εγω ειχα το μαυρο 600RR, δεν ειχα μπει - δεν εχω φορμα και σωστες μποτες... Ειχα ρωτησει μπας και νοικιαζανε αλλα αυτα μονο Σερρες.

Κοιταω να μαζεψω κανα φραγκο για να μπω Σερρες το Μαϊο με αυτη και αυτες (εκτως κι αν - οπως κι εσυ - δοκιμασω τις Vortice) στον Τζορτζοπουλο και δω να εχουν καλυτερη εφαρμογη.

(α επισης σου'χα στειλει καποτε ενα λινκ ebay για τα Spidi Penta. Αληθεια, τουτα τα'χεις τσεκαρει;

φωτο: εγω, Φωτης, Βασιλης (left 2 right)

Όνομα:	dsc07753 [800x600].jpg 
Προβολές:	311 
Μέγεθος:	85,1 KB 
ID:	154591
    Silence in the studio!

Ειχαμε μιλησει στα Μεγαρα οταν ειχα ερθει παρεα με τον jfx και τον Φωτη (τον κλωνο σου με το Movistar και τη replica Rossi στολη). Εγω ειχα το μαυρο 600RR, δεν ειχα μπει - δεν εχω φορμα και σωστες μποτες... Ειχα ρωτησει μπας και νοικιαζανε αλλα αυτα μονο Σερρες.

Κοιταω να μαζεψω κανα φραγκο για να μπω Σερρες το Μαϊο με αυτη και αυτες (εκτως κι αν - οπως κι εσυ - δοκιμασω τις Vortice) στον Τζορτζοπουλο και δω να εχουν καλυτερη εφαρμογη.

(α επισης σου'χα στειλει καποτε ενα λινκ ebay για τα Spidi Penta. Αληθεια, τουτα τα'χεις τσεκαρει;

ναι σε θυμηθικα δεν θυμομουνα το nick καθολου και σε εψανχα μετα τα μεγαρα τοτε...

καταρχας τσεκαρε το www.motocard.com εχει τις vortice πολυ φτινα και απο εκει ειχα παρει και τις smx plus. και αλλα πραγματακια σε πολυ καλες τιμες,
    υγ. τελικα πειρα τα penta απο αμερικη 166?.
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

ναι σε θυμηθικα δεν θυμομουνα το nick καθολου και σε εψανχα μετα τα μεγαρα τοτε...

καταρχας τσεκαρε το www.motocard.com εχει τις vortice πολυ φτινα και απο εκει ειχα παρει και τις smx plus. και αλλα πραγματακια σε πολυ καλες τιμες,
    υγ. τελικα πειρα τα penta απο αμερικη 166?.

Άμα είσαι ο "μαλλιάς" (με χιουμοριστική διάθεση το λεω, κι εγώ "μαλλιάς" είμαι) στη φωτογραφία αυτή, σε θυμάμαι κι εγώ στα μέγαρα.
    Έχω κι εγώ θέμα με τη μνήμη και δε θυμάμαι καθόλου ονόματα, πόσο μάλλον ψευδώνυμα :P

Όνομα:	img_7678xxx.jpg 
Προβολές:	296 
Μέγεθος:	59,8 KB 
ID:	154597

Μάζεψε κανα φράγκο παραπάνω και πάρε τις Supertech!
    Απλό

ναι μωρε αυτος ο χάλιας ειμαι...

λοιπον μασε λεφτα και παρε ή τις supertech R ή τις vortice και οι τιμες ειναι 300 και 280 αντιστοιχα,
    τι να δωσεις 250 για τις smx plus τι λιγα παραπανω και εχεις τις 2 κορυφαιες μποτες.
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fotisdragon

WAT? Κοίτα ρε που διακινούν φωτό του μωρού μου χωρίς να το ξέρω.... Copyrights ΤΩΡΑ παλιο-Ledzo! :P

(Γειά σου Μακταλα.... Εγω ειμαι ο.... κλώνος σου (κατα Ledz))

Εσυ κύριε JFX, κοίτα να ετοιμάζεσαι σιγά σιγά με εξοπλισμό και τοιούτα γιατι ο καιρός γαρ εγγύς....

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Για όσους έχουν GPS και Destinator
    από billy_BMW στο forum BMW
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 07/01/2007, 15:56
  2. Ερώτηση για όσους έχουν αγοράσει από το εξωτερικό
    από Infini στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 26/09/2006, 15:22
  3. για όσους έχουν μικρά παιδιά
    από cityfly στο forum Off topic