Παιδια,γεια σας,αυτο ειναι το πρωτο μου ποστ εδω,εχω ενα CBR1100XX του 99 με ψεκασμο και με λιγα χιλιομετρα.Εχω το εξης προβλημα: το εχω σε γκαραζ,πηγα λοιπον την προηγουμενη κυριακη να το βαλω μπροστα και πηρε μεν αλλα δεν κραταγε καθολου ρελαντι και εσβηνε μολις εκλεινα το γκαζι.Παρ'οτι αυξησα τις στροφες απο τη βιδα που τις ρυθμιζει εσβηνε μολις εκλεινα το γκαζι και τελικα εσβησε και δεν ξαναπαιρνε μπροστα.Ε,το φορτωσα σ'ενα φορτηγακι και το πηγα στο συνεργειο που ειμαι πελατης 15 χρονια,στο εξουσιοδοτημενο στη μιχαλακοπουλου.το αφησα να το δουν αφου εξηγησα πρωτα το προβλημα στο μηχανικο τον οποιο και ξερω,εφοσον ειμαι πελατης του 15 χρονια τωρα.
Ε,λοιπον με παιρνει που λετε τηλεφωνο την πεμπτη το πρωι ο μηχανικος και μου λεει οτι αλλαξε τα 4 μπουζι,τα λαδια και το φιλτρο λαδιου,οτι ειχαν βουλωσει τα μπεκ του ψεκασμου και τα καθαρισε,και επισης οτι ο ψεκασμος ψεκαζε συνεχεια βενζινη μεσα στον κυλινδρο με αποτελεσμα να εχει μπουκωσει και πλημμυρισει ο κινητηρας με βενζινη και αυτη (η βενζινη) να εχει περασει και στο καρτερ του λαδιου του κινητηρα (απο τα χιτωνια και τις βαλβιδες).Δηλαδη οτι ο ψεκασμος ειχε βουλωσει και ειχε γεμισει το χωρο καυσης με βενζινα και οτι μεσω των χιτωνιων των κυλινδων και των βαλβιδων η βενζινη ειχε περασει και στο καρτερ του λαδιου και γι'αυτο αλλαξε τα 4 μπουζι (που λεει οτι ειχαν βραχυκυκλωσει) τα λαδια,το φιλτρο λαδιου και καθαρισε τα μπεκ του ψεκασμου.
Μου ζητησε για ολ'αυτα 400 ευρω.Μου φαινονται ομως παρα πολλα γιατι το κοστος των ανταλλακτικων ειναι 100 ευρω-το ελενξα απο σαρακακη,μαζι και με λαδια και φ.πα. ολα) και ακομα κι αν ασχοληθηκε 2 ωρες-που αμφιβαλλω- 100 τα ανταλλακτικα και 2*50+100 συνολο το πολυ 200 ευρω,τα υπολοιπα πως δικαιολογουνται;
Eπειδη νομιζω οτι με δουλευει χοντρα πηρα τηλεφωνο και σε αλλα συνεργεια και ρωτησα και επισης ανεφερα το περιστατικο και στο σαρακακη στον υπαλληλο του τεχνικου τμηματος κ. οικονομεα αφου του εξηγησα την κατασταση.τους πηρε λοιπον τηλεφωνο να ρωτησει και μετα με παιρνει τηλεφωνο ο μηχανικος εκνευρισμενος και μου λεει οτι δηθεν τους εξεθεσα στην εταιρεια κλπ,κλπ...
Του ειπα οτι θεωρω οτι με κλεβει και οτι τα 400 ευρω που μου ζηταει ειναι παρα πολλα,αλλα ηταν πολυ εκνευρισμενος και δε βγαλαμε ακρη.
Τωρα,το μηχανακι ειναι ακομα στο συνεργειο,απο διασταυρωση που εκανα σε 2 διαφορετικους μηχανικους και συνεργεια μου ειπανε οτι μου ζηταει παρα πολλα και οτι μια λογικη τιμη για ολ'αυτα ειναι γυρω στα 200 ευρω,με ολα μεσα,παντως οχι 400 που θελει αυτος.
Επειδη τα εχω παρει,γιατι θεωρω οτι με κλεβει χοντρα,αν και ειμαι και πελατης του 15 χρονια τωρα,δεν πηγα ακομη να παρω το μηχανακι και σκεφτομαι αν θα πρεπει να κανω γραπτη καταγγελια για τη χρεωση στη HONDA και κοινοποιηση και στον ειδικο τυπο,ΜΟΤΟ κλπ..
Τι νομιζετε εσεις παιδια; Υπ'οψη οτι το CBR μου ειναι μοντελο του 99 ψεκαστο,το ειχα παρει καινουργιο και εχω ελαχιστα χλμ (8000) τον περισσοτερο καιρο ειναι σε ακινησια στο γκαραζ και το χρησιμοποιω σπανια και συνηθως τα σαβατοκυριακα.
Εγω νομιζω οτι ο τυπος με δουλευει χοντρα,οτι τα 400 ευρω ειναι παρα πολλα και οτι το πραγματικο κοστος συνολικα,απ'οσο το ρωτησα,ειναι γυρω στα 200 ευρω.
Τι θα με συμβουλευατε να κανω,και επισης τι μπορω να κανω απο κινησεις (καταγγελιες κλπ) για να λυσω το προβλημα; :angry: