Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 31

Θέμα: Ίσως να φανεί κυνικό, αλλά

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm

Ίσως να φανεί κυνικό, αλλά

για σκεφτείτε το:

λέμε ότι το πρόστιμο για το κράνος, τη ζώνη και μερικές παραβάσεις (όπως το κόκκινο) είναι υπερβολικό. Ένας μάλιστα προσέφυγε στο Δικαστήριο λέγοντας ότι είναι αντισυνταγματικό επειδή προσβάλλει την αρχή της αναλογικότητας (σιγά μην κερδίσει... ).

Ωστόσο, έχετε σκεφτεί πόσο στοιχίζει η νοσηλεία του κάθε ξεκράνωτου καγκουρά που θα σπάσει το κεφάλι του ενώ αν είχε κράνος δεν θα πάθαινε τίποτα ;;
    Και ποιος πληρώνει τα νοσήλεια; Όλοι εμείς.

Και ρωτάω: γιατί να πρέπει να πληρώσω εγώ και όλοι την μ@λ@κί@ τέτοιων τύπων ;;

Θα μου πείτε να τον αφήσουμε να πέθάνει;; Όχι βέβαια,
    αλλά την επόμενη φορά που κάποιος θα πει ότι τα πρόστιμα (τουλάχιστον για τις παραβάσεις αυτές) είναι υπερβολικά ας δει και την "οπτική αυτή γωνία".

Και εν τέλει: αυτός που φορά κράνος και ζώνη και δεν περνά με κόκκινο δεν κινδυνεύει να φάει τέτοια κλήση, άρα ούτε και να πληρώσει το "υπερβολικό" πρόστιμο. Είναι τόσο απλό.

Και εν τέλει: αυτός που φορά κράνος και ζώνη και δεν περνά με κόκκινο δεν κινδυνεύει να φάει τέτοια κλήση, άρα ούτε και να πληρώσει το "υπερβολικό" πρόστιμο. Είναι τόσο απλό.

swstotatos!!!!
    θελω moter 250 για xt του 82

κ manual για rf 400
    με 1η αδεια το 97

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005

Re: Ίσως να φανεί κυνικό, αλλά

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm

Ωστόσο, έχετε σκεφτεί πόσο στοιχίζει η νοσηλεία του κάθε ξεκράνωτου καγκουρά που θα σπάσει το κεφάλι του ενώ αν είχε κράνος δεν θα πάθαινε τίποτα ;;
    Και ποιος πληρώνει τα νοσήλεια; Όλοι εμείς.

αφού θελεις να μιλήσουμε κυνικά ας μιλήσουμε....
    όταν κάποιος δεν φοράει κράνος το ποιο πιθανό σε ένα σοβαρό ατύχημα να πεθάνει....
    άρα δεν επιβαρύνει το κράτος καθόλου...

αντίθετα αν φοράει κράνος το ποιο πιθανό είναι να μην πεθάνει αλλά να τραυματιστεί σοβαρά...(σπασμένα χέρια, πόδια, ίσως κάποια μορφή αναπηρίας....)
    άρα, σύμφωνα με τη λογική σου, το κράτος θα πρέπει να επιβάλει πρόστιμο σε όσους φοράνε κράνος και δεν σκοτώνονται γιατί επιβαρύνουν τα ταμεία και το κοινωνικό σύνολο....

επίσης σύμφωνα με τη λογική σου καθένας απο εμάς που οδηγάμε μοτοσυκλέτα είμαστε ζημία για τα ασφαλιστικά ταμεία....καθώς είμαστε πιο επιρρεπής στον τραυματισμό...
    άρα όσοι οδηγούνε αυτοκίνητα θα πρέπει να μας βρίζουν γιατί πληρώνουν τα νοσήλειά μας.... .....

το πρόστιμο δεν σχετίζεται με προσπάθεια μείωσης του κόστος λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων....
    κάθε δημοκρατικό κράτος επιδιώκει να προστατεύει την υγεία των πολιτών του....ακόμα και αυτών που δεν έχουν την ωριμότητα ή τη θέληση να προστατεύσουν τον ίδιο τους τον ευατό...
    ως εκ τούτου μέσω της επιβολής προστίμου προσπαθεί να προστατεύσει τους πολίτες του....και όχι να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα των ασφαλιστικών ταμειων
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64

Re: Re: Ίσως να φανεί κυνικό, αλλά

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005

κάθε δημοκρατικό κράτος επιδιώκει να προστατεύει την υγεία των πολιτών του.
    Εξαιρείται το κράτος στο οποίο γεννήθηκε η έννοια "δημοκρατία"
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic

αφού θελεις να μιλήσουμε κυνικά ας μιλήσουμε....
    όταν κάποιος δεν φοράει κράνος το ποιο πιθανό σε ένα σοβαρό ατύχημα να πεθάνει....
    άρα δεν επιβαρύνει το κράτος καθόλου...

αντίθετα αν φοράει κράνος το ποιο πιθανό είναι να μην πεθάνει αλλά να τραυματιστεί σοβαρά...(σπασμένα χέρια, πόδια, ίσως κάποια μορφή αναπηρίας....)
    άρα, σύμφωνα με τη λογική σου, το κράτος θα πρέπει να επιβάλει πρόστιμο σε όσους φοράνε κράνος και δεν σκοτώνονται γιατί επιβαρύνουν τα ταμεία και το κοινωνικό σύνολο....
    Επειδή δουλεύω στον χώρο της υγείας να σε πληροφορήσω οτι έχεις μεγάλο λάθος γιατί σε πάρα πολλά ατυχήματα τα εμπλεκόμενα άτομα δεν καταλήγουν αμέσως αλλά έχουν βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με μακροχρόνια πορεία οπότε αυτό που λές απλά δεν ισχύει σε ένα μεγάλο ποσοστό! Οπότε ο φίλος μας έχει μεγάλο δίκιο και πράγματι η οικονομία(η τσέπη μας δηλαδή) επιβαρύνεται απίστευτα απο την ανευθυνότητα μας! Αν δεν με πιστεύεις κάνε μια επίσκεψη στα Νευροχειρουργικά τμήματα των νοσοκομείων της χώρας και μέτρα πόσα ανοιχτα κεφάλια υπάρχουν! Αυτοί είναι αυτοί που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας και θα βρίσκονται εκεί μια ζωή(εννοώ σε αυτό το στάδιο μιας και είναι όλοι φυτά)! Οι άλλοι είναι στις ΜΕΘ...
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005

Re: Re: Re: Ίσως να φανεί κυνικό, αλλά

Αρχικά δημιουργήθηκε από paramedic
    Επειδή δουλεύω στον χώρο της υγείας να σε πληροφορήσω οτι έχεις μεγάλο λάθος γιατί σε πάρα πολλά ατυχήματα τα εμπλεκόμενα άτομα δεν καταλήγουν αμέσως αλλά έχουν βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με μακροχρόνια πορεία οπότε αυτό που λές απλά δεν ισχύει σε ένα μεγάλο ποσοστό! Οπότε ο φίλος μας έχει μεγάλο δίκιο και πράγματι η οικονομία(η τσέπη μας δηλαδή) επιβαρύνεται απίστευτα απο την ανευθυνότητα μας! Αν δεν με πιστεύεις κάνε μια επίσκεψη στα Νευροχειρουργικά τμήματα των νοσοκομείων της χώρας και μέτρα πόσα ανοιχτα κεφάλια υπάρχουν! Αυτοί είναι αυτοί που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας και θα βρίσκονται εκεί μια ζωή(εννοώ σε αυτό το στάδιο μιας και είναι όλοι φυτά)! Οι άλλοι είναι στις ΜΕΘ...
    ακόμα και έτσι να είναι...δύσκολο να βρούμε στατιστικά στοιχεία....
    ειναι τραγικό να σχετίζουμε την ανθρώπινη ζωή με το κόστος στα ασφαλιστικά ταμεία....
    η κακοδιαχείριση αποτελεί πολύ σημαντικότερο πρόβλημα για τα ασφαλιστικά ταμεία....

εξάλλου για αυτό υπάρχουν τα ασφαλιστικά ταμεία....για να περιθάλπτουν τους ατυχείς συμπολίτες μας η εμας τους ίδιους....
    ας μου πάρουν ολες τις κρατήσεις για να σωθεί ενας έφηβος που λόγω ανευθυνότητας δεν φορούσε κράνος και τραυματίστηκε.....
    αλλά δεν θέλω να μου πάρουν ουτε ενα ευρώ για να το χαρίσουν στους μιζαδόρους των χρηματιστηρίακών εταιριών....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

DOT SAE E1778JY32 μέλος Το avatar του/της lampros_fazer

Re: Ίσως να φανεί κυνικό, αλλά

Mε αυτή τη λογική το έχω ξαναπεί δεν συμφωνώ..

Με αυτό το σκεπτικό γιατί να πληρώνεις(-ουμε) τη νοσηλεία καρκινοπαθών από κάπνισμα..;

Μαλακία δεν είναι κι αυτό (το κάπνισμα)..;
    [size=4pt]έχω μεγάλο ταλέντο στα χείλη[/size]

[FONT=courier new]tennis365.gr [/FONT]

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας

Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer

Με αυτό το σκεπτικό γιατί να πληρώνεις(-ουμε) τη νοσηλεία καρκινοπαθών από κάπνισμα..;

Καλακία δεν είναι κι αυτό (το κάπνισμα)..;
    Ναι αλλά από τα 3? ή όσο έχει πάει το πακέτο το κράτος εισπράττει μεγάααααλο μέρος. Τώρα για το πού τα διαθέτει...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
    Ναι αλλά από τα 3? ή όσο έχει πάει το πακέτο το κράτος εισπράττει μεγάααααλο μέρος.
    Και..;

Λες να πληρώνει με αυτά τα νοσήλεια..;

Re: Re: Re: Re: Ίσως να φανεί κυνικό, αλλά

Και..;

Λες να πληρώνει με αυτά τα νοσήλεια..;
    Πάντως τους δρόμους δεν τους φτιάχνει με αυτά

Μαλακία δεν είναι κι αυτό (το κάπνισμα)..;
    Φίλε Λάμπρο, παρεξήγησες.
    Η λογική μου δεν ήταν να μην πληρώνουμε, ούτε να μην νοσηλεύονται όσοι τραυματίζονται από την μ@λ@κία που λέγαμε. Εξάλλου, συμπλήρωσα ότι φυσικά και θα πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια για τη θεραπεία τους.

Ούτε συνδέω τα πρόστιμα με τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.
    Ο μόνος λόγος για τον οποίο έθεσα το θέμα, ήταν για δείξω με "γλαφυρό" τρόπο ότι η λογική του "τί σε νοιάζει εσένα αν εγώ δεν φοράω κράνος" ή "δικό μου είναι το κεφάλι το κάνω ό,τι θέλω" δεν είναι ακριβώς έτσι.

Νομίζω ότι αν ξαναδιαβάσεις πιο προσεκτικά το post μου (ολόκληρο) μάλλον θα συμφωνήσεις μαζί μου. Η φράση, όπως την απομώνοσες, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να βρεί κανέναν (ούτε εμένα) σύμφωνω. Δεν έγραψα όμως μόνο αυτό.

ειναι τραγικό να σχετίζουμε την ανθρώπινη ζωή με το κόστος στα ασφαλιστικά ταμεία....
    Όπως είπα και πριν δεν έκανα τέτοια συσχέτιση.
    Σκέψου όμως ότι τα λεφτά που μπορεί να γλυτώσει ένα ασφαλιστικό ταμείο από την αποτροπή τέτοιων τραυματισμών θα τα δώσει κάπου αλλού. Άρα το θέμα δεν είναι να δώσει λιγότερα λεφτά το ταμείο, αλλά να αποτραπούν με κάθε τρόπο τέτοια "άμυαλα" έξοδα. Συνεπώς, αν τα πρόστιμα αυτά βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση είμαι απόλυτα σύμφωνος μαζί τους.

Φίλε Λάμπρο, παρεξήγησες.
    Η λογική μου δεν ήταν να μην πληρώνουμε, ούτε να μην νοσηλεύονται όσοι τραυματίζονται από την μ@λ@κία που λέγαμε. Εξάλλου, συμπλήρωσα ότι φυσικά και θα πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια για τη θεραπεία τους.

Ούτε συνδέω τα πρόστιμα με τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.
    Ο μόνος λόγος για τον οποίο έθεσα το θέμα, ήταν για δείξω με "γλαφυρό" τρόπο ότι η λογική του "τί σε νοιάζει εσένα αν εγώ δεν φοράω κράνος" ή "δικό μου είναι το κεφάλι το κάνω ό,τι θέλω" δεν είναι ακριβώς έτσι.

Νομίζω ότι αν ξαναδιαβάσεις πιο προσεκτικά το post μου (ολόκληρο) μάλλον θα συμφωνήσεις μαζί μου. Η φράση, όπως την απομώνοσες, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να βρεί κανέναν (ούτε εμένα) σύμφωνω. Δεν έγραψα όμως μόνο αυτό.
    Όχι δεν παρεξήγησα..Καταλαβα τι θες να πεις,η σκέψη αυτή έχει διατυπωθεί κι από άλλους (πχ Λεωνίδα) και δεν με βρίσκει σύμφωνο..

Και εγώ το παράδειγμα που έφερα,ήταν για να δείξω με γλαφυρό τρόπο αντίστοιχα,ότι με το σκεπτικό αυτό βάζουμε πολλές 'κατηγορίες' ανθρώπων στο 'τσουβάλι',και αυτομάτως (για μένα πάντα έτσι) αυτή η λογική καταρίπτεται..

Όχι δεν παρεξήγησα..Καταλαβα τι θες να πεις,η σκέψη αυτή έχει διατυπωθεί κι από άλλους (πχ Λεωνίδα) και δεν με βρίσκει σύμφωνο..

Και εγώ το παράδειγμα που έφερα,ήταν για να δείξω με γλαφυρό τρόπο αντίστοιχα,ότι με το σκεπτικό αυτό βάζουμε πολλές 'κατηγορίες' ανθρώπων στο 'τσουβάλι',και αυτομάτως (για μένα πάντα έτσι) αυτή η λογική καταρίπτεται..

Κατ' αρχάς

δεν νομίζω όμως ότι με κατάλαβες.
    Γιατί εγώ δεν συμφωνώ καθόλου με το αντίστοιχο παράδειγμα που έφερες, ούτε "κατηγοριοποίοησα" κανένα.
    Όπως δεν συμφωνώ να μην πληρώσω για τη θεραπεία του καρκινοπαθή (που έπαθε καρκίνο απο το κάπνισμα, άρα από δικό του λάθος), έτσι δεν συμφωνώ να μην πληρώσω για τον τραυματιά που δεν φορούσε κράνος.
    Τη σκέψη του Λεωνίδα δεν την ξέρω και δεν μπορώ να πάρω θέση για αυτή.

Επαναλαμβάνω ότι άνοιξα το post για να βάλω άλλη μία διάσταση του προβλήματος των τροχαίων και των πολλαπλών συνεπειών που έχουν σε κάθε επίπεδο. Και ναι και στην οικονομία και κατ' επέκταση στις δυνατότητες του κράτους να μας προσφέρει την όποια "κοινωνική" πολιτική.
    Όμως: ούτε συνέδεσα τις υπηρεσίες υγείας με την ευθύνη ή μη του ασθενή γαι την κατάστασή του, ούτε κατηγοριοποίησα κανένα.

Ούτε εγώ είπα να τους αφήσουμε να πεθάνουν ρε παιδιά
    Αλλά φόρα το το γαμ... γιατί το εκκαθαριστικό φέτος μου 'κατσε βαρύ

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ισως να εχω εγω αδικο....
    από uberalles στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2010, 09:34
  2. Σκέφτομαι να αγοράσω μηχανή, αλλά πια;
    από RNAman στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 30/06/2009, 18:06
  3. Είπαμε να τον πιεί αλλά όχι κι έτσι...
    από TOLISTOLAROS στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 07/10/2008, 20:46
  4. Μπορεί να είναι αυτοκίνητο αλλά...
    από project.breeze στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 27/09/2007, 07:46
  5. Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2006, 16:37

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε