Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 85

Θέμα: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΚΥΛΟΥ

Βόριο Μέλος Το avatar του/της symvoulos

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΚΥΛΟΥ

ΣΤΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΔΥΓΑΩ ΜΗΧΑΝΗ ΕΙΧΑ 2 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ .
    ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ 8ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΜΟΥ
    Ο ΣΚΥΛΟς ΔΑΓΚΩΣΕ ΕΥΤΗΧΟς ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΕΔΟΣΑ ΓΚΑΖΙ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ
    ΦΩΒΙΘΙΚΑ ΚΥΡΙΟς ΜΗΝ ΔΑΓΚΟΣΗ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ (ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΙΚΑ ΛΕΜΕ)
    ΜΕΤΑ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΕΠΕΖΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ
    ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΩΒΑΤΑΙ.
    ουπς σορυ για τα κεφαλαια μου ξεφυγαν....
    τι θα κανατε εσεις ;;;
    πητε και δικα σας περιστατικα
    ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ
    ΩΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ

Μέλος Το avatar του/της KLX
    αδελφέ εγώ μόλις βλέπω σκύλο κλείνω το γκάζι (πατάω συμπλέκτη) και αφήνω την μηχανη να τσουλήση μερικά μέτρα σπάνια το σκυλί θα σε κυνηγήση άμα δέν κάνει θόρυβο (αν δεν έχεις ανοιχτο γκάζι)

Kavalaris Το avatar του/της Akefalos
    Μωρε καλά να το'χεις δει το σκυλί και να περάσεις έτσι χωρίς θόρυβο.

Τι γίνεται άμα είσαι σε κανα δρομάκι στην πόλη και σου πεταχτεί ξαφνικά ανάμεσα απο τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα γαβγίζοντας?Εγώ μια δυο φορές τρόμαξα και παραλίγο να μου φύγει η μηχανή.Ευτυχώς πήγαινα σιγά(με καμιά 40άρα-50)...
    And as he flies --- tears in his eyes ---
    his wind-whipped words echo the final take
    and he hits the trunk road doing around 120
    with no room left to brake.

Εγώ πάντως, όταν αρχίζουν το κυνήγι και με πλησιάζουν γαυγίζοντας, πατάω συμπλέκτη και γκαζώνω. Πιάνει κάθε φορά.
    # unzip ; strip ; touch ; grep ; > finger ; mount ; fsck ; > more ; yes ; umount ; sleep ...

Θέλω τον καναπέ μαζί μου! Το avatar του/της veagle
    Εγώ κατεβαίνω ένα δρομάκι και βλέπω τον Σκύλο, από μακριά να ορμάει σε όλα τα οχήματα που περνούσαν, και την ώρα που τον πλησιάζω τον βλέπω έτοιμο να μου ορμίξει, απλώνω μια το πόδι μου και τρώει μια κλωτσιά και την κοπανάει κλαμμένος.

Υ.Γ. Οδηγούσα Τownmate 50 τότε!
    Προορισμός του Ανθρώπου είναι ο ύπνος και το FOCOSO!!!

Ο καμένος την φωτιά δεν την φοβάται!!!

Υπομονή...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsoukas77

Re: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΚΥΛΟΥ

Αρχικά δημιουργήθηκε από symvoulos

ΜΕΤΑ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΕΠΕΖΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ
    ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΩΒΑΤΑΙ.
    [/B]
    Εξαιρετικη αντιμετωπιση.Πολλα μπραβο σου αξιζουν...
    Κατω τα χερια απο τον 'Ακη!

..πάλι αναβάτης.. Το avatar του/της sotpag
    Αρχικά δημιουργήθηκε από megatim
    Εγώ πάντως, όταν αρχίζουν το κυνήγι και με πλησιάζουν γαυγίζοντας, πατάω συμπλέκτη και γκαζώνω. Πιάνει κάθε φορά.

ετσι μαζευω και τα προβατα ... καλα κανεις
    13 Φ. ΑΝΤΙΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ

Πρίν απο τρία χρόνια πέρνω τον γιό μου (3,5 χρονών τότε ) να τον κάνω μια βόλτα με τη Shadow ενός φίλου (η συγκεκριμένη μηχανή του άρεσε λόγω ήχου...) .
    Τον βάζω μπροστά μου και ξεκινάμε ...
    Ρολλάρωντας αργά , βλέπω στα 5 μέτρα ,ανάμεσα απο αυτοκίνητα ένα σκυλί να ορμάει .
    Ενστικτωδώς καλύπτω τα πόδια του μικρού με τα δικά μου .....

Μόλις τον κατέβασα (τον πιτσιρίκο) στο σπίτι , του είπα τη γνωστή μαλακία , ότι το σκυλάκι έπαιζε , κοίταξα το τρύπιο μου τζήν , την ΕΝΤΟΝΑ σημαδεμένη μου δερμάτινη μπότα (που ΕΥΤΥΧΩΣ φορούσα εκείνη τη μέρα ) αναλογίστικα τι θα συνέβαινε αν δέν φορούσα μπότα , αν δεν κράταγα την ψυχραιμία μου να οδηγώ με το σκυλί στο πόδι μου , ή ακόμα χειρότερα αν έπεφτα ( που δεν ήθελε και πολύ αν δεν είχα την δερμάτινη από μεσα του τζήν...) , πήρα ένα σιδηρολοστό και γύρισα πίσω .

Γίνεται το ίδιο ακριβώς σκηνικό , με τη διαφορά ότι σταματάω τη μηχανή βάζω σταντ , και ΜΟΛΙΣ πάω να κατέβω το σκυλί γίνεται Μπουχός... (Έχουν φοβερό ένστικτο αυτοσυντήρησης τα ζώα...)

Το περιστατικό συνέβει στην Άνω Γλυφάδα , με μια πολύ ήσυχη μηχανή , που ίσα -ίσα τσούλαγε.

Θα έχει πάντως πολύ ενδιαφέρον να μας πούν οι Χωματεροί της παρέας τι κάνουν με τα σκυλιά πάνω στα βουνά ...

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    Εμένα ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που θα περάσω απο βενζινάδικο που είναι 2 τετράγωνα μακριά απ' το σπίτι μου παίρνει φόρα γαυγίζοντας το κωλόσκυλο (του βενζινά). Μια φορά με 10χ.α.ω που πήγαινα μου άρπαξε τα κορδόνια απο τα άρβυλα που φορούσα τότε και δεν τα άφηνε λέμε!!! Παρολίγο να με ρίξει το @@. Αλλη μια φορά πάλι έφευγα απ' το βενζινάδικο (είχα βάλει βενζίνη) και με πήρε κυνήγι και μου δάγκωσε λίγο τη γάμπα. Δεν ξέρω τι σκατά τρέχει μ' αυτό το κωλόσκυλο αφου και με σβηστό κινητήρα να ρολάρω (σε ανηφόρα είναι) πάλι τα ίδια κάνει.

Να επισημάνω πως ΠΟΤΕ δεν το προκάλεσα, ούτε το είχα χτυπήσει πιο πριν...

...εως τώρα πια που με το που ξεκινάει γκαζώνω και παω κατα πάνω του! Αυτό φρενάρει αλλα την κλωτσιά του την έχει φάει 2 φορές και μάλιστα με έχει δει το αφεντικό του και δεν έχει βγάλει και άχνα γιατί το ξέρει πως "δεν τον παίρνει" απο τη στιγμή που έχουν συμβεί τα παραπάνω.

Τον τελευταίο καιρό με το που ακούει το θόρυβο του κινητήρα μου, τον κρατάει απο το λουρί για να μην της φύγει και έχουμε διάφορα.
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Akefalos
    Μωρε καλά να το'χεις δει το σκυλί και να περάσεις έτσι χωρίς θόρυβο.

Τι γίνεται άμα είσαι σε κανα δρομάκι στην πόλη και σου πεταχτεί ξαφνικά ανάμεσα απο τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα γαβγίζοντας?Εγώ μια δυο φορές τρόμαξα και παραλίγο να μου φύγει η μηχανή.Ευτυχώς πήγαινα σιγά(με καμιά 40άρα-50)...
    Σε νιώθω...

Το καλυτερο που εχω βρει οταν βεβαια ο σκυλος ειναι εμφανης,
    ειναι να σταματησω τελειως,
    μου ειχανε πει καποτε οτι κυνηγανε τις ροδες και οταν σταματας διπλα τους δεν δαγκωνουν.

Βεβαια σιγουρα θα υπαρχουν και εξαιρεσεις, αλλα οσες φορες εγω εχω κινηθει ετσι οντως δεν ειχα προβλημα!

Τωρα τελευταια στην Φιλοθεη, ενω πριν δεν ειχα δει σκυλο, σε συγκεκριμενο δρομο που περναω, εμφανιστηκε κανα μηνα και επειδη περναω συνηθως βραδυ, λογω δουλειας πεταγετε ο πουστης σε συγκεκριμενο κομματι δρομου, κρυμμενος πισω απο αμαξια και την πρωτη φορα χεστηκα κατουρηθηκα και εκλασα πανω μου

...Noμιζω αυτο ειναι το καλυτερο αν μπορεις και ειναι δυνατον να σταματησεις...αυτο κανω και γω οποτε μου τυχαινει... απλωνω και καμια φορα σιγα σιγα το χερι μου να το χαιδεψω αλλα τα πιο πολλα την κανουν με ελαφρα αν κατσει το πολυ πολυ θα αρχισει να μου κουναει την ουρα...

Τα σκυλια εχουν την δυνατοτητα να μπορουν να μυρισουν τα επιπεδα αδεναλινης στο αιμα μας ετσι τους ειναι πολυ ευκολο να καταλαβουν ποτε φοβομαστε και να το εκμεταλευτουν...

... Να και μερικοι κανονες που βρηκα στο net

1. Αν τρέχατε, σταματήστε. Το τρέξιμο ενισχύει την επιθετική συμπεριφορά του ζώου.

2. Προσπαθήστε να μη δείξετε σημάδια πανικού. Αποφύγετε τις ξαφνικές και απότομες κινήσεις.

3. Aποφύγετε να κοιτάξετε το ζώο κατευθείαν στα μάτια. Ο σκύλος μπορεί να το εκλάβει σαν πρόκληση.

4. Απομακρυνθείτε αργά, φροντίζοντας να έχετε πάντα οπτική επαφή με το σκυλί.

5. Αν το σκυλί ορμήσει εναντίον σας, μείνετε ακίνητοι και φωνάξτε του δυνατά «Κάτω!» μερικές φορές. Πολλά σκυλιά γνωρίζουν την εντολή αυτή και πάντα υπάρχει η πιθανότητα να υπακούσει στην εντολή σας και να σταματήσει. Μη σηκώσετε πρόωρα τα χέρια σε αμυντική στάση, γιατί αυτή η κίνηση μπορεί να εξαγριώσει το σκυλί.

6. Βγάλτε ένα ρούχο σας και τυλίξτε με αυτό το αριστερό σας χέρι (αν είστε δεξιόχειρας) από τον αγκώνα μέχρι και τον καρπό.

7. Αν το σκυλί που σας έχει ορμήσει, είναι μεγαλόσωμο, φροντίστε να προστατέψετε το λαιμό σας με το καλυμμένο χέρι λυγισμένο μπροστά του. ...(αμα θελει να στην κανει την δουλεια ξερει που να σε δαγκωσει )

8. Να έχετε πάντα μαζί σας ένα χοντρό ραβδί. Προσπαθήστε να απομακρύνετε το ζώο με το ραβδί, στην ανάγκη χτυπήστε το, χωρίς να το τραυματίσετε ή να το σκοτώσετε. Προσέξτε να μη χάσετε την ισορροπία σας και πέσετε, γιατί τότε είστε περισσότερο ευάλωτοι.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Το επικινδυνο ειδος κοπριτη ειναι το mulochtus - mulochtus που παραφυλαει αναμεσα σε αυτοκινητα, πισω απο παρτερια , καδους κ.τ.λ. και στην πεφτει τελευταια στιγμη ενω δεν τον εχεις δει....απο το ξαφνιασμα μπορει να σε ξαπλωσει ο αληταμπουρας ειτε απο φρενα ειτε απο καμια ματσολια με το τιμονι....

λογω της ''καμικαζι'' τακτικης τους, δυτυχως οι mulochtus-mulochtus δεν ζουν πολυ αφου αργα η γρηγορα βρισκονται κατω απο τις ροδες καποιου τριαξονικου...

το αλλο ειδος κοπρου που σε κεντραρει απο μακρια και σου γαβγιζει τσαμπουκαλεμενα εχει μονο ενα ειδος αντιμετωπισης ....σταματας σχεδον την μηχανη και περνας με μικρη ταχυτητα ....του κοβεται η μαγκια αμεσως και στριβει απο την αλλη...

Τα ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ αυτα τα κοπροσκυλα!
    Δεν θα κεντραρω ποτε να φαει καμια κλωτσια κανενα; Ααααααχχχχχ! Θα ειναι ΟΛΗ δικη του!
    Νίκος
    Open Horizons

Παλαιό μέλος
    ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ..........ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ........

Είμαι στήν όρεινή Χαλκιδική............Βάβδο γιά τούς ντόπιους,λίγο πρίν τό χωριό
    Καί ξαφνικά σέ μιά στροφή τού όρεινού δρόμου μπροστά μου ένα τεράστιο κοπάδι....
    Πολύ κατσίκι ρέ παιδιά,μεγάλο κοπάδι,ό δρόμος στενός τόν έχουν καταλάβει όλο.
    Περνάει ό τσομπάνης...........
    Τά σκυλιά δαγκώνουν...????Ρωτάω χωρίς νά τά έχω δεί άκόμα........
    Άπαντάει γελαστός ό πούστης..........μπά μή φοβάσαι....
    Πίσω μου έρχεται καί σταματάει αύτοκίνητο.....
    Περιμένουμε,περιμένουμε...........περνάει τό κοπάδι καί νά πίσω τά παλικάρια.....
    Μετράω καί βλέπω πού είναι ...........1.....2...........3..........
    Ό ένας ό πούστης καφέ χρώμα ,έρχεται άπέναντι μου στά 6-7 μέτρα καί μέ κόβει,τά άλλα
    άδιάφορα ......
    Ό δρόμος ψιλοαδειάζει τό μηχανάκι στό ρελαντί.......μέ κόβει τόν κόβω καί περιμένω νά
    άδειάσει τελείως γιά νά περάσω γρήγορα μέ γκάζι.........
    Νιώθω τόν πίσω μέ τό αύτοκίνητο νά άνυπομονεί καί ξεκινάω πρίν άδειάσει καλά -καλά ό δρόμος μέ πολύ λίγα ζώα.........
    Τρία μού φάνηκαν πολύ λίγα τά σκυλιά γιά αύτό τό κοπάδι......!!!!!!!!!
    Μέ τό πού ξεκινάω καί άκούει τό γκάζι ό πούστης ό καφέ ζωντανέυει καί όρμάει......άλλά μάλλον
    έπαγγελματικά γιά τήν τιμή τών όπλων.....τόν περνάω γρήγορα καί ένώ έχω κλειστή στροφή μπροστά μου........
    όρμάει ό τέταρτος τό κρυφό χαρτί άπό τήν πλαγιά ,ή όπισθοφυλακή πού έψαχνα.........
    Μαύρος καί τεράστιος,τσομπανόσκυλο..........
    Εύτυχώς πού τόν είδα έγκαιρα παρότι στροφή ,μούρθε κάθετα ό κόπανος,άφησα όμως τήν πρώτη ταχύτητα.......έκανα θόρυβο,όρμηξα έπάνω του καί όταν παραμέρισε πρόλαβα καί
    άπομακρύνθηκα.........
    Αύτά τά ζώα δέ φεύγουν άπό τό κοπάδι,ούτε 20 μέτρα δέ μέ κυνήγησε.........!!!!!!!!!!

ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΑΝ..................ΓΑΜΩ ΤΟ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟ ΤΟΥΣ............!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σέ τέτοια φάση παιδιά,μόνο ό αίφνιδιασμός τού ζώου μάς γλυτώνει.........άντί νά μάς τρομάξει
    νά προλάβουμε έμείς............
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΔΙΑ ΠΑΙΔΙΑ..............όλα ένα σώμα μέ τή μηχανή........
    Άν άπλώσεις πόδι τό βλέπουν σά λουκούμι............
    Ή γυναίκα μου χέστηκε...........έγώ τό έχω ξαναζήσει........άν όρμήσεις πάνω του τό ζώο πάντα
    κάνει στήν άκρη..........
    Έκεί προλαβαίνεις νά περάσεις.........!!!!!!!!!!!!!

ΚΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...........

Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ατύχημα και αντιμετώπιση
    από Nik0s στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 48
    Τελευταίο μήνυμα: 31/01/2007, 23:02
  2. Η ρόδα μου αποχωρητήριο σκύλου
    από Tsakalaki στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2006, 16:53
  3. Εκπαίδευση σκύλου..Προσοχή..!