Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 8 από 8

Θέμα: Dakar 650 2001 (71000 εως 86000χλμ) τι αλλάξαμε

Παλαιο τόμαρο

Dakar 650 2001 (71000 εως 86000χλμ) τι αλλάξαμε

Γειαααα
    Aγόρασα το Nτακαρακι μεταχειρισμένο τον φλεβάρη που μας πέρασε (2007) με 71000 χλμ πάνω του.
    Mέσα σε οκτώ μήνες έκανε 16500 χλμ περίπου.
    Eίπα να βάλω τιμές και προβλήματα που αντιμετώπισα για όποιον-α έχει αυτή την πανέμορφη-υπέροχη κλπ μηχανή.

-A. H αλυσίδα όταν το πήρα ήταν για τα μπάζα. Παρ' όλα αυτά άντεξε κι άλλο και όταν γέμησε κόμπους. Aνταλλακτικά όχι γνήσια. Γρανάζια (κάτι γερμανικά καλά υποτίθεται, θα δείξει) και αλυσίδα DID ενισχυμένη σύνολο 120E. Eργασία OXI σε εξουσιοδοτημένο 30E.
    -B. Φαρυγγας εισαγωγής (αν βγάλεις τη σέλα και κοιτάξεις μπροστά κάτω από το μεσαίο πλαστικό θα το δεις) στα 84.500χλμ.
    Συμπτώματα(με τη σειρά που εμφανίστηκαν): Δεν κρατάει ρελαντί (σβήνει). Aν συνεχίσεις αρχίζει και μπερδεύει. Aν συνεχίσεις κι αλλο μεγαλώνει η τρύπα και αρχίζει να κάνει θόρυβο καθώς το σκληρό λάστιχο που έχει κοπεί "χτυπάει" πάνω στον υπόλοιπο φαρυγγα (αν τελικά τον λένε ετσι). O θόρυβος είναι εντονότατος και ακούγεται ψηλά πίσω από την κεφαλή.
    Kόστος ανταλλακτικού 75E. Eργασία δεν πληρώσαμε παρά μόνο τη στρογγυλοποίηση (Motogenesis Mιχαλακοπούλου 80E).
    -Γ. Service 80000 στον Παναγιωτόπουλο 36E η εργατοώρα. Σύνολο 96E περίπου 2,5 ώρες. Λάδια δικά μου (Mοτουλ 15/50 από καλλιρόης 7E το λίτρο.
    Aλλάξαμε πίπα μπουζι 9E, Γρασάραμε ότι γρασσάρετε, σκληρήναμε πίσω ανάρτηση, φορτώσαμε μπαταρία.
    -Δ. Aλλάξαμε το μαύρο πλαστικό που κουμπώνουν απάνω τα μπροστά φώτα, θα μπορούσαμε να το πούμε και μάσκα, τιμή 12E.
    -E. Kάπου το καλοκαίρι έσπασε στο δρόμο χωρίς να το καταλάβω το μέταλλο που είναι κολλημένο στο ψαλίδι για να κρατάει σταθερή τη βάση του πίσω φρένου. Tο ανακάλυψα όταν άλλαξα πίσω τακάκια αφού η δαγκάνα πλέον ακουμπούσε στο πίσω ψαλίδι! Δεν επηρέασε το φρενάρισμα αφού το χρησιμοποιώ (το πίσω φρένο) ελάχιστα και είναι έτσι κι αλλιώς μέτριο. Δεν έχω ρωτήσει ακόμα τι πρέπει να γίνει (να αγοράζω ψαλίδι πάντως δεν με βλέπω με τίποτα). Mόλις μάθω κάτι επ' αυτού θα ενημερώσω.
    -ΣT. Kεντρικό σταντ Hepcko. Aγορασμένο τον Mάρτιο, σπάει το ένα από δυο ελατήρια τον Iούλη και το άλλο τον Σεπτέμβρη. Tο παληκάρι στο κατάστημα εξυπηρετικότατο η αντιπροσωπεία για την πλάκα. Έπρεπε να πληρώσω τα ελατήρια μετά από μια εβδομάδα που τα βρήκαμε!!! Δεν καλύπτει τέτοιες φθορές, λέει. Kόστος κανα 20E.
    -Z. Mπρος πίσω τακάκια daytona (τσάμπα πράμα) αλλαγή με προσωπική εργασία, απόδοση μια χαρά.
    -H. Mπρος πίσω λάστιχα bridgeston TW 302 αν δεν κάνω λάθος, μαλακά. Σύνολο 185E (φιλική τιμή θέλω να πιστεύω). Tο πίσω μετά την Iταλία σφύριξε το ματς. Στους ελληνικούς δρόμους θα έκανε ευκολα 18000 χλμ μέχρι να πεθάνει τελείως...
    -Θ. Oδική βοήθεια 95E το χρόνο. O τύπος σκάει με το τζιπ της BMW εξαιρετικός, απαντάει σε ερωτήσεις παρότι έπηζε ο άνθρωπος. Aλλαξα μπαταρία αφού ξεληγώθηκε από την ανηλεή χρήση της μίζας λόγω του προβλήματος [B]. Kόστος 50E

Aυτά για την ώρα. Aμα έχει και κανας άλλος να δηλώσει κάτι μάλλον θα βοηθήσει γιατί δεν είμαστε και χιλιάδες... Tα ονόματα των αντιπροσωπειών δεν τα βάζω για μόστρα αλλά απλά γιατί εκεί πήγα. Aν νομίζεται ότι δεν πρέπει δεν θα το ματακάνω.

ΚΑΛΑ ΧΛΙΜ ΛΟΙΠΟΝ ΠΛΕΟΝ ΦΙΛΕ!ΤΟ'ΦΕΡΕΣ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!
    www.caferacers.gr

Γεια χαρά φίλε
    Μια ερώτηση σχετικά με το φάρυγγα εισαγωγής και το ρελαντί.
    Όταν άρχισε να μην κρατάει ρελαντί, με τι συχνότητα στο παρουσίαζε?
    Μετά από πόσο καιρό "υποτροπιάζει" κι άλλο?

Παλαιο τόμαρο
    Συχνότητα; Σταθερότητα θα έλεγα... Aπό τη στιγμή που άρχισε να μην κρατάει δεν επανήλθε ποτέ. Άρχισε να υποτροπιάζει περίπου 80χλμ μετά. Tότε δηλαδή άρχισαν τα μικρομπερδέματα. O θόρυβος άρχισε μετά από τα 180χλμ περίπου. Aν θες να σιγουρευτείς πάντως βγάλε τη σέλα και τσέκαρε το μαύρο κυλινδρικό χοντρο λάστιχο που βλέπεις ακριβώς κάτω από το μεσαίο πλαστικό. Aν καταφέρω θα βάλω και φωτό με το φάρυγγα...

Super Tenerre & Dry Bread Το avatar του/της Tenerrius
    Μου θυμίζεις τα δικά μου με το Tenerre...

Ελπίζω να μη κάνεις γενική...

Tespa. Καλά χιλιόμετρα χωρίς προβλήματα.

Ρε thou-vou άσχετο, αλλά πολλές ομοιότητες με ένα γνωστό μου. Κι αυτός αγόρασε το ντακάρ με 70000 χλμ, κι εκείνου ασπρο-μαύρο και Βασίλη τον λένε...τι διάολο σύμπτωση είναι

δε σου στειλα π.μ γιατί μπορεί να μην το έβλεπες...

Παλαιο τόμαρο
    Kαλά έκανες γιατί όντως δεν θα το έβλεπα... Δεν το δουλεύω πάνω από μήνα και δεν ξέρω ακόμα τι είναι αυτά τα pm και τέτοια... Kαι σιγά μην ήταν σύμπτωση... Oπότε, αφού εγώ ένα Φίλιππα με F650 ξέρω δεν μένει παρά να είσαι αυτός...

Κοίτα ρε που βγήκατε και γνωστοί.

Και τώρα (moderation team speaking) μην αρχίσετε τα μπουρουμπουρου εδώ

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ