Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 24

Θέμα: Τη γνώμη έχετε για το Τεφλον.?

  1. #1
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    06/09/2007
    Μηνύματα
    221

    Τη γνώμη έχετε για το Τεφλον.?

    Τη γνώμη έχετε για το Τεφλον.? Εννοώ προσθετικό καλής ποιότητας συντήρησης με τεφλόν. Έχω βάλει πριν καιρό στο ΑΥΤΟ μου και είδα μεγάλη διαφορά σε όλα. Από λειτουργία σε όλους τους τομείς όσον αφορά την μηχανή μέχρι μικρότερη κατανάλωση. Δεν ξέρω όμως τη γίνεται σε μοτέρ μηχανής. Μηχανικός μου είπε ότι μπορεί να κάνει κακό στην μηχανή γιατί σε κάποια σημεία υπάρχουν πολύ μικροί αυλοί για την δίοδο του λιπαντικού ιδιαίτερα προς την κεφαλή και τις βαλβίδες. Ξέρω όμως ότι οι απόψεις από μηχανικό σε μηχανικό διίστανται.
    Panatha

  2. #2
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    16/10/2004
    Μηνύματα
    1.661

    Re: Τη γνώμη έχετε για το Τεφλον.?

    Αρχικά δημιουργήθηκε από paris13
    Έχω βάλει πριν καιρό στο ΑΥΤΟ μου και είδα μεγάλη διαφορά σε όλα.
    :a53: :rotflmao:

    Μήπως εννοείς τα αντιτριβικά προϊόντα που τα βάζεις μαζί με το λιπαντικό του κινητήρα; Τις λαδολογίες τις έχεις διαβάσει;

  3. #3
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    06/09/2007
    Μηνύματα
    221

    Re: Re: Τη γνώμη έχετε για το Τεφλον.?

    Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
    :a53: :rotflmao:

    Μήπως εννοείς τα αντιτριβικά προϊόντα που τα βάζεις μαζί με το λιπαντικό του κινητήρα; Τις λαδολογίες τις έχεις διαβάσει;
    Ναι πρόσθετο αντιτριβικό είναι αλλά δεν χάνεται με το λάδι απλά το λάδι το βοηθά να απλωθεί στον κινητήρα και να καλύψει όλα τα μέρη που έρχεται σε επαφή το λάδι και κατά συνέπεια τα μεταλλικά μέρη της μηχανής. Αυτό (τεφλόν) επικάθεται στα μέταλλα δημιουργώντας μια μικρή στρώση σαν φιλμ προστατεύοντας την φθορά των μετάλλων. Το τεφλόν ενώ εισχωρεί την πρώτη φορά με το λάδι της μηχανής μπορεί να έχει διάρκεια ζωής περισσότερο από 120000 χλμ. Είναι τόσο σκληρό που μόνον με ρεκτιφιέ μπορεί να αφαιρεθεί ενώ ένα γυάλισμα π.χ. στους κυλίνδρους δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Το έχω χρησιμοποιήσει στο αυτοκίνητό μου και είδα τεράστιες διαφορές. Σταμάτησε κατά 70% τους κραδασμούς και η μηχανή ακούγονταν περίφημα, δουλεύει ποιό στρωτά και καίει λιγότερο βενζίνη ενώ έχει ανεβάσει συμπίεση και έχει κερδίσει σε επιταχύνσεις και τελικές. Έχει αλλάξει με λίγα λόγια όλη η λειτουργία του αυτο.., και τόσο καιρό από τότε που έβαλα το πρόσθετο τεφλόν δεν έχω δει συνεργείο. Λίγο πολύ όλοι έχουμε ακούσει για το τεφλόν, η ένστασή μου είναι ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με κινητήρα μηχανής και όχι αυτοκινήτου και νομίζω ότι σε ένα μοτέρ μηχανής το λάδι μπορεί και περνάει από σημαντικά μικρότερα κενά για την λίπανση του κινητήρα. Όπως δεν είναι σωστό να βάλουμε τεφλόν σε έναν ολοκαίνουριο κινητήρα δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί σε έναν κινητήρα 2τροχου γρήγορου πολυβάλβιδου. Σε ένα CB400 SF νομίζω ότι θα κάνει τον κινητήρα 10 χρόνια νεότερο αφού θα πάρει όλες τις ανοχές που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω όμως και μια δεύτερη γνώμη και αν κάποιος το έχει χρησιμοποιήσει στην μηχανή του ακόμα καλύτερα.
    Όσον αφορά το θέμα λαδολογίες ναι το διάβασα, πολύ σημαντικά όλα αυτά και καλά είναι να τα ξέρει κάποιος αλλά απλά δεν κατάλαβα στο τέλος ποιό λάδι είναι το ιδανικό για την μηχανή μου ή μάλλον να το θέσω αλλιώς δεν υπάρχει ιδανικό λάδι για την μηχανή μου. Λίγο πολύ στο κατά προσέγγιση να διαλέξω ένα λάδι και να σταθώ και λίγο τυχερός.! Επίσης μετά από τις λαδολογίες η εμμονή μου για το πρόσθετο τεφλόν είναι μεγαλύτερη.
    Προσοχή: Στο εμπόριο υπάρχει πρόσθετο σε τεφλόν φτηνό και ακριβό, καλό όμως και πραγματικό τεφλόν δεν ξέρω ποιο είναι απλά θυμάμαι αυτό που είχα βάλει στο αυτοκίνητό μου και φυσικά την εταιρία που το βγάζει (τώρα δεν θυμάμαι πως λέγεται) αλλά αν δω το κουτί το γνωρίζω. Επίσης ξέρω και που θα το βρω. Τέλος νομίζω ότι έχουν βγει από καιρό συσκευασίες για 2τροχα μοτέρ και αν θυμάμαι καλά έχει τέτοια συσκευασία και η εταιρία που είχα πάρει για το αυτοκίνητό μου.
    Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.
    Panatha

  4. #4
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Εγγραφή
    16/06/2002
    Μηνύματα
    6.057
    Αν ισχύουν αυτά που λές με το που θα το βάλεις στη μηχανή θα μείνεις απο συμπλέκτη.
    Αν δεν μείνεις απο συμπλέκτη να ξέρεις οτι όσα αναφέρεις παραπάνω για το αυτοκίνητό σου είναι η ιδέα σου και μόνο.

  5. #5
    μαμα κοιτα το δελφιΝι Το avatar του/της Todi
    Εγγραφή
    21/05/2002
    Μηνύματα
    251
    Εγω δεν καταλαβα αυτο που λες περι σκληροτητας του τεφλον και οτι θελει ρεκτιφιε για να αφαιρεθει.

    Επισης η Dupont, η εταιρια που εφηυρε το Τεφλον ( που ειναι πατενταρισμενη ονομασια και προφανως τα προιντα στα οποια αναφερεσε ΔΕΝ εχουν τεφλον αλλα PFTE που ειναι συνθετικο υλικο )
    αναφερει πως το τεφλον δεν προτεινεται σαν λιπαντικο κινητηρα και εχει και τους λογους της.
    Αν μπεις στη ιστοσελιδα χρησιμοποιηουν Τελφο σε γυαλοκαθαριστηρες , για προστασια του δερματινου εσωτερικου αυτοκινητων και για επικαλυψη σκαφων.

    Στην πραγματικοτητα ερευνες αναφερουν πως οχι μονο καλο δεν κανει αλλα βλαπτει τον κινητηρα διοτι οντας στερεο και οχι υγρο επικαθεται σε μεγαλυτερη ποσοτητα στα ακινητα μερη του κινητηρα μπλοκαροντας τα καναλια λιπανσης και και στουμπονοντας τα φιλτρα προκαλοντας αυξημενη φθορα.

    και ειδον εκ του στοματος δρακοντος και εκ του στοματος του θηριου και εκ του στοματος του αντιχριστου, πνευματα τρια, ακαθαρτα ως βατραχοι,
    πνευματα τεσσερα ακαθαρτα ως μπατσοι
    εκει που η φαντασια ξεπερναει την πραγματικοτητα

  6. #6
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    06/09/2007
    Μηνύματα
    221
    Δίχως να υποτιμώ τις σκέψεις σας, μάλλον ή δεν έγινα κατανοητός ή δεν γνωρίζετε τη ακριβός είναι και κάνει το τεφλόν σε έναν κινητήρα. Σίγουρα πίστεψέ με μόνον ιδέα μου δεν είναι αυτά που αναφέρω για το τεφλόν και το αυτοκίνητό μου, αλλά κρατώ κάποιες επιφυλάξεις για τους δίσκους στα μοτέρ που είναι μέσα στο λάδι και όχι όπως στο αυτοκίνητο που είναι εκτός. Θα το κοιτάξω ποιο εμπεριστατωμένα και θα σας πω. Αφού πολλές εταιρίες έχουν συμπληρώματα τεφλόν αλλά και αυτή που έβαλα εγώ στο αυτοκίνητό μου και αφού βγάζει και πακέτο για μοτέρ μηχανής θα βρω την άκρη και θα σας πω. Ίσως κάποιος εδώ μέσα να γνωρίζει περισσότερα από εμένα και από εσάς ή πολλούς άλλους. Ας πουν την γνώμη τους. Δεν μπορεί να είμαι ο μόνος που έχει κάποια εμπειρία σε τεφλόν. Τώρα γιατί με αυτά που λέω το μοτέρ δεν θα έπρεπε να λειτουργεί καθόλου δεν κατάλαβα, αν μπορείς φίλε μου να γίνεις ποιό συγκεκριμένος.?

    Υ.Γ. Προσοχή πολλές εταιρίες επαναλαμβάνω πουλάνε προσθετικά που κάνουν κάτι αντίστοιχο με το τεφλόν αλλά δεν περιέχουν τεφλόν, ίσως σε πολλές περιπτώσεις να είναι και απάτη. Το σίγουρο είναι ότι πρόσθετο με πραγματικό τεφλόν υπάρχει και απλά είναι πολύ ακριβό.
    Panatha

  7. #7

  8. #8
    μήπως ανφέρεσαι σε κάτι τέτοιο?



    (σορυ ξεχασα το link)

    www.motorkote.gr

  9. #9
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    06/09/2007
    Μηνύματα
    221
    Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
    μήπως ανφέρεσαι σε κάτι τέτοιο?
    Ξαναλέω ότι τις λαδολογίες τις διάβασα και είναι ένα πολύ καλό και εμπεριστατωμένο άρθρο για τα λάδια που καλό είναι να τα ξέρει κανείς, αλλά δεν μου δίνει να καταλάβω ποιό είναι το ιδανικό λάδι για την μηχανή μου ή μου δίνει να καταλάβω ότι δεν υπάρχει ιδανικό λάδι. Μόνο κατά προσέγγιση σύμφωνα με τον κατασκευαστή και με λίγη τύχη...! μπορείς να προχωρήσεις αφού η απατεωνιά ειδικά στην Ελλάδα πάει σύννεφο.!
    Το τεφλόν είναι μια άλλη κατηγορία προσθετικού που δυστυχώς ο φίλος δεν την αναφέρει από όσο κατάλαβα και δεν είναι ακριβός ένα συμπλήρωμα που με την αλλαγή του λαδιού θα φύγει.! Όπως και νάχει θα μαζέψω περισσότερες πληροφορίες και θα επανέλθω. Κάθε γνώμη βέβαια καλοδεχούμενη.!
    Panatha

  10. #10
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    06/09/2007
    Μηνύματα
    221
    Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
    μήπως ανφέρεσαι σε κάτι τέτοιο?



    (σορυ ξεχασα το link)

    www.motorkote.gr
    Κάτι παρόμοιο αλλά εδώ λέει καθαρά ότι αυτό το πρόσθετο δεν περιέχει τεφλόν. Άρα μιλάμε για άλλου είδους πρόσθετο και επιμένω για πρόσθετο με τεφλόν. Το τεφλός χρησιμοποιείται για διάφορες χρήσεις όπως κάτι για υαλοκαθαριστήρες που αναφέρθηκε αλλά δεν έχει καμία σχέση αυτή η σύνθεση με την σύνθεση για χρήση σε μοτέρ. Πολύ σύντομα θα το δω πάλι από κοντά και θα σας πω. Πάντως μου κάνει μεγάλη εντύπωση που κανείς δεν φαίνεται να το γνωρίζει εδώ μέσα..!!
    Όπως και νάχει επιμένω μόνο και μόνο επειδή έχω πολύ καλή εμπειρία από αυτό και διότι η μηχανή μου είναι κάποιων χρόνων CB400SF, 10ος του 93 που παρότι δουλεύει απίστευτα καλά τουλάχιστον για τα χρόνια της νομίζω ότι ένα τέτοιο συμπλήρωμα θα έκανε τον κινητήρα μου 10 και πλέον χρόνια νεότερο. Το είδα με το αυτοκίνητό μου που είναι του 94-95 Peugeot 306, 1400cc και σίγουρα δεν ήταν ιδέα μου.
    Panatha

  11. #11
    It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Εγγραφή
    24/11/2004
    Μηνύματα
    17.696
    Το Teflon έχει έξοχες αντιτριβικές ιδιότητες (σχεδόν εφάμιλες του καθαρού γραφίτη) ΜΟΝΟ όταν οι συνεργαζόμενες επιφάνειες είναι από το ίδιο υλικό !!!
    (αν είναι και οι 2 από teflon, ακόμη καλύτερα )



    Υ.Γ.
    Ας μην καταντήσει σαν εκείνη την φρικαλέα συζήτηση με το γαμαουα αντιτριβικό που μείωνε κατά 99,999% τις τριβές και αύξανε κατά αβυσαλλέο ποσοστό την συμπίεση...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

  12. #12
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Εγγραφή
    16/06/2002
    Μηνύματα
    6.057
    Συγνώμη εδώ λέμε οτι οι εταιρείες που κατασκευάζουν μοτο προτείνουν να ΜΗΝ βάζουμε ΛΑΔΙΑ με αντιτριβικά πρόσθετα, θα βάλουμε εμείς αντιτριβικό για βελτίωση?

  13. #13
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Συγνώμη εδώ λέμε οτι οι εταιρείες που κατασκευάζουν μοτο προτείνουν να ΜΗΝ βάζουμε ΛΑΔΙΑ με αντιτριβικά πρόσθετα, θα βάλουμε εμείς αντιτριβικό για βελτίωση?


    +1
    τα λιπαντικά για αλυσίδες αναφέρουν ''δεν περιέχει τεφλόν" με μεγάλα γράμματα!

  14. #14
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos
    Εγγραφή
    08/07/2007
    Μηνύματα
    879
    Καλήτερα να ξεχάσεις κάθε είδους αντιτριβικό το οποίο είναι πρόσθετο είτε
    είναι λάδι που έχει αντιτριβικά πρόσθετα !
    Αν διαβάσεις το ownwers manual του cbf θα δείς εκεί που λέει για το λάδι οτι
    απαγορέυεται κάθε αντιτριβικό πρόσθετο !
    Θά κάνεις ζημιά στο συμπλέκτη σου !


    Καλησπέρα!

  15. #15
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    06/09/2007
    Μηνύματα
    221
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
    Καλήτερα να ξεχάσεις κάθε είδους αντιτριβικό το οποίο είναι πρόσθετο είτε
    είναι λάδι που έχει αντιτριβικά πρόσθετα !
    Αν διαβάσεις το ownwers manual του cbf θα δείς εκεί που λέει για το λάδι οτι
    απαγορέυεται κάθε αντιτριβικό πρόσθετο !
    Θά κάνεις ζημιά στο συμπλέκτη σου !


    Καλησπέρα!
    Ο ενδοιασμός μου και εμένα στον συμπλέκτη είναι και αυτό και μόνον με κολλάει. Τώρα γιατί κάποιοι κατασκευαστές προϊόντων γράφουν με μεγάλα γράμματα ότι δεν περιέχει τεφλόν το προϊών τους λες και το τεφλόν είναι ότι χειρότερο δεν γνωρίζω, μπορεί όπως λέει και ο Old Man να συμβαίνει για λόγους εντυπωσιασμού. Εγώ πάντως έχω πολύ καλή εμπειρία από αυτό και θα συνεχίσω να το ψάχνω το θέμα. Ο ίδιος κατασκευαστής που είχα χρησιμοποιήσει στο αυτοκίνητο έχει και συσκευασία για χρήση σε μοτέρ μηχανής. Να ρωτήσω τον Old Man που νομίζω ότι ξέρει κάποια πράγματα για τα λάδια πως θα με ενδιέφερε η άποψή του. Αν θες φίλε μου θα εκτιμούσα την γνώμη σου στο θέμα.
    Ευχαριστώ
    Panatha

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

  1. Τι γνώμη έχετε για το τεφλόν.? Και τη λάδια βάζετε.?
    από paris13 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 24/09/2007, 01:12
  2. Τι γνωμη εχετε για το κρανος της Hjc της Colori
    από ela ela στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 03/10/2005, 22:46
  3. Τι γνώμη έχετε για το Suzuki ΒΑndit 650 2005 ?
    από WILDCAT_mmm στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 20/08/2005, 23:38
  4. Τι Γνωμη ΕΧετε Για Το Dr-z400e
    από dinos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 29/01/2005, 00:45
  5. Τι γνώμη έχετε για το νέο Anti-XT της HONDA?
    από Julius στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 126
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2004, 15:54

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF