Εκεί που έπαιζα με το AR-50 και γκάζωνα για να θυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια, ξαφνικά το μοτέρ άρχιζε να ανεβάζει στροφές σαν τρελό από το ρελαντί, χωρίς να πειράξει κανείς το γκάζι.
Ψιλοτρομαγμένος το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να κλείσω τον γενικό διακόπτη μην τυχόν πάθει τίποτα ο κινητήρας μια και ήδη είχε μπει στα κόκκινα. Κλείνω τον διακόπτη, και το μοτέρ συνέχιζε να λειτουργεί!!! Στα πρόθυρα εγκεφαλικού και εντελώς μηχανικά σκέφτομαι να τραβήξω το μπουζοκαλώδιο, τι διάολο... Το βγάζω και σωστά συμπεράνατατε! Το μοτέρ συνέχιζε να δουλεύει ΧΩΡΙΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΑΛΩΔΙΟ και σε εύλογη απόσταση τοποθετημένο από την άκρη του μπουζιού. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΤΙΣ 11000 ΑΦΗΝΙΑΣΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΚΑΛΩΔΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΠΟΥΖΙ.
Δεν ξέρω πόσες φορές να το επαναλάβω. Αλλά νομίζω καταρίπτονται όλοι οι νόμοι της μηχανικής και σίγουρα κάποιος ηλεκτρολόγος θα μπορούσε να το εξηγήσει με π.χ. επαγωγικά ρεύματα και δεν ξέρω γω τι άλλο.
Φυσικά η τελευταία δραστική λύση ήταν να βάλω πρώτη και να το αφήσω να σβήσει από την ρόδα, όπως και έγινε.
Η τρομάρα που πήρα απερίγραπτη. Από τότε έχουν περάσει αρκετές μέρες και δεν μου το έχει ξανακάνει. Δεν θυμάμαι να έκανα τίποτα περίεργο εκτός του ότι είχα πλύνει την μηχανή με πετρέλαιο (2 ημέρες πριν το συμβάν), αλλά πως στο καλό θα μπορούσε να συσχετιστεί αυτό. Να λειτουργεί αφηνιασμένο το μοτέρ χωρίς γκάζι ανοιχτό, με γενικό διακόπτη κλειστό και χωρίς μπουζοκαλώδιο;;;;
Μια λογική εξήγηση θα ήταν χάπι για τις ανησυχίες μου.