Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 35

Θέμα: Αποκλειστικό μέσο....μηχανή;

Νέο μέλος

Αποκλειστικό μέσο....μηχανή;

Χαιρετώ την παρέα σας. Ειμαι σχετικά νέος -επίσημα- οδηγός με δίπλωμα από το καλοκαίρι. Τώρα που σκέφτομαι σοβαρά ένα δικό μου μεταφορικό μέσο έχω το δίλλημα.... αυτοκίνητο ή μηχανή; Ό,τι αποφασίσω θα είναι πιθανότατα καινούργιο και το αποκελιστικό μου όχημα για 3-4 χρόνια. Για μηχανή σκέφτομαι κάτι σαν το FZ6 ή το Bandit.
    Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι πιο άνετα στους 2 τροχούς και σίγουρα αυτό είναι που θέλω πιο πολύ....
    Το θέμα είναι κατά πόσο τα βγάζεις πέρα μόνο με μηχανή όταν πιάνουν τα κρύα και οι βροχές....Επίσης με προβληματίζει όλος αυτός ο extra εξοπλισμός...
    Επικαλούμαι την εμπειρία σας.....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    Los Cules

Εκνευριστικο μελος Το avatar του/της Band(age)it

Re: Αποκλειστικό μέσο....μηχανή;

Αρχικά δημιουργήθηκε από Noam_21
    Χαιρετώ την παρέα σας. Ειμαι σχετικά νέος -επίσημα- οδηγός με δίπλωμα από το καλοκαίρι. Τώρα που σκέφτομαι σοβαρά ένα δικό μου μεταφορικό μέσο έχω το δίλλημα.... αυτοκίνητο ή μηχανή; Ό,τι αποφασίσω θα είναι πιθανότατα καινούργιο και το αποκελιστικό μου όχημα για 3-4 χρόνια. Για μηχανή σκέφτομαι κάτι σαν το FZ6 ή το Bandit.
    Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι πιο άνετα στους 2 τροχούς και σίγουρα αυτό είναι που θέλω πιο πολύ....
    Το θέμα είναι κατά πόσο τα βγάζεις πέρα μόνο με μηχανή όταν πιάνουν τα κρύα και οι βροχές....Επίσης με προβληματίζει όλος αυτός ο extra εξοπλισμός...

Γεια και καλως ηρθες
    Εαν εκτος απο νεος οδηγος εισαι και νεος ανθρωπος τα κρυα και οι βροχες δε σημαινουν τιποτα για σενα...αν φερεσαι και ιδιαιτερα μαλακά στο γκαζι δε...κανενα πλοβλημα
    Αν ρωτας εδω τι να διαλεξεις αναμεσα σε αυτοκινητο και μηχανη ξερεις εκ των προτερων οτι οι απαντησεις δε θα ειναι αντικειμενικες
    Οσον αφορα τον εξτρα εξοπλισμο..τι σε προβληματιζει ακριβως?Σιγουρα δεν ειναι κυριλλε και οπου κι αν πας θα φαινεται λες και ηρθες απο την αποβαση στη Νορμανδια αλλα για πολλους (και εμου μαζι) ειναι ανετος οσο και απαραιτητος...

Και παλι καλως ηρθες και καλο διαβασμα
    - Omnia mea mecum porto -

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador

ο σωστος ο μηχανοβιος ο προστυχος δεν μπαινει σε τετοιου ειδους διληματα και σκεψεις....ακου αυτοκινητο η μηχανη!!....τσ,τσ,τσ....μηχανη βεβαια!!!

Αν ντυθεις σωστα δεν καταλαβαινεις ουτε απο κρυο ουτε απο βροχη....ταλαιπωρια λιγη εχει φυσικα στο βαλε -βγαλε αλλα, σοβαρα τωρα....

ανταλασεις το ενα πενταλεπτο που θα σπαταλησεις στο να φορεσεις τοα αδιαβροχα κτλ με εκατονταδες χαμενες ωρες στο μποτιλιαρισμα η ψαχνοντας για παρκερα;

its up to you...

τωρα σε οτι αφορα στον extra εξοπλισμο, ενα καλο μοτοσικλετιστικο JACKET, μποτες ( η μποτακια) και γαντια αντεχουν ακομα και γερη νεροποντη για καποιο χρονικο διαστημα.....οποτε το μονο που σου μενει να φορας ειναι ενα αδιαβροχο παντελονι σε περιπτωση βροχης...

καλως ηρθες και μην μασας!

Multistrada Μέλος Το avatar του/της Stelth
    Ξεκίνησα να σου γράφω 1000 λόγους για να αγοράσεις μηχανή, άλλους τόσους για αυτοκίνητο.
    Τελικά δεν αναφέρω τίποτα απο όλα αυτά εκτός του οτι είμαι της ιδέας οτι όλοι όσοι οδηγούν αυτοκίνητο θα πρέπει να έχουν οδηγήσει μηχανή για 2-3 χρόνια για ευνόητους λόγους.
    Και φυσικά αν μένεις Αθήνα και η δουλειά σου είναι Ελευσίνα όπως και δήποτε αυτοκίνητο για να μοίραζες και τα έξοδα της βενζίνης με κανα συνάδελφο.

Αυτιά
    Ducatisti υπάρχουν πολλοί
    Ducatistiani ένας!!

Μέλος με μέλι Το avatar του/της marulis
    Καλώς ήρθες

αυτοκίνητο
    θελω να ΦΥΓΩ!!!!!!!!!!!
    ...........Πέταξες ψηλά , κι΄ας λεν σε ρηξαν, Γιάννη δε σε χωράει όλη η γηηηη .............
    Η μυρωδιά του εμετού από το χαλί φεύγει με γάλα η να το τρίψω με πράσινο σαπούνι;
    πω-πω μια κανονια!!!!

getting used to pain... Το avatar του/της kakofonixx

o εξοπισμος δεν πρεπει να σε προβληματιζει...
    απο τη στιγμη που θες να καβαλας μηχανη με ασφαλεια, ουτως ή αλλως πρεπει να τον αποκτησεις
    ενα καλο κρανος - μπουφαν - γαντια ειναι τα ελαχιστα απαραιτητα για αρχη.
    φροντιζεις να ειναι ζεστα και αδιαβροχα και καθαρισες!

οσο για το θεμα του καιρου, ενα θα σου πω...
    απο τους 12 μηνες το χρονο, ζητημα τους 3 να ειναι τοσο χαλια ο καιρος... (μεσογειακο κλιμα γαρ)

σου μιλαει ανθρωπος που για αποκλειστικο μεταφορικο μεσο χρησιμοποιει scooter / μηχανη τα τελευταια 6-7 χρονια
    wasting space via Architecture

Νέο μέλος
    Παιδιά ευχαριστώ για την ανταπόκριση!

Να γίνω πιο συγκεκριμένος :

-Είμαι από Γιάννενα και για όποιον ξέρει αυτό σημαίνει 1)μηδέν παρκάρισμα
    2)τρελή κίνηση
    3) ξαφνικές βροχές ανα πάσα στιγμή
    4) Κατά συρροή δολοφόνοι με τιμόνι

Φαντάζομαι ότι αρκετοί από εσάς έχετε αυτοκίνητο.Αυτο που μεε ενδιαφέρει είναι
    1) το πόσο εύκολα μπορείς να μεταφέρεις πράγματα στην μηχανή π.χ laptop ή βιβλία με δύσκολες καιρικές συνθήκες.
    2) Κατά πόσο μπορείς να είσαι εφοδιασμένος με αδιάβροχα ανά πάσα στιγμή (για ξαφνικές μπόρες)
    3) Πόσο περίπου είναι το κόστος συντήρησης μιας μηχανής (βενζίνη service ασφάλεια κλπ)

Ελπίζω να μην κουράζω. Ίσως φαίνονται λεπτομέρειες όλα αυτά αλλά ψάχνομαι κυρίως για την ........συμβίωση στην καθημερινότητα με μηχανή !
    Los Cules

πόσο εύκολα μπορείς να μεταφέρεις πράγματα στην μηχανή π.χ laptop ή βιβλία με δύσκολες καιρικές συνθήκες.

αν πάρεις μηχανή για αυτά που λες μάλλον θα πρέπει να κάνεις το εξής:
    -μια στάνταρ μεγάλη μπαγαζιέρα πίσω (από 40 λίτρα και πάνω)
    Εκεί θα βάζεις κράνος, μπουφάν, γάντια, χταπόδια κλπ. Σκέψου ότι πας για καφέ καλοκαίρι. Θα πας χωρίς εξοπλισμό; η θα τα κουβαλάς όλα μαζί σου; Θα την χρησιμοποιήσεις και για ψώνια κλπ.
    - μια τσάντα πλάτης για lap top βιβλία κλπ. Μια απλή αθλητική τσάντα που χωράει πολλά περισσότερα απ όσο νομίζει κανείς.
    - Όταν φοράς τον εξοπλισμό για να πας πχ στη δουλειά, μπορείς να έχεις την τσάντα στην μπαγαζιέρα. Επίσης αν έχει βροχή κλπ. Αν θες να πας ταξίδι, χρησιμοποιείς την μπαγαζιέρα σαν βαλίτσα, φοράς τον εξοπλισμό και έχεις το lap top στην πλάτη. Αν δεν θες μαζί τον υπολογιστή στην πλάτη μπορείς να έχεις επι πλέον πράγματα. Αν θες μεγάλα και συχνά ταξίδια πάρε μηχανή με δυνατότητα για σαμάρια.

Παλαιό μέλος
    Καλώς ήρθες φίλε! Εύχομαι να βρεις το ιδανικότερο όχημα για να κάνεις τη δουλειά σου, αλλά... πιστεύεις ότι ρωτώντας σε ένα μοτοσυκλετιστικό forum "τι να πάρω; Μοτοσυκλέτα ή αυτοκίνητο", θα έπαιρνες αντικειμενικές απαντήσεις; Είναι σα να ρωτούν οι Αμερικάνοι τους Τούρκους "εεε χμ... που να φτιάξουμε εργοστάσιο παραγωγής F-16; Στην Ελλάδα ή στην Τουρκία;"

Εκνευριστικο μελος Το avatar του/της Band(age)it
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Είναι σα να ρωτούν οι Αμερικάνοι τους Τούρκους "εεε χμ... που να φτιάξουμε εργοστάσιο παραγωγής F-16; Στην Ελλάδα ή στην Τουρκία;"

Κανονισε να παει στις διαμαχες :rotflmao:
    - Omnia mea mecum porto -

Νέο μέλος
    Μα ούτε εγώ το βλέπω αντικειμενικά....Δεν θέλω τόσο αντεικιμενικές γνώμες όσο να πάρω εμπειρίες από ανθρώπους που ζουν και κινούνται αποκλειστικά με μηχανή για το τι μπορείς και κυρίως τι δεν μπορείς με μια μηχανή.
    Los Cules

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Φίλε μου 5 χρόνια τώρα που έχω δικό μου μεταφορικό μέσο, αυτό είναι μηχανή. Έχω ζήσει σε μικρό νησί, στη Θεσσαλονική & τώρα το Ηράκλειο Κρήτης. Από ότι καταλαβαίνεις λοιπόν σε πολύ αντιπροσωπευτικά μέρη. Προσωπικά δε μετανοιώνω καθόλου που έχω μηχανή. Μπορείς να κάνεις τα πάντα & όλα είναι στη τελική θέμα θέλησης. Όλα έχουν τα συν και τα πλην τους. Νομίζω ότι η μηχανή υπερτερεί, ειδικά στην ηλικία που βρισκόμαστε. Η απόφαση προφανώς είναι δική σου.
    Εγώ απλά θα πω : ταχύτερη μετάβαση, εύκολο παρκάρισμα, οικονομία στα καύσιμα, φθηνότερα τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια κ. Αλλά πάνω από όλα συμβίωση με αυτό που λατρεύεις...Τους 2 τροχούς..

Παλαιό μέλος
    Θέλεις δηλαδή να σε ενθαρρύνουμε προς το να πάρεις μοτοσυκλέτα, ώστε να εκλείψουν οι όποιοι ενδοιασμοί σου ή να σου βρούμε δικαιολογίες για να πεις στους ανθρώπους του περιβάλλοντός σου, που αντιδρούν στην ήδη ειλημμένη απόφασή σου;

Το παλεύω Band(age)it.. Θα δείξει..

Παλαιό μέλος
    .............
    κυρίως τι δεν μπορείς με μια μηχανή.
    Χμμ.. Τι δε μπορείς.. τι δε μπορείς...
    Εκτός από τα δεδομένα, έτσι;
    Δε μπορείς να λύσεις το κυπριακό, ας πούμε, με τη φίλη σου, στο πίσω κάθισμα.

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Χμμ.. Τι δε μπορείς.. τι δε μπορείς...
    Εκτός από τα δεδομένα, έτσι;
    Δε μπορείς να λύσεις το κυπριακό, ας πούμε, με τη φίλη σου, στο πίσω κάθισμα.
    Όντως! Πάντως έχω αρχίσει να ψάχνω το ίντερνετ για σάκους κλπ.....Για να δούμε!
    Los Cules

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. τι μηχανη να αγωρασω???
    από nightboy στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2003, 22:53
  2. Κόντρα αμάξι-μηχανή
    από jp929rr στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 19/11/2003, 08:20
  3. Γυναικα Και ΜηΧανη