Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 42

Θέμα: για οσους νομίζουν....

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400

για οσους νομίζουν....

οτι το ''κρανος'' που πιραν απο το lidl ειναι ασφαλές και αρκει

ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ

αντε μπας και.....
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Retired Rider Το avatar του/της 675

Re: για οσους νομίζουν....

Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
    οτι το ''κρανος'' που πιραν απο το lidl ειναι ασφαλές και αρκει

ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ

αντε μπας και.....
    δεν πιστευω πως αυτοι που αγορασαν κρανος απο το lidl νομιζουν πως ειναι και ασφαλες...

αλλα ο λογος που το αγοραζουν ειναι ενα αλλο θεμα..
    μονο και μονο για τον τροχονομο..:a31:

Για μισό λεπτό ρε παιδιά ... να διαβάζουμε και να απαντάμε , όχι άρες μάρες κουκουνάρες !!

Το διάβασε κανείς το κείμενο ? .... λέει για προδιαγραφές DOT !!

Ξέρει κανείς συγκεκριμένα ποια DOT !! , έχουν τα κράνη του lidl !!

Εαν δεν υπάρξει κάποιος συσχετισμός , το θέμα είναι στον αέρα !

Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
    Για μισό λεπτό ρε παιδιά ... να διαβάζουμε και να απαντάμε , όχι άρες μάρες κουκουνάρες !!

Egw to keimeno den to diavasa alla tha pw thn ara mou thn mara mou kai thn koukounara mou!!

rKiriako?Poso asfales mporei na einai ena kranos 80 euro??oxi giati ama einai tote ti paw kai dinw ena soro lefta(pou den mou perisevei oute cent!) gia to RX7?? e?
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

εσυ θα επρπε να ξερεις κυριάκο ποια DOT αναφερεται σε κρανη....

:rotflmao:

edit:
    DOT (Department Of Transportation) FMVSS No. 218 Requirement αυτη ειναι η προδιαγραφη που ισχυει (ειναι υποχρεωτική η συμωρφωση προς αυτην) στις ΗΠΑ και με βαση αυτην την προδιαγραφη έγινε η δοκιμή που διαβασες

οκ περα απο την πλακα,
    τι εννοεις δεν υπαρχει συσχετισμός? τι εννοεις το θεμα ειναι στο αερα? ποιο θεμα?

το κειμενο το εβαλα για δουν μερικοι που ΕΧΟΥΝ αγορασει κράνος τετοιο και ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ οτι ειναι μια χαρα απο ασφαλεια οτι τελικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!

Βρε παιδια !! το κείμενο είναι πολύ Αμερικάνικο , και δεν λέει για το Lidl ..

Δεν έχει σημασία το τι ποιότητας είναι τα κράνη του Lidl .

Σημασία έχει να μεταδίδουμε σωστά την όποια είδηση .

Βρε παιδια !! το κείμενο είναι πολύ Αμερικάνικο
    ναι ειναι απο δοκιμή που εκανε κρατικος φορέας των ΗΠΑ. ε και?

και δεν λέει για το Lidl ..
    Δεν έχει σημασία το τι ποιότητας είναι τα κράνη του Lidl .
    αναφερεται σε κρανη που μπορεις να γοράσεις ΚΑΙ απο το lidl και απο το καθε ''lidl''
    (ενα καθολα αξιοπρεπες σουπερμαρκετ κατ' αλλα)

και εχει σημασία η ποιοτητα τους απο την στιγμή που διατιθονται ως κρανη για μοτοσυκλετιστες!!!!
    μεγαλη μαλιστα!

Σημασία έχει να μεταδίδουμε σωστά την όποια είδηση .
    που εκανα λάθος δηλ. βρε κυριακο?
    το οτι κατονομασα συγκεκριμένο Σ/Μ που εχει το ονομα του γίνει συνονυμο της αγορας φθηνων προιοντων με αναλογη (οχι παντα) ποιοτητα?
    οκ ηταν σχημα λογου και οι περισοτεροι καταλαβαν τι ηθελα να πω, ας μη παιζουμε με τις λεξεις

Θα σταθείς στο ένα πόδι , και θα φωνάξεις μέσα στην νύχτα πενήντα φορές !!!

Τα Αμερικάνικα DOT δεν έχουν σχέση με τα ευρωπαϊκά προϊόντα !!

τώρα λέμε !! και σβέλτα !!

Θα σταθείς στο ένα πόδι , και θα φωνάξεις μέσα στην νύχτα πενήντα φορές !!!

Τα Αμερικάνικα DOT δεν έχουν σχέση με τα ευρωπαϊκά προϊόντα !!

που και ποτε ειπα οτι το dot εχει σχεση με τις ευρωπαικες προδιαγραφες?

αυτο που ηθελα να πω με το ποστ αυτο ειναι το ποσο επικινδυνα ειναι κρανη που περιγραφονται στο λινκ, τα οποια εχουν πουληθει κατα κορων απο καταστηματα σαν το lidl και το practiker και τα βλεπουμε καθε μερα στο κεφαλι καποιου.
    αντι να σταθεις σε αυτα που εγαφε στο αρθρο οπως πχ. οτι το ''κρανος'' αυτο μετεδωσε σχεδον 1000g ενω η προδιαγραφή (εστω και η DOT) δεν επιτρεπει περισοτερα απο 400g καθεσαι και μου λες....kiriakost-ιες

ή λοιπον δεν καταλαβαινεις το νοημα αυτων που ποσταρα ή επιτηδες το παιζεις kiriakost!
    :rotflmao: :rotflmao:

και αυτο που ζητας δεν μπορει να γινει...οι γειτονες ηδη με κοιτουν με μισο ματι μετα απο εκεινο το περιστατικο με την αγριοπαπια και το δυναμητακι....

Η αγριόπαπια είχε DOT ?? :rotflmao:

Η αγριόπαπια είχε DOT ?? :rotflmao:

Όχι αλλά μάλλον είχε δυναμιτάκι:rotflmao:
    Fortis Fortuna Adiuvat

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook

[Χαρυ Κλυν mode]Σιγα ρε θειο πρωινιατικα ναουμ'....Νταξ μωρε παιδακι μου πως κανεις ετσι σ'ακουσαμε![/Χαρυ Κλυν]
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

700 κιλά βίδες Το avatar του/της Anritsu
    Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas

Poso asfales mporei na einai ena kranos 80 euro??oxi giati ama einai tote ti paw kai dinw ena soro lefta(pou den mou perisevei oute cent!) gia to RX7?? e?
    Με 80 εβρουλάκια ισώς και 75 βρίσκεις το Caberg Classico από το μοτομαρκέτ . Θεωρώ πως για να το κάνει εισαγωγή η συγκεκριμένη αλυσίδα το κράνος αυτό τηρει καποιο μινιμουμ ασφαλείας και ποιότητας υλικών . Επίσης νομίζω πως μάρκες τύπου UVEX , FM, LASER , έχουν όλες κάποιο σχετικά πολύ φτηνό κράνος στην γκάμα τους για πελάτες περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων .Προσωπικά ποτέ δεν συμπάθησα τα υπερτιμημένα κράνη τύπου ARAI και SHOEI των 600 , 700+ και εβρώ . Καλά κάνουνε και τα παίρνουνε όσοι τα γουσταρουνε , αλλά δεν σημαίνει πως δικαιωματικά μπορούν να κανουν υποδείξεις , ούτε και κριτικάρουν εκείνους που ιεραρχούν διαφορετικά τόσο τα οικονομικά μεγέθη , όσο και τις απαιτήσεις από ένα κράνος . Οπως σε τόσα άλλα πράγματα έτσι και στα κράνη νομίζω πως η τελική τιμή είναι καθαρά μαρκέτινγκ και αυτά που τελικά πληρώνουμε είναι παρά μα παρά πολλά σε σχέση με το κόστος ανά μονάδα όπως αυτό βγαίνει από την γραμμή παραγωγής .

Αυτά και πολύ καλημέρα σας .
    Modenas Kriss 125

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anritsu
    Με 80 εβρουλάκια ισώς και 75 βρίσκεις το Caberg Classico από το μοτομαρκέτ . Θεωρώ πως για να το κάνει εισαγωγή η συγκεκριμένη αλυσίδα το κράνος αυτό τηρει καποιο μινιμουμ ασφαλείας και ποιότητας υλικών . Επίσης νομίζω πως μάρκες τύπου UVEX , FM, LASER , έχουν όλες κάποιο σχετικά πολύ φτηνό κράνος στην γκάμα τους για πελάτες περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων .Προσωπικά ποτέ δεν συμπάθησα τα υπερτιμημένα κράνη τύπου ARAI και SHOEI των 600 , 700+ και εβρώ . Καλά κάνουνε και τα παίρνουνε όσοι τα γουσταρουνε , αλλά δεν σημαίνει πως δικαιωματικά μπορούν να κανουν υποδείξεις , ούτε και κριτικάρουν εκείνους που ιεραρχούν διαφορετικά τόσο τα οικονομικά μεγέθη , όσο και τις απαιτήσεις από ένα κράνος . Οπως σε τόσα άλλα πράγματα έτσι και στα κράνη νομίζω πως η τελική τιμή είναι καθαρά μαρκέτινγκ και αυτά που τελικά πληρώνουμε είναι παρά μα παρά πολλά σε σχέση με το κόστος ανά μονάδα όπως αυτό βγαίνει από την γραμμή παραγωγής .
    Αυτά και πολύ καλημέρα σας .
    καρτχήςν ΜΗΝ θεωρείς τιποτα δεδομένο.....το οτι το εισάγει η οποιαδηποτε εταιρεία που ασχολειτε με μοτ/κα ειδη δυστυχως ΔΕΝ σημαινει οτι τα προιοντα που διαθετει ειναι ασφαλη.
    (disclaimer: το παραπάνω δεν ειναι μομφή εναντί της αναφερόμανης εταιρέιας ετσι? αλλα εχουν δει τα ματια μας πολλα....) Υπαρχουν προδιαγραγές που ειτε τα προιοντα τις καλύπτουν ειτε οχι!

οσοων αφορά το δευτερο σκελος το ποστ σου...εχεις και δικιο και αδικο κατα την αποψη μου.
    σίγουρα το brand name παιζει ρόλο (μπορει μεγάλο μαλιστα) στην τελική τιμή αλλα δεν ειναι μονο αυτό...
    ακριβά υλικά τόσο στην αγορά τους οσο και στην επεξεργασία τους διαμορφώνουν επισεις το κοστος. το ιδιο και τα κοστή ερευνας&αναπτυξης, τα κόστη σχεδιασμού και δοκιμών (πόσο πιστευεις ότ κοστίζει ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του κράνους ωστε να ειναι αθορυβο πχ???)
    απλα λέω οτι η τιμή μπορεί ως ένα βαθμό να αποτελέσει δεικτής της ποιότητας του κράνους....

Για να μην πιάνουμε τα άκρα ... υπάρχουν και πάρα πολύ καλά κράνη στα 400? !!

Δεύτερων , και εγώ που πήρα ως το τρίτο κράνος στην ζωή μου το Shoei , θα πω ότι ,
    οτι και εάν είχα πριν, ήταν σίγουρα μπουρούχα !

Το πρώτο ήταν ενα ξεφτίλα Accordo .. έτσι έλεγε .

Το δεύτερο ήταν ένα μέτριο KiWi 43.000 δρχ το έτος 1995 ( 126? Σημερινά )

Και ο SHOEIς ... 370 ? , έφαγε το καημένο καταιγίδα ανευ προηγουμένου ... πήγαινα με 80 ,
    ο αερισμός κρατούσε την ζελατίνα αθάμπωτη , και δεν έβαλε μέσα σταγόνα .

Εαν είχα μάπα κράνος , θα πήγαινα με 20 χλμ ... θα είχα την ζελατίνα ανοιχτή ένα εκατοστό , για να μην θαμπώνει , και θα έβριζα την τύχη μου , διοτι με 20 χλμ , θα ήμουνα περισσότερη ώρα στο δρόμο τρώγοντας την βροχή κατακέφαλα !!

Αρχικά , πριν την καταιγίδα πήγαινα με 120 χλμ , όταν όμως έπιασε ο δρόμος ένα εκατοστό νερό , δεν είχα άλλη επιλογή , έκοψα γιατί φοβήθηκα τα λάστιχα , μιας και είναι 60/40 - άσφαλτο χώμα .

Συμπέρασμα !! Δεν πικάρουμε κανέναν , είναι απλά θέμα , πρακτικής και ασφάλειας .
    Ο ρόλος μας είναι να δείχνουμε τα υπέρ και τα κατά !!
    Τίποτα άλλο .

Τωρα εαν στα φανάρια, με κοιτάνε οι παπάκιδες , και κομπλάρουν , επειδή γράφει το ρημάδι SHOEI, πρόβλημα τους .

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 01/10/2004, 10:07
  2. Για όσους ακούνε metal
    από tai στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2004, 22:42
  3. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 27/07/2004, 01:14
  4. Για οσους χαθηκαν νωρις...
    από koufaloni στο forum Off topic