Είναι εκεί και σε περιμένει! Μόνο αυτή είναι πάντα εκεί, υπομονετικά, χωρίς παράπονο, χωρίς διαφωνίες. Για να κρυφτείτε και πάλι μαζί΄. Να κρυφτείτε στις σκιές σαν τους κλέφτες.
Έτσι κι αλλιώς δε μας βλέπουν μικρή μου! Το νοιώσαμε κι οι δύο αρκετές φορές! Ώρα να σε ταξιδέψω και να με ταξιδέψει στον αφανή κόσμο της διαχωριστικής! Κρύβομαι μέσα σε ένα κράνος, πίσω από τα μαύρα γυαλιά, κάτω από το μπουφάν και βάζω μπροστά.
Κι οι δύο κρυμμένοι! Χαμένοι μέσα σε φαύλους κύκλους. Δε πειράζει! Έχω εσένα και έχεις εμένα! Να παίζουμε κρυφτό με τον θάνατο κάθε φορά που κρυβόμαστε από τον κόσμο. Απ' αυτόν που σε κοιτάζει εξονυχιστικά, μέσα από το μικροσκόπιο. Για να αποφανθεί αν τελικά αξίζει να σε αγοράσει ή να σε πουλήσει!
Κρύβομαι στα μεγάλα ταξίδια, κρύβεσαι στις μικρές διαδρομές! Περιστασιακά όλα! Ακόμα και το φανάρι που είναι πράσινο! Ακόμα και το ότι έφτασα και σήμερα σπίτι μου, χωρίς να φανώ, χωρίς να σε δουν!
Φοβάμαι τον κόσμο, του κρύβομαι, για να μπορώ να αντικρίζω το θάνατο με θάρρος. Για να μπορώ να φανερώνομαι στις σκιές, να μπορώ να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. κρύβομαι απ' όλους εσάς εκεί έξω που θέλετε να με γυρνάτε πίσω, στο μηδέν στο τίποτα. Γίνομαι ένα τίποτα για να μπορείτε να με αγνοείτε, να με προσπερνάτε, να μη με βλέπετε.
Φοράω το κράνος, τα γυαλιά, το μπουφάν και χάνομαι.......