Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 8 από 8

Θέμα: green energy

  1. #1

    green energy

    αυτό το άρθρο το είδα πρίν απο μια εβδομάδα σε πολλά sites αλλα πουθενα στο ράδιο ή την τηλεόραση.
    Θέμα του : η πράσινη ενέργεια που μπορούν να παράγουν τα αυτοκίνητα μας ή γενικότερα από την κινητική ενέργεια.

    ο προβληματισμός : γιατί δεν το ξεκίνησαν στην ελλάδα,
    γιατί δεν το ακούσαμε πουθενα,
    και γιατί κάτι μου λέι οτι δεν πρόκειται να το δούμε στους ελληνικούς δρόμους

    http://graunte.com/download/kinergy/flash/
    http://www.kinergypower.com/

    το άρθρο

    Παράγουν ηλεκτρισμό από το βάρος των αυτοκινήτων
    Αν κάτι δεν μπορείς να αποφύγεις... τουλάχιστον εκμεταλλεύσου το. Τα εκατομμύρια οχήματα που διασχίζουν καθημερινά το κέντρο της Αθήνας και τις περιφερειακές αρτηρίες μπορούν να δημιουργήσουν κυκλοφοριακό χάος. Ωστόσο, με την κατάλληλη υποδομή, η κυκλοφορία τους μπορεί να παραγάγει ενέργεια, ικανή να ηλεκτροδοτήσει ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.
    Το βάρος των αυτοκινήτων μπορεί να μετατραπεί σε πλούσια ενεργειακή πηγή. Το μυστικό βρίσκεται μεταξύ των τροχών κάθε οχήματος και του οδοστρώματος. Η έμπνευση των αδελφών Δημήτρη και Στέφανου Χωριανόπουλου, μηχανικών, με το όνομα Kinergypower, δηλαδή κινητική ενέργεια, βασίζεται στην κατασκευή ενός ειδικού «χαλιού», το οποίο μετατρέπει την κίνηση των τροχών σε ηλεκτρική ενέργεια.
    Η πρωτοποριακή ιδέα των Ελλήνων μηχανικών έχει κατοχυρωθεί ως ευρεσιτεχνία σε διεθνές επίπεδο. Ηδη οι πρώτες μηχανές της Kinergypower τοποθετούνται σε ένα από τα λιμάνια της Νέας Υόρκης και σε έναν σταθμό διέλευσης λεωφορείων της Οτάβα του Καναδά. Οι εφαρμογές αυτές θα παραγάγουν ενέργεια... που θα χρησιμοποιηθεί για το τοπικό δίκτυο των περιοχών. Ηδη έχουν παρουσιάσει την ιδέα των Ελλήνων μηχανικών το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Καναδά, το CBC, αμερικανικά κανάλια, καθώς και Τύπος ελληνικού ενδιαφέροντος.
    Πως λειτουργεί
    «Για να φτάσουμε στην ιδέα, αναλογιστήκαμε τα εκατομμύρια των οχημάτων που κινούνται καθημερινά στους δρόμους όλης της γης. Καταναλώνουν τεράστια αποθέματα καύσιμων για να κινήσουν το βάρος τους, σε οριζόντια διεύθυνση. Σε κάθε εκατοστό της κίνησής τους το οδόστρωμα απορροφά την ενέργεια του βάρους του κάθε οχήματος. Αυτή η ενέργεια πηγαίνει χαμένη», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Δημήτρης Χωριανόπουλος.
    «Ετσι λοιπόν κατασκευάσαμε ένα χαλί που εκμεταλλεύεται τη χαμένη αυτή ενέργεια, η οποία απορροφάται από ένα πλήθος υδραυλικών μικροεμβόλων μετατρέποντάς τη σε ηλεκτρική. Τα αποτελέσματα συλλογής και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι πραγματικά εντυπωσιακά», τονίζει.
    Η μηχανή κατασκευάστηκε για να συλλέξει και να αποδώσει την πιο αξιόλογη μορφή ενέργειας που χάνεται έως σήμερα κυριολεκτικά... κάτω από τα πόδια μας.
    «Η μηχανή στηρίζεται στην αρχή της υδραυλικής πίεσης», εξηγεί ο έτερος αδερφός Στέφανος Χωριανόπουλος. «Πρόκειται για βατήρες τοποθετημένους στη σειρά, οι οποίοι έχουν στο κάτω μέρος υδραυλικά έμβολα. Οταν το αυτοκίνητο περνάει από πάνω τους, οι βατήρες πιέζονται και εκλύουν ενέργεια. Η ενέργεια που εκλύεται μετατρέπεται μέσω ενός κλειστού κυκλώματος λαδιού σε ηλεκτρική», λέει.
    Αμεση εκμετάλλευση
    Ανάλογα με τον αριθμό των βατήρων, τη διαδρομή των εμβόλων και τη συνάρτηση του πλήθους των οχημάτων, η εφεύρεση μπορεί να αποσπάσει εκπληκτικές τιμές ενέργειας ημερησίως.
    «Η ενέργεια που προκύπτει είναι τόσο μεγάλη, που δεν συμφέρει να αποθηκευτεί. Θεωρητικά, θα μπορούσαμε να «φυλάξουμε» την ενέργεια σε μπαταρίες. Ωστόσο είναι τόσο πολλή και τόσο συνεχής η ενέργεια αυτή, που μπορεί να διοχετεύεται αμέσως στο δίκτυο ηλεκτροδότησης», λέει ο Δημήτρης Χωριανόπουλος.
    Μόλις ένα σαμαράκι, όπως αυτά που υπάρχουν σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας -για παράδειγμα έξω από ένα σχολείο-, θα μπορούσε να παραγάγει 20 κιλοβατώρες ρεύματος αν περάσουν 1.000 αυτοκίνητα. Ενα ελληνικό σπίτι κάθε μέρα καταναλώνει 10-12 κιλοβατώρες ρεύματος την ημέρα. Ενα σαμαράκι δηλαδή θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις ανάγκες ηλεκτροδότησης ενός ολόκληρου σχολείου.
    «Το καλό είναι ότι το αυτοκίνητο δεν επιβαρύνεται καθόλου από όλη αυτή τη διαδικασία. Ουσιαστικά, εκμεταλλευόμαστε το βάρος του. Γι αυτό όσο πιο μεγάλο είναι το αυτοκίνητο, όπως τα φορτηγά ή τα λεωφορεία, τόσο μεγαλύτερη ενέργεια μπορεί να απελευθερώσει. Το σύστημα έχει φτιαχτεί με τη λογική της απορρόφησης της χαμένης ενέργειας του βάρους του αυτοκινήτου», λένε τα αδέρφια.
    Εφαρμόζεται ήδη σε ΗΠΑ και Καναδά
    Η κατασκευή είναι απλή και σύμφωνα με τις μετρήσεις των... πολυμήχανων εφευρετών, ειδικά στην Αθήνα, σε μια πόλη με τόση κίνηση και τόσο... μποτιλιάρισμα μπορούν να γίνουν θαύματα.
    Μια απλή εφαρμογή αποτελείται από 3.000 βατήρες που από κάτω έχουν τοποθετηθεί περίπου 5.000 μικρά έμβολα τα οποία απορροφούν τη χαμένη ενέργεια των οχημάτων. Αυτή η ενέργεια μεταφέρεται σε έναν υδραυλικό συλλέκτη που εκεί μετατρέπεται η υδραυλική ενέργεια σε περιστροφική, κινούμε μια ηλεκτρογεννήτρια που συνδέεται απευθείας με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.
    Μηχανή που θα τοποθετηθεί στην Οτάβα του Καναδά έχει μήκος 50 μέτρων και θα παράγει ενέργεια 1711 kwh ημερησίως, εκμεταλλευόμενη τη διέλευση 800 λεωφορείων.
    Δεύτερη που θα τοποθετηθεί σε ένα από τα λιμάνια της ΝΥ θα έχει «ενεργειακό χαλί» 50 μέτρων, αλλά η παραγωγή της σε ηλεκτρική ενέργεια θα είναι 5133 kwh ημερησίως, εκμεταλλευόμενη τη διέλευση 900 φορτηγών των 40 τόνων.
    Από διόδια και σαμαράκια μέχρι μετρό
    Οι μηχανές της κινητικής ενέργειας μπορούν να βρουν εφαρμογή σε κόμβους και διόδια αυτοκινητόδρομων, σε λεωφορειόδρομους, σαμαράκια, σε λιμάνια και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, σε χώρους στάθμευσης επιβατικών αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων, ακόμα και σε τρένα, τραμ και μετρό.
    Τα πλεονεκτήματα έναντι άλλων εφαρμογών μηχανών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι ότι η παραγωγή ενέργειας δεν εξαρτάται από τα καιρικά φαινόμενα, δεν επηρεάζει αισθητικά και οικολογικά το περιβάλλον και γι αυτό δεν υπόκειται σε περιβαλλοντικές μελέτες, ενώ κάθε μορφή εγκατάστασης είναι επίγεια και μεταφερομένη.
    «Αυτό που έχει ενθουσιάσει εμάς, αλλά και όλους όσοι έχουν δει στην πράξη τις δοκιμές μας, είναι ότι ο συντελεστής απόδοσης ισχύος φτάνει το 100% και το κόστος συντήρησης είναι σχεδόν μηδενικό. Ταυτόχρονα, το σύστημα έχει τη δυνατότητα επέκτασης, δεν απαιτείται δίκτυο μεταφοράς της παραγόμενης ενέργειας και το χρονικό διάστημα απόσβεσης της επένδυσης είναι πολύ σύντομο», λέει ο Στέφανος Χωριανόπουλος.
    Ride to the end of time!!!!

  2. #2
    Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Εγγραφή
    09/09/2005
    Μηνύματα
    3.918
    Eδω βλεπουμε πως αντιλαμβανονται οι ελληνες πολιτικοι τους αδερφους Χωριανοπουλους καθως τους εξηγουν τα οφελη της εφευρεσης τους...

    ο ενας εκ των αδερφων

    ο αλλος εκ των αδερφων

    Και εδω βλεπουμε πως οι ελληνες πολιτικοι αποδεχονται κατανοουν και δειχνουν πραγματικο ενδιαφερον για αυτην την πραγματικα σπουδαια εφευρεση...

    :ZZZ: ....πραγματικα τους ενδιαφερει

    ...εχουν κατανοησει πληρως και σε βαθος αυτα που ακουνε

    ...ειναι προθυμοι να εφαρμοσουν εστω και σε πειραματικο σταδιο κατι τετοιο

    ...οπως επισης και να επιδοτησουν την ολη προσπαθεια

    :a13:...αλλα δυστυχως οικονομικοι ποροι δεν υπαρχουν ....τους εχουν ''διαθεσει'' αλλου

    :a12:....παρ ολα αυτα δεσμευονται οτι θα εξετασουν πολυ σοβαρα το θεμα και υποσχονται πως θα ειναι στο πλευρο τους οποτε χρειαστει, αρωγοι αυτης της αξιεπαινης προσπαθειας που αναδυκνυει αλλη μια φορα το μεγαλειο του ελληνικου πνευματος και που :a16:

    :a31:...τελικα ευχαριστουν τα δυο αδερφια που τους ενημερωσαν και συγχαιρουν ο ενας τον αλλον για την πολιτικη τους δραση

  3. #3
    It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Εγγραφή
    24/11/2004
    Μηνύματα
    17.707

    Re: green energy

    Αρχικά δημιουργήθηκε από chris 1150
    θα έχει «ενεργειακό χαλί» 50 μέτρων, αλλά η παραγωγή της σε ηλεκτρική ενέργεια θα είναι 5133 kwh ημερησίως, εκμεταλλευόμενη τη διέλευση 900 φορτηγών των 40 τόνων.
    Δεν ξανατσεκάρετε λίγο τα νούμερα, γιατί είναι μάλλον toooooo much να παράγει 0.114 kWh/m ένα φορτηγό ...???
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

  4. #4
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της 700_Thespieis
    Εγγραφή
    15/04/2007
    Μηνύματα
    480
    και εδω εμεις γελαμε--Ελ εισαι 8εος:rotflmao: :rotflmao:

  5. #5
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Εγγραφή
    16/06/2002
    Μηνύματα
    6.078
    Επειδή η ενέργεια δεν γεννιέται απο το μηδέν το μόνο που κάνουν αυτές οι διατάξεις είναι να κλέβουν την ενέργεια απο τα οχήματα, πράγμα όχι τόσο ηθικό, οπως και τα σαμαράκια.
    Αντίθετα βέβαια υπάρχουν πολλές άλλες διατάξεις που πραγματικά μπορεί να κάνουν θαύματα στην καθημερινή ζωή μας, εκμεταλευόμενες την ενέργεια που πετάμε φρενάροντας.
    Ειδικά σε ηλεκτρικά οχήματα είναι αυτονόητο και εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, ενώ γίνονται προσπάθειες σε Αμερική και Αυστραλία για εφαρμογές σε φορτηγά.

  6. #6
    It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Εγγραφή
    24/11/2004
    Μηνύματα
    17.707
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    το μόνο που κάνουν αυτές οι διατάξεις είναι να κλέβουν την ενέργεια απο τα οχήματα, πράγμα όχι τόσο ηθικό,
    Υποτίθεται Father, ότι αυτή η "κλεμένη" ενέργεια είναι ΚΑΙ άσκοπα χαμένη (από την πηγή παραγωγής της) ΚΑΙ επιβαρυντική για το κλειστό μας σύστημα...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

  7. #7
    old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Εγγραφή
    27/01/2003
    Μηνύματα
    2.125
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Υποτίθεται Father, ότι αυτή η "κλεμένη" ενέργεια είναι ΚΑΙ άσκοπα χαμένη (από την πηγή παραγωγής της) ΚΑΙ επιβαρυντική για το κλειστό μας σύστημα...
    "Υποτιθεται" Οπως πολυ σωστα εγραψες δεν ειναι ακριβως ασκοπα χαμενη σε ολες τις περιπτωσεις.
    π.χ Εαν αυτη η διαταξη τοποθετηθει σε κατηφορα , που ετσι και αλλιως φρεναρεις, τοτε πραγματι ειναι ασκοπα χαμενη ενεργεια.

    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!
    __________________
    suzuki bandit 650
    suzuki dr250 djebel
    piaggio medley 150

  8. #8
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Εγγραφή
    16/06/2002
    Μηνύματα
    6.078
    Κοίτα αν είναι με αυτό τον τρόπο να αυτοχρηματοδοτηθούν οι αυτοκινητοδρομοι δέχομαι αλλά δεν πληρώνω διόδιο .
    Δεν παύει πάντως να είναι μια παρασιτική μέθοδος ανάκτησης ενέργειας απο πηγές μικρής απόδοσης και ρυπογόνες.
    Θα προτιμούσα να ανακτούσα την ενέργεια του φρεναρίσματος και να την χρησιμοποιούσα στην επιτάχυνση του οχήματός μου.Τα υβριδικά το κάνουν σε κάποιο βαθμό.
    Το τράμ το κάνει τα τρόλευ και τα ηλεκτρικά τρένα μπορούν, το μετρό το κάνει χωρίς καμιά τεχνολογία αλλά απο την κατασκευή του, ο Αμερικάνικος στρατός ερευνά τον πεπιεσμένο αέρα με τους Αυστραλούς.
    Με το πετρέλαιο σε αυτές τις τιμές πολλά θα δούν τα μάτια μας.

Παρόμοια θέματα

  1. Green dragons
    από McGyver στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 09/10/2007, 23:40
  2. The Green Phenomeno
    από Kenai στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2006, 16:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF