Καιρό τώρα με τρώει ένα σκουλήκι. Παρακολουθώ τα forum που ασχολούνται με τις μηχανές εδώ και ενάμιση χρόνο.
Έμαθα λοιπόν παρακολουθώντας τις συζητήσεις ότι δεν είμαι ¨καλός οδηγός¨ διότι δεν μπαίνω στις στροφές με το γόνατο κάτω, δεν πηγαίνω με 200 + αλλά με 120 – 140 ά και ξέχασα επίσης, δεν καίω τα λάστιχα ¨γράφοντας¨ στο δρόμο. Είμαι όμως ¨καλός¨ διότι δεν πάω ούτε δέκα μέτρα χωρίς κράνος.
Σκέφτομαι λοιπόν, να πω ή όχι την άποψη μου;
Από την μια το να μιλάει ένας οδηγός μηχανής με εμπειρία ενάμιση έτους και κάτι δεν είναι και τόσο σώφρον.
Από την άλλη όμως, η ηλικία μου (τέταρτη δεκαετία πια) όλο και κάτι λέει. Όπως λοιπόν έχω πει, οδηγάω με σκεπτικό να προλαβαίνω την ¨στραβή¨ στο δρόμο παρά να προσπαθώ να την διορθώσω. Εγώ το ονομάζω αυτό αμυντική οδήγηση ή μέθοδο ¨κότας¨ . Και ευτυχώς μέχρι τώρα φέρνει αποτελέσματα σε γενικές γραμμές.
Λοιπόν ποιος είμαι εγώ που θα πει ότι οι οδηγοί που κάνουν τα παραπάνω δεν είναι καλοί, στο κάτω κάτω την δικιά τους ζωή, θα μου πουν ότι ρισκάρουν. Και σε ένα δημοκρατικό καθεστώς αυτό και μόνο είναι αρκετό. Αυτοδιάθεση νομίζω το λένε.
Όμως φίλοι και φίλες μου οδηγοί μπορείτε σας παρακαλώ να μου απαντήσετε σε μερικές απλές ερωτήσεις;
1. Με ποιο δικαίωμα ένας οδηγός που έχει οικογένεια, στο όνομα της όποιας ελευθερίας ρισκάρει την ζωή του, η οποία είναι πολύτιμη όχι μόνο για αυτόν αλλά πάνω από όλα για την οικογένεια του;
2. Ποιος δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να ¨μπαίνει στη τυφλή στροφή με ¨χίλια¨ και να προκαλεί ατύχημα σε κάποιον που απλά πηγαίνει την βόλτα του ήρεμα; και έχει βέβαια την απαίτηση να επιστρέψει σπίτι του.
3. Ποιος είπε ότι ο ¨γρήγορος¨ οδηγός έχει δικαίωμα να μου κάνει σφήνα με ¨200¨; και που ξέρει ότι εγώ είμαι εξίσου καλός οδηγός και θα αντιδράσω όπως πρέπει και δεν θα ¨φάω¨ τα μούτρα μου.
4. Γιατί όλοι οι ¨γρήγοροι, γάτοι, όπως θέλετε πέστε τους¨ οδηγοί στην Ελλάδα κάνουν τις μαγκιές τους αλλά όταν κυκλοφορούν εξωτερικό είναι πιο ¨κότες¨ και από μένα.
5. Γιατί πρέπει να μεταδίδουμε στην γενιά των 17 – 20 ετών ότι αν δεν πλαγιάσουν δεν είναι ¨μάγκες¨;
6. Και Ok δέχομαι το δικαίωμα σου φίλε ή φίλη μου να είσαι αυτά που προανέφερα. Γιατί δεν πας σε μία πίστα να τα κάνεις;
Κοιτάξτε ανέβηκα στο μηχανάκι από ανάγκη. Όμως το αγάπησα, το λάτρεψα. Αν δεν είχα παιδιά θα πουλούσα το αμάξι. Τώρα δεν το αποχωρίζομαι.
Αυτά που γράφω δεν έχουν σαν σκοπό να προσβάλουν κανένα. Απλά γράφω κάποιους προβληματισμούς μου. Αν πάλι το forum νομίζει ότι πρέπει να πάψω να είμαι μέλος, με λύπη μου θα το κάνω.