'Ασχετο με το φόρουμ αλλά επειδή εδώ έχουμε κάποια ξεφτέρια της πληροφορικής φαντάζομαι ότι όλο και κάτι σωστό θ' ακούσω...
Προ εβδομάδας λοιπόν άλλαξα το παλιό μου pc και πλέον το καινούργιο έχει προεγκατεστημένα τα vista premium....Παρ' όλο που ο νέος σκληρός δίσκος έχει την 2πλάσια+ χωριτικότητα από τον παλιό (320gb αντί 120gb), εχω παρατηρήσει μια τρομερή "σπατάλη" της χωριτικότητας του σκληρού στα Vista...
Συγκεκριμένα ενώ στα ΧΡ τα προγράμματα και τα αρχεία καταλάμβαναν έναν χώρο της τάξης των 40GΒ, στα Vista τα ίδια πράγματα καταλαμβάνουν τον 2πλάσιο χώρο !!!
Και το πρόβλημα δεν είναι εκεί...Άιντε να δεχθώ ότι τα Vista καταλαμβάνουν πολύ μεγαλύτερο χώρο για την εγκατάσταση και τις λειτουργίες τους...
Το ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα ε'ιναι ότι σε καθημερινές απλές εργασίες που μπορεί (όχι πάντα) να περιλαμβάνουν και ένα νέο downloaded προγραμματάκι των 2-3ΜΒ άιντε και μια προσθήκη 2-3ΜΒ αρχείων, η ελεύθερη χωριτικότητα του δίσκου υποχωρεί κατά 1-2 GB ...!!!!![]()
Έτσι σε μια εβδομάδα έχω καταλήξει από τα 320GB να έχω ελεύθερα μόνο τα 200 φορτώνοντας ουσιαστικά κατά 95% τα ίδια πράγματα που στα ΧΡ με τα βίας έφθαναν τα 40GB !!! Και κάθε μέρα "χάνω" σχεδόν από 1 GB...έτσι όπως πάει κάθε 6 μήνες θα θέλω και έναν 500άρι SATA...
![]()
Και μάλιστα "ψάχνοντας" στον σκληρό δεν μπορώ να βρώ γιατί στον φούστη συμβαίνει αυτό μιας και τόσο ο φάκελλος των WIN όσο και οι φακέλλοι των Εφαρμογών και των Αρχείων παραμένουν αρκετά χαμηλά σε όγκο...Φαντάζομαι ότι κάπου αποθηκεύονται πολλά άλλα πράγματα (αντίγραφα ίσως ???) αλλά δεν τα βλέπω πουθενά....Υπ΄οψιν ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλοι λογαριασμοί χρηστών πλήν του διαχειριστή...
Έχει παρατηρήσει κανείς το ίδιο φαινόμενο ??? Καμμιά συμβουλή για την αντιμετώπισή του ???