Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 15

Θέμα: Γραφεια συνοικεσιων

Γραφεια συνοικεσιων

Το ξερω οτι ενα τετοιο θεμα δεν εχει θεση κανονικα σε μοτοφορουμ, αλλα επιτρεψτε μου να βαλω αυτο τον προβληματισμο μου...
    Εδω εχω πολλους φιλους και η γνωμη τους μετραει παντα για μενα.

Σημερα ψαχνοντας στο youtube για τελειως ασχετο αντικειμενο (συγκεκριμενα εψαχνα πληροφοριες και εικονες απο μια πολη της Ουκρανιας) βρηκα 2 τμηματα ενος ντοκυμαντερ που αφορα τα γραφεια συνοικεσιων και ευρεσης συζυγου στην Ουκρανια.

http://www.youtube.com/watch?v=bbZqdvg5u4Y

http://www.youtube.com/watch?v=WpfjyI15RdQ

Ειλικρινα βλεποντας το βιντεο ματωσε η καρδια μου...
    Πως εχουμε κανει ετσι αυτο τον κοσμο που ζουμε ρε γμτ; Εχω ταξιδεψει αρκετα στην Ουκρανια και ειναι μια τοσο μα τοσο φτωχη χωρα...
    Οι ανθρωποι ομως ειναι τοσο ευγενικοι και ευαισθητοι... Πολλοι απο αυτους σου δινουν την αισθηση οτι ζουν σε ενα αλλο κοσμο -κατι λογικο αν σκεφτει κανεις τα χρονια της απομονωσης απο τον υπολοιπο κοσμο- οπου η κουλτουρα και η ευαισθησια ειναι τοσο κυριαρχα συναισθηματα.

Καθε φορα που πηγαινω εκει ομως βλεπω μια χυδαια εμπορευματοποιηση στο βωμο του χρηματος, της ελευθερης αγορας... Η δυτικη "κουλτουρα" να ισοπεδωνει ονειρα και προσδοκιες.

Και η αλλη πλευρα με τη σειρα της αντιδρα οπως μπορει. Εκμεταλλευεται καταστασεις για μια "καλυτερη ζωη", για μια πρασινη καρτα, για μια VISA, και μετα τελος.

Στην Ουκρανια εχουν τεραστιο προβλημα αλκοολισμου... Θυμαμαι πρωι σε κεντρικη καφετερια στο Κιεβο, νεες κοπελες 20-24 χρονων να παραγγελνουν μπυρες... Μεσημερι/απογευμα παντου αντρες λιωμα απο το ποτο να καθονται και να μπεκρουλιαζουν σε κατι παγκακια στα πεζοδρομια της πολης, οσο για το βραδυ.... Αστε καλυτερα....

Και οι κοπελες εκει παντρευονται μετα το σχολειο. Η καταληξη συνηθως γνωστη. Ο αντρας συνηθως γινεται βιαιος και η κοπελα φευγει με ενα παιδι αμανατι.

Και ετσι ερχονται οι διαφοροι επιτηδιοι και εκμεταλλευονται αμφοτερες πλευρες...

Τι κοσμος ειναι αυτος ρε παιδια....
    Εβλεπα στο βιντεο κοπελες ειλικρινεις, που καποτε ονειρευτηκαν, να ξεπουλιωνται για κατι καλυτερο... Πως ειναι δυνατον να μιλας για το πως θελεις τον αντρα σου, πως μιλας για στημενους γαμους, οταν ο γαμος θα επρεπε να ειναι το επιστεγασμα μιας αγαπης;

Ντρεπομαι πια για ολο αυτο το καταντημα αυτου του κοσμου... Εμεις καλα μιλαμε για μηχανες, για εξατμισεις και λαστιχα και TD, αλλα γυρω πια δεν εχει μεινει τιποτα ορθιο....
    Νίκος
    Open Horizons

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Ρε... μεσημέρι Παρασκευήςσ ου έχω πει να μην πίνεις!

Άκου αγόρι μου... φάε, πέστην για ύπνο και στείλε στο διάολο τα μεσημεριανά υπαρξιακά ζητήματα...

Πέραν της πλάκας τώρα... ρε Νίκο και συ στην Αγγλία ήσουν. Θυμάσαι πως έπιναν και πως γίνονταν; Θυμάσαι κοριτσάκια να μιλάνε και να συμπεριφέρονται όπως ο αλκοολικός παπούς της γειτονιάς.
    Και ούτε μόνο στην Ουκρανία γίνονται βίαιοι οι σύζυγοι ούτε μόνο εκεί συμβαίνουν αυτά που λες. Βέβαια μάλλον συμβαίνουν σε μεγαλύτερο βαθμό αλλά... φίλε μου είναι φυσικό επακόλουθο κατά μία έννοια. Φτωχά και στερημένα κράτη με στερημένους ανθρώπους. Τι περιμένεις;;;

Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    Φτωχά και στερημένα κράτη με στερημένους ανθρώπους. Τι περιμένεις;;;

Πολλα λεφτα αλλα στερημενοι λαοι.....Για καθε Αμπραμοβιτς υπαρχουν 1,000,000 φτωχοι.-

Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    Ρε... μεσημέρι Παρασκευήςσ ου έχω πει να μην πίνεις!

Άκου αγόρι μου... φάε, πέστην για ύπνο και στείλε στο διάολο τα μεσημεριανά υπαρξιακά ζητήματα...

Πέραν της πλάκας τώρα... ρε Νίκο και συ στην Αγγλία ήσουν. Θυμάσαι πως έπιναν και πως γίνονταν; Θυμάσαι κοριτσάκια να μιλάνε και να συμπεριφέρονται όπως ο αλκοολικός παπούς της γειτονιάς.
    Και ούτε μόνο στην Ουκρανία γίνονται βίαιοι οι σύζυγοι ούτε μόνο εκεί συμβαίνουν αυτά που λες. Βέβαια μάλλον συμβαίνουν σε μεγαλύτερο βαθμό αλλά... φίλε μου είναι φυσικό επακόλουθο κατά μία έννοια. Φτωχά και στερημένα κράτη με στερημένους ανθρώπους. Τι περιμένεις;;;
    Τα θυμαμαι ρε Στελακο μου αλλα και τι μ αυτο; Ναι ειναι φτωχοι σιγουρα, αλλα και παλι.... Ειναι απαντηση αυτη σε αυτο το δραμα;
    Νίκος
    Open Horizons

Να γίνω κυνικός;

(που είμαι δλδ....)

Και τι καλύτερο θα μπορούσαν να κάνουν; Έτσι ειναι η ζωή εκεί (ευθύνεται ο ίδιος ο λαός για αυτό) οπότε αναζητάνε την καλύτερη τύχη....

Και πολύ καλά κάνουν οι γυναίκες εκεί, όταν οι άντρες τους έχουν μείνει στην εποχή του μπολεκ με χωρίστρα σχολείου στο πλάι, φόρμα γυμναστικής και μια μπύρα ή μια βότκα στο χέρι ολημερίς...

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    Τα θυμαμαι ρε Στελακο μου αλλα και τι μ αυτο; Ναι ειναι φτωχοι σιγουρα, αλλα και παλι.... Ειναι απαντηση αυτη σε αυτο το δραμα;

Από μία πλευρά... γι αυτούς είναι! Νίκο όταν ΠΕΙΝΑΣ όταν ΔΕΝ έχεις απολαύσει αγαθά που σχεδόν ο υπόλοιπος κόσμος έχει και σου ανοίγεται η πο΄ρτα τότε απλώς... ορμάς!!! Αυτ'ό κάνουν ρε Νίκο! Στερημένες γενιές χωρίς παιδεία με μοναδικό όπλο την ομορφιά τους. Τι θες να κάνουν;;;; Ειδικά αν υπάρχει και προβλήματική οικογένεια από πίσω εκεί είναι που έδεσε το πράγμα! Έτσι έχουν τα πράγματα Νίκο. Θα αργήσει πολύ να αλλάξει η κατάσταση σε αυτές τις χώρες. Πάρα πολύ. Έχει μέλλον η ιστορία...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Και πολύ καλά κάνουν οι γυναίκες εκεί, όταν οι άντρες τους έχουν μείνει στην εποχή του μπολεκ με χωρίστρα σχολείου στο πλάι, φόρμα γυμναστικής και μια μπύρα ή μια βότκα στο χέρι ολημερίς...

τι κακο εχει η χωριστρα σχολειου στο πλαι κ η φορμα γυμναστικης???
    teenage angst has paid off well, now I'm bored 'n' old

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Να γίνω κυνικός;

(που είμαι δλδ....)

Και τι καλύτερο θα μπορούσαν να κάνουν; Έτσι ειναι η ζωή εκεί (ευθύνεται ο ίδιος ο λαός για αυτό) οπότε αναζητάνε την καλύτερη τύχη....

+1
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Καπως ετσι δεν ηταν και στη Ελλαδα μεχρι το 70-80 με τα συνοικεσια???η διαφορα τοτε με τωρα (κατεμε οχι ΚΤΜ ) ειναι οτι εστω καποιες μπορουν να ξεφυγουν,ψαχνοντας μια καλυτερη ζωη....ενω παλια,και ξυλο ετρωγαν,και σπιτι εμεναν κλεισμενες,και δεν μπορουσαν να χωρισουν....και εν πασει περιπτωση,μεχρι και σημερα πολλες ομορφες κοπελλες ψαχνουν να βρουν τον ΦΡΑΓΚΑΤΟ να παντρευτουν.....και αυτο εμπορευματοποιηση ειναι.....

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    Καπως ετσι δεν ηταν και στη Ελλαδα μεχρι το 70-80 με τα συνοικεσια???η διαφορα τοτε με τωρα (κατεμε οχι ΚΤΜ ) ειναι οτι εστω καποιες μπορουν να ξεφυγουν,ψαχνοντας μια καλυτερη ζωη....ενω παλια,και ξυλο ετρωγαν,και σπιτι εμεναν κλεισμενες,και δεν μπορουσαν να χωρισουν....και εν πασει περιπτωση,μεχρι και σημερα πολλες ομορφες κοπελλες ψαχνουν να βρουν τον ΦΡΑΓΚΑΤΟ να παντρευτουν.....και αυτο εμπορευματοποιηση ειναι.....
    + allo 1

Ti ginetai re gmto....simera 8a symfono me olous!?
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    ουτε η στερηση φταιει ουτε ειναι βλαμμενοι ανθρωποι.

απλα ο καπιταλισμος εχει το ΙΔΙΟ κολπο παντου..

τους διαλυσε την οικονομια, τους κανει εξαθλιωμενους και στο τελος θα φτασουν στο επιπεδο το δικο μας να δουλευουν σαν σκλαβοι ολη τη μερα και να νιωθουν ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ επειδη ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ αμαξια μηχανες βρακια..

περαστικα μας
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Αρχικά δημιουργήθηκε από tools
    τι κακο εχει η χωριστρα σχολειου στο πλαι κ η φορμα γυμναστικης???
    απο μόνα τους τίποτα, όταν συνδυάζονται απο ενα μαντράχαλο που έχει περάσει τα 30, τότε ειναι για γέλια
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

απο μόνα τους τίποτα, όταν συνδυάζονται απο ενα μαντράχαλο που έχει περάσει τα 30, τότε ειναι για γέλια
    μπορουσες εστω να βαλεις ενα ''θεωρω'' αναμεσα στο ''τοτε'' κ το ''ειναι''.
    τελοσπαντων,ας μην χαλασουμε το θρεντ,δεν ειχα αυτο τον σκοπο,απλα ηλπιζα σε αναδιατυπωση...
    teenage angst has paid off well, now I'm bored 'n' old

Αρχικά δημιουργήθηκε από tools
    μπορουσες εστω να βαλεις ενα ''θεωρω'' αναμεσα στο ''τοτε'' κ το ''ειναι''.
    τελοσπαντων,ας μην χαλασουμε το θρεντ,δεν ειχα αυτο τον σκοπο,απλα ηλπιζα σε αναδιατυπωση...
    Δε χαλάμε το θρεντ, οταν γράφω κάτι προφανέστατα ειναι η δική μου άποψη και όχι κατι αξιωματικό, οποτε το "θεωρώ" ειναι αυτονόητο

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Οπως σε πολλα ζητηματα ετσι και σε αυτο το πρωτο λογο εχει η ‘’προσφορα και ζητηση’’ οσο λοιπον υπαρχει ζητηση σε γυναικες – παιδια- νεφρα και δεν ξερω και γω τι αλλο θα υπρχει και η αναλογη προσφορα... απλα ποιανου θεωρειτε μεγαλυτερος ο ξεπεσμος ... της κακομοιρας που βγαζει δεν βγαζει το χειμωνα και γινεται ‘’υποδουλη’’ με την ελπιδα οτι τουλαχιστον θα επιβιωσει και ισως και κατι παρα πανω ... η του ‘’ελληναρα’’ που θα ψαξει για μια τετοια γυναιακα... και θα αυτοδικαιολογει στο μυαλο του την ‘’υποδουλωση’’ της ... σαν λυτρωση ... και μοθ αρεσει εντελλει που η καμηλα δεν κοιταει την πλατη της... γιατι πρεπει να πας στην ουκρανια ...οι οποιες ουκρανεζες στη τελικη πεφτουν ‘’θυματα’’ εκμεταλευσης απο καποιους ‘’κακους ‘’ δυτικους ...ξερεις ποσα ελληνακια(αγορια κοριτσια) τα πηδανε καθε βραδυ και οχι με την υποσχεση μιας καλυτερης ζωης αλλα με την προυποθεση και μονο οτι θα κοιμηθουν μετα στο ξενοδοχειο που τα πηδηξανε και θα εχουν καιενα 10 ευρω για χαρτζιλικι για να φανε την επομενη ???δεν χρειαζομαστε ουτε κυαλια ουτε εκτος συνορων ταξιδια για να δουμε την καταντια... απλα να βγαλουμε τις παρωπιδες και να κοιταξουμε πλαι μας ... γιατι με το να μην κοιταμε δεν συμαινει οτι δεν γινονται...ΑΥΤΑ τα ολιγα
    PROzacRIDER

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 15/04/2006, 23:26

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ