Το ξερω οτι ενα τετοιο θεμα δεν εχει θεση κανονικα σε μοτοφορουμ, αλλα επιτρεψτε μου να βαλω αυτο τον προβληματισμο μου...
Εδω εχω πολλους φιλους και η γνωμη τους μετραει παντα για μενα.
Σημερα ψαχνοντας στο youtube για τελειως ασχετο αντικειμενο (συγκεκριμενα εψαχνα πληροφοριες και εικονες απο μια πολη της Ουκρανιας) βρηκα 2 τμηματα ενος ντοκυμαντερ που αφορα τα γραφεια συνοικεσιων και ευρεσης συζυγου στην Ουκρανια.
http://www.youtube.com/watch?v=bbZqdvg5u4Y
http://www.youtube.com/watch?v=WpfjyI15RdQ
Ειλικρινα βλεποντας το βιντεο ματωσε η καρδια μου...![]()
Πως εχουμε κανει ετσι αυτο τον κοσμο που ζουμε ρε γμτ; Εχω ταξιδεψει αρκετα στην Ουκρανια και ειναι μια τοσο μα τοσο φτωχη χωρα...
Οι ανθρωποι ομως ειναι τοσο ευγενικοι και ευαισθητοι... Πολλοι απο αυτους σου δινουν την αισθηση οτι ζουν σε ενα αλλο κοσμο -κατι λογικο αν σκεφτει κανεις τα χρονια της απομονωσης απο τον υπολοιπο κοσμο- οπου η κουλτουρα και η ευαισθησια ειναι τοσο κυριαρχα συναισθηματα.
Καθε φορα που πηγαινω εκει ομως βλεπω μια χυδαια εμπορευματοποιηση στο βωμο του χρηματος, της ελευθερης αγορας... Η δυτικη "κουλτουρα" να ισοπεδωνει ονειρα και προσδοκιες.
Και η αλλη πλευρα με τη σειρα της αντιδρα οπως μπορει. Εκμεταλλευεται καταστασεις για μια "καλυτερη ζωη", για μια πρασινη καρτα, για μια VISA, και μετα τελος.
Στην Ουκρανια εχουν τεραστιο προβλημα αλκοολισμου... Θυμαμαι πρωι σε κεντρικη καφετερια στο Κιεβο, νεες κοπελες 20-24 χρονων να παραγγελνουν μπυρες... Μεσημερι/απογευμα παντου αντρες λιωμα απο το ποτο να καθονται και να μπεκρουλιαζουν σε κατι παγκακια στα πεζοδρομια της πολης, οσο για το βραδυ.... Αστε καλυτερα....
Και οι κοπελες εκει παντρευονται μετα το σχολειο. Η καταληξη συνηθως γνωστη. Ο αντρας συνηθως γινεται βιαιος και η κοπελα φευγει με ενα παιδι αμανατι.
Και ετσι ερχονται οι διαφοροι επιτηδιοι και εκμεταλλευονται αμφοτερες πλευρες...
Τι κοσμος ειναι αυτος ρε παιδια....![]()
Εβλεπα στο βιντεο κοπελες ειλικρινεις, που καποτε ονειρευτηκαν, να ξεπουλιωνται για κατι καλυτερο... Πως ειναι δυνατον να μιλας για το πως θελεις τον αντρα σου, πως μιλας για στημενους γαμους, οταν ο γαμος θα επρεπε να ειναι το επιστεγασμα μιας αγαπης;
Ντρεπομαι πια για ολο αυτο το καταντημα αυτου του κοσμου... Εμεις καλα μιλαμε για μηχανες, για εξατμισεις και λαστιχα και TD, αλλα γυρω πια δεν εχει μεινει τιποτα ορθιο....![]()