Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 12 από 12

Θέμα: !!!!xaxaxa!!!!!

όπου γης Το avatar του/της iosif

!!!!xaxaxa!!!!!

Το εθνικιστικό «σκονάκι» του υπουργού Παιδείας
    Tου Πασχου Μανδραβελη/ pmandravelis@kathimerini.gr

Ενας από τους πονοκεφάλους των καθηγητών δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι η αντιγραφή που κάνουν μαθητές και φοιτητές από το Internet. Εκθέσεις ιδεών και πανεπιστημιακές εργασίες που υπάρχουν χύδην στο διαδίκτυο αντιγράφονται με εξαιρετική ευκολία (δεν χρειάζεται παρά τρεις κινήσεις με το «ποντίκι» του υπολογιστή), για να παρουσιαστούν ως πρωτότυπη δουλειά. Ποιος θα περίμενε ότι το ίδιο θα έκανε και ο υπουργός Παιδείας;

Στα τέλη του περασμένου μήνα ο κ. Eυριπίδης Στυλιανίδης εκφώνησε μια ομιλία στους αγώνες επιχειρηματολογίας που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και στους οποίους συμμετέχουν μαθητές λυκείων της χώρας. Ενώπιον του πρώην και νυν προέδρου της Βουλής, καθηγητών ΑΕΙ, πνευματικών ανθρώπων και δεκάδων μαθητών ο υπουργός Παιδείας εκφώνησε ένα κείμενο το οποίο ήταν αντιγραφή από το διαδίκτυο κι αυτό δεν είναι καν το χειρότερο: το εν λόγω κείμενο ήταν μια ανοησία, ένας από εκείνους τους εθνικιστικούς μύθους που επίσης κυκλοφορούν χύδην στο Ιnternet.

Ολοι γνωρίζουν ότι το διαδίκτυο είναι μεν μια απίστευτη πηγή γνώσης, αλλά επίσης και ανοησίας. Ο καθένας μπορεί να «βάλει» ότι θέλει. Και το κάνει. Ετσι δίπλα στα σοβαρά κείμενα, υπάρχουν και οι μπαρούφες. Δίπλα στους επιστημονικούς δικτυακούς τόπους υπάρχουν κι άλλοι που μιλούν για μυστικές επισκέψεις εξωγήινων, για προϊστορικά τέρατα που ζουν σε λίμνες κ.λπ. Ενας από αυτούς τους μύθους έχει να κάνει και με την ελληνική γλώσσα.

Αντιγράφουμε από την ομιλία του υπουργού Παιδείας (η οποία ήταν αντιγραφή από το Ιnternet): «Ακόμα και σήμερα στην ηλεκτρονική εποχή η ελληνική γλώσσα αποτελεί το βασικό εργαλείο. Ο πρόεδρος της εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών Apple Τζον Σκάλι έφτιαξε το Hellenic Quest, ένα πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής που άρχισε να διανέμει το CNN (...). Το ενδιαφέρον αυτό προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων της πληροφορικής και των υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως “νοηματική” γλώσσα μόνον την Ελληνική. Ολες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν “σημειολογικές”».

Φυσικά δεν υπήρξε ποτέ πρόγραμμα της Apple «Hellenic Quest», ούτε καν ο Τζον Σκάλι δεν είναι πρόεδρος της εταιρείας. Ούτε έχει κανένα νόημα στον προγραμματισμό Η/Υ οι «νοηματικές» και «σημειολογικές» (sic) γλώσσες. Οπως δείχνει στο βιβλίο του «Γλώσσα μετ’ εμποδίων» (Εκδόσεις 21ου αιώνα) ο κ. Νίκος Σαραντάκος αυτή η μπαρούφα ξεπήδησε περί το 1998-1999 κι έκτοτε ανακυκλώνεται κυρίως από ακροδεξιούς στο Ιnternet. Από εκεί λοιπόν το αλίευσαν κάποια σαΐνια του υπουργείου Παιδείας, για να το εκφωνήσει επίσημα ο υπουργός.

Ευτυχώς ανάμεσα στους ακροατές αυτής της μπαρούφας ήταν και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βάσω Κιντή που αποκάλυψε το περιστατικό με επιφυλλίδα της στην εφημερίδα «Τα Νέα» (1.2.2008), ώστε εμείς να μην ξέρουμε τι να πρωτοθαυμάσουμε: την αγραμματοσύνη ή την άκριτη αντιγραφή από το διαδίκτυο, παράπτωμα που για ένα μαθητή ή φοιτητή τιμωρείται με μηδενισμό του γραπτού;
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Κοιτα να δεις που δε ξεχασε τη τεχνη του ... απο το σχολειο !

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

...και γυμνιστής Το avatar του/της odt
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
    Κοιτα να δεις που δε ξεχασε τη τεχνη του ... απο το σχολειο !

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:rotflmao: :rotflmao:

μιλάμε ότι αυτή η μούφα με το hellenic quest υπάρχει πολλά χρόνια...και είναι επίσης εδώ και πολλά χρόνια γνωστό...ότι πρόκειται περί μούφας....

τι να λέμε τώρα...

πολιτικοί...
    Εισαι σωστος μοτοσυκλετιστής...
    …αν
    Τα προφυλακτικά που χρησιμοποιείς ειναι δίγομα , σκληρά στο κέντρο και μαλακά στα πλάγια
    Βρέθηκε πένσα, παρακαλείται ο κάτοχος να επικοινωνήσει με πμ :a29:

Pics

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    και τώρα το πιο απογοητευτικό ποιό είναι:

ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός είναι υπουργός παιδείας;;

ή

ότι ΕΜΕΙΣ εκλέγουμε τέτοιους πολιτικούς;;

ή το πόσο αποκομμένοι είναι οι πολιτικοί απο τα πράγματα

Αυτο κυκλοφορεί χρόνια στο νετ κι εδώ και χρόνια εχει βγει οτι ειναι μουφα...

Το είδε ένας σύμβουλος, του άρεσε, το έδειξε στον Στυλιανίδη (γλυψ-γλυψ) και το 'βαλε
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Το είδε ένας σύμβουλος, του άρεσε, το έδειξε στον Στυλιανίδη (γλυψ-γλυψ) και το 'βαλε
    Και τον έκαψε.

Αλλά καλά να πάθει...

ας πρόσεχε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    εγω περισσοτερο θα παρα θα

Bladerunner Το avatar του/της siraxanz
    Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    εγω περισσοτερο θα παρα θα

Έτσι γιά κλάματα είμαστε από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Btw καλά να πάθει...

Αλλά είναι ένας από μας....μην ξεχνάτε το θεώρημα που δεν είναι μούφα:

Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν.
    ταξίδι νάναι και με καλή παρέα...ζητώ πολλά? :-)

Πολυ θα ηθελα να ηξερα οσοι λενε αποφθεγματα σαν το παραπανω τι ψηφιζουν...

Γιατι αμα οσοι τα λενε,εστω το 50%,δεν ψηφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα ειχαμε αλλη κυβερνηση

No offence siraxanz γενικα μιλαω

Bladerunner Το avatar του/της siraxanz
    Έχεις απόλυτο δίκιο mats8282, γι' αυτό είμαι φανατικός του πιό πάνω θεωρήματος
    επειδή έχω κάνει την αυτοκριτική μου και κρίνω εξ' ιδίων τα αλλότρια.
    Όμως και γενικότερα άμα το δεις τι σημαίνει άλλη κυβέρνηση???
    Πιστεύεις ότι θα κυβερνήσουν διαφορετικά οι αριστερότεροι η οι δεξιότεροι???
    Μπά δεν το πιστεύω... σε μιά χώρα που ο λαός πετάει τα σκουπίδια στούς δρόμους και
    στη φύση γενικότερα, σε μιά χώρα που ο λαός αδιαφορεί γιά τον συνάθρωπο σε μιά χώρα που κυριαρχεί ο ωχαδερφισμος
    και που ο δημόσιος υπάλληλος πιστεύει ότι πρέπει να είναι δημόσιος τύρανος και δημόσιος τεμπέλης σε αυτή τη χώρα λοιπόν
    δεν νομίζω ότι θα μας κυβερνήσουν καλύτεροι από τους σημερινούς η τους χθεσινούς.
    Είναι πολλά που πρέπει να αλλάξουν και δεν ελπίζω ότι θα αλλάξουν, τουλάχιστον όχι στην δικιά μου γενιά.
    ταξίδι νάναι και με καλή παρέα...ζητώ πολλά? :-)

Εγω παλι ειμαι τις αποψης οτι υπαρχουν ανθρωποι που θα κυβερνουσαν διαφορετικα....Αν και η αλλαγη νοοτροπιας δεν ειναι θεμα πολιτικης.....

Η αλλαγη κυβερνησης ομως ειναι αλλαγη νοοτροπιας....Αμα βγει ποτε αλλη κυβερνηση θα με θυμηθεις...

Σταματαω εδω γιατι ειχα δεν ειχα παλι θα μπλεξουμε με τα <<βαρια>> πολιτικα και θα μας φαει ο λυκος

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Αρχικά δημιουργήθηκε από siraxanz
    Έχεις απόλυτο δίκιο mats8282, γι' αυτό είμαι φανατικός του πιό πάνω θεωρήματος
    επειδή έχω κάνει την αυτοκριτική μου και κρίνω εξ' ιδίων τα αλλότρια.
    Όμως και γενικότερα άμα το δεις τι σημαίνει άλλη κυβέρνηση???
    Πιστεύεις ότι θα κυβερνήσουν διαφορετικά οι αριστερότεροι η οι δεξιότεροι???
    Μπά δεν το πιστεύω... σε μιά χώρα που ο λαός πετάει τα σκουπίδια στούς δρόμους και
    στη φύση γενικότερα, σε μιά χώρα που ο λαός αδιαφορεί γιά τον συνάθρωπο σε μιά χώρα που κυριαρχεί ο ωχαδερφισμος
    και που ο δημόσιος υπάλληλος πιστεύει ότι πρέπει να είναι δημόσιος τύρανος και δημόσιος τεμπέλης σε αυτή τη χώρα λοιπόν
    δεν νομίζω ότι θα μας κυβερνήσουν καλύτεροι από τους σημερινούς η τους χθεσινούς.
    Είναι πολλά που πρέπει να αλλάξουν και δεν ελπίζω ότι θα αλλάξουν, τουλάχιστον όχι στην δικιά μου γενιά.
    Δεξιοτερες κυβερνησεις (απο την σημερινη) εχουν περασει πολλες.Να σου θυμισω:
    Kαραμανλης (ΕΡΕ και ΝΔ),Παπανδρεου Γεωργιος και Ανδρεας,Σημιτης,Ραλλης,Παπαδοπουλος μπρρρρρ και παει λεγοντας.
    Αν το καλοσκεφτεις ολες οι κυβερνησεις εως τωρα δεξιες ηταν απλα μερικες φοραγαν την προβια του σοσιαλΗστη.Αρα δεν εχουμε δοκιμασει αριστεροτερα.Υπαρχει βεβαια κι ο φοβος μην μας παρουν οι κομμουνιστες την περιουσια.!!!
    Τωρα ομως που ειμαστε χρεωμενοι ως το λαιμο τι θα μας παρουνε?
    Τωρα για τα σκουπιδια και τα αλλα που αναφερεις δυστυχως αν δεν μιλαμε δεν αλλαζουνε.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Παρόμοια θέματα

1. xaxaxa ti kanoun oi m...
    από p@nos στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 26/02/2008, 11:29
  2. Xaxaxa To Kserei Kaneis To Kolpo?
    από samtakos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 06/12/2006, 22:14

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα