Γειά χαρά!!
Το θέμα μου είναι τα σαμαράκια στους δρόμους..
Η καθημερινή μου διαδρομή για τη δουλειά περνάει από την οδό Χαρ. Τρικούπη στην Κηφισιά.
Πριν αρκετούς μήνες μια τεχνική εταιρεία έκανε "έργα" και τελικά εμφανίστηκε ένα χτιστό σαμαράκι σε όλο το πλάτος του δρόμου και με μήκος 5-6 μέτρα..
Πήρα τηλέφωνο στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να ρωτήσω τι γίνεται, αφού λόγω κολλήματος έψαξα την σχετική νομοθεσία η οποία λέει σαφώς οτι σαμαράκια μπαίνουν μόνο σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και κατόπιν προϋποθέσεων... Η Χαρ. Τρικούπη είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης με δυο ρεύματα ανά κατεύθυνση...
Η απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ ήταν ότι δεν το έχουν βάλει οι ίδιοι και τα λόγια που μου είπε ο τύπος ακριβώς ήταν...."....μα καλά ... δεν ξέρεις οτι ο Δήμαρχος Κηφισιάς κάνει ότι θέλει....?? "![]()
Πήρα στο Δημαρχείο και τους ρώτησα ποιές είναι οι προδιάγραφές που κατασκεύασαν το σαμαράκι...
Η απάντηση ήταν ......τις ξέρει ο εργαλάβος....![]()
Προφανώς το σαμαράκι κατασκευάστηκε μετά από παράκληση των κατοίκων... Σωστό εν μέρη αλλά ας έβαζε φανάρι αν ήθελε να ήταν εντάξει..
Μάλλον θα το τραβήξω αλλά προς το παρόν κάθε φορά που περνάω από εκεί τραβάω μια κόρνα από την αρχή μέχρι το τέλος...