Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 22

Θέμα: MTB (Mountain Bike) ερώτηση....

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm

MTB (Mountain Bike) ερώτηση....

επειδή εδώ και καιρό το γυροφέρνω και το γλυκοκοιτώ...

υπάρχει κανείς να δώσει μια καλή συμβουλή για ερασιτέχνη;

Στο μέρος που μένω , έχει μονοπάτια χωμάτινα, αλλά οι ικανότητες μου στο Mountain bike, είναι πιο κάτω απο του αρχάριου. Θα έλεγα οτι κοιτώ κάτι με μπροστινή ανάρτηση και ίσως με δισκόφρενο.

Υπάρχει κανείς που να έχει ασχοληθεί σοβαρά να δώσει συμβουλή; Το κόστος αγοράς χωρίς κράνος (απο αυτό έχουμε και καλό κιόλας ΜΧ) πάει απο όσο μου είπαν για κάτι που θα κάνει για μένα απο 280-400€ μια καλή αγορά. Σίγουρα έχει και ακριβότερα αλλά θα πάνε χαμένα στα δικά μου τα χέρια , μιας και δεν θα μπορώ να τα αξιοποιήσω έστω στο 60%.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Makiiis

Juliusss

Πελάτης

Καλά για αρχή ειναι τα ideal λογω κόστους. Απο εκεί και πέρα, Scott, GT και mongoose (αν αντέχει η τσέπη σου

Μπροστινή ανάρτηση εννοείται (για να μη διαλυσεις χέρια/μέση), αν κανεις downhill παρε με πισω ανάρτηση

επιγονατίδες κλπ, γαντάκια

Κράνος ΜΧ μπορεί να σε ζορίσει λόγω ζέστης/ιδρώτα (στο ποδήλατο δεν πας τόσο γρήγορα)

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Τi downhil ρε cpt;

εδώ παλεύουμε να πάμε σωστά στην ευθεία σε φλαταδούρα και εσύ μου μιλάς για γκρέμια;... καήκαμε...χαχαχαχα

Το κράνος ΜΧ που έχω είναι καλούτσικο θα έλεγα και οχι ιδιαίτερα βαρύ. Για την ζέστη ,... τι να σου πω;... σίγουρα δεν θα το κάνω με καύσωνα... ίσως απογευματάκι στην περιοχή που μένω. Την έχεις δεί παλιότερα απο φωτό που είχα βάλει με μονοπάτια που είναι κάτω απο δέντρα κτλ.

Είπαμε αρχάριος του κερατά φίλε... μόνο ισοροπία θυμάμαι και αυτό λόγω μηχανής.

το Ideal μου το πρότειναν και άλλοι για να είμαι ειλικρινείς. Ο φίλος Julious ασχολείται..; Ρε τομαράκι... και δεν λές τίποτα;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Το ideal δεν ειναι κανενα φοβερό ποδήλατο, αλλα για αρχάριο ειναι μια χαρα, ειναι και φτηνο.

Τα περιφερειακα να κοιτάξεις (φρενα, γραναζια, αλυσίδες) να είναι καλά

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Mike, στα ιδια ημουν και εγω πριν απο κανα εξαμηνο...

Τελικα αγορασα ενα Ideal Pro-Rider (400€) απο το οποιο εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος.

Σε αυτο το πεδιο τιμων (350-400€) παιζουν αρκετα ποδηλατα τα οποια ειναι και οι πιο προσιτες και αξιολογες προτασεις για καποιον που αρχιζει τωρα. Πιο κατω αρχιζουν οι μουφες.

Σε αυτα τα λεφτα λοιπον βρισκεις ποδηλατα μονης αναρτησης με περιφερειακα τα οποια ποικιλουν σε ποιοτητα αναλογως τον κατασκευαστη.

Dual Suspesion μην τα κοιτας καθολου σε αυτα τα χρημαστα...

Εχει παγιωθει η αποψη πως οι "φτασμενες" εταιρειες προσφερουν καλους σκελετους αλλα κανουν εκπτωσεις στα περιφερειακα, ενω το αντιθετο συμβαινει για τις εταιρειες μικρου μεγεθους.

Μπορει να ισχυει εν μερη, αλλα:

Ολοι οι σκελετοι στα entry-level ποδηλατα φτιαχνονται Taiwan και Μαλαισια...το ποσο πιο καλος ειναι ενας σκελετος ενος GT σε σχεση με ενα Ideal θα σου παρει πολυ καιρος να το καταλαβεις, (εγω δεν εχω καταλλαβει διαφορα παντως...) και οταν με το καλο φτασεις να εχεις απαιτησεις, ακομα και ο υποθετικα λιγο καλυτερος σκελετος του GT δεν θα ανταποκρινεται ουτως η αλλως ....

Οποτε εγω λεω να κοιταξεις για ποδηλατα τα οποια εχουν καλυτερες σειρες περιφερειακων τα οποια και φαινονται αμεσα στην αποδοση τους και σε βοηθανε να οδηγας πιο καλα.

Η Ideal παρ ολο που πολλοι "καλοθελητες" την θαβουν, βγαζει εξαιρετικα ποδηλατα entry- level και κατα κανονα εχει πολυ καλυτερα περιφερειακα σε σχεση με τον ανταγωνισμο που κατα την αποψη μου ειναι υπερτιμημενος μονο λογω ονοματος.

Για δισκοφρενο, μην καιγεσαι και τοσο....σε αυτα τα χρηματα θα βρεις μονο μηχανικης ενεργοποιησης, τα οποια ειναι Γ.Τ.Π. σε αισθηση...ειναι σαφως προτιμοτερο ενα καλο V-Brake σε αυτην περιπτωση.

Για τα πιρουνια επισης μην περιμενεις πολλα πραγματα...παντως το RST που φορα το Pro Rider μου μια χαρα ειναι!!
    Το μονο που θες οταν ξεκινας ειναι να σου αποσβαινει τους κραδασμους απ το χωμα και αυτο ειναι κατι που το κανει μια χαρα.

Επισης αν εχεις βλεψεις και για ασφλατινες μετακινησεις προσαντολισου σε καποιο ATΒ/ Trekking ποδηλατο. Πανε και στο χωμα και στην ασφαλτο μια χαρα....βασικα τα MTB ειναι καθαροαιμα enduro ας πουμε και τα ATB ειναι οn-off.

Α και σε οτι αφορα στο κρανος, ξεχνα το MX τυπου....θα σκασεις!!
    ενα καλο ποδηλατικο κοστιζει γυρω στα 40-50€....

Τωρα σε οτι αφορα στα ποδηλατα, εγω θα σου προτεινα το Ideal Pro Rider που εχω...δεν μου εχει βγαλει κανενα προβλημα και σιγουρα ειναι ακομα πολυ πανω απο τις δυνατοτητες μου.

Το ειχα ψαξει πολυ καιτουλαχιστον πριν πο εξι μηνες κανενα αλλο ποδηλατο δεν προσεφερε αυτη την ποιοτητα περιφερειακων σε αυτα τα χρηματα...το αγορασα 400€ αλλα αν την ψαξεις μπορεις να το βρεις και κανα 20€-30€ χαμηλοτερα.

αν δεν σου καθετε για καποιο λογο κοιτα σε Orbea, Specialized (λιγο πιο ακριβα), fOCUS

Καλες βολτες και μην απογοητευθεις απο την φυσικη σου κατασταση...σε ενα μηνα δεν θα πιστευεις το ποσο εχει βελτιωθει η αντοχη σου!

Όπως τα λέει ο Ηλίας μάγε, σ'αυτά τα λεφτά μπορείς να βρεις ένα τίμιο ποδηλατάκι με καλά πραγματάκια που θα σου κρατήσουν καλοδούλευτα και καλορυθμισμένα για καιρό, πολύ καλή επιλογή είναι το Zig Zag της Ideal και βγαίνει και με δισκόφρενα (λίγο ακριβότερο φαντάζομαι), αν δεν κάνω λάθος όμως είναι μηχανικά (με ντίζα δηλαδή) και όχι υδραυλικά τα οποία προσφέρουν πολύ καλή αίσθηση στο φρενάρισμα, ανεβάζουν όμως το κόστος αρκετά.

Και Gt μπορείς να βρεις σ'αυτά τα λεφτά με καλά εξαρτηματάκια, τα Gt προσφέρουν καλύτερο σκελετό αλλά λίγο χαμηλότερης κατηγορίας εξαρτήματα απ'ότι τα Ideal στις αντίστοιχες τιμές.

Μην ξεχάσεις και τα Peugeot, εταιρία που υπήρχε χρόνια στο χώρο με πολύ καλά ποδήλατα κι έκανε το μεγάλο μπαμ πέρισυ με μια γκάμα για όλες σχεδόν τις καθημερινές ανάγκες.

Σου προτείνω να δεις το Filou της Peugeot , το έχει κι ο dirtbirt αλλά δεν ξέρω πόσο το καβαλάει ή καλόμαθε πάνω στο ΧΤ..

Στα 319 ευρά

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	1.jpg 
Προβολές:	365 
Μέγεθος:	29,6 KB 
ID:	126364

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Mike, στα ιδια ημουν και εγω πριν απο κανα εξαμηνο...
    Μπράβο γράφε εσύ τώρα τα κατεβατά γιατί εγώ κουράστηκα

Πλάκα κάνω, εδώ είμαι για οτιδήποτε

κυραΚουλα στο εκανα γουλι Το avatar του/της SpineshankD
    οπως ειπαν και τα παληκαρια πριν,σε αυτα τα λεφτα αναγκαστικα δεν θα εχει

δισκοφρενα ,αλλα για μαι λογικη χρηση ειναι μια χαρα!

εγω θα σου προτεινα και αυτο με 370ευρω και με πηρουνακι 100αρι

..και κρανος δεν χρειαζεται να ειναι ΜΧ και να βγαζεις την μπεμπελη

υπαρχουν αντιστοιχα και για ποδηλατο με αεραγωγους!

Όνομα:	scott_aspect_60_08.jpg 
Προβολές:	338 
Μέγεθος:	31,9 KB 
ID:	126371

...βεβαια εγω στην θεση σου θα εδινα 65 ευρω παραπανω απο την ανωτερη που ειπες (465 ευρω)

και θα επαιρνα αυτο

VOLTAGE YZ35 της SCOTT λιγο πιο DIRT απο τα κλασικα MTB αλλα με ρυθμιζομενο

πηρουνι και μηχανικα δισκοφρενα

μια χαρα δηλαδη!!

Όνομα:	bg_yz35.jpg 
Προβολές:	335 
Μέγεθος:	58,6 KB 
ID:	126372

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SpineshankD
    ...βεβαια εγω στην θεση σου θα εδινα 65 ευρω παραπανω απο την ανωτερη που ειπες (465 ευρω)

και θα επαιρνα αυτο

VOLTAGE YZ35 της SCOTT λιγο πιο DIRT απο τα κλασικα MTB αλλα με ρυθμιζομενο

πηρουνι και μηχανικα δισκοφρενα

μια χαρα δηλαδη!!
    ωραιο αλλα για εντελως διαφορετικη χρηση.....

Νέο μέλος
    To Voltage είναι περιορισμένης χρήσης και λόγω βάρους και λόγω θέσης οδήγησης. Επίσης αν είναι να πας σε δισκόφρενα πας σε καλά υδραυλικά αλλιώς αν είναι να μείνεις στη ντίζα μένεις στα τα v-brakes. Γενικά ο δίσκος θέλει πιο προσοχή, εγώ αν είχα δίσκο θα τον είχα στραβώσει (από χτυπήματα) τουλάχιστον 3-4 φορές σε κάτι διαδρομές στον Υμμητό....

Στα λεφτά που κοιτά ο Gandalf παίζουν ideal, gt, scott, specialized κλπ. Γενικά όλες οι μάρκες έχουν κάτι σε αυτή την κατηγορία. Τα Ιdeal είναι καλύτερα στο θέμα των περιφερειακών αλλά είναι λίγο πιο βαρυά σαν σκελετός (τουλάχιστον από Scott και Specialized). Entry level είναι όλα και δεν θα δεις μεγάλες διαφορές. Το πιο πιθανό να πας σχετικά γρήγορα για αλλαγή σε ντίζες φρένων, τακάκια και ίσως αλλάξεις όλο το σύστημα φρένων.

Υπολόγισε ένα ποσό 20-40 ευρώ για κράνος (τσόφλι) αλλά μην περιμένεις ασφάλεια. Υπολόγισε επίσης κάτι τρόμπες, τσαντάκια, ισοθερμικά κλπ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    ωραιο αλλα για εντελως διαφορετικη χρηση.....

..ε,ηθελα να βαλω και λιγο προσωπικο στιγμα στο ποστ μου! :rotflmao: :rotflmao:

δεν το πουλαω το ζετακι Το avatar του/της veletzas
    οπως τα ειπαν τα παληκαρια πιο πανω

ψαξε λιγο στον νετ οσον αφορα την κλιση των σκελετων την διαφορα δηλαδη, σκεψου τι θα σε βολεψει περισσοτερο, τι ακριβως χρηση θα κανεις

αν επισκεπτεσαι σελιδες ποδηλαταδικων συχνα θα δεις οτι εχουν συνεχως προσφορες, οι οποιες αξιζουν
    (π.χ πηρα τον σεπτεβρη το scott voltage που εχει που εχει πιο πανω απο 460 στα 340 με δισκοφρενα, δηλαδη την τιμη που ειχε το ποδηλατο χωρις δισκοφρενα)

για το θεμα των περιφερειακων καλο θα ηταν να
    να εχει διπατα στεφανια, γιατι λογο βαρους τα απλα στραβονουν ευκολα,
    πανω κατω απο ταχυτητες ολα shimano εχουν
    κ τα μη υδραυλικα δισκοφρενα δεν διαφερουν πολυ
    το + στα δισκοφρενα εκτος του οτι εχεις καλυτερη αισθηση κ σταματας καλυτερα ειναι οτι εχεις φρενα κ στο βρεμενο τερεν

επισης πολλες εταιρειες δινουν εφ ορου ζωης εγγυηση στον σκελετο(δες το και αυτο)

προτεινω αν θες να ξεφυγεις λιγο πανω απο τα 400 και να παρεις specialized
    αλλιως kona/trek /scott

τελος μπαινεις και στο podilates.gr κ ριχνεις μια ματια-ερχεσαι κ στην πορεια την κυριακη κ ολα καλα-

υγ.1 η ideal που οντως θαβεται απο πολλους στην ελλαδα, αλλα οχι τοσο λογω ποιοτητας αλλα για αλλους λογους, στελνει 2 φορτηγα σκελετους στο μοναχο καθε σαββατο \
    υγ.2 πωλουνται κ μαιταχειρισμενα σε πολυ καλες τιμες (αξιας π.χ 700 να το παρεις 400)
    panta vromikoi panta laspomenoi

Αρχικά δημιουργήθηκε από veletzas
    οπως τα ειπαν τα παληκαρια πιο πανω...

επισης πολλες εταιρειες δινουν εφ ορου ζωης εγγυηση στον σκελετο(δες το και αυτο)
    ...
    φιλε veletza ειναι μεγαλη μουφα η εφ'ορου ζωης εγγυηση

το εχω ψαξει και στα 2 μεγαλυτερα ποδηλαταδικα της αττικης

και οι 2 μου ειπαν τελικα οτι οι εταιριες εχουν πολλους "κρυφους"ορους

στην εγγυηση...και ουσιαστικα δεν υφισταται απο κανενα!

κοινως αν το σπασεις το ποδηλατο πηρες τ@@@@α σου

σου μιλαω στανταρτ!

μαμα κοιτα το δελφιΝι Το avatar του/της Todi
    να ρηξω και γω την ψηφο μου

ΙΔΕΑΛ με τα χιλια
    και φτηνα , και καλα (για αυτο που το θελεις) εγω εχω σπασει ενα αλλα ηθελε πολυυυ προσπαθεια και βασικα ηταν απο μαλακια μου

Β - μπρεικς ας πουμε αμα εχει shimano xt ειναι πολυ καλυτερα απο οποιαδηποτε μηχανικα δισκοφρενα. Αν πας στο υδραβλικο βεβαια θα δεις τι θα πει φρεναρισμα αλλα δεν σου χρειαζεται.
    παντως η μονη διαφορα που εχει το ιδεαλ απο το ΤζιΤι ειναι οτι το δευτερο ειναι πιο ελαφρυ.

Επισης απο μπροστινα κοιταχτε και την Suntour η οποια κατα την αποψη μου (ειχα ενα χρονο 130μμ ) ειναι πιο καλη απο τα φτηνα της RST.

Tελος με λυπη ανακοινωνω πως ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΕΚΤΟΣ για μενα απο το ποδηλατο (εκτος απο βολτα για ψωμι και εφημεριδα) καθοτι το μπροστινο μου Ξερασε τα λαδια πριν απο λιγο οποτε περιμενω το τελος το καραβι απο την αμερικη

καλες βολτες

και ειδον εκ του στοματος δρακοντος και εκ του στοματος του θηριου και εκ του στοματος του αντιχριστου, πνευματα τρια, ακαθαρτα ως βατραχοι,
    πνευματα τεσσερα ακαθαρτα ως μπατσοι
    εκει που η φαντασια ξεπερναει την πραγματικοτητα

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Mountain Bike Βαρυμπόπη 20/11/2010
    από Tigas στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 22/11/2010, 19:40
  2. Mountain biking Σαββατο 13/03 Παρνηθα/Βασιλικα
    από 950dim στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 53
    Τελευταίο μήνυμα: 18/03/2010, 09:53