Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 9 από 9

Θέμα: Αίτια Δασικών Πυρκαγιών 2007

  1. #1
    Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Εγγραφή
    22/05/2004
    Μηνύματα
    8.830

    Αίτια Δασικών Πυρκαγιών 2007

    Σύμφωνα με έκθεση της ΕΛ.ΑΣ τα αίτια για τις πυρκαγιές του προηγούμενου καλοκαιριού είναι τα παρακάτω :


    & ένα άρθρο της Ελευθεροτηπίας για το θέμα :

    "Κάλπηκες οι ασύμμετρες απειλές


    Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΝΕΛΛΟΥ

    «Ανθρακας» αποδείχθηκε από την πολύμηνη έρευνα των αρχών ασφαλείας και δη της Αντιτρομοκρατικής το άλλοθι περί «ασύμμετρων απειλών» που αναζήτησε η κυβέρνηση, προφανώς για να καλύψει τις τεράστιες αδυναμίες τις οποίες επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός κατά το φονικό, πύρινο καλοκαίρι του 2007 που στοίχισε δεκάδες ζωές αλλά και τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή των τελευταίων ετών.

    Σύμφωνα με το πόρισμα των αρμόδιων υπηρεσιών, που παραδόθηκε στον εποπτεύοντα εισαγγελέα Δημ. Παπαγγελόπουλο και αποκαλύπτει η «Κ.Ε.», μετά από την έρευνα και επεξεργασία δικογραφιών 3.000 σελίδων, προκύπτουν τα ακόλουθα:

    Πόρισμα ναι μεν, αλλά

    «Από την συνολική έρευνα, πράγματι διαπιστώθηκε "ασύμμετρη" αύξηση των εμπρησμών σε σχέση με άλλες χρονικές περιόδους, πλην όμως υπήρξε "συμμετρική" γεωγραφική εξέλιξη, χρονική συγγένεια και σε ό,τι αφορά τα πειστήρια διαπιστώθηκαν ομοιότητες κατασκευής σε διαφορετικές περιοχές.

    Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, δεν εντοπίστηκαν τα συνδετικά εκείνα στοιχεία που να εντάσσουν τους εμπρησμούς του καλοκαιριού του έτους 2007 στις επιμέρους διατάξεις του άρθρου 187Α Π.Κ.

    Η έκταση, το μέγεθος, η τοπική και χρονική συγγένεια και τέλος το είδος αρκετών εκ των πειστηρίων προσδιορίζουν ανάπτυξη οργανωμένου σχεδίου. Ωστόσο, οι ενδείξεις αυτές δεν είναι αρκετές και συγκεκριμένες που να "ικανοποιούν" δικονομικά τις απαιτήσεις της ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοοθεσίας.

    Παρά τα «...ναι μεν, αλλά» των συμπερασμάτων της έρευνας είναι σαφές ότι δεν υπήρξαν στοιχεία που να εντάσσουν τους φονικούς εμπρησμούς και τις πυρκαγιές του 2007 στις διατάξεις περί οργανωμένου εγκλήματος και δη της τρομοκρατίας, όπως ορίζει το άρθρο 187Α του ποινικού κώδικα.

    Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με την πορεία και τα συμπεράσματα της έρευνας αναφέρεται: «Εξετάστηκαν 325 περιπτώσεις πυρκαγιών. Από αυτές αντικείμενο ιδιαίτερης επεξεργασίας αποτέλεσαν εκείνες που εξελίχθηκαν στο γεωγραφικό άξονα των παρακάτω περιοχών: Ηπειρος, Θεσσαλία, Εύβοια, Αττική, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία.

    Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την πρώτη "αφύσικη" εξάπλωση του φαινομένου των πυρκαγιών, περί τα τέλη του μηνός Ιουνίου του θέρους 2007, θεωρήθηκε πως η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έπρεπε να υποστηριχθεί στο ερευνητικό και ανακριτικό της έργο από την αντίστοιχη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ) της Αστυνομίας.

    Παράλληλα, ο αρμόδιος για θέματα οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας, εισαγγελέας κ. Παπαγγελόπουλος, διέταξε την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ) για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με σκοπό να εξακριβωθεί αν οι συγκεκριμένες πυρκαγιές ή μέρος αυτών αποτελούν εμπρησμούς που υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 187Α Π.Κ. και να εντοπιστούν οι δράστες».

    Η επίπονη και πολύμηνη έρευνα δεν αποκάλυψε ούτε τρομοκράτες, ούτε «ξένους δακτύλους», ούτε πράκτορες.

    «Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, οι πυρκαγιές οφείλονταν κυρίως σε εμπρησμούς από πρόθεση με γνωστά ή άγνωστα αίτια κατά περίπτωση και σε αμέλεια. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρξαν συνολικά 75 συλλήψεις δραστών εκ των οποίων 45 από πρόθεση και 30 από αμέλεια.

    Οι... γνωστοί δάκτυλοι

    Τα κίνητρα, κυρίως στις περιπτώσεις της αμέλειας, οφείλονταν σε αποτσίγαρα, υπαίθριες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, εργασίες κοπής μετάλλων και σπινθήρες της ΔΕΗ». Και αυτό παρ' ότι συγκεντρώθηκε «όλο το προανακριτικό υλικό με καταθέσεις μαρτύρων, μελετήθηκαν τα πειστήρια, ενώ πραγματώθηκε επεξεργασία 450.000 περίπου τηλεφωνικών επικοινωνιών που προέκυψαν έπειτα από τις αντίστοιχες κατά περίπτωση άρσεις απορρήτου των αρμόδιων Δικαστικών Αρχών.

    Επιπρόσθετα, εξετάσθηκαν λεπτομερώς πληροφορίες, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν υπόπτους και κυρίως αλλοδαπούς».

    Ολα λοιπόν βοούν πως η κυβέρνηση «έπαιξε» με το σενάριο των ασύμμετρων απειλών και τις εκδοχές πως «η χώρα δέχεται επίθεση» προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα από τη βιβλική φυσική καταστροφή. Μ' αυτά τα τεχνάσματα και το περίφημο «τριχίλιαρο εξπρές» πέτυχε μια «επικοινωνιακή νίκη» πάνω στα αποκαΐδια."

    Εύχομαι φέτος να μη συμβεί ότι & πέρσι & να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά ζωές, όχι μόνο ανθρώπινες.
    Πραγματικά οι φωτιές είναι μια από τις μεγαλύτερες κατάρες...

    Φωτιά στις βίλες & τα παράνομα εξοχικά


    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	dspphoto.jpg 
Προβολές:	234 
Μέγεθος:	53,1 KB 
ID:	128797

  2. #2
    Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Εγγραφή
    09/09/2005
    Μηνύματα
    3.918
    Οκ, οι δασικες πυρκαγιες ειναι μια πραγματικοτητα με την οποια -δυστυχως- θα πρεπει να μαθουμε να ζουμε στην χωρα μας.

    Τα αιτια που τις προκαλλουν ποικιλλουν, η αντιμετωπιση τους ομως ειναι μια.

    Προληψη και εγκαιρος εντοπισμος.

    Τα δαση μας δεν εχουν δα και την εκταση των Σιβηρικων δασων...εχουν βεβαια εντονο γεωγραφικο αναγλυφο, αλλα αυτο τελικα αποτελλει προβλημα μονο οταν εχει εξαπλωθει μια πυρκαγια...

    Αν...λεω αν ειχαμε ενα συστημα που θα εντοπιζε εγκαιρα τις πυρκαγιες και αν παλι ειχαμε εναν μικρο σε μεγεθος αλλα γρηγορο σε ανατποκριση μηχανισμο καταστολης, τα πραγματα θα ηταμ πολυ καλυτερα...

    Το σημαντικοτερο ομως ειναι οι κρετινοι που ενεχονται με οποινδηποτε τροπο στα θεματα των δασικων πυρκαγιων και σε οποιοδηποτε διοικητικο κλιμακιο και αν ανηκουν, να αφησουν στην ακρη τα πολιτικο συνδικαλιστικα τους και να κοιταξουν ΣΟΒΑΡΑ την δουλεια τους.

    Γιατι δεν ειναι δυνατον να εχει ξεκινησει η πυρκαγια ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ (!!!!) στα Δερβερνοχωρια και κανενας ΜΑΛΑΚΑΣ να μην εχει ενδιαφερθει...αδιαφορια, ανικανοτητα η και τα δυο μαζι; το θεμα ειναι οτι τα δαση και εμεις εμμεσως πλην σαφως,δεν μπορουμε να πληρωνουμε το τιμημα της ηλιθιοτητας τους.

  3. #3
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Οκ, οι δασικες πυρκαγιες ειναι μια πραγματικοτητα με την οποια -δυστυχως- θα πρεπει να μαθουμε να ζουμε στην χωρα μας.

    ....
    Μέχρι να μην μείνει τίποτα...

  4. #4
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της madox
    Εγγραφή
    12/03/2008
    Μηνύματα
    237
    Καλα πως μπορει να υπαρξει προληψη οταν το ιδιο το κρατος εχει μοιρασει ηδη την πιτα.Να τρεξει να προλαβει τι λοιπον?Οι υπογραφες μπηκαν ηδη και δεν υπαρχει πισωγυρισμα.

  5. #5
    Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Εγγραφή
    09/09/2005
    Μηνύματα
    3.918
    Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
    Καλα πως μπορει να υπαρξει προληψη οταν το ιδιο το κρατος εχει μοιρασει ηδη την πιτα.Να τρεξει να προλαβει τι λοιπον?Οι υπογραφες μπηκαν ηδη και δεν υπαρχει πισωγυρισμα.
    δυστυχως....και απο την στιγμη που υπαρχει ιστορικο προηγουμενο* δεν θα διστασσουν να διακυβευσουν αλλα τοσα εκατομμυρια στρεμματα δασους για χαρη πολιτικων συμφεροντων...τωρα ξερουν οτι ειμαστε τοσο αναισθητα βοδια, οσο υποψιαζοντουσαν και επιθυμουσαν να ειμαστε...

    *επανεκλογη Καραμανλη - ΝΔ μετα τις πυρκαγιες

  6. #6
    Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Εγγραφή
    17/02/2007
    Μηνύματα
    446
    Καλα πως μπορει να υπαρξει προληψη οταν το ιδιο το κρατος εχει μοιρασει ηδη την πιτα.Να τρεξει να προλαβει τι λοιπον?
    Δυστυχως-και θα καταλαβεις γιατι λεω δυστυχως- ο κληρος πεφτει σε εμας

    σε ολους τους απλους πολιτες να πιεσουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ το κρατος να αναλαβει τις ευθυνες του.

    Πως? με ενεργη δραση σε ομαδες ακτιβιστων,συλλογων που προστατευουν το περιβαλλον ενεργα
    και δεν ευησυχαζουν με μια παρουσια στο Συνταγμα που δημιουργει μεν "Συνειδηση" αλλα
    δυστυχως προσφερει και εκτονωση,επαναυπαση του τυπου
    "καναμε το καθηκον μας τι αλλο να κανουμε?"

    Σε εμας λοιπον ερχεται ο κληρος παλι...

    εκτος απ την δυνατοτητα να τους στειλουμε στο διαολο μια φορα στα 4 χρονια-την οποια την χασαμε τον περασμενο Σεπτεβρη εχουμε και αλλες πολλες μικροτερες ευκαιριες περιστασιακα
    και καθημερινα...

    Συνειδηση-οικολογικη παιδεια και λιγο τσαμπουκα-φωνη θελει...


    η συνειδηση ομως παει περιπατο οταν ριχνουμε την γοπα οπουνα ναι...
    και η οικολογικη παιδεια προυποθετει παιδεια...:ZZZ:





    υγ. Ριψη μολοτοφ βλεπω στο δημοσιευμα παραπανω...μαλιστα...
    η Μπακογιαννη το γραψε μαλλον

    ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΕΜΠΕΔΩΣΗ

    http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=45644
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

    "ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

  7. #7
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    16/10/2004
    Μηνύματα
    1.661
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Αν λεω αν ειχαμε ενα συστημα που θα εντοπιζε εγκαιρα τις πυρκαγιες και αν παλι ειχαμε εναν μικρο σε μεγεθος αλλα γρηγορο σε ανατποκριση μηχανισμο καταστολης, τα πραγματα θα ηταμ πολυ καλυτερα
    Έχουμε. Ποιος/α θυμάται τι νούμερα εστιών είχαμε καθημερινά;

  8. #8
    Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Εγγραφή
    09/09/2005
    Μηνύματα
    3.918
    Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
    Έχουμε. Ποιος/α θυμάται τι νούμερα εστιών είχαμε καθημερινά;
    Δεν εχουμε....μιλαω για εποπτευση των δασων μεσω δορυφορων.

    Το ΕΜΠ (νομιζω) εχει ετοιμο ενα τετοιο συστημα αλλα ξερετε τωρα....:a31: :a13:

  9. #9
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    16/10/2004
    Μηνύματα
    1.661
    Ααα, τώρα θέλουμε και δορυφόρους; Μου θυμίζει τους Ρώσους με το μολύβι στο διάστημα.

    Υπάρχουν "φυλάκια".

Παρόμοια θέματα

  1. f1 2007
    από ruyjin στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/09/2005, 18:41
  2. ISDE 2007 & Agwnes Hare Scramble
    από Avapxia στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 27/12/2004, 10:22
  3. Η Αιτία.....
    από Julius στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 10/12/2004, 20:33
  4. Γνωριζετε Τα Αιτια ΤροΧαιων Στην Τζαμαικα;;;;;
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 60
    Τελευταίο μήνυμα: 09/08/2004, 12:23
  5. Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2004, 02:36

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF