Εχω ξυπνήσει απο τις 6,30, αξημέρωτα για τα δικά μου στάνταρ, και μιας και δεν μου κολλάει υπνος, λέω να σας παραδεχτώ την πρώτη μου , κιολας, .....μπιπ....
Τη Κυριακή που μας πέρασε, παρέλαβα την μεταχειρισμένη cb1 που αγόρασα απο μέλος του φόρουμ.
Χαρές...πανηγύρια.....δε σας λέω τίποτα! Καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω!!
Μιας και είναι η πρώτη μου μηχανή και έως σήμερα ημουν κάτοχος κυρίως σκουτερ, δεν σκαμπάζω και πολλά απο μηχανές αλλα έχω πραγματικά πολύ όρεξη να μάθω.
Ενα φιλαράκι , μου φέρνει την μηχανή απο το πλοίο στην pilotis της πολυκατοικίας και την αράζει!!
Θεωρητικά, ξέρω να οδηγώ μηχανή όπως και θεωρητικά έχω διπλωμα......αλλα αυτό δεν λέει τίποτα.
Εχω αποφασίσει οτι αν εγω δεν νιώσω οτι "το 'χω" .....δεν θα βγω στον δρόμο.
Η διαφορά μεταξύ εμένα ως αρχάριας και ενος πιτσιρικά αρχάριου, είναι οτι εγω ως οδηγος σκουτερ και αυτοκινήτου, ξέρω τι παίζει στους δρόμους και δεν θέλω να εκθέσω εμένα και τρίτους σε δυσάρεστες εκπλήξεις.
Αποφασίζω να κάνω τις πρώτες μου δοκιμές μέσα στην pilotis και το βραδάκι της Κυριακής κατεβαίνω να καμαρώσω το "μωρό" μου.
Αντιμετωπίζω κάποια ψιλο-τεχνικά προβληματα, πχ σβήνει αμέσως , δεν βρίσκω εύκολα την νεκρά , αποσυμπλέκει ψηλα κλπ, οπότε παίρνω τηλ. γνωστό μου expert στα cb1 για long distance assistance.
Με στέλνει σπιτάκι μου για να πάρω handsfree, ωστε να έχω και τα δυο μου χέρια ελεύθερα για να εκτελώ οδηγίες και πένσα, για να σφίγγω διάφορα κέρατα......κι αρχίζουμε νυχτιάτικα τα μαστορέματα.
Μιλάμε για τρελό γέλιο!!
Εγω να έχω την μηχανή μπροστά μου.....εκείνος αραχτός στο κρεβάτι του....και να μου λέει αν βλέπω αυτό....αν βλέπω εκείνο...κλπ
Σαφης οδηγία....δεν σβήνουμε την μηχανή ποτέ απο τον off-run αλλα πάντα απο τον διακόπτη!!
Εγω ερωτήσεις τυπου.....και που είναι αυτό που μου λές....κι εκείνος να μου σχεδιάζει κανονικότατο χάρτη.....τύπου βλέπεις ενα πραγματάκι που μοιάζει με τάδε? 10 πόντους δεξιότερα.....5 πόντους αριστερότερα κλπ
Το κορυφαίο ήταν οταν του είπα αφού φτιάξαμε τον συμπλέκτη ωστε να αποσυμπλέκεται χαμηλότερα, οτι κάνει ενα ....τουκ!!
Απάντηση......"δεν ειναι τίποτα.....έκλασε η ντίζα"!!
Φυγανε....πένσες....handsfree.....με ακουσε το πανελληνιο απο τα γέλια!!
Ακου....έκλασε η ντιζα!!
Τελοσπάντων, το φτιαχνουμε το εργαλείο!
Την μεθεπόμενη μέρα Τρίτη, ζητώ και πάλι απο τον μεταφορεά της μηχανής να μου την ξαναμεταφέρει σε μια περιοχή ιδανική για βόλτες, χωρίς πολλά αυτοκίνητα αλλα με ανηφόρες κατηφόρες και στροφούλες ωστε να αρχίσω να δοκιμάζω....την τύχη μου!!
Την Τρίτη το βράδυ.....να σου η καλή σου να πηγαίνει πανω κάτω....ασταμάτητα!!
Μιλάμε για ηδονή μεγίστου βαθμού!! (παεί "μπάλα" το ρημάδι)
Λιγο αργότερα σκάει μύτη ο γαμπρός μου, ιδιοκτήτης μηχανής Tiger, αλλα οχι απο τους φανατικούς του είδους και μου αρχίζει θεωρίες περι χειρισμού της μηχανής!! (ασε μας ρε αδερφάκι.....εδώ μας μιλάει ο expert....τι να μας πεις κι εσυ)
Επιμένει να μην κλείνω την μηχανή απο τον διακόπτη.......να επιμένω εγω οτι απο εκεί πρέπει να κλείνει.
Μου ζητά να δοκιμάσει την μηχανή....την δοκιμάζει και την παρκάρει κιολας.
Το ρημάδι ομως το κουλό του.....πατάει και το off. (δεν το ειπε ομως ο παλιο.....)
Παω εγω χθές το απόγευμα λοιπον ,να ξανακάνω τις καγκουριές μου!!
Πατάω μιζα.....γκραν γκραν γκραν....τιποτα!!
Ρε ξανα.....γκραν γκραν γκραν...τιποτα!!
Ρε αντες αμαν ξανα......τίποτα!!
Το κέρατο μου....τι έπαθε το μοτόρι μου??
Το βλήμα (εγω δηλαδη) δεν μου κόβει να ρίξω ματια για το off-run!
Αφου του το ειχα πει του ..... μη το πατήσει......δεν έχω εξοικιωθεί και με τον έλεγχο της μηχανής.....ε δεν παει το μυαλό μου!!
Αποτελέσμα?
Μετα το 1000στο πάτημα της μίζας......μπαταρία καπουτ!!
Τα νεύρα μου κρόσια!!
Ειχα γραφείο και έπρεπε να φύγω, παρατώ την μηχανή στην άκρη του δρόμου και φεύγω!!
Κάνω 200 μετρα με το αμάξι και επιτόπου αναστροφή για να γυρίσω στον "τόπο του εγκλήματος".
Δεν θα έφευγα απο εκει αν δεν έβαζα μπροστα την μηχανή!!
Ξαφνικά μου έρχεται αναλαμπη για το κουμπάκι και.......ναι ηταν πατημένο!!
Το επαναφέρω στο run αλλα η μπαταρία μας "είχε αφήσει χρόνους"!
Προσπαθώ να σκεφτώ τι κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις!!
Ιδέα δεν είχα!!
Και ξάφνου.....ταινίες με Σταθη Ψαλτη....Γαρδέλη και Πανο Μιχαλόπουλο ....σκάνε μπρός τα μάτια μου!!
Ανοίγω τον διακόπτη ...σπρώχνω την μηχανή σε κατηφορα.....και μόλις αρχίζει να τσουλάει καλά.......κοπανάω μια 1η και.......ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ............πήρε το μαναράκι μου μπροστά!!
οκ!!
μπορείτε να χλευάσετε και να γελάσετε με την καρδιά σας.....εκανα κιόλας την πρώτη μου....μπίπ.....αλλα το έσωσα τελικα.....δεν το έσωσα???
![]()
![]()
![]()
υ.γ. η μηχανή πηγε επιτόπου αρκετές βόλτες και ξαναδοκιμάστηκε για καμια ώρα και αργά το βράδυ.......και παει τζετ!!