Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 37

Θέμα: Πρόβλημα με πάρκινγκ

Πρόβλημα με πάρκινγκ

Γεια χαρά αδέρφια, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό.

Μένω σε διώροφο χτισμένο το 1935 (ο δεύτερος είναι επέκταση) με πρόσοψη στον δρόμο μήκους 10 μέτρων.

Όπως καταλαβαίνετε προβλεπόμενη θέση πάρκινγκ δεν υπάρχει αφού το σπίτι δεν έχει πιλοτή αλλά ισόγεια κατοικία.

Παρκάρουμε εδώ και 30 χρόνια που ζω τα αυτοκίνητα πάνω στο πεζοδρόμιο (τον κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται μπροστά στο σπίτι μου και δεν μου ανήκει όπως και σε κανέναν άλλωστε) πράγμα σαφώς ΠΑΡΑΝΟΜΟ κατά το γράμμα του νόμου, όπως άλλωστε και όλοι οι υπόλοιποι στη γειτονιά και μέχρι τώρα δεν είχαμε καμία απολύτως ενόχληση.

ΠΡΙΝ μια εβδομάδα μετακόμισε σε ολοκαίνουργια 7 όροφη πολυκατοικία ακριβώς απέναντι μας ένας ¨θεόσταλτος¨ γείτονας που αποφάσισε να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο και ήδη μας έχει στείλει (σε εμάς και παρακείμενους γείτονες) 4 φορές δημοτική αστυνομία & τροχαία για να μας γράψουν κλήση.

Οι αστυνομικοί κατανοώντας το άδικο της περίπτωσης μας ειδοποιούν, κατεβαίνω μετακινώ το αυτοκίνητο και φεύγουν. Εγώ περνάω χαρούμενος την επόμενη ώρα προσπαθώντας να βρω πάρκινγκ στην ευρύτερη περιοχή και επιστρέφω με τα πόδια.

Δεν είμαι άνθρωπος που έχει διάθεση για τσακωμούς και ενώ μου είπαν γείτονες ποιος είναι αποφεύγω πραγματικά να το σκέφτομαι. Δεν θεωρώ το ότι είναι λύση το να παρκάρω το αυτοκίνητο και τη μηχανή μπροστά στην πολυκατοικία του και να τα αφήσω εκεί για πάντα, σύμφωνα με το νόμιμο δικαίωμα που μου δίνει το γράμμα του νόμου.

Θα ήθελα να ρωτήσω για κάτι το οποίο έχω διαβάσει ότι ισχύει στις περιπτώσεις των μονοκατοικιών χωρίς πάρκινγκ, το οποίο απ ότι έχω ακούσει προβλέπει ενοικίαση θέσης πάρκινγκ πάνω στο δρόμο από το Δήμο και διαγράμμιση αυτής με κίτρινη μπογιά.

Τι γνωρίζετε επ αυτού;

Θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα αν μπορούσα να νοικιάσω μια θέση πάρκινγκ μπροστά στην ολοκαίνουργια πολυκατοικία του.

Τελικά υπάρχουν ΚΑΚΟΙ άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο...
    "Γιατί ο δρόμος είναι αλήθεια, χίλια κι ένα παραμύθια
    είναι το σπίτι μας, δεν έχει τέλος"

iMix

Re: Πρόβλημα με πάρκινγκ

Αρχικά δημιουργήθηκε από Innersense
    Τελικά υπάρχουν ΚΑΚΟΙ άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο...
    Εγώ θα έλεγα οτι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν οτι τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζους
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Όχι +1 για τους πεζούς +13463675686669

μακάρι να ήταν τόσο απλά και ιδανικά τα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο και έγω θα έκαιγα μηχανάκι και αυτοκίνητο και θα χρησιμοποιούσα μόνο μέσα μαζικής μεταφοράς.

iMix

Οπως τα γράφεις, αν παρκάρεις σε τμήμα του οικοπέδου (πρασσιά) εμπρός από την οικοδομή και εφόσον το κουτί δεν περισσεύει και δεν ενοχλεί το πεζοδρόμιο τότε κανείς δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα...
    Αν από την άλλη παρκάρεις επάνω στο πεζοδρόμιο έξω από το όριο της οικοδμής, καλό κουράγιο στο ψάξιμο για πάρκινγκ...

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    ωραια μουσικη
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Νέο μέλος

Θα ήθελα να ρωτήσω για κάτι το οποίο έχω διαβάσει ότι ισχύει στις περιπτώσεις των μονοκατοικιών χωρίς πάρκινγκ, το οποίο απ ότι έχω ακούσει προβλέπει ενοικίαση θέσης πάρκινγκ πάνω στο δρόμο από το Δήμο και διαγράμμιση αυτής με κίτρινη μπογιά.

Τι γνωρίζετε επ αυτού;
    δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα αν μπορούσα να νοικιάσω μια θέση πάρκινγκ μπροστά στην ολοκαίνουργια πολυκατοικία του.
    γιατί δεν νοικιάζεις μια κανονική θέση στάθμευσης;

Re: Re: Πρόβλημα με πάρκινγκ

Αρχικά δημιουργήθηκε από azanka
    δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
    Ισχύει το έχει κάνει γείτονας του πατέρα μου και αφήνει το αυτοκίνητο του μπροστα στο σπίτι του πατέρα μου σε διγραμμισμένη κίτρινη θέση.

Οκ, αν δεν ξέρει κανείς θα πάω να ρωτήσω κατευθείαν στο Δήμο.

iMix

Re: Re: Re: Πρόβλημα με πάρκινγκ

Ισχύει το έχει κάνει γείτονας του πατέρα μου και αφήνει το αυτοκίνητο του μπροστα στο σπίτι του πατέρα μου σε διγραμμισμένη κίτρινη θέση.

Αμα ξερεις οτι ισχύει γιατί μας ρωτάς;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Re: Re: Re: Re: Πρόβλημα με πάρκινγκ

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Αμα ξερεις οτι ισχύει γιατί μας ρωτάς;
    Ξέρω ότι το έχει κάνει. Δεν ξέρω τις διαδικασίες που έχει κάνει, το νομικό καθεστός, καθώς και το αν ισχύει για όλες τις περιοχές.

Γι αυτό ρώτησα εδώ αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω.

iMix

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead

ΠΡΙΝ μια εβδομάδα μετακόμισε σε ολοκαίνουργια 7 όροφη πολυκατοικία ακριβώς απέναντι μας ένας ¨θεόσταλτος¨ γείτονας που αποφάσισε να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο και ήδη μας έχει στείλει (σε εμάς και παρακείμενους γείτονες) 4 φορές δημοτική αστυνομία & τροχαία για να μας γράψουν κλήση.
    Ασχετα με το τι ειναι νόμιμο ή τι όχι......εγω δεν καταλαβα τι σχέση εχει ο απέναντι στην 7οροφη (που προφανως θα εχει δικο του παρκινγκ) με το τι κανετε εσεις στην δικη σας πλευρα.
    ???????
    Τον παρεμποδίζεται σε κάτι ?????

Για το αν υπάρχουν κακοι ανθρωποι ? αν υπάρχουν καλοι να αναρωτιέσαι....

Νέο μέλος

μήπως είναι ΑΜΕΑ;

Re: Re: Πρόβλημα με πάρκινγκ

Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
    Τον παρεμποδίζεται σε κάτι ?????
    Όχι δεν παρεμποδίζουμε καθόλου κανέναν.

Ίσως να τον ενοχλεί αισθητικά να βλέπει αυτοκίνητα παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο, απο εκεί ψηλά στο μπαλκονάκι του στον 6 όροφο, αλλά δεν παρεμποδίζουμε κανέναν.

Έχει κάνει ανω κάτω όλη τη γειτονιά και μιλάμε για φιλίσηχους κατοίκους χρόνων.

Όπως και να το κάνουμε νομικά έχει δίκιο, οπότε ούτε μια στιγμή δεν ισχυρίσθηκα το αντίθετο.

Ψάχνω μια εξίσου νόμιμη λύση.

iMix

Αρχικά δημιουργήθηκε από azanka
    μήπως είναι ΑΜΕΑ;
    Χμμμ, με έβαλες σε σκέψεις τώρα, αλλά δεν νομίζω. Εκείνος είναι μια χαρά, δεν έχει βάλει ποτέ άλλον με καροτσάκι ή πατερίτσες η οτιδήποτε άλλο στο αυτοκίνητο και το αυτοκίνητο δεν έχει κανένα ανάλογο διακριτικό.

iMix

Ίσως να τον ενοχλεί αισθητικά να βλέπει αυτοκίνητα παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο, απο εκεί ψηλά στο μπαλκονάκι του στον 6 όροφο, αλλά δεν παρεμποδίζουμε κανέναν.
    Κι εμένα θα μ' ενοχλούσε αισθητικά να βλέπω αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο άσχετα αν είχα μπαλκονάκι ή μπαλκονάρα στον 1ο ή στον 6ο όροφο.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνω ειναι το εξής: Γιατί παρκαρετε στο πεζοδρόμιο; Ειναι στενός ο δρόμος; Το βάζετε καθετα; (μέγιστη γυφτιά - σόρυ αλλα έτσι είναι) Βαριέστε να ψάχνετε για θέση;

Τι απ' όλα συμβαίνει;

Χμμμ, με έβαλες σε σκέψεις τώρα, αλλά δεν νομίζω. Εκείνος είναι μια χαρά, δεν έχει βάλει ποτέ άλλον με καροτσάκι ή πατερίτσες η οτιδήποτε άλλο στο αυτοκίνητο και το αυτοκίνητο δεν έχει κανένα ανάλογο διακριτικό.
    Εαν έχει πινακίδες που να ορίζουν οτι μονο αυτός μπορεί να παρκαρει τοτε πιθανότατα θα ειναι καποιας μορφής ΑΜΕΑ (που δε σημαίνει απαραίτητα αναπηρικό καροτσάκι)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Γιατί παρκαρετε στο πεζοδρόμιο; Ειναι στενός ο δρόμος; Το βάζετε καθετα; (μέγιστη γυφτιά - σόρυ αλλα έτσι είναι) Βαριέστε να ψάχνετε για θέση;
    Ναι το βάζουμε κάθετα. Προς θεού δεν παρεξηγώ τίποτα, συζήτηση κάνουμε. Έτσι το κάνουν όλες οι μονοκατοικίες στην γειτονιά μου. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν και πολοικατοικίες χωρίς πάρκινγκ.

Αν το αφήνω πάνω στο δρόμο (παράλληλα με το πεζοδρόμιο κολλητα) θα ενοχλεί ιδιαίτερα την κυκλοφορία στο δρόμο. (*μονής κατεύθυνσης με αυτοκίνητα παρκαρισμένα και απο τις δυο πλευρές του δρόμου). Να σημειωθεί δε ότι θα ενοχλεί στο να ξεπερκάρουν οι κάτοικοι της διπλανής μας πολυκατοικίας. Νομικά δηλαδή θα είμαι καλυμένος στην πράξη θα ενοχλώ. Εκεί δεν ξεκινάει το παράλογο στα πάντα;

Εαν έχει πινακίδες που να ορίζουν οτι μονο αυτός μπορεί να παρκαρει τοτε πιθανότατα θα ειναι καποιας μορφής ΑΜΕΑ (που δε σημαίνει απαραίτητα αναπηρικό καροτσάκι)
    Όχι δεν έχει πινακίδες, δεν θα σας ρωτούσα για κάτι τέτοιο. Μου κάνει εντύπωση που δεν ξέρει κανένας τίποτα γι αυτό, πάντως έχω ακούσει κάποτε να γίνεται συζήτηση γι αυτό και θα το ψάξω.

iMix

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πρόβλημα με immobilizer
    από parji στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2004, 17:18
  2. Πρόβλημα με Transalp
    από Gladiator στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 16