Γεια χαρά αδέρφια, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό.
Μένω σε διώροφο χτισμένο το 1935 (ο δεύτερος είναι επέκταση) με πρόσοψη στον δρόμο μήκους 10 μέτρων.
Όπως καταλαβαίνετε προβλεπόμενη θέση πάρκινγκ δεν υπάρχει αφού το σπίτι δεν έχει πιλοτή αλλά ισόγεια κατοικία.
Παρκάρουμε εδώ και 30 χρόνια που ζω τα αυτοκίνητα πάνω στο πεζοδρόμιο (τον κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται μπροστά στο σπίτι μου και δεν μου ανήκει όπως και σε κανέναν άλλωστε) πράγμα σαφώς ΠΑΡΑΝΟΜΟ κατά το γράμμα του νόμου, όπως άλλωστε και όλοι οι υπόλοιποι στη γειτονιά και μέχρι τώρα δεν είχαμε καμία απολύτως ενόχληση.
ΠΡΙΝ μια εβδομάδα μετακόμισε σε ολοκαίνουργια 7 όροφη πολυκατοικία ακριβώς απέναντι μας ένας ¨θεόσταλτος¨ γείτονας που αποφάσισε να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο και ήδη μας έχει στείλει (σε εμάς και παρακείμενους γείτονες) 4 φορές δημοτική αστυνομία & τροχαία για να μας γράψουν κλήση.
Οι αστυνομικοί κατανοώντας το άδικο της περίπτωσης μας ειδοποιούν, κατεβαίνω μετακινώ το αυτοκίνητο και φεύγουν. Εγώ περνάω χαρούμενος την επόμενη ώρα προσπαθώντας να βρω πάρκινγκ στην ευρύτερη περιοχή και επιστρέφω με τα πόδια.
Δεν είμαι άνθρωπος που έχει διάθεση για τσακωμούς και ενώ μου είπαν γείτονες ποιος είναι αποφεύγω πραγματικά να το σκέφτομαι. Δεν θεωρώ το ότι είναι λύση το να παρκάρω το αυτοκίνητο και τη μηχανή μπροστά στην πολυκατοικία του και να τα αφήσω εκεί για πάντα, σύμφωνα με το νόμιμο δικαίωμα που μου δίνει το γράμμα του νόμου.
Θα ήθελα να ρωτήσω για κάτι το οποίο έχω διαβάσει ότι ισχύει στις περιπτώσεις των μονοκατοικιών χωρίς πάρκινγκ, το οποίο απ ότι έχω ακούσει προβλέπει ενοικίαση θέσης πάρκινγκ πάνω στο δρόμο από το Δήμο και διαγράμμιση αυτής με κίτρινη μπογιά.
Τι γνωρίζετε επ αυτού;
Θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα αν μπορούσα να νοικιάσω μια θέση πάρκινγκ μπροστά στην ολοκαίνουργια πολυκατοικία του.
Τελικά υπάρχουν ΚΑΚΟΙ άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο...