Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 29

Θέμα: Τελικά χαλάνε...........

ε! τι να πω? Το avatar του/της xtapodias

Τελικά χαλάνε...........

Όσα μηχανάκια είχα μέχρι σήμερα δεν είχαν πάθει καμμία μηχανική βλάβη.
    Είχα κάτι λίγα προβλήματα αλλά λόγω ελαφρών πτώσεων κλπ.
    Σήμερα όμως το φέιζερ έβγαλε ίσως το πρώτο του μηχανικό πρόβλημα.
    Λέω ίσως γιατι δεν έχω καταλάβει ακόμα από που προήλθε.
    Ένας μηχανικός στη γειτονία μου ΄στον οποίο το πήγα για μια πρώτη γνώμη δεν μου είπε ξεκάθαρα τι μπορεί να φταίει.
    Τελικά θα κλείσω αύριο ένα ραντεβού στα κεντρικά της γιαμαχα.

Αυτό που κάνει είναι το εξής :

Κατα το ξεκίνημα, με πρώτη, κάνει σπασίματα το γκάζι και πάει λες και έχει κόφτη (σε μικρότερο βαθμό).
    Μετά απο 2-3 δευτερόλεπτα το ξεπερνάει και πάει κανονικότατα, όπως πρίν, σέ όλες τις ταχύτητες και όλο το φάσμα των στροφών.
    Ακόμα στο ρελαντί ακούς καθαρά οτι δε δουλεύει σωστά. Σε άτακτα αλλα συχνά χρονικά διαστήματα κάνει αρρυθμίες, λές και το "τσιμπάς".

Εγώ με τις λίγες μηχανολογικές γνώσεις που έχω νομίζω οτί μπορεί να έχει ηλεκτρικό πρόβλημα (ή κάτι τέτοιο) ή βλάβη λόγω νοθευμένου καυσίμου. Για το δεύτερο κάπως φοβάμαι διότι αν αποδειχθέι ότι φταίει αυτό, ίσως με βγάλουν εκτός εγγύησης.

Θα σας πώ αν έχω περισσότερα νέα

Μεταλλικό Μέλος! Το avatar του/της id12586
    Μπουζί και ίσως "μπουζοκαλώδια".

Βενζίνη θα κοιτούσα μετά.

Αυτό μου έλεγε τώρα ένας φίλος στο τηλέφωνο.
    Καθόλου απίθανο να είναι κάποιο μπουζί ή τα μπουζοκαλώδια.

Ξέχασα να πω και ότι στον εγκέφαλο που κοιτάξαμε με το μηχανικό δεν έχει καταγραφεί καμμιά βλάβη.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    λεμε τωρα...

η YAMAHA ειχε θεμα προσφατα με τα TPS της...

αυτό δεν πρέπει να είναι, διοτι στη περίπτωση αυτή το γκάζι (και το ρελαντί) θα είχε τρελαθεί.
    Τώρα απλά συμβαίνει αυτό που έγραψα πιο πάνω.
    Μακάρι πάντως να ήταν TPS γιατι είναι πρόβλημα διαπιστωμένο και θα το άλλαζαν τσακ μπαμ.
    Τωρα...........

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    λεμε τωρα...

η YAMAHA ειχε θεμα προσφατα με τα TPS της...
    και εγω αυτο υποψιαζομαι.....
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Μην αγχώνεσαι άδικα. Κατα πάσα πιθανότητα είναι τα μπουζί. Αν και δεν ξέρω τα συμπτώματα του TPS

Τώρα οι άλλες εναλλακτικές είναι κομμάτι ακριβές..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Πάντως ηλεκτρικό ακούγεται το πρόβλημα...
    Χωρίς να το αποκλείω, στο fz1 (αντίθετα από το fz6) δεν έπαιξε γενικευμένο πρόβλημα με το TPS...Και αν το πρόβλημα είναι εκεί θα έχει καταγραφεί στην μνήμη βλαβών...

Καλημερα...Συνηθως στα ελατωματικα TPS η μηχανη εσβηνε απροβλεπτα...

Νεότερα από το μέτωπο.....

Δυστυχώς η αγωνία μου μεγαλώνει καθώς σήμερα επισκεύθηκα ένα εξουσιοδοτημένο σέρβις.
    Ούτε εκεί μπόρεσαν να μου πούν με τη μια τι μπορεί να φταίει.
    Το μόνο που είπαν είναι ότι έχουν άλλο ένα φειζερ 1000 που το κάνει αυτό, αλλά σε όλες τις ταχύτητες και όχι μόνο στη πρώτη που το κάνει εμένα.
    Τους ρώτησα μήπως είναι καλύτερα να το πάω στα κεντρικά της γιαμαχα αλλά δεν βλέπουν πως είναι αναγκη.

Να προσθέσω οτι το πρωί ξεκίνησε κανονικά, και το πρόβλημα εμφανίστηκε αφου είχα κάνει γύρω στα 7-8 χλμ. Άρα μάλλον παίζει ρόλο και το πόσο ζεστός είναι ο κινητήρας.

Τώρα από Τετάρτη νεότερα.....

Πιστεύω πάντως οτι αν τελικά ήταν απλό (πχ μπουζί) θα ξέρανε τι παίζετε τουλάχιστον στο εξουσιοδοτημένο. Θα με φάει η αγωνία ρε γαμώτο....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Από όλα τα FZ1 που ξέρω τόσο στο Fazerclub όσο και γενικότερα, είναι το πρώτο που ακούω με βλάβη...

Νέα δεν υπάρχουν, όπως περίμενα, για το μηχανάκι.
    Το έχω πάει στο εξουσιοδοτημένο και κανένας δεν ξέρει να μου πει τι φταίει.
    Με ζώνουν τα φίδια καθώς κατάλαβα οτι κι αυτοί ψάχνονται και δεν είναι σε θέση να μου πουν πόσο σοβαρή είναι η βλάβη.

Το συνεργείο από την άλλη, ενώ είχα ξαναπάει για σερβις, μου έκανε κακή εντύπωση.
    Είχε εκεί και το άλλο φειζερ που κάνει τα ίδια.
    Του είχαν σηκώσει ντεπόζιτο και μπορόύσες να δεις το πάνω μέρος των κυλίνδρων (τις πεταλούδες), αν το λεω καλά.
    Φυσικά εγώ είχα πάει όταν άνοιγαν και δεν δουλεύαν το φειζερ, που σημαίνει οτι είναι μόνιμα σε αυτή τη κατάσταση.
    Το θέμα είναι οτι στο μαγαζί γίνονται κάποιες εργασίες (πλακάκια κλπ) και υπάρχει ενα κάρο σκόνη παντού.
    Δε ξέρω αν αυτό είναι όντως κακό για το μοτέρ αλλά δεν μου χτύπησε καλά στο μάτι.

Τέλος πάντων, ντράπηκα να φύγω και το άφησα, αλλά μάλλον έκανα λάθος.
    Έπρεπε να το πάω στα κεντρικά της γιαμαχα από την αρχή.
    Απλά είναι μακρια για μένα και είπα να το πάω κάπου κοντά μου.

Θα δείξει............................

Σήμερα το πήρα.
    Ήταν έτοιμο από τη Παρασκευή αλλά δε μπορούσα να πάω να το πάρω.
    Την Παρασκευή από το τηλέφωνο μου είπε ότι φταίει το κακής ποιότητας κάυσιμο που είχα βάλει. Γι' αυτό καθάριστηκαν μπεκ, αντικατέστησε μπουζι κλπ.
    Αυτό με χάλασε διοτί βάζω από το ίδιο βενζινάδικο συνέχεια και μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
    Σήμερα που παρέλαβα, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν.
    Όπως σας είχα πει άλλος ένας είχε το ίδιο πρόβλημα σε μεγαλύτερο βαθμό από εμένα, και του το έφτιαξαν με τον ίδιο τρόπο.
    Αυτό ο τρόπος σημειώστε υποδείχθηκε στο συνεργείο από τη γιαμαχα.
    Ε!! λοιπόν δεν πρόλαβε να κάνει 600 χλμ ο άνθρωπος και άρχισε να του το ξανακάνει. Άρα το πρόβλημα είναι αλλού.
    Να πώ κιόλας οτι ο υπεύθυνος του συνεργείου ήταν αρκετα προβληματισμένος από όλα αυτά.
    Πλέον περιμένω να το ξανακάνει για να το ξαναπάω, γιατι δε νομίζω να λύθηκε το πρόβλημα.

Γαμώτο....................

Όταν και αν το κάνει το πρόβλημα, τσέκαρε τι χρώμα έχουν τα μπουζι πριν το πας στο συνεργείο.

Νέο μέλος
    Φίλε μου ,χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο,αυτό που περιέγραψες είναι ΚΛΑΣΣΙΚΟ Yamaha.Το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ είχα και γω στο R6 που είχα πριν τρία μόλις χρόνια και δεν θέλω να το θυμάμαι.Το είχα πάρει καινούργιο το 2000(παρόλο τις αντιρρήσεις του μηχανικού μου ,που μου έλεγε χαρακτηριστικά :θα τα πούμε στις 40000 χλμ).Άνοιγες το γκάζι με 1η και το μηχανάκι δεν πήγαινε βήμα.Έκανε κάτι κολλήματα και μετά από μερικά χλμ καθάριζε κι έπειτα το ξανάκανε και πάλι απ την αρχή.Ο εξουσιοδοτημένος μου έλεγε ιστορίες για αρκούδες.Μ έβαλε ν αλλάξω μπουζί,φίλτρα,βενζινάδικο,λάδια,αλυσίδα και γρανάζια(?!) μέχρι και σινεμπλόκ(?!?!) στον πίσω τροχό αλλά μάταια.Η λύση που βρέθηκε μέχρι να το ξεφορτωθώ ήταν να βγάλει ο μηχανικός μου (δεν είμαι μηχανικός για να τα ξέρω καλά αυτά) το σωληνάκι απ τις αναθυμιάσεις του λαδιού(?) έξω στο περιβάλλον,με αποτέλεσμα να καθαρίσει το δούλεμα του κινητήρα και να γεμίζω ντουμάνι εγώ!Η λύση που σου προτείνω επειδή δεν πρόκειται να δεις χαϊρι είναι να το πουλήσεις όσο δουλεύει καλά και να αλλάξεις μάρκα.Αυτό τουλάχιστον έκανα και γω και βρήκα την υγειά μου.Φιλικά πάντα και χωρίς παρεξήγηση.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τελικα ισχυει;;;;;;;
    από KAS77 στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 17/12/2003, 16:55
  2. Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2003, 15:31
  3. TRAIL RIDE, θα ερθει τελικα κανεις για παρέα?
    από SeNNinhA στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2003, 17:30
  4. τελικά Superfour ...
    από DIT στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 26/11/2003, 18:29
  5. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 26/11/2003, 15:57

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε